Освободени са зам.-директори на полицията в няколко областни града

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

© Велко Ангелов

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов.Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов е освободил със своя заповед зам.-директорите в няколко областни дирекции на МВР. Това обясниха от ведомството за "Дневник". Позицията на заместник областни директори се закрива в няколко града, където хората, които са я заемали, не са съвместявали други длъжности в системата. Такива са случаите в Пловдив, Варна, Бургас, Хасково.


Това е част от административната реформа и цели оптимизиране на позициите в министерството. Тези хора не са отстранени или уволнени, а ще им бъде предложена друга длъжност в системата, обясниха още от МВР.


Един от освободените зам.-директори - този в Пловдив, комисар Георги Георгиев, коментира пред агенция "Фокус", че заповедта му за освобождаване е с вчерашна дата, като за причина е посочено "съкращаване на длъжността зам.-директор". Той е заемал длъжността от декември 2015 г. Дотогава е бел началник на сектор "Индустрия и търговия" към отдел "Икономическа полиция".
"Аз съм служител на МВР и би трябвало да ми предложат друга длъжност", коментира Георгиев. Той изтъкна, че структурата на МВР е йерархическа и той е длъжен да изпълнява решението на министъра. "Това са нещата от живота, не е важно дали съм обиден или не. Важно е това решение да не се отразява на хората надолу", допълни още Георгиев. По думите му важно е изборите да бъдат организирани добре и да се оправдаят големите очаквания на обществото към МВР за справяне с тази тежка организация.


Откакто е заел поста в служебния кабинет, Пламен Узунов отстрани началника на дирекция "Инспекторат" в МВР. По информация на "Дневник" още в първите дни Узунов е потърсил обяснение от Николай Гешев за водените проверки от Инспектората, които бяха насочени срещу него и близки до него полицаи. Повече четете тук.


След това служебният министър поиска главният секретар на МВР Георги Костов да бъде отстранен и това стана с указ на президента Румен Радев, въпреки че седмица по-рано Узунов отричаше да иска оставката на Костов и да е в конфликт с него.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK