Трябва да се намери приоритет, с който ще се запомни българското председателство, обяви вицепремиерът Златева

Трябва да се намери приоритет, с който ще се запомни българското председателство, обяви вицепремиерът Златева

© Георги КожухаровТрябва да се намери приоритет, с които българското председателство ще се запомни, каза днес по БНТ вицепремиерът по подготовката за него в служебния кабинет Деница Златева. Тя уточни, че за момента е ясна програмата на триото, което ще председателстват съвместно.


Златева каза, че националната програма за председателството ще започне да се изработва след април. Вицепремиерът обясни, че за нея е нужно тясно сътрудничество между правителството, президентството, партиите, социалните партньори и гражданският сектор. "Трябва да се разшири дебатът, да се чуе мнението на младите хора и студентите", посочи Златева.


Вицепремиерът подчерта, че България е за продължаване на кохезиоцнната политика и за това всяка държава да има равно участие във взимането на решения в ЕС, без да има деление по какъвто и да е показател. Деница Златева се обяви и за това, влизането в Шенген да не се обвързва с политически критерии.
Вицепремиерът подчерта, че влизането на страната в евентуална изборната спирала не би попречила на българското председателство. "Има разбиране, че това е важно", каза Златева.


Според нея има подобрена динамика в работата, след като властта е била поета от служебното правителство и в момента за него работи добре смазана машина. Златева подчерта, че 1700 души работят по подготовката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK