Свободата на движение в ЕС е най-ценна за българите

Свободата на движение в ЕС е най-ценна за българите

© Юлия ЛазароваЗа българите най-ценното европейско право остава свободата на придвижване, работа и живот в Европейския съюз (ЕС). 87% одобряват тази европейска политика, а веднага след нея се нареждат политиките по отбраната и сигурността (72%) и миграцията (68%).


На това мнение са и 81% от жителите на всички страни членки – поне две трети от жителите на всяка от 28-те страни членки подкрепят възможността за мобилност в рамките на общността.


Това показва последното проучване на "Евробарометър", проведено в края на 2016 г.
Непроменена остава и склонността на българите да вярват повече на европейските институции, отколкото на националните.


Половината (49%) от българските граждани имат доверие на Европейския съюз, докато 34% изпитват недоверие, а 17% не могат да преценят.


Така страната ни се нарежда на шесто място сред всички страни членки по степен на доверие към съюза след Литва (55% доверие), Малта (52%), Румъния (52%), Люксембург (51%) и Финландия (51%). Средното за Европа ниво е 36%.


Еврото, енергетиката и общата отбрана


72% от българите и 75% от европейците като цяло са за общата политика за отбраната и сигурността на страните членки.


Свободата на движение в ЕС е най-ценна за българите

© Ralph Orlowski, Reuters


Най-голяма е разликата в мненията на българи и европейци по отношение на нагласите към приемането на еврото като единствена валута – в подкрепа на тази мярка се обявяват едва 38% от българите, а 50% са против (вероятно заради опасения от влошаване на покупателната способност на населението).


За сравнение, над половината (58%) от жителите на ЕС като цяло подкрепят приемането на еврото в целия съюз. Подкрепата за тази мярка е в силна зависимост от това дали държавата е в еврозоната или не – 70% от жителите на държави в еврозоната подкрепят приемането на еврото навсякъде, а извън нея "за" се обявяват над двойно по-нисък дял – 33%.


Друг аспект, по който българите са малко по-предпазливи, е приемането на обща енергийна политика на държавите членки. Въпреки че над половината (62%) от българските граждани са за общата енергийна политика, подкрепата у нас е с над 10 процентни пункта под средното за ЕС28 (73%).


Разширяване на ЕС


Половината (48%) от българите над 15-годишна възраст се обявяват за по-нататъшното разширяване на Европейския съюз.


По този въпрос българите са по-положително настроени от средното обществено мнение в ЕС28 – подкрепата на ниво ЕС28 е с 9 процентни пункта по-ниска. Най-отворени към разширяване са жителите на Литва (65%), Хърватия (62%) и Румъния (61%).


В другата крайност са жителите на Австрия (24% подкрепа, 71% против), Германия (25% за, 68% против) и Франция (28% подкрепа и 65% против).


Младите вярват повече на Евросъюза


Младите българи между 15- и 24-годишна възраст (които са прекарали голяма част от живота си като жители на Европейския съюз) са групата от българското общество, която най-широко споделя доверие в него – над две трети (67%).


По-високо от средното за страната е и доверието на българите между 25 и 44 години (около 60%), като дяловете, доверяващи се в ЕС, намаляват с нарастване на възрастта на населението (в групата над 75-годишна възраст доверие в ЕС имат само 32%).


Очаквания за бъдещето


43% от българското население споделят мнението, че нещата в общността се развиват в правилната посока, докато на обратното мнение са – 30%. По-висок дял одобряващи посоката на развитие на нещата в ЕС от българите са единствено жителите на Ирландия (47%) и Румъния (46%).


Българите не са така положително настроени към развитието на нещата в страната – по-малко от една четвърт от сънародниците ни намират посоката на националното развитие за правилна, докато две трети са по-скоро критично настроени.


Нагласите на българите са близки, но малко по-критични от тези на средния европеец по отношение на собствената страна (29% оптимизъм и 56% песимизъм са средните показатели за Европа).

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Разбира се, че е ценност. И ще я оценим, когато я загубим. За жалост, има хора, които работят активно за това.

  Те никога не са и помисляли да пътуват в Европа, да учат там, да изпратят децата си да учат там. Но те се опитват да лишат и нас от тази привилегия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 739 Неутрално

  "Непроменена остава и склонността на българите да вярват повече на европейските институции, отколкото на националните."

  Другарко Нинова!

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Те никога не са и помисляли да пътуват в Европа, да учат там, да изпратят децата си да учат там.[/quote]

  Точно там ги пращат - справка Курнелия

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Навсякъде, не само в България, т.нар. "евроскептици", аз ги наричам рубладжии, са малцинство, но за сметка на това са супер кресливи като Курнелия Решетникова и поцреота ченге Каракачанов.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  И за мен тя е най-важна и най-голямо достижение на европейската цивилизация. Всичко друго може да рухне и да се срине, но има ли свободно движение на хора и капитали в рамките на общността, тя винаги отново може да се изправи на крака. Започнем ли да се заграждаме, както бе по времето на соца, няма да стигнем далеч. Макар че са нужни крути мерки срещу всякакви пришълци, на повечето от които не им е тук мястото. Европа трябва да се обогатява с нови хора и култури, с нови гледни точки, но не може да реши проблемите на половината или на целия свят, дори да иска. Това е глобален, комплексен подход. И съм убеден, че болшинството от мигрантите и емигрантите тъгуват по родните си места, както се тъгува за раздялата с майката, и един ден повечето ще се завърнат там, където принадлежат.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  87% одобряват свободното пътуване. Останалите са руски подлоги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Само комунистите ПИШАТ срещу ЕС. Товва им е поставено, като партийно поръчение, но никой от тях не е изпратил децата си в савецкия саюз!!!
  Това казва всичко по темата.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#2:"Канасубиги"]Другарко Нинова![/quote]

  Другарката Нинова, другарят Любен Гоцев, другарят Красимир Премянов и още "цела плеяда" отговорни другари верват най-вече в американските институции, след като децата им са там, а не в Русия, да речем...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Те никога не са и помисляли да пътуват в Европа, да учат там, да изпратят децата си да учат там[/quote]

  Що за простотия? Преди влизането на БГ в ЕС да не би да нямаше български студенти в Европа?

 10. 10 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 695 Неутрално

  За съжаление сме на път да загубим всичко това с лека ръка. Отровата от Могучая е по-силна от разума на матряла

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 11. 11 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  интересно кога ли ще усвоим всички ценности и предимства на ЕС
  и кое е следващото което се цени у нас идващо от развития ЕС а не от изток където се градят противоположностите на това което харесваме

 12. 12 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#4] от "меншевик":

  Така е. Важно е да го има и това кресливо малцинство, което да ръга с остена мнозинството, което пък понякога се самозабравя и губи посоката и смисъла. Така или иначе, както България има нужда от всеки един свой гражданин тук и по света, същото важи и за Европа и глобално за планетата ни. Точно така, както всяка снежинка пада точно там, където трябва да падне и всички са в хармония.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#6:"EU defender"]87% одобряват свободното пътуване. Останалите са руски подлоги.[/quote]

  Останалите, освен баяти комунисти, са и лузъри, които не могат да скърпят пари за една екскурзия до Охрид с рейс. На тях дори властите да оградят България отново с бодлива тел, ще им е все тая.

  По-точно няма да им е все тая - ще се радват, защото и ние няма да можем да пътуваме.

  Защото комунистите са преди всичко завистриви - това е определящата им черта.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Ако стане номерът със скоростите, ще си остане само спомен.
  И свободата на придвижване.
  Явно се бърза преди изборите в Германия и Франция. Меркел, Оланд и тем подобни може и да не са на тези постове наесен.

 15. 15 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Още помня как в 4 сутринта се редях пред френското посолство, за да мога да мина за виза до обяд и да си я взема до вечерта.

  На всеки патрЕот атакист и комунист, дето искат да ни вържат за Русия, ще споменавам майка им, леля им, вуйна им и цялата им женска рода.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3970 Любопитно

  Най-ценното нещо е свободата!Разбира се за тези които го разбират.манипулираните и промити хорица се прехласват по "твърдата ръка",забраните,държавната собственост и колхозите.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#9] от "von_seeckt":

  Имаше. Имало ги е и по времето на Третото българско царство, а със сигурнст и при първите две. Но удобството, което е днес, да се прекосяват границите с една лична карта, е несравнимо и не подлежи на промяна. За мен лично.

 18. 18 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Младите вярват повече на Евросъюза"
  Това е най-хубавата част от статията. Свършва ви времето, червени манипулатори и ченгета.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#18:"Сашо"]"Младите вярват повече на Евросъюза"
  Това е най-хубавата част от статията. Свършва ви времето, червени манипулатори и ченгета.[/quote]

  ++++

  Амин!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  [quote#14:"DJTrump"]Ако стане номерът със скоростите, ще си остане само спомен.
  И свободата на придвижване. [/quote]

  Глупости на търкалета. Свободното движение на хора е основен стълб в ЕС, без него, няма ЕС.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 21. 21 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Свободното пътуване няма нищо общо с членство в ЕС. Сърбите минаха на безвизов режим и пътуват също свободно, колкото и нас. А ние даже в Шенген не сме. За да не разлайвам кучетата ще отбележа, че и аз съм за членство в ЕС, но променен ЕС. Това, което е сега, трябва да си замине възможно най скоро.

 22. 22 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 345 Неутрално

  И какво излиза - много българи не харесват ЕС, но се възползват от него, като не пропускат да го ругаят за щяло и нещяло?!!
  Сред тях са Сидеров и разните му там патрЕоти, Нинова и цялата комустическа сган, ама има и много "обикновени" хора!!

 23. 23 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Младите българи между 15 и 24-годишна възраст (които са прекарали голяма част от живота си като жители на Европейския съюз) са групата от българското общество, която най-широко споделя доверие в него – над две трети (67%)."
  Отдела, насочете повече внимание върху младежите . Най вече да се усили работата във фейса! Да ги направите въртоглави о'време!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 24. 24 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3970 Неутрално

  До коментар [#9] от "von_seeckt":

  Имаше другарЮ!!Преди 10.11.1989 на Запад учеха само синчетата на верни на партията послушковци.Тихомълком....за да не дразнят населението.И сега са първи капиталисти,социолози и...демагози

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 25. 25 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 260 Неутрално

  #21
  Ти да си чул за Шенген????

 26. 26 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Така е.

  До коментар [#16] от "Messerschmitt":

  Абе, колега, и тук истината е по средата, така че имаме нужда както от голяма свобода, така и от известна регулция и държавна намеса. Не може всичко да е оставено на произвола на пазара и на либералите, както и не може всичко да е в ръцете на консерваторите и крайно-десните. Решението е в дясно-центристко управление и ценности. На предстоящите избори това са "Да, България!", въпреки някои резерви, които имам към тях.

 27. 27 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 418 Неутрално

  По принцип, електората на Атака и БСП не ги вълнува въпроса за визите.

  Те от селУ не излизат.

  Най-много да отидат до областния град с маршрутката.

  А на Бузлуджа и Копринка ги карат организирано и безплатно.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 28. 28 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 494 Неутрално

  [quote#6:"EU defender"]87% одобряват свободното пътуване. Останалите са руски подлоги. [/quote]
  Човек да одобрява държавата да му налага изкуствено ограничения над личната свобода-най-вероятно не е платен,а просто луд или тъп промит мозък.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#18:"Сашо"]"Младите вярват повече на Евросъюза"
  Това е най-хубавата част от статията.[/quote]

  Точно обратното. Това е най опасното, защото всичките тези млади хора вярват в ЕС, защото им се открива възможност да емигрират. Най накрая ще останат капацитети като вас да сричат по форумите.

 30. 30 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#10:"sashobal"]За съжаление сме на път да загубим всичко това с лека ръка. Отровата от Могучая е по-силна от разума на матряла [/quote]
  Магучия е отрова но загубата ще дойде от другаде.

 31. 31 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#24] от "Messerschmitt":

  КОй говори за времето преди 1989 другарю?

 32. 32 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 345 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"]Останалите, освен баяти комунисти, са и лузъри, които не могат да скърпят пари за една екскурзия до Охрид с рейс. На тях дори властите да оградят България отново с бодлива тел, ще им е все тая. [/quote]

  За съжаление си много прав!!!Ежедневно се сблъскваме с подобни дегенерати, на които единственото, което им идва на ум относно почивка е Гърция и Турция и то от 3-4 години, защото допреди това само нашенското си ченоморие са посещавали единствено.И не, защото им е по-евтино и нямат пари, а защото са ограничени и откровено прости - дават по стотици левове в чалготеки, за да хвърлят салфетки, но не биха дали и десет лева за билет до Италия, Испания или където и да е!!!

 33. 33 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 748 Весело

  Явно е много ценна свободата за нашенци, щото са готово да я сменят. 80% си харесват онази старата ''свобода''. СъвеЦката. И от любов към демокрация и свобода ще докарат на власт червената зараза, която е нейна носителка.

 34. 34 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  [quote#17:"Читател"]Но удобството, което е днес, да се прекосяват границите с една лична карта, е несравнимо и не подлежи на промяна. За мен лично. [/quote]

  Преди няколко години пътувах за Кипър за едно спортно мероприятие и носех със себе си спортно оръжие на единия от стрелците /непълнолетен/. Тогава все още нашето МВР не издаваше европаспорти на оръжията и ни бяха обяснили, че на летището трябва да се наредим на червения коридор. Така и направих - обаче кипърския полицай като видя личната ми карта и каза - ела в зеления коридор, щом си от ЕС значи минаваш от тука, без значение, че пушката няма европаспорт. Много се накефих тогава, още повече, че турците минаваха през червеното и ги обръщаха наопаки. Но с времето човек без да иска придобива усещането, че свободата е даденост, а не нещо, за което трябва да се бориш.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  [quote#22:"chinaski"]И какво излиза - много българи не харесват ЕС, но се възползват от него, като не пропускат да го ругаят за щяло и нещяло?!! [/quote]

  Обикновен човек не съм чувал да рие по ЕС. Само политици го правят.

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Я не беше ли приятелството с Русия

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 37. 37 Профил на nonsens2
  nonsens2
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#9] от "von_seeckt":

  Йее! Върхът!
  Ама ти сериозно ли?!
  Май ни взе за пролетни репички!
  И кои бяха там?
  А?

 38. 38 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Като пишете минуси, вервате ли, че ще ви оставят да сте на втора скорост и въпреки това да имате достъп до техния пазар на труда, който е на първа скорост?
  Ма те защо тогава ги правят тези скорости, не вдевате ли...

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#24:"Messerschmitt"]Преди 10.11.1989 на Запад учеха само синчетата на верни на партията послушковци.[/quote]

  Пословична е историята с Людмила Живкова, зад която е стоял целият държавен бюджет, т.и. можела е да си плати десет висши образования, но ВЪПРЕКИ ТОВА са я изритали от Оксфорд - заради тотална некадърност, интелелектуална немощ, непригодност и тъпота.

  Кат се има предвид какви африкански принцове завършват Оксфорд - придставяйте си какво е било с нашата правешка принцеса...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 494 Неутрално

  [quote#21:"von_seeckt"]Сърбите минаха на безвизов режим и пътуват също свободно, колкото и нас. [/quote]
  Свободното движение НЕ е само на хора.Да ти е хрумвало в междуушното пространство че примерно редовия сърбин кат си поръча нещо от ибей плаща мито и ДДС?В резултат примерно на което при почти равна мощ на икономиките на Сърбия и Хърватия във втората цените са по-ниски на доста неща,а отделно и в Сърбия заплатите са по-ниски?Основополагащото за ЕС е свободния пазар,а не свободното движение на паплач насам и натам.Дори и до една Турция вече се ходи с един международен паспорт и 5мин. чакане-тва не е никва ценност от много отдавна...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 41. 41 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"]ащото комунистите са преди всичко завистриви - това е определящата им черта[/quote]

  Завистливи, злобни и некадърни. Всичко над тях ги дразни, подтиска и измъчва. Няма по-деструктивна сила от тяхната омраза към всичко читаво и можещо.

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

 42. 42 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#15:"the социалиста"]Още помня как в 4 сутринта се редях пред френското посолство, за да мога да мина за виза до обяд и да си я взема до вечерта.
  На всеки патрЕот атакист и комунист, дето искат да ни вържат за Русия, ще споменавам майка им, леля им, вуйна им и цялата им женска рода. [/quote]
  ОК,но защо западняците,тези опитни демократи и хуманисти,които майчински приласкаха де що има ислямист и примат по света,нас ни държаха по цял ден на опашки за виза?Та и 120 долара плащахме в американското посолство,които не ни връщаха заедно с отказа?Къде им отиде хуманизма да ни третират като животни в кланница?Пардон,много по-зле.
  За Русия си прав-не ни е на късмет.
  Само недей да иконизираш Запада,че баламите умряха.

 43. 43 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#37:"nonsens2"]Йее! Върхът!
  Ама ти сериозно ли?!
  Май ни взе за пролетни репички!
  И кои бяха там?
  А? [/quote]

  Ами 1999г. в Бонския университет примерно от чуждестранните студенти българските бяха на второ място след китайските. Други въпроси някакви?

 44. 44 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Това е отличителна черта на другарите: плюят по ЕС и Запада, но изпращат отрочетата си да учат и се заселват там.
  Като др. Корнелия, която си е изпратила сина не в Русия, а в САЩ.
  Бегла справка на кого къде са децата само потвърждава тази тенденция.

 45. 45 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3970 Неутрално

  До коментар [#29] от "von_seeckt":

  Т.е предлагате да затворим границите,да върнем кльоновете и да има разпределение след завършване на училище-3 години в народното стопанство.и задължително изучаване на руски език....след 4 клас.А паспортите да се получават след одобрение от Коминтерна и началника на Народната милиция.Направо първи в Евразииският союз..............

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 46. 46 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 494 Неутрално

  [quote#29:"von_seeckt"]тези млади хора вярват в ЕС, защото им се открива възможност да емигрират[/quote]
  Всеки има правото да дири личното си щастие и място под слънцето където и както намери за добре,стига да не пречи на другите.И когато дървените комунделски мозъци като тебе го проумеят-може и БГ да направи крачка напред.Въпреки че по-скоро тия кат тебе ще бъдат неутрализирани по чисто природни(възрастови)причини.Дано само да не си на 20-30 че тогава ми е жал за теб.Млад човек,а с мислене на червена бабичка,миришеща на нафталин и с бюлетина на Велко Вълканов в ръка.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#41:"gmbh"]Завистливи, злобни и некадърни. Всичко над тях ги дразни, подтиска и измъчва. Няма по-деструктивна сила от тяхната омраза към всичко читаво и можещо. [/quote]

  Затова още с взимането на властта след преврата през 44 г. са въвели всевъзможни ограничения за реализация на децата на буржоазията (т.е. средната класа) - по дефиниция, най-способната и продуктивна част от населението.

  Баща ми на два пъти е бил изключван от Университета по ДОНОС от негови бивши съученици - некадърни хулигани, станали "ремсисти".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#45:"Messerschmitt"]Т.е предлагате да затворим границите,да върнем кльоновете и да има разпределение след завършване на училище...[/quote]


  Явно това предлага.

  В една друга тема се възхищаваше от Сталинската прокуратура - била много ефективна...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#40:"tqh42306221"]Основополагащото за ЕС е свободния пазар,а не свободното движение на паплач насам и натам[/quote]

  Така е, но форумните капацитети акцентират върху свободното предвижване. Прочетете коментарите под статията.

 50. 50 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  [quote#21:"von_seeckt"]Сърбите минаха на безвизов режим и пътуват също свободно, колкото и нас.[/quote]

  Абсолютна лъжа!!! Дърта рубладжийска лъжа!!! Безвизовия режим няма НИЩО общо със свободата на придвижване на европейските граждани в ЕС. Нищо общо. Друга кремльовска опорка ще ни сведеш ли?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 51. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#45:"Messerschmitt"]Т.е предлагате да затворим границите,да върнем кльоновете [/quote]

  Не бе, нищо не предлагам. Просто се опитвам да ви коригирам глупостите.

 52. 52 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#21:"von_seeckt"]За да не разлайвам кучетата ще отбележа, че и аз съм за членство в ЕС, но променен ЕС. Това, което е сега, трябва да си замине възможно най скоро.[/quote]

  Веднага ти повярвах. Фен на Сталин бил за членството ни в ЕС. И знам за какъв ЕС си мечтаеш - такъв управляван от Путин, по путински.

  Ето това се отнася в пълна сила и за теб:

  [quote#18:"Сашо"]"Младите вярват повече на Евросъюза"
  Това е най-хубавата част от статията. Свършва ви времето, червени манипулатори и ченгета. [/quote]

 53. 53 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  [quote#41:"gmbh"]Завистливи, злобни и некадърни. Всичко над тях ги дразни, подтиска и измъчва. Няма по-деструктивна сила от тяхната омраза към всичко читаво и можещо. [/quote]
  Това важи най-вече за редовите червени лузъри.
  Другарите на високи постове знаят как да осребрят членстовто на България в ЕС. Те насъскват лузърите срещу ЕС, но иначе гребат с пълни шепи от благините. Като се тръгне от евродепутатството и се стигне до възможностите за "усвояване" на европейски пари.

 54. 54 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#50:"меншевик"]Безвизовия режим няма НИЩО общо със свободата на придвижване на европейските граждани в ЕС[/quote]

  И каква е разликата в предвижването на един българин и на един сърбин? Или хайде да не ви затруднявам много. Каква е разликата в предвижването на един българин след падането на визите и след влизането в ЕС?

 55. 55 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 494 Неутрално

  [quote#49:"von_seeckt"]Така е, но форумните капацитети акцентират върху свободното предвижване[/quote]
  Не е така,щото едното предопределя другото и обратно.Двете са взаимосвързани.Иначе става така че на Кисзомбор братът-малмалигар вика "знам че не караш нищо нередно,но стек боро или ще ти осигуря сутришна физзарядка да разтоварваш камиона цяла сутрин."

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 56. 56 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Влизането е еврозоната е задължително за България. По този начин ще си гарантираме европейската ориентация и ще се приобщим много по-силно към европейското семейство. Създаване на обща отбранителна структура също е задължително за България, защото ще ни даде гарнции за защита от Русия и Турция, които къде открито, къде подмолно имат интерес към наша територия. Обща външна политика също би била добре дошла. Общо взето интеграцията трябва да продължи. За сметка на това ЕС трябва да се позатвори за външните държави, както за населението им, така и за стоките и услугите им.

 57. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  [quote#54:"von_seeckt"]И каква е разликата в предвижването на един българин и на един сърбин? [/quote]
  Разликата е, че един сърбин не може да започне работа в държава от ЕС специално разрешение, докато един българин няма проблеми да започне работа веднага щом си намери.

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#52:"Форд Префект"] Фен на Сталин бил за членството ни в ЕС. [/quote]

  Това с фенството е вашето ниво на възприемане на действителността. Не съм фен на никоя политическа личност, просто, за разлика от вас, се опитвам да я оценявам обективно.

 59. 59 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 242 Неутрално

  [quote#38:"DJTrump"]вервате ли, че ще ви оставят да сте на втора скорост и въпреки това да имате достъп до техния пазар на труда, който е на първа скорост? [/quote]

  Като ти чета разбирането на предложението за скоростите, май отдавна си дръпнал ръчната.

 60. 60 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  [quote#54:"von_seeckt"] Каква е разликата в предвижването на един българин след падането на визите и след влизането в ЕС?[/quote]

  Огромна!!! Пътуването без виза не включва правото да:
  1. Се установиш да живееш в която си искаш страна в ЕС и да останеш там колокото дълго пожелаеш.
  2. Да работиш.
  3. Да учиш.
  За тези трите се иска разрешение от съответната страна.
  Пътуването без виза включва само краткосрочен престой.
  Казах - бегай за други опорки, задунайски троле. Личи си че не си излизал от двустайната си панелка през живота си и по-далеч от Бузлуджа не си стигал.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 61. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#57] от "pamela":

  Да де, но вие не следите диспута. Ставаше дума за свободно движение, а не за свобода на труда.

 62. 62 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#56:"primaxm"]Влизането е еврозоната е задължително за България. По този начин ще си гарантираме европейската ориентация и ще се приобщим много по-силно към европейското семейство.[/quote]

  И цените ще се вдигнат двойно.

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  "За българите най-ценното европейско право остава свободата на придвижване, работа и живот в Европейския съюз (ЕС)."

  Нормално да мислят така, със сигурност това е важно и основополагащо право в ЕС.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 494 Неутрално

  А за радетелите на засиления граничен контрол да спомена само че на Калотина сърбина винаги ме среща с думите-"5евро и да не отваряш отзад".И понеже тук хората дет се изхвърлят на мокър пясък-бол.Някой мераклия да натварим камион с брашно в бели торби без етикет?Или пластмасови макети на РПГта.Ама да сложи 1000евро в жабката.Минавам му граница в Изт.Европа по избор-кеф ти Дунав Мост,кеф ти Сегед,кеф ти Ченад,кеф ти Шид,кеф ти Връшка.Ако някъде някой се заяде за тия неща и ми ги провери,ще му удвоя сумата.Ама иначе си прибирам банкнотите.Та мераклии??

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 65. 65 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#60:"меншевик"]1. Се установиш да живееш в която си искаш страна в ЕС и да останеш там колокото дълго пожелаеш.
  2. Да работиш.
  3. Да учиш. [/quote]

  Хайде отново се измъквате като мокър чорап. Нали си говорихме за правото на движение. Другото са други права.

 66. 66 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  [quote#62:"von_seeckt"]И цените ще се вдигнат двойно[/quote]

  Ясновидството не е дадено всекиму.

 67. 67 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#60:"меншевик"]3. Да учиш.[/quote]

  Глупости. Приет ли си във западен ВУЗ веднага ти се дава право на пребиваване.

 68. 68 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#66:"gmbh"]Ясновидството не е дадено всекиму.[/quote]

  Няма ясновидство. Аз тези неща съм ги видял с очите си и съм ги усетил със собствения си джоб.

 69. 69 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#58:"von_seeckt"]Не съм фен на никоя политическа личност, просто, за разлика от вас, се опитвам да я оценявам обективно. [/quote]

  Помня ти обективността. Тя е точно като от последния ти коментар:


  [quote#62:"von_seeckt"]И цените ще се вдигнат двойно. [/quote]

  Цените в страните, които последно влязоха в еврозоната, са се повишили с 2 до 3 процента. Колегата по-горе ви го каза - червени манипулатори.

  Колкото до Сталин, той не е политическа личност, той е престъпник. Извършил едни от най-гнусните престъпления срещу човечеството.

 70. 70 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#69:"Форд Префект"]Колегата по-горе ви го каза - червени манипулатори. [/quote]

  Аз пък твърдя, че цените в Германия примерно останаха същите в евро, само дето едно евро не е равно на една марка.

 71. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  "72% от българите и 75% от европейците като цяло са за общата политика за отбраната и сигурността на страните членки."

  И аз напълно подкрепям това! Според мен това е най-належащия въпрос пред ЕС!

  "Въпреки че над половината (62%) от българските граждани са за общата енергийна политика, подкрепата у нас е с над 10 процентни пункта под средното за ЕС28 (73%)."

  Също ЗА!

  "Половината (48%) от българите над 15-годишна възраст се обявяват за по-нататъшното разширяване на Европейския съюз."

  Също ЗА, ще е добре и Западните Балкани да се присъединят към ЕС, ако разбира се и те самите искат това! НО, без Македония моля, защото тази държава НЕ заслужава нищо добро! Разбира се, и без Турция, но това мисля, че се подразбира от само себе си.

  "Младите вярват повече на Евросъюза"

  Нормално младите по принцип са по-големи оптимисти от възрастните хора.

  "43% от българското население споделят мнението, че нещата в общността се развиват в правилната посока, докато на обратното мнение са – 30%."

  За всички европейски лидери е ясно и те самите го заявяват, че ЕС се намира в криза. Това е безспорно, трябва да се преодолеят тези кризи и да се продължи напред, като за мен интеграцията между страните членки трябва да се задълбочи в бъдеще.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 72. 72 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#9] от "von_seeckt":
  "Що за простотия? Преди влизането на БГ в ЕС да не би да нямаше български студенти в Европа?"

  И по татово време имаше български студенти на запад, но не какви да е студенти а деца на ДС

  подпис
 73. 73 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  [quote#68:"von_seeckt"]Няма ясновидство. Аз тези неща съм ги видял с очите си и съм ги усетил със собствения си джоб[/quote]

  Възможно е в ГДР през 1990г.

 74. 74 Профил на Nimart
  Nimart
  Рейтинг: 4070 Весело

  До коментар [#2] от "Канасубиги": Остави я др. Нинова, тя пътува на заден ход...

 75. 75 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#73] от "gmbh":

  С форумни "специалисти", нямащи грам жизнен опит не ми се спори.

 76. 76 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  До коментар [#5] от "Читател":

  Много добър коментар, и много умерен, обикновено си по краен във вижданията си. Но, тук си напълно прав. +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 77. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  До коментар [#7] от "4ort":

  Не само комунисти, има и много крайно десни форумни глупаци, които пишат срещу ЕС и величаят Америка на Тръмп!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 78. 78 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#75] от "von_seeckt":


  [quote#75:"von_seeckt"]С форумни "специалисти", нямащи грам жизнен опит не ми се спори. [/quote]

  От раздразнението си пролича кой какъв жизнен опит има.

  [quote#70:"von_seeckt"]Аз пък твърдя, че цените в Германия примерно останаха същите в евро, само дето едно евро не е равно на една марка[/quote]
  И доходите останаха в марки?

 79. 79 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8607 Неутрално

  Да така е, но дали комунетата ако се върнат на власт ще я прекратят тази привилегия.

 80. 80 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#70:"von_seeckt"]Аз пък твърдя, че цените в Германия примерно останаха същите в евро, само дето едно евро не е равно на една марка. [/quote]

  Лъчезар Богданов е сред най-популярните лица в българската икономическа мисъл. Възпитаник на Софийската математическа гимназия и УНСС, той дълги години изследва бизнес средата в България. Проучва и анализира икономическите и данъчни реформи, приватизацията и въздействието на законодателството възху условията за правене на бизнес у нас.

  Работи няколко години в Инстутита за пазарна икономика. Впоследствие става управляващ съдружник и икономически анализатор в изследователската и консултантска група Industry Watch. Автор е на множество статии, съавтор на няколко книги.

  Economic.bg разговаря с него за влиянието на Brexit, чуждестранните инвестиции в България, качеството на кадрите на българския трудов пазар и влизането на страната ни в еврозоната.

  Какъв ще е ефектът за България от приемането на еврото? Говори се за сериозно покачване на цените.

  Покачването на цените при приемане на еврото е абсолютна спекулация, непочиваща на никакви факти. Това е лесно проверимо – има детайлни данни за динамиката на цените във всички държави членки по месеци.

  България вече е във валутен борд, не можем да очакваме по-различна стабилност на валутния курс, това вече отдавна го постигнахме. Българският бизнес от години работи в ситуация, в която левът е вързан към еврото и няма валутен риск.

  Положителната промяна е свързана с факта, че рейтинговите агенции повишават кредитния рейтинг на страните, когато влязат в еврозоната. Пример за това са балтийските републики и другите страни от Източна Европа, присъединили се към паричния съюз. Това е знак за повишено доверие в страната и намаляване на оценката за суверенния риск, което влияе положително и на частните инвеститори и те се ориентират към съответната държава.

 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#78:"gmbh"]И доходите останаха в марки? [/quote]

  В това е проблемът. Заплатите в евро не останаха със същия номинал, смалиха се. Просто едно време с марки можеше човек да си купи двойно повече, отколкото с евро. Ще ви дам пример, при марката една бира в магазина струваше някъде 50, 60 пфенига, сега около 1 евро. Вярно за толкова години и инфлацията си казва думата, но тя в ЕС е супер малка.

 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"]На тях дори властите да оградят България отново с бодлива тел[/quote]
  Ценностната система на българският патриот има една точка:
  Да сме крепостни и да имаме една ограда с Русия.

 83. 83 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#70:"von_seeckt"]Аз пък твърдя, че цените в Германия примерно останаха същите в евро, само дето едно евро не е равно на една марка. [/quote]

  Опитът на страните членки на ЕС, присъединили се последни към еврозоната, показва, че очакваното покачване на цените от въвеждането на еврото не се случва на практика. Според данни на ЕЦБ и Евростат в първата година от членството на тези държави в еврозоната, инфлацията е минимално над обичайната - в рамките на 0,2-0,3%

 84. 84 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 316 Неутрално

  А бе ние вярваме, ама тези на запад не вярват. Както каза Борисов накрая в ЕС ще останем ние и румънците.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 85. 85 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#83:"Форд Префект"]Опитът на страните членки на ЕС, присъединили се последни към еврозоната, показва, че очакваното покачване на цените от въвеждането на еврото не се случва на практика.[/quote]

  Да и затова немците прекръстиха еврото на тойро.

 86. 86 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#83] от "Форд Префект":

  Питай немците да ти обяснят, защо казват на euro-то teuro.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 87. 87 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#85:"von_seeckt"]Да и затова немците прекръстиха еврото на тойро. [/quote]


  [quote#86:"Зарзават"]Питай немците да ти обяснят, защо казват на euro-то teuro. [/quote]


  Според данни на ЕЦБ и Евростат в първата година от членството на тези държави в еврозоната, инфлацията е минимално над обичайната - в рамките на 0,2-0,3%

  Кой какво е кръстил не знам. Има си официални статистики, те казват всичко. Тук са числата от тези статистики. А когато числата говоря и троловете би трябвало да мълчат.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/4544689

 88. 88 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#85] от "von_seeckt":


  До коментар [#86] от "Зарзават":


  Покачването на цените при приемане на еврото е абсолютна спекулация, непочиваща на никакви факти. Това е лесно проверимо – има детайлни данни за динамиката на цените във всички държави членки по месеци.

  България вече е във валутен борд, не можем да очакваме по-различна стабилност на валутния курс, това вече отдавна го постигнахме. Българският бизнес от години работи в ситуация, в която левът е вързан към еврото и няма валутен риск.

  Положителната промяна е свързана с факта, че рейтинговите агенции повишават кредитния рейтинг на страните, когато влязат в еврозоната. Пример за това са балтийските републики и другите страни от Източна Европа, присъединили се към паричния съюз. Това е знак за повишено доверие в страната и намаляване на оценката за суверенния риск, което влияе положително и на частните инвеститори и те се ориентират към съответната държава.

 89. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2394 Любопитно

  “Българите не са така положително настроени към развитието на нещата в страната – по-малко от една четвърт от сънародниците ни намират посоката на националното развитие за правилна, докато две трети са по-скоро критично настроени.”

  2/3 от българите са критично настроени по отношение на тенденциите в Бълария, като на предстоящите избори най-вероятно ГЕРБ и БСП ще съберат към 2/3 от гласовете?!
  Това не означава ли, че хората си искат статуквото?

  I Want To Believe
 90. 90 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Опитите на всяки дискус да прибави комунизъм и Русия е примитивна ГЕРБЕРЩИНА, но е добре защото жълтото ще е много. Ако искаме да знаем повече за този голям процент , ето там да е социологията , а не в уйдурми политически. Могат да се видят цифри ,които не ни харесват. Покриването на свободното движение с разбирането за работа или миграция например. Имаме и много ,много сложни проблеми. Най тежкият - демографски, въпросът е не в това че намират работа навън, а в това че след 15 години не са българи. Това не се случва на никои съседи около нас. Това желание да захвърлиш Българските дрехи така и да се откажеш от десетки поколения преди теб , ... означава голяма обида нанесена от държавата ..през този 25 годишен период. Това трябва да се разчепка, защото ако не се подреди държавата, по начин който хората очакват - много скоро няма да има държава.

 91. 91 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Странно, ако ме попитат за най-ценното ни право в Европа, без готови отговори за избор, категорично ще посоча свободата на придвижване. Явно в някои ситуации имаме съкрушително мнозинство ... де да беше така и по активните въпроси

 92. 92 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6642 Неутрално

  Свобода на придвижване, работа и не на последно място сигурност!!! За нас, обаче, двете скорости на напредък си съществуват - справка Шенген и еврозоната

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 93. 93 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#3:"EU defender"]Точно там ги пращат - справка Курнелия [/quote]
  Така е. Те са особена порода еврорусофили - получават "бонусите" в рубли, но ги обръщат в евро и долари, за да си купуват имоти в Ривиерата и Флорида и да пращат децата си да живеят на Запад. С руските "патриоти" около Путин е същото.

 94. 94 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 412 Неутрално

  след 26 март,ще се ходи безвизово само до РАшА.ХА да ви е честито.и като ислезем от европеиския съюз да видим какви коментари ще има тогава,защото ще твърде късно.

 95. 95 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Те никога не са и помисляли да пътуват в Европа, да учат там, да изпратят децата си да учат там. Но те се опитват да лишат и нас от тази привилегия.[/quote]


  Ооо, грешиш!
  Те, мноого добре знаят къде е хубавото и...то не е Масква...на която се обясняват в любов

 96. 96 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#85] от "von_seeckt":


  До коментар [#86] от "Зарзават":


  За да си купи една багета, един французин през 1984 г. е трябвало да работи 3 минути. Точно колкото и през 2014 г. За едно пиле - съответно 27 и 30 мин. При техниката нещата са лекинко различни - 14 дни за един хладилник през 1984 г, само 6 дни през 2014 г.

  А вие продължавайте са си разказвате градските легенди.

 97. 97 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 843 Разстроено

  [quote#5:"Читател"]Започнем ли да се заграждаме, както бе по времето на соца, няма да стигнем далеч[/quote]
  Вече започнахме,за съжаление! На австрийско-германската граница стоят едни снажни полицаи с големи автомати и проверяват всичко,що не е тяхно...Много е депресиращо.

  Джордж Оруел-1984
 98. 98 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 271 Неутрално

  "Свободата на движение в ЕС е най-ценна за българите" ... ценно е за българите и за България! 2 милиона бачкат в чужбина, голяма част от тях в ЕС-страни, и пращат пари на близки и роднини в БГ всеки месец ... това е и най-големият "инвеститор" в България - българските мигранти и гастарбайтери! Дори и данните го показват.

  http://bnr.bg/radiobulgaria/post/100357473/balgarskite-emigranti-sa-nai-golemite-investitori-u-nas

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
 99. 99 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#46] от "tqh42306221":
  По логиката на чугуните сигурно трябва да въведем и старото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО жителство за да не се обезлюдят откъм млади хора селцата и малките градчета...

 100. 100 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Нагледал съм се на чугуни, които се опитват да се представят за обективни, десни, "аз по принцип не съм против ЕС, но...", "не че харесвам Путин, ама е прав за..."

  Аман.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK