Министерството на културата обяви нова серия директорски конкурси, включително за Музикалното училище

Министерството на културата обяви нова серия директорски конкурси, включително за Музикалното училище

© Георги КожухаровСлужебното министерство на културата обяви нова серия конкурси за ръководни длъжности на институции под своята шапка, включително за Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София.


Художествената гимназия бе един от най-драстичните примери за липсата на конкурси при ръководни назначения в системата на министерството - повече от 20 г. В началото на краткия си мандат служебният министър Рашко Младенов обеща да започне процедурите за всички подобни институции. Най-знаковите конкурси - за директори на Националния исторически музей и Филмовия център, вече бяха обявени. Поради сроковете обаче не е известно дали те ще завършат мандата на Младенов.


Освен за НМУ "Любомир Пипков" в последните дни министерството обяви конкурси за директори на театрално-музикалния център в Разград, държавната опера в Русе, художествената гимназия в Сливен и драматично-кукления театър в Пазарджик. Те със сигурност ще приключат след изборите на 26 март.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK