Асен Балтов представи новото ръководство на "Пирогов"

Проф. д-р Асен Балтов

© УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Проф. д-р Асен БалтовДиректорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов представи днес окончателния състав на новото ръководство пред Медицинския съвет на университетската спешна болница, след смените, направени с решение на служебния здравен министър на 16 февруари. Съветът на директорите се разширява от три на пет места, за да включи финансиста Живка Савова и адвоката Илиян Кършев, а заместник-изпълнителен директор по лечебните дейности вече е проф. д-р Николай Габровски.


Освен Балтов в Съвета на директорите са д-р Емил Доросиев и д-р Людмил Джунков, които стават съответно председател и зам.-председател на ръководния орган.


Д-р Олег Чолаков остава като заместник-изпълнителен директор по учебната дейност, поста си запазва и досегашният заместник-изпълнителен директор по административната дейност д-р Галина Тодорова, като ръководеното от нея звено е преформулирано на Дирекция "Административна дейност".


Функциите на заместник изпълнителен директор по икономическата дейност вече са част от Дирекция "Икономическа дейност" и се поемат от Атанас Пемов. Двете дъщерни дружества на болницата - Медицинският център "Пирогов" и "Служба по трудова медицина" - ще имат контрольор, който да следи дейността им, е решило новото ръководство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK