Прокурорски шеф от Казанлък нареждал на колегите си кого да обвинят и кого - не

Прокурорски шеф от Казанлък нареждал на колегите си кого да обвинят и кого - не

© Анелия НиколоваАнтикорупционното звено на прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу прокурор Кръстин Кацаров от Казанлък, който е оказвал натиск на свои колеги, както и на гражданин, когото и заплашил. Той е изпълнявал функциите на административен ръководител на районната прокуратура в града, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.


Според разследващите Казаров склонявал двама свои колеги да нарушат служебните си задължения. От една страна подбуждал прокурор да прекрати поради малозначителност разследване за държане на наркотици срещу син на приятелско семейство на Кацаров. От друга страна подбуждал различен от първия обвинител противно на вътрешното му убеждение да привлече към наказателна отговорност двама души за длъжностно присвояване.


Отделно обвиняемият склонявал отново свой колега да вземе решение против вътрешното му убеждение за доказаност на авторството на деянието, което било предмет на разследване на окръжната прокуратура в Стара Загора. Подбуждал го да привлече към наказателна отговорност конкретен човек за документна измама или за документно престъпление. Кацаров указвал на колегата си да му наложи прокурорско задържане и да поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение - арест.
Третото престъпление, за което Кацаров ще отговаря пред магистратите е, че е склонявал свой колега - прокурор Михайлова (само на този прокурор има име в съобщението на прокуратурата - бел.ред.) да вземе решения против вътрешното й убеждение по разследване. Указвал й да привлече към наказателна отговорност конкретен човек за извършване на грабеж, да му наложи прокурорско задържане и да поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение - арест.


Освен това Кацаров склонявал административен съдия в Стара Загора да постанови решение, с което да уважи жалбата на представител на търговско дружество за отмяна на заповед на районната дирекция за национален строителен контрол в града.


Последното обвинение - престъпление против личността е за това, че по телефона Кацаров е опитал да принуди един мъж, който следвало да убеди сина си да се откаже да търси наказателна защита за нанесен му побой и отправени му закани. За това Кацаров употребил и заплашване – казал му, че ако синът му не "оттегли" подадената жалба, щял да направи така, че той да влезе в затвора и там да бъде подложен на сексуално насилие от този, срещу когото е била подадена жалбата.


По делото са разпитани 50 свидетели. Предстои Софийският градски съд да насрочи разглеждането му в зала.

Ключови думи към статията:

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 536 Неутрално

  СЦ не знае за тези своеволия

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  Да няма пак само "Забележка"!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1071 Весело

  Айдеее наколенки и театро за пред посещението на Лаура Ковеши.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 4. 4 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Ама много гнили ябълки станаха у нас!Нима Сотир Цацаров не знае за такива нарушения на местни феодали?

 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Казанлък си имал "кръстник"!Дали е различно в другите градове, като знаем този случай?
  Цветна китка е нашата прокуратура!!!

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3542 Весело
 7. 7 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 253 Гневно

  Не може да бъде!
  Без леко мъмрене май няма да мине тоя път...

 8. 8 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Познайте колко магистрати има в страната ни, които са обвиняеми или подсъдими и повдигат и поддържат обвинения или път по-лошо - правораздават. Т.е. има съдии-подсъдими, които правораздават. В държавата, в която често пъти се казва "тука е така" няма невъзможни неща. Задавайте ги тези неща на кандидат политиците, за да разберете какво ще ви отговорят. Повтарям, в България подсъдими повдигат и поддържат обвинения, а също и правораздават. Този юнак е малко разпознаваем, но на местно ниво и всемогъщ. Познайте какво си казват местните хора, когато днес се пише за него, че вече е с повдигнато обвинение, а утре ще влезе с тогата си в залата и ще представлява държавното обвинение. Но това не е нищо. Къде по-юнак е съдия Пенгезов от Апелативен съд-София. Не се чудете, и той правораздава. Има и една съдийка в Раднево - подсъдима за лихварство, измама, длъжностно престъпление, документни престъпления и други - е, и тя правораздава. Ами прокурор Иво Захариев от Окръжна прокуратура-Плевен. И той повдига и поддържа обвинения. Същото е и с прокурор Захариев от Плевен. Има и други такива юнаци. Все от юнак по-юнак. Хвала на таквази държава. Първо ги отстрани временно от работа, след това се уплаши, че дава лош пример - и ги върна. Със страшна сила. За назидание. Да се знае, че кучетата могат и да си лаят, но кервана ще си върви. А къде е текло, пак ще тече. Мижи да те лажем, съдебна реформо. А кандидатите за членове на новия Висш съдебен съвет - ръководител, до ръководител, а между ръководителя - пак ръководител. Така поглеж, така сме ний, дий, дий воле, дий!

 9. 9 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  За съжаление нищо няма да последва - нито дисциплинарно уволнение, нито присъда!Заради това сме на туй дередже!

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#3:"Танас"]Айдеее наколенки и театро за пред посещението на Лаура Ковеши.[/quote]
  До коментар [#3] от "Танас":
  Много зависи доколко Кьовеши е готова за нашата правна рамка. Ако акцентира върху независимостта на нейната прокуратура, която се води към правителството, налива вода в мелницата на ДаБ и Христо Иванов. Ако акцентира върху независимостта на всеки редови прокурор в румънската прокуратура, налива вода в мелницата на съдийското съсловие. За да е точна трябва да акцентира както върху независимостта на редовия прокурор, така и върху недопустимостта румънски съдия да игнорира показанията на трима свидетели /случаят ОЕТ/, или пък да се съмнява в твърдението на прокуратурата, че сметката на Бисеров е сметка на Бисеров. Е, ако направи това, ще забие поредния пирон в ковчега на формализираната ни съдебна система, цялата.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  Българска прокуратура по съветски модел. Той Цацаров затова е против всякакви реформи, да не му развалят рахата.

 12. 12 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 659 Весело

  [quote#2:"hamiltonf1"]Да няма пак само "Забележка"!?[/quote]

  А- спокойно. Няма да има и забележка. Той да не е убил някого?

  Оставете го човека да си работи...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 13. 13 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 659 Весело

  Ако някой журналист се добере до този т. нар. прокурор- ето какво ще чуе:

  "Това са нелепости. Клевети и лъжи. Клеветят ме хора, на които съм неудобен. Винаги съм си изпълнявал служебните задължения съвестно и качествено. Станах неудобен някому, и затова ми е организирано това активно мероприятие... Кой го организира ли- ще стане ясно вбъдеще. Ще си търся правата... "

  Демек- човекът ще обясни с думи "местановски", че той е чист като утринна роса, но на- мафията избрала точно с него да се еб@ва, щото сигурно е бил на косъм да я разбие... 😂😂😂😂😂😂

  В едно съм предубеден- ще има яка операция изваждане. 😂😀😂😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 14. 14 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Излиза, че този прокурор е много по-голям престъпник от тези, които трябвало да обвини.
  Леле.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 15. 15 Профил на Вагабонт
  Вагабонт
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  [quote#5:"Alexander97"]Казанлък си имал "кръстник"!Дали е различно в другите градове, като знаем този случай? [/quote]
  В други градове е КОРЕННО различно, разбира се. Имената на "кръстниците" са КОРЕННО различни. И имената на местните феодали са различни, от град на град. Само системата е същата!

 16. 16 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#15] от "Вагабонт":
  +++Точно!

 17. 17 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#15] от "Вагабонт":

  НЯМА НЕНАМЕСЕН ПРОКУРОР! Прокуратурата е момиче на поръчка и всеки, който казва противното, лъже!

 18. 18 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Цялата ни съдебна система направо вони. Няма и следа от реформи, само голословни твърдения пред ЕС, че нещо се прави по въпроса. Явно прокурори и съдии тук са по-важни от авторитета на България пред света, по-важни са от чуждите инвестиции, които заради тях няма да дойдат, по-важни са от правата на гражданите в тази страна. Ако няма сериозен натиск отвън, тази система ще продължи да се възпроизвежда и да се разраства като тумор в сърцето на държавата.

 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Гневно

  Поредният скандал в нашата Темида.

 20. 20 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Не знам каква достоверност има конкретният случай,но пък чудесно знам,че прокуратурата е по-дълбокото блато от това на съда.И не го пиша само ей така ад хок да напиша нещо всеизвестно.Като се почне от дознателите в РУП-овете,мине се през Следствието,стигне се до помазани адвокати(бивши следователи,секретари,прокурори,съдии),оттам и до прокурорите - това всичко е огромно,дълбоко и смрадливо блато..Не виждам скоро оправия,особено с тоя бекон,който е на върха и си е показал само зурлата над тинята.

 21. 21 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Тоя спокойно могат да го поканят във ВСС в групата на Я.Т, Д.У и др. подобни.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 22. 22 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 874 Неутрално

  навсякъде тия неща се съгласуват,за каквото и престъпление да става въпрос,винаги се 'допитват' до по 'високо' да не би да настъпят някой по мазола,някой значим 'бизнесмен' или подобно..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Гневно

  Цялата съдебна система толкова се е разкапала, че смърди на леш до Брюксел и обратно!

  Само борците за нейна защита от АБВ/ДПС/ГЕРБ, а и БСП не видяха такова нещо, когато най-безцеремонно порязаха всякакви опити за нейното пълно реформиране.

  Продължавайте да гласувате за тях докато не остане и един свестен българин в тази проклета с крадливи комунисти страна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Прокурорите от Казанлък организират оргиите в Старозагорския затвор. Очакваме разкрития за другите затвори, особено и за Сливенския.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6295 Неутрално

  Не може да се разпорежда персонално, може само ако висшестоящия знае

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK