Охранител заплашва с пистолет заради снимки на строящ се стадион във Варна

Пистолетът, с който твърди, че е заплашван Р.С. докато снима строежа на "Стадион Варна".

© p0ck0

Пистолетът, с който твърди, че е заплашван Р.С. докато снима строежа на "Стадион Варна".Частен охранител е заплашил с оръжие активист на международния форум за строителство и архитектура Skyscrapercity.com, защото снимал строежа на новия градски стадион във Варна. Случаят е от началото на март, но стана известен едва след като за него бе съобщено във форума.


Информацията, публикувана там, е подписана от участник с никнейм рOckO. "Дневник" се свърза с него за потвърждение на фактите. За сега той пожела да бъде представян само с инициалите си Р.С.


До момента Р.С. е публикувал в Skyscrapercity.com над 1500 снимки, от които около 400 направени с дрон, отразяващи
строителството на прословутия стадион "Варна"


То продължава вече шеста година без ясен краен срок.


На 1 март т.г. той отново прави снимки и наблюдава обекта от висока пясъчна купчина близо до оградата му. В близост до мястото е и строежът на бъдещия "Кауфланд Бриз", но пясъчната купчина не попада и в неговите очертания. Освен това според скиците и данните от Имотния регистър, приложени към публикацията в специализирания форум, теренът, на който Р.С. се е намирал, е публична общинска собственост.


Терените, върху които в момента се изграждат "Стадион Варна" и "Кауфланд Бриз". Но снимката ясно личат очертанията на оградените строителни обекти. С червената стрелка е обозначена купчината пясък, която се намира на терен, публична общинска собственост.

© p0ck0

Терените, върху които в момента се изграждат "Стадион Варна" и "Кауфланд Бриз". Но снимката ясно личат очертанията на оградените строителни обекти. С червената стрелка е обозначена купчината пясък, която се намира на терен, публична общинска собственост.


Докато гледа и прави снимки на строежа, към Р.С. се появява мъж, облечен с черно сако, тъмна блуза и джинси. Без да се легитимира, той му подвиква, че се намира в частен имот и трябва незабавно да го напусне. На въпроса на кого е имотът мъжът в черно отговаря: "Знаеш на кого е." След още няколко разменени реплики за причините, поради които снимането и наблюдението на строителния обект е забранено, и след поредния въпрос защо мъжът, представил се по-късно като охранител, отговаря:


"Защото се сещаш какво може да ти се случи!"


При тези думи според Р.С. той повдига сакото си и посяга към пистолет, който виси на колана му.


"Не знам кой как би го разтълкувал това, но аз го почувствах като заплаха с огнестрелно оръжие, е написал потърпевшият. Попитах го в качеството на какъв ми нарежда да сляза (от пясъчната купчина) и той ми каза: "Аз съм охрана. Всичко тук е частен имот. Нямаш право да си там и да снимаш."


Близък план на терените, върху които в момента се изграждат "Стадион Варна" и "Кауфланд Бриз". Въпросната пясъчна купчина очевидно е извън очертанията им.

© p0ck0

Близък план на терените, върху които в момента се изграждат "Стадион Варна" и "Кауфланд Бриз". Въпросната пясъчна купчина очевидно е извън очертанията им.


Няколко секунди по-късно въоръженият мъж започнал да се държи изключително грубо и агресивно. "Първо ми направи снимка с телефона си, без да съм се съгласил, а после започна


да ме бута, да ме блъска и да ме влачи


хващайки ме за ръката като престъпник, което граничеше с унижение, е написал Р.С. във форума Skyscrapercity.com.


В момента, в който той също изважда телефона от джоба си, за да включи камерата, внезапно е ударен през ръцете с репликата: "Разкарай го тоя телефон оттук! Казах ти да не снимаш! Ясно ли ти е?". Малко след това Р.С. успява да включи камерата и заснема останалата част от историята, която може да бъде проследена в прикаченото видео.


Всичко приключва на близък паркинг, където са спрени два 2 автомобила на известна варненска компания за сигнално-охранителна дейност. След като довлича Р.С. до тях, мъжът с пистолета им подхвърля: "Колеги, обектът е ваш, нали?" Според потърпевшия това е поредно доказателства, че мястото, на което се е намирал, не е част от нито един от двата строителни обекта - стадион "Варна" или бъдещия хипермаркет.


"Във връзка с инцидента проведох разговори и с представител на община Варна и с представител на "Спортен комплекс Варна", които бяха напълно категорични, че няма никаква законова или каквато и да било друга пречка всеки гражданин да снима строежа на стадиона, ако се намира извън поставените заграждения и не застрашава сигурността на намиращите се в обекта работници, техника и имущество", пише още Р.С.


Собственик на терените, върху един от които в момента се извършват строителните работи на бъдещия, стадион "Варна", е


дружеството "Спортен комплекс Варна"


В него общината има 35% дялово участие срещу 65% на партньора й "Химимпорт".


"Спортен комплекс Варна" беше основано през 2005 г. с капитал от 35 млн. лв., а за изпълнителен директор беше назначен Марин Митев, член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на управителния съвет на "Химимпорт".


По предложение на бившия кмет на града Кирил Йорданов в акционерното дружество бяха апортирани


136 хил. кв.м общински терени


Те бяха оценени на малко над 12 млн. лв., или по около 40 евро на кв.м. По същото време, по което е правена оценката - през април 2005 г., средната цена на парцелите в района, където те се намират, е била около три-четири пъти по-висока, показа разследване на "Дневник".


Срещу общинския апорт "Химимпорт" обяви, че влиза в дружеството с парична вноска от близо 22.5 млн. лв., които трябваше да бъдат вложени в строителството на съоръжението. Това обаче така и не се случи.


През годините от 2005 насам мажоритарните собственици на "Спортен комплекс Варна" непрекъснато обясняваха, че реализацията на проекта среща "огромни трудности", а причините за тях бяха различни - от липсата на кадастрална скица до неясна собственост на част от парцелите и искания за продажба от собствениците им на "нереално високи" цени и др.


Един от най-любопитните моменти


в трудната история на дружеството стана продажбата на близо 14.5 дка от активите му. Цената, на която командитно дружество с участието на "Кауфланд България" придоби терена през есента на 2015 г., беше 18.3 млн. лв. Продаденият имот е част от същите 136 дка, които през 2005 г. община Варна апортира при оценка от... 12 млн. лв.
---
Текстът на статията е редактиран и допълнен в 23.55ч. на 7 март.

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 660 Неутрално

  На клипа не видях заплашване с пистолет или грубо държание, даже напротив. За охранител много културно се държи, даже говори на Вие. Не го защитавам охранителя, но мисля, че заглавието е доста шокиращо, а случката не.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 2. 2 Профил на modus operandi
  modus operandi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Става въпрос за строителен обект, нали се сещате... И работа на охранителите е да не се допускат хора до такива обекти. Щото тоя същия индивид ще се изсипе в някоя дупка и после виновни ще са строителите, а не тоя дето влиза без разрешение.

 3. 3 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нали след това от дружество са казали на човека, че има право да си снима свободно и спокойно. значи проблемът не идва от стадиона, а от самоинициатива на орханителя

 4. 4 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нататък във форума, от който е копирана случката се изяснява всичко. Така малко едностранно е доста стряскащо. Но в действителност Роско даже все още е с положителна настройка, а вие май му пъхате разни работи в устата.

 5. 5 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "Алфонсо":

  До колкото знам той има разрешение отдавна да снима. И преди е имал леки пререкания с охранители, явно защото не знаят за него. Най-добре ще е просто да му дадат един бадж, на който да пише, че има разрешение от ръководството да снима.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 6. 6 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 406 Любопитно

  Общината продава 136 декара на ТИМ за 12млн.
  След това ТИМ продават 15 декара от тези 136 за 18млн.

  Пламен Горанов се самозапали, за да промени това...
  Предизвика протести и избори, на които варненци свободно и демократично си избраха кмет - протеже на ТИМ...
  Т.е. варненци излязоха по улиците, за да подкрепят ТИМ да управлява града им.
  Кой смее да отрича пряката демокрация и волята на народа?
  Зад този охранител стои мнозинството от граждани на град Варна.

 7. 7 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Добре де, а някой тук технически грамотен няма ли да се изкаже. Знаете ли какво изискват законите и разпоредбите за посещение на строителни обекти? Ха сега! Кой ще носи отговорност, ако нещо му се случи там? Той ли? Едва ли.

  Няма лоша реклама!
 8. 8 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#6:"Убитака"]на които варненци свободно и демократично си избраха кмет - протеже на ТИМ... [/quote]

  Е, това е пример как ще работи "по места" свещената "мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство".

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 9. 9 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Това е драмата на ТИМ, дават мило и драго да си изчистят имиджа, съзнавайки, че изпуснат ли бухалката, са свършени като значим фактор.
  У нас си подготвен член на надзор в банка, ако най-вече си наясно как да се счупят краката на някой конкурент, или как се обезобразява непокорна проститутка, нямам предвид Марин Митев в този пасаж.

 10. 10 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А в статията защо не е поместено и последното съобщение на Роско от форума:
  "Имах проведен много полезен и приятен телефонен разговор с човек от тяхна страна. Сподели доста неща. Не мога обаче да ви разкрия какви, тъй като са вътрешна информация, която приех да не разпространявам. Това, което мога да кажа е, че основните притеснения трябва да бъдат насочени в друга посока. Голяма част от натрупаното напрежение около обекта се дължи на недостатъчната прозрачност, публичност и комуникация с медиите и с жителите на града, което води до изкривяване на факти и злонамерени действия на определени лица и медии. Това сериозно е взето под внимание и се осъзнава от хора в ръководството, като се работи в посока промяна на тази ситуация. За съжаление, просто доста от идеите се задвижват малко по-бавно от желаното. Иначе това е отчетено като един от проблемите на проекта и ще бъде взето под внимание. Другото което мога да споделя е че от нещата които коментирахме, оставам сериозен оптимист относно поставените цели и срокове.

  Тук е момента да призная и една моя грешка. Беше ми обяснено, че общинските имоти, след като влязат като апортна вноска в дружеството, спират да се водят като общински от юридическа гледна точа. Иначе общината, в лицето на нейните представители в дружеството, има предивден механизъм да защитава интересите си, въпреки по-малкия дял от собствеността. В тази връзка, молбата ми е да не задълбаваме повече темата за имотите и собствеността, тъй като това понякога се използва от злонамерени към проекта лица. А такива има.

  Предивд позицията на човека, с който разговарях и от начина по който протече целия ни разговор съм склонен да му вярвам.

  Има естествено и някои съпътстващи проблеми, като при всеки проект, но те не са определящи за строителните дейности към момента. Очаквайте скоро положителни новини и засилване на темпото.

  Още веднъж благодарности и поздрави от мен към всички, които се включиха и оказаха подкрепа в създалата се по-рано грозна ситуация!"

  Сигурно защото не се връзва с мрачната тенденция за пистолети и заплашвания и се стига до консенсус, а това не е интересно за драгия читател на Дневник.

  bezsmyrten
 11. 11 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Явно охранител е лоша дума в България. Я да предположим какво щеше да стане, ако това беше в САЩ? Един път ще го предупреди и после ще е каубойска среща. Нали за това е охранител, за да пази. Той от къде ще знае, че добронамерен гражданин разглежда имота?

 12. 12 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 481 Весело

  По добре напишете как Сторителят на Кауфланд е заградил общински път и общинска гора - незаконно.
  Ама до май ще ги изтърпим

  Не търсете под вола теле

 13. 13 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#5] от "nikivan":

  Бадж трябва да носи мутрата охранител, а не обикновените граждани които се намират на публично място и могат да снимат свободно.

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Като чуя "охранител" и "Варна" се сещам за мол
  Мол в София, където охранител хванал крадец да окрива блуза за 30 лв, и го наръгал 10 пъти с нож в областта на гърдите!-тази година, преди няма 2 месеца
  Мол във Варна, където преди година и 2 месеца, охранител пребил до смърт и уби клошар-конкурент за предаване на хартия.
  Някава регулация трябва да има дейността на охранителите! По Западните филми сме виждали-охранителите любезно хващат за ръка, и придружават главния герой до входа! И само ако окаже съпротива изпозлват сила! Тук слободията и анархията и демкрацията се развихрят с пълна сила в охранителния бизнес!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Този строеж трябва да е по суперсекретна технология, съдейки по реакцията на охранителя.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2651 Любопитно

  Дертът на този 20 годишен далавер строеж охранителят ли се оказа според Спас!?

  [email protected]
 17. 17 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 442 Весело

  Нищо ново, мутрите на ТИМ в действие...

  Преди време един познат от Варна беше подал оплакване срещу една такава мутричка и уж го викнаха да дава показания в полицията, а там ченгето което е на комисионна при тимаджиите го беше заплашил да си трае и хайде по живо по здраво...

 18. 18 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#7] от "еМа":

  Отговорност трябва да носи фирмата строител защото не е заградила подобаващо границите на строителния обект. Това са първите и базисни неща на които учат едно техническо лице в чужбина. В България и Варна разчитат на мутри с пистолети.

 19. 19 Профил на Карамазова
  Карамазова
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Какво гръмко заглавие, пък накрая не се вижда никакво заплашване с пистолет. Ейй, по-зле от ПИК и Близ ставате!

 20. 20 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#18] от "VR|46":

  Решил да се качи на една купчина пръст... Сега то е ясно че тази пръст е към обекта, ясно е и че никой няма да си я изсипе някой на чужд терен. И в крайна сметка като толкова е искал да отиде да снима, да беше отишъл на входа, да се представи какъв е, какво иска и прочее... Накатерил се там, нахендрил се и си мисли че някой му е нарушил правата.

 21. 21 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Весело

  Троловете на ТИМ яко налазват.

 22. 22 Профил на roosty
  roosty
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До там ли се стигна, че се пишат статии от слухове. Добре, че има видео, защото иначе ще си помисля, че цялата история е измислена, но за съжаление на видеото нито видях пистолет, нито заплашване, нито грубо държане. Прекалено много криминалета гледат някои участници в тоя форум и явно искат да са част от тях.

 23. 23 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "VR|46":

  Теренът на Кауфланд и Стадиона е един и също, общ. Това го знае всеки, който следи строежите. Те са разделени визуално, но са общо каре.
  Е нормално е охраната на фирмата строител да го изгони, просто в момента строителни дейности нямаше.

 24. 24 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Кауфланд определено възприе бандитски методи за закупуване на урегулирани поземлени имоти.
  Помните ли случя в София с незаконното отсичане на стари дървета за строеж на Кауфланд и липсата на съответно наказание, защото дарили на общината 2 декара земя, за да се направи кръстовище.
  Но това кръстовище обслужва точно Кауфланд.

  Фандъкова тогава мигаше на парцали, а гл. архитект Диков се изтъпани пред медиите и каза: А ма как да ги глобиме, като те ни даряват".
  Ниокй не реагира на това откровено нарушение.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 25. 25 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#20] от "hashtag":

  Откъде е ясно, че купчината на която се е качил е на обекта? И на кой точно от двата обекта?

 26. 26 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тарасконски":

  Няма как да е един строителен обект. Невъзможно е. Може изпълнителят да е един, но това са два различни строителни обекти при всички случаи.

 27. 27 Профил на rado_sv
  rado_sv
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#24:"ironhorse"]Кауфланд определено възприе бандитски методи за закупуване на урегулирани поземлени имоти. [/quote]

  Всички немски хранителни вериги правят това не само Кауфланд. Нелоялна конкуренция, дъмпинг на различни продукти и наркая съсипване на малкия бизнес в кварталите.

 28. 28 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Имигранти в собствената си държава. Декларирам подкрепа за p0ck0 и репортажите, които прави във форума.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 29. 29 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#9:"Циклонален вихър"]Това е драмата на ТИМ, дават мило и драго да си изчистят имиджа, съзнавайки, че изпуснат ли бухалката, са свършени като значим фактор. [/quote]

  Да, преди доста години един приятел дето работеше в издателството, което издаде книгата на Миша Глени "Макмафия:...." разправяше как Тимаджиите платили на издателството да изтегли целия тираж, защото вътре имало няколко реда за тях дето казват, че са си мафиотчета... хубави момчета, ама не им харесало написаното.

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 30. 30 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кауфланд пак си направиха реклама с евтина сензация, в която 90% няма нищо вярно. Нито заплахи, нито пистолети, нито бой. Да не бяхте пускали видео, поне да е по-възможна заблудата.

 31. 31 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 334 Неутрално

  И къде видяхте да го заплашва!? То по тази логика всеки полицай на улицата понеже има пистолет на колана ни заплашва или във всяка банка охранителите също ни заплашват!? Поредната фалшива новина.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 32. 32 Профил на Василева
  Василева
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Виждала съм репортажи на Роско за строителството на стадиона, и бях сигурна че има някакво разрешение да снима там. Дано тази случка не попречи на бъдещи репортажи защото темата наистина е интересна за варненци.
  Но това гръмко заглавие не отговаря на изложения след това материал. Заплашване с пистолет не виждам.

 33. 33 Профил на ftotev
  ftotev
  Рейтинг: 5 Любопитно

  Ето така става, когато се вади нещо от контекста. Не му прави чест на автора, че копира само, което му е удобно.
  [quote#10:"felipeeee"]Тук е момента да призная и една моя грешка. Беше ми обяснено, че общинските имоти, след като влязат като апортна вноска в дружеството, спират да се водят като общински от юридическа гледна точа. Иначе общината, в лицето на нейните представители в дружеството, има предивден механизъм да защитава интересите си, въпреки по-малкия дял от собствеността. В тази връзка, молбата ми е да не задълбаваме повече темата за имотите и собствеността, тъй като това понякога се използва от злонамерени към проекта лица. А такива има.
  [/quote]
  Може би е хубаво всички коментиращи също да се запознаят точно с този цитат.

 34. 34 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2099 Любопитно

  “Потърпевшият” вместо да разиграва сценката с охранителите можеше да избере номер 112 !
  Разбира се и авторът можеше да се поинтересува защо не го е направил?! Така не виждам разлика между тях и онези руски репортери, които плащали на мигранти да е бият пред камерата...

  I Want To Believe
 35. 35 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Стадион Варна със спортен комплекс към него ще има да се строи още многоооооооо години. През всичкото това време разни обособени парченца ще се продават на различни инвеститори които проявяват интерес. Тимаджии и развитие, е все едно кокошка полиглот. Пък за сделката която общината е сключила с ТИМ, от години сградата в която се помещава общинската администрация се нарича от варненци - ТИМ билдинг.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 36. 36 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  [quote#11:"black_recluse"]Я да предположим какво щеше да стане, ако това беше в САЩ? [/quote]
  Охранителя щеше да знае границата на имота, който охранява, и нямаше да пипа пищова извън тази граница, щото можеше вече да стиска палци на адвоката да го оттърве... Случката става извън парцела, извън имота.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 37. 37 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Тия охранители го раздават шерифи, ако
  човека не е на стоителния обект нямат
  право дори да му правят забележка.
  Сложени са там да охраняват обекта, а
  при контакт със хора са длъжни да се
  представят и да носят бадж. Извън обе
  кта нямат никакви правомощия, защото
  не са блюстители на реда, а най обикно
  вени пъдари !!!

 38. 38 Профил на p0ck0
  p0ck0
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изпуснати са някои много важни факти за инцидента:
  1. Заплахите и физическата агресия са ПРЕДИ да започне видео записът.
  2. Нарушени са 5 члена от Закона за частната охранителна дейност.
  3. Мястото на инцидента е извън загражденията на който и да е строителен обект.
  4. Теренът на който се случва инцидента, според имотния регистър и кадастъра е публична общинска собственост, т.е. не е част от имотите апортирани от общината.
  5. Никой частен охранител няма право да се разпорежда и да злоупотребява със служебно положение в имот, който не охранява.

 39. 39 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 877 Весело

  Обаче интересно как всяко споменаване на ТИМ в коментарите води до 10-15 минуса. После да ни убеждават, че си нямат отбор тролове на хранилка в този форум (което отдавна е видно).

 40. 40 Профил на mladexpert
  mladexpert
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#20] от "hashtag":
  "Решил да се качи на една купчина пръст... Сега то е ясно че тази пръст е към обекта, ясно е и че никой няма да си я изсипе някой на чужд терен"

  Второто откъде става ясно?
  И от къде е ясно че "тази пръст е към обекта" след като го води при охранители от друга фирма и ги пита това техен обект ли е?

  А какво щеше да се случи ако гражданинът беше оказал съпротива след като го е хванал да го дърпа за ръката? Той откъде да знае това цивилно въоръжено лице без идентификация накъде и с какви намерения го е повлякло? На чия страна според Вас е законът при такава ситуация на самоотбрана? А на чия щяха да бъдат властите при евентуален инцидент?
  Сега и да подаде жалба нищо няма да последва, "хванали го за ръката - голяма работа, нали не е пострадал". Защо трябва да има пострадали за да се вземат мерки?

 41. 41 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Варненските бандити винаги са имало силно тролско лоби във форумите на медиите. Вижда се по коментари и вотове под мнения. Имат няколко хиляди служители и сигурно в трудовата им характеристика е включено и амбразурстване на групировката.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  В България нищо не е , както изглежда и нищо не е на този, на който се води.

 43. 43 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Единственото,което си спомням от пиесата на Васил Друмев е репликата на Иванко ''Не бой се Марио, ножът е дървен''.

 44. 44 Профил на Elena Topchieva
  Elena Topchieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "hashtag":

  Стоежа трябва да е заграден и да си почистват боклуците, а не да ги "нахендрят" на хората.

 45. 45 Профил на Стефан Ангелов
  Стефан Ангелов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В България едно е сигурно - троловете никога не могат да бъдат повече от хейтърите. Това да мразиш си е народопсихология.
  Чета статията и се чудя къде е екшъна от заглавието. Чета форума, от който е взета информацията и се чудя защо Роско приема, че не е жертва, но всички наоколо му вменяват, че е.
  Има нещо сбъркано в тоя народ ...

 46. 46 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#6] от "Убитака":

  Както се писа и каза много пъти, човекът е бил извън строителния обект, видно и от снимката. Пясъкът е извън оградата. Проблемът на ТИМ е, че в момента строежът е замразен и ще се види, че нищо не се прави. Явно 18 те милиона са изпапани и сега ще има врътки за нови пари. В действителност ТИМ не са дали и няма да дадат и една стотинка за този стадион. Общината можеше да си го построи сама и досега отдавна щеше да е готов. Друг е въпросът, че след това ще висне като камък на шията на варненци.

 47. 47 Профил на Cymbaline
  Cymbaline
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Много сладко казва единият охранител: "Ами той обектът си е нааааа... на ТИМ"

  "Before you play two notes, learn how to play one note... and don't play one note unless you've got a reason to play it.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK