Емил Джасим съди Ивайло Крачунов и жълти сайтове за клевета

Емил Джасим

© Дневник

Емил ДжасимЧетири дела за клевета срещу жълти издания и главния редактор Ивайло Краучнов на сайта "Блиц" е завел учителят по история Емил Джасим, който е програмен директор на Центъра за образователни инициативи и член на Националния съвет на "Да, България".


Исковите молби заради разпространяване на неверни и оклеветяващи твърдения са срещу сайтовете, близки до Делян Пеевкси - "Блиц", ПИК, вестник "Труд" и срещу главния редактор на "Блиц" Ивайло Крачунов.


Исковете са за нанесени неимуществени вреди и всеки от тях е за по 4500 лв.
"В продължение на седмици т.нар. медии публикуваха серия от материали, в които обвиняваха Емил Джасим в "антибългарска пропаганда" и "гавра" с исторически личности като Васил Левски, насаждайки по този начин неверни и клеветнически внушения, че не уважава българската историческа памет", се посочва в съобщение на партията "Да, България".


Там се допълва, че заради "акцията на т.нар. медии и техните спекулации Емил Джасим стана обект на обиди и заплахи".


Във "Фейсбук" Джасим написа: "Вярвам в България, описана от Васил Левски, който казва:
"Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът... Така ще е в нашата България!" Вярвам в силата на правото, а не в правото на силния.

Вярвам в законите на Република България. И знам, че правдата ще победи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK