Вестник "Прас-прес" излиза на пазара от 1 март

Христо Комарницки позира пред Народното събрание с първия брой на вестник "Прас-прес".

© Фейсбук на Христо Комарницки

Христо Комарницки позира пред Народното събрание с първия брой на вестник "Прас-прес".На 1 март ще излезе първият брой на новия български вестник "Прас-прес". Изданието ще е сатирично и зад него стоят някои от най-популярните карикатуристи в страната. Един от тях – Христо Комарницки, разказа пред сайта "Площад Славейков", че първоначално изданието ще е двумесечно, а след време се предвижда да стане седмичник.


Акцент по страниците на "Прас-прес" ще са карикатурите, комиксите, фотографиите и колажите. Ще има и текстове, но само от подбрани автори. На никого нямало да бъде налагана цензура. Амбицията пред вестника е да "върне изгубения смисъл в словосъчетанието "свободно слово".


"Искаме да опровергаем битуващото мнение, че българинът се опростачва прогресивно – ще пишем активно по теми от областта на културата – критика за книги, музика, филми, театър и прочие, поднесена на езика на хумора, но при все това достатъчно сериозна и авторитетна. Искаме читателят да казва: "Прочетох го в "Прас-прес", затова ще отида да гледам това представление", заявки Комарницки.
Освен от него вестникът е създаден от още трима карикатуристи – Алла и Чавдар Георгиеви, Чавдар Николов, както и от журналиста Иван Бакалов. Външни автори са Самуил Петканов, Здравко Попов, Емил Георгиев, Петьо Бойчев, Васил Балев и др. Първото издание ще излезе с финансовата подкрепа на приятели на създателите на "Прас-прес". Цената му ще е 0.99 лв.


"Нашата публика са интелигентните хора, които не можеш да залъжеш с ерзац на хумора и сатирата. Оптимистично смятаме, че тези хора съществуват и не са малцинство", каза още Комарницки.


Той уточни, че вторият брой на вестника ще бъде посветен на предизборната кампания и партийните кандидатдепутатски листи и нито един политик нямало да бъде щаден.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK