Реформаторите искат затваряне на границата за изборен туризъм и оставки

Лидерите на "Реформаторски блок - Глас Народен" Божидар Лукарски, Светльо Витков, Петър Москов и Найден Зеленогорски

© Анелия Николова

Лидерите на "Реформаторски блок - Глас Народен" Божидар Лукарски, Светльо Витков, Петър Москов и Найден ЗеленогорскиПрезидентът да затвори границата на България с Турция за изборните туристи, за които има данни за пристигане с организирани автобуси, стимулирано от турската държава, поискаха от коалиция "Реформаторски блок – Глас народен". Те смятат, че "служебното правителство на президента Радев е влязло в съглашателство с управляващите в Република Турция.


За да обслужи политическите планове на съседната държава, служебното правителство поставя в недопустим риск българските национални интереси, като съзнателно не предприема никакви стъпки срещу възможността да бъде опорочен вотът на българските граждани за нов парламент на 29 март." Изявлението на коалицията е заради изказването на вицепремиера Стефан Янев, че държавата ще вземе мерки, за да няма струпване на граничните пунктове, ако има наплив от Турция в деня на изборите.


"В решение на ЦИК от 4 март 2017 г. е записано, че в държави с извънредно положение и със заплахи от терористични актове българската държава няма да отвори изборни секции. Няма никакво съмнение, че в условията на извънредно положение в Турция българските власти нямат никакви ефективни механизми да гарантират нито честността на изборния процес в съседната държава, нито сигурността на българските граждани", пише още в изявлението на коалицията.
Те искат оставките на вицепремиера Янев и вътрешния министър Пламен Узунов "поради неспособността им да защитят националния суверенитет", както и прокуратурата да каже дали действията на вицепремиера Янев представляват деяние по смисъла на раздела "Престъпления против републиката" в Наказателния кодекс. Освен това настояват президентът да наложи на правителството си да преустанови процеса на отваряне на секции в Турция.


Коалиция "Реформаторски блок – Глас народен" определя като крайно недопустимо и опасно правата на малцинството от няколко хиляди българи с двойно гражданство да диктува националния интерес на суверенна държава, каквато е Република България.


"Нова република" поискаха да не се отварят секции извън дипломатическите мисии в Турция


Лидерите на "Нова република" Радан Кънев и Трайчо Трайков пък изпратиха до Централната избирателна комисия (ЦИК) писмо, в което предлагат всичките 31 секции извън представителствата в Турция да бъдат закрити, а тези на територията на посолството и консулствата могат да бъдат увеличени, за да компенсират намаления брой секции в останалата част на страната.


Радан Кънев и Трайчо Трайков

© Цветелина Белутова, Капитал

Радан Кънев и Трайчо Трайков


"Събитията от последните дни ни дават основание да считаме, че е налице сериозен риск пред националната сигурност на страната, ако горното бъде изпълнено и секции в Република Турция бъдат разкривани извън дипломатическите и консулските представителства на Република България там", се казва в искането на Нова Република. Мотивите на Нова Република за това искане са, че има наличие на нови факти и обстоятелства. На първо място това е участието на представители на турската държава в клип, който призовава българските изселници да гласуват по определен начин.


Това според Трайков и Кънев "очевидно е не само недопустимо по стандартите за международно право и ненамеса във вътрешните работи на чужда държава, но и поставя под сериозно съмнение възможността да се гарантира сигурността и обективността на избирателния процес в Турция извън дипломатическите представителства на страната ни там, тъй като този процес се организира именно от турската държава",


"Да, България" се съмнява дали ключови политици не са зависими от Турция


"Има съмнения, че ключови лица от българската политика са в позиция на зависимост от Турция и няма как да не свържем с това със сервилната позиция, в която се постави Бойко Борисов спрямо все по-авторитарния режим в Турция, включително и позорните актове на връщане на хора в Турция в нарушение на техните права", каза в Кърджали и лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Той смята, че опитите за намеса на турски официални лица в изборния процес в България също скандализират българската общественост и за това от "Да, България" категорично се противопоставят на всичко това.


Христо Иванов

© Надежда Чипева, Капитал

Христо Иванов


Към турското общество ние имаме намерения на добронамереност, приятелство и общо развитие и се отнасяме с огромна загриженост към ставащото там. На нашите съграждани в Турция искаме да кажем, че сега, в този труден момент България остава техен демократичен, светски приятел и че ние ще работим те да чувстват тази подкрепа" – заяви по темата Христо Иванов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ТЪПО.
  Прекратете гласуването за всички които не живеят поне 180 дни в държавата.

 2. 2 Профил на dry tango
  dry tango
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подкрепям !
  И стена с Турция - както Тръмп строи с Мексико!

 3. 3 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе само да попитам, защо трябва да се спират хората които имат право да гласуват? Друг е въпроса трябва ли тези хора да имат право да гласуват!

 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До #1 442:

  По-добре актуализирани списъци като за целта се подават собственоръчно попълнени декларации на български език пред българските власти.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Значи то това извънредно положение беше въведено в средата на лятото,през октомври беше удължено,а през януари беше удължено до 19 април.Сега се сетихме.

 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5051 Неутрално

  А дано, ама надали. Изборният туризъм работи за ГЕРБ чрез ДОСТ

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  Всички станахте големи популисти , бе !!!
  Нали точно тия най-много ревяха, когато в парламента окастриха секциите в Турция 4 пъти – от 140 на 35. Нали тогава Корман и Орхан Исмаилови и Касим Дал им бяха първи ортаци, а тяхната Надка посланик в Анкара…
  Да припомня - от октомври 2016 г.: „Законопроектът с вносители Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров (Реформаторски блок) предвижда да отпадне ограничението за разкриване на избирателни секции.!!!????

  [email protected]
 8. 8 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#1:"442"]ТЪПО.
  Прекратете гласуването за всички които не живеят поне 180 дни в държавата.[/quote]

  Айде сега, 180 дни. Човек може да е в командировка, на специализация или на гурбет.
  Във Великобритания на референдума за Брекзит, обаче, не се разреши на британски граждани, живеещи повече от 15 години в чужбина, да гласуват. Обосновката е че след толкова години те са загубили интерес и връзка с политическата обстановка в страната. Би трябвало и у нас да се приеме подобно правило, българските турци, изселили се оттатък, вече повече от 30 години не живеят в България и си пазят българските паспорти само за да пътуват из Европа безвизово. Децата им, родени в Турция, не знаят и дума български, но и те имат български паспорти. Разрешават им да гласуват само за да може ДПС да вкара някой депутат повече.

 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  РБ2 са доста смешни в популистките си напъни ,иначе една достойна и смислена позиция на ДА България

 10. 10 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Решението е премахването на двойното гражданство.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 11. 11 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Решението е премахването на двойното гражданство.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 12. 12 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Лелеее...и като дойдат едни 30-40 автобуса с едни 2000 души или 1/10 от необходимите за един депутат.. и като обърнат вота...:-) Смешен плач..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 13. 13 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Може пък митничарите да направят една стачка точно по изборите

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  А що трябва да има ограничение?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Не спирайте автобусите, а им вземете
  паспортите на всички със двойно граж
  данство !!!

 16. 16 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Има законова възможност и смисъл в искането на Нова Република и изказаното от ДаБг. Реорганизаторският блок се пренави от паника и популизъм - демократи затварят граница. Тъпо и тъжно.

 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  До коментар [#14] от "Darth Plagueis":

  Питай лидерите на "Нова република" Радан Кънев и Трайчо Трайков, които преди 5 месеца твърдяха обратното, а сега пък изпратиха до Централната избирателна комисия (ЦИК) писмо, в което предлагат всичките 31 секции извън представителствата в Турция да бъдат закрити !!!

  [email protected]
 18. 18 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Неограничен брой секции в ЕС . Цитата докрай де.

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Виж, знам, че Радан ти е виновен за всичко, но нещата са малко по-различни. Никой от НР не иска да има ограничение за броя на секциите. Имайки предвид ситуацията в Турция, тук се иска единствено те да бъдат на точно определени места. Нищо повече. Противоречие виждаш само ти, просто щото не четеш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Весело

  До коментар [#16] от "Лелка":

  Ами ако Турция вземе, че забрани и спре турските сериали, знаете ли откъде ще им излезе това популистко заиграване на демократите!!!
  Знаете ли, че няколко милиона тв зрителки, ще съсипят всичките пишман - демократи завинаги !!!

  [email protected]
 21. 21 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Явно е, че на рефа му трябва възможно най-малко гласували на изборите, че да има шанс да мине 4-те процента..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 22. 22 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#3:"thenomad"]Абе само да попитам, защо трябва да се спират хората които имат право да гласуват?[/quote]

  Никой никого не спра да гласува. Става дума за изборен туризъм, т.е., тези които са гласували сутринта в Турция, да не могат до края на деня да го направят и в България.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 23. 23 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 971 Неутрално

  По всяка вероятност е късно да се направи такива промени, но не е невъзможно, защото в Турция има извънредно положение и на това основание може да се закрият секциите.

 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Весело

  До коментар [#19] от "Darth Plagueis":


  [quote#19:"Darth Plagueis"]знам, че Радан ти е виновен за всичко[/quote]
  За всичко изобщо не ми е виновен - снощи в два часа, даже си казахме''Здрасти''пред хотел''Черно море, ама няма как да управлява политик, който през половин час си сменя мнението / с изключение на Знаем кой, само / !

  [email protected]
 25. 25 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#1:"442"]ТЪПО.
  Прекратете гласуването за всички които не живеят поне 180 дни в държавата.[/quote]че си написал нещо много ТЪПО е ясно и без да му слагаш заглавието ''ТЪПО'' !
  нещата са различни и е доста некоректно да използваш изселниците в турция за да забраняваш гласуването и на Българите в останалия свят. Това са си (етнически) БЪЛГАРИ, а и повечето ще се върнат в България!
  зная де - партиите на статуквото -ГЕРБ и БСП не искат Българите в чужбина да гласуват, защото нямат средствата да ги манипулират!

 26. 26 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Смислена позиция от страна на Реформаторският Блок.

 27. 27 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#6:"pet_fire"]А дано, ама надали. Изборният туризъм работи за ГЕРБ чрез ДОСТ[/quote]и за БСП чрез ДПС
  и косвено - срещу НР, ДДБ, РБ&ГН, АБВ+21 и Марешки!
  защото вдига активността и им намалява възможностите да минат 4 %
  С което гласовете им ще се разделят между ГЕРБ и БСП ( и малко за ДПС)
  затова и ГЕРБ и БСП са пасивни, не настояват да се ограничи изборния туризъм, а Бойко дори каза да не се караме с турция!

 28. 28 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 746 Неутрално


  В решение на ЦИК от 4 март 2017г. е записано, че в държави с извънредно положение и със заплахи от терористични актове българската държава няма да отвори изборни секции.

  Извънредното положение, което бе въведено след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 г в турция., а след това бе удължено през октомври, трябваше да изтече на 19 януари. Мярката сега ще важи до 19 април.

  Герджиков и Радев, нарушават решение на ЦИК и ще организират избори в турция, държава в която има въведено извънредно положение !!!
  Герджиков и Радев са национални предатели !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 29. 29 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Щом има решение на ЦИК да не се разкриват секции в държави с извънредно положение или посланикът ни в Турция Гергана Паси отново е взела инициативата в свои ръце и действа със замах против националните интереси на България. Правилно РБ настоява да не се разкриват избирателни секции в Турция и да не се допуска изборен туризъм.

 30. 30 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Реформаторите или както шоуменът Юлиян Вучков известен главно като любимец на господарите на ефира ги нарича деформаторите се опитват да внушават ,че съществуват и от време на време пълнят въздуха с думи. Беновска пита защо замърсяват пространството.

 31. 31 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 807 Весело

  До коментар [#29] от "voyko":

  пич, нещо не си в час спри за днес коментарите

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 32. 32 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#15:"valtoro"]Не спирайте автобусите, а им вземете
  паспортите на всички със двойно гражданство !!![/quote]

  Хубаво би било подобно решение да не се взема емоционално, а да се обмисли много дълбоко.

  Ако не се лъжа- в Турция около половин милион са с двойно гражданство. В останалата част на света- около два милиона. В смисъл- не горете юргана заради една бълха...

  Съвсем отделен е въпросът- как държавата ще разбере на практика кой има двойно гражданство.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 33. 33 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Популисти, та дрънкат. Решили са да откраднат някой глас от патриотите, защото се водя, че няма да хванат и 1 %...смешници

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Абе, махнете двойното гражданство и всичко друго си идва на мястото.

 35. 35 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 612 Любопитно

  [quote#34:"Роси"]Абе, махнете двойното гражданство и всичко друго си идва на мястото. [/quote]

  Сигурна ли сте в това? Сигурна сте, че двойното гражданство е проблемът за "всичко"?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 36. 36 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "........Фарук Челик, кмет на община във вилает Маниса Йомер призова изселниците в Турция масово да гласуват на 26 март, за да станат турците по-силни, а турският език да бъде приет като официален в България
  Кадер поиска подкрепа от кмета за деня на вота и получи гаранции, че за двойните граждани ще бъде осигурен безплатен транспорт до урните на територията на вилаета, където живеят над 5 000 души с право на глас в България.
  „Целта ни е да достигнем 20% подкрепа, защото само така в България ще можем да ползваме спокойно турския език и да изповядваме религията си”, обяви Кадер...."
  Ясно и точно.

 37. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  [quote#7:"karabastun"]Всички станахте големи популисти , бе !!!
  Нали точно тия най-много ревяха, когато в парламента окастриха секциите в Турция 4 пъти – от 140 на 35.[/quote]
  Да бе, либералните туркофони нещо бият отбой и завъртяха "европейската" гемия на <180°
  Ама то без Корме Исмаилов не е лесно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  За да обслужи политическите планове на съседната държава, служебното правителство поставя в недопустим риск българските национални интереси
  _________
  Решението е 3-4 пъти предсрочни избори а през това време премахване на двойното гражданство! През това ЕС ще наложи двойно по-строг режим за посетители от Азия!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Мисля, че е доста късно да не се разкриват секции в Турция. И без това напрежението с този човек османлията ще продължи да расте и след изборите. По-добре е новият парламент да приеме по-категорични мерки срещу намесата на османлията в българските вътрешни работи, но не сега.

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Последна сламка за хващане. Всичкото демократ и то се включи във общосветовния хор на популизма. Не можаха да издържат и вместо да се противопостявят на погазването на закона сами поискаха такова за да се харесат.

  Не че ми е приятен фактът, че хора които не знаят български са возени като овце за да определят едно или най-много две депутатски места, но си мисля не трябва ли тия неща да бъдат решаване със закони и политики, а не с декрети и забрани. Ако ЦИК може да затвори секции в Турция какво ми гарантира че утре няма да затвори в Лондон, в Испания, или пък в центъра на София.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 41. 41 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Хайде реформаторете, още малко и ще разберете бай ви Тодор и възродителния процес

 42. 42 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 639 Любопитно

  100 автобуса от Турция по 60 души са 6000 души.
  Това е половин мандат. Защото един мандат е средно 12-15 хиляди гласа.
  Така че гласовете от Турция няма да повлияят на изборния резултат.

 43. 43 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#7:"karabastun"]Да припомня - от октомври 2016 г.: „Законопроектът с вносители Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров (Реформаторски блок) предвижда да отпадне ограничението за разкриване на избирателни секции.!!!???? [/quote]
  Припомняй си ти.. ама това са политици - те умишлено забравят и не помнят какво са казвали.. Лъжата е в кръвтта им.

 44. 44 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Така и не разбрах на тия Реформатори кое им е реформаторското .

 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Изборният туризъм продължава вече 25 години, той не е от вчера. Как не можаха да предприемат депутатите нужните законодателни мерки за спиране на това безобразие. Четвърт век хрантутим тези тарикати, а те ни се отплащат с абсолютна незаинтересованист към най-наболелите въпроси в държавата. Крайно време е да се спре намесата на чужди държави във вътрешните работи на България, За тази цел трябва да се спре изборният туризъм с всякакви средства.

 46. 46 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#6] от "pet_fire":

  Изборният туризъм работи за ГЕРБ чрез ДОСТ
  .................
  Ко речи?

  И как става тая работа, ако може да ме осветлиш?

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  [quote#28:"ironhorse"]решение на ЦИК от 4 март 2017г.[/quote]
  линк към това няма разбира се . Франция има ли извънредно положение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  [quote#29:"voyko"]Щом има решение на ЦИК да не се разкриват секции в държави с извънредно положение или посланикът ни в Турция Гергана Паси отново е взела инициативата в свои ръце и действа със замах против националните интереси на [/quote]
  има ли такова решение или е като Гергана Паси е посланик в Турция

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Определено не трябва да се пускат автобусите с гласоподаватели в българия

 50. 50 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#29] от "voyko":

  "посланикът ни в Турция Гергана Паси"

  Друг е посланикът ни в Турция, пак е жена и се държи, като да е посланик НА Турция, а не В Турция

 51. 51 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#48] от "дерибеев":


  До коментар [#50] от "daam":

  Посланикът ни в Турция е Надежда Нейнски.

 52. 52 Профил на pet_1306
  pet_1306
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#35] от "952":

  Не е проблем на всичко, но ще реши много въпроси..и хората трябва да решат, какви са турски ,или български граждани и къде искат да имат права и задължения съответно!!! Не можеш да цицаш от две майки..и затова премахването на двойното гражданство е просто задължително!!!

 53. 53 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 225 Любопитно

  [quote#12:"ostin22"]Лелеее...и като дойдат едни 30-40 автобуса с едни 2000 души или 1/10 от необходимите за един депутат..[/quote]
  Ами 35 секции в Турция с 2 хиляди гласуващи във всяка от тях? А за автобусите се споменава 1000 бройки по 60 парчета в рейс.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 54. 54 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#42:"Минувач"]100 автобуса от Турция по 60 души са 6000 души. [/quote]
  Турски медии съобщават, че са ангажирани 1000 автобуса.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 55. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  Проблемът не е в гласуващите в Турция.
  Проблемът е в негласуващите в България.

 56. 56 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Весело

  [quote#28:"ironhorse"]Герджиков и Радев, нарушават решение на ЦИК и ще организират избори в турция, държава в която има въведено извънредно положение !!!
  Герджиков и Радев са национални предатели ! [/quote]

  Уау, както казват някои "по-интелигентни" колеги тук!
  Значи, не Президента, не Министър Председателя, а ЦИК управлява държавата и определя правилата?! Не знаех!
  А твоят любим Вожд, къде е ?! Да е изправи смело срещу тия "национални предатели"?! Или на "прани гащи" Му стига смелостта, да се бори "по мъжки" само с жени?!
  Писна ми от скимтене на ГЕРБерски пинчери по важни държавни въпроси. Чиба помияр, че ти личи слугинажката боя! На червен сугинаж!

 57. 57 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Весело

  [quote#29:"voyko"] или посланикът ни в Турция Гергана Паси отново е взела инициативата в свои ръце и действа със замах против националните интереси на България. [/quote]

  Брат'чед, не си ли си се нещо объркал? Не е ли Михайлова-Неинска, Надето "Бисерната огърлица"?!

 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Весело

  [quote#40:"emil БИЙ БЕЗРОДНИТЕ ПЕТОКОЛОННИЦИ ОТ БСП!"]Ако ЦИК може да затвори секции в Турция какво ми гарантира че утре няма да затвори в Лондон, в Испания, или пък в центъра на София. [/quote]

  Предозиране?! За София! Ма гоуем си побойник. Само дето квичиш отстрани, като "хвърлящивт кърпата"!

 59. 59 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 279 Неутрално

  два милиона българи не гласуват,това прави над 130 депутати

  а ревем за това че е възможно да дойдат 1000 автобуса което е равно най много на четирма депутати.

  СТИГА ПОПУЛИЗЪМ --ЗАСРАМЕТЕ СЕ

 60. 60 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  [quote#42:"Минувач"]100 автобуса от Турция по 60 души са 6000 души.
  Това е половин мандат. Защото един мандат е средно 12-15 хиляди гласа.
  Така че гласовете от Турция няма да повлияят на изборния резултат. [/quote]

  Заявката им, на турското правителство, е 1000/хиляда и са сметнати, не се кахъри! И един депутат, за наглеците е много, така че, ако ти не се кахъриш, ние се кахърим, заради тия дето не се кахърят! Анадък му?!

 61. 61 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Защо им е да идват с автобуси? Имат си предостатъчно секции в Турция.
  Свелтьо Витков и Реформатори, ако го докарат до процент, пак ще има нещо да се облажат.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 62. 62 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Много жалко за реакцията на Радан и Трайчо. След пасуването на ГЕРБ и РБ за отец Паоло бях решил да гласувам за тях, но това действие е безобразно.

 63. 63 Профил на id.bulgarian
  id.bulgarian
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Решението на проблема с екскурзиантите е много лесно.
  Хора с двойно гражданство да нямат право на глас. И тук няма никакво нарушение на правата на българските граждани, които имат второ гражданство. Защото хипотетично (и дано остане хипотетично) е възможен конфликт на интереси. Ако интересите на България и Турция се разминат драстично, в чия полза ще гласува екскурзиантът?

 64. 64 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#32] от "952":

  Мдааа... само дето ония в Турция гласуват като един, а другите в чужбина - не, ако изобщо си дадат зор да отидат до урните, де. Погледни протоколите.

 65. 65 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 698 Любопитно

  [quote#0:"коалиция РБ – Глас народен"]Президентът да затвори границата на България с Турция за изборните туристи, за които има данни за пристигане с организирани автобуси, стимулирано от турската държава, ...".[/quote]
  Нема, нема па тея туку изръсат некоя глупост !
  И защо ако смея да попитам, президента трябва да затваря границите и да ограничава избирателните права на тези дето идват да гласуват в България като тука за разлика от тези, които ще гласуват в Турция избягват прекия контрол от турското правителство ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 66. 66 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#63] от "id.bulgarian":
  Аргументът издиша. Екскурзиантите не избират между турски и български политици, а само между български. Междудържавните отношения тук нямат нищо общо.

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  До коментар [#51] от "voyko":
  ми радвам се , че помогнах , ти помогни с прословутото постановление ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Президентът да затвори границата на България с Турция за изборните туристи, за които има данни за пристигане с организирани автобуси, стимулирано от турската държава, поискаха от коалиция "Реформаторски блок – Глас народен"

  Тия ръбести имбецили , с извинение , съвсем изпростяха , аткакто ги налазиха и" скакаъци "- хиподили . Като се пънете да управлявате държава , поне научете нещо за права и отговорности на държавните институции , , бе аланкоолу . Па впоследствие и нещо за международни отношения . Популисти в Холандия , а ? . Недораслячета спрямо нашите ... бабиняци .

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  "В решение на ЦИК от 4 март 2017 г. е записано, че в държави с извънредно положение и със заплахи от терористични актове българската държава няма да отвори изборни секции.

  Едва ли тези красавци знаят нещо за закони , нормативни и поднормативни актове . Иначе няма как да препоръчват поднормативни актове да задължават държавата да нарушава международното право . Въпреки че им излязоха пришки на езиците да бръщолевят , че Русия нарушава МЕЖДУНАРОДНОТО право . Алооо, и за селски ... каубои не ставате - ще изгубите чардата .
  П П Чарда - стадо селски говеда .

 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Любопитно

  [quote#1:"442"]ТЪПО.
  Прекратете гласуването за всички които не живеят поне 180 дни в държавата. [/quote]

  Още по- тъпо . Всички български граждани , където и да се намират , имат едни и същи права . Това да ти напомня за нещо ?
  Което да води до едно друго нещо - наречено дискриминация ?

 71. 71 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  "Да, България" се съмнява дали ключови политици не са зависими от Турция"

  Търтей в пчелен кошер . Това е адвоката с отнето право в политическата общност . Съмнява се Ицето , но обществеността българска изобщо не се съмнява в неговата зависимост от "Америка за България ".

 72. 72 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#58:"batzdravo"]Само дето квичиш отстрани[/quote]
  А ти от къде? От "центъра на столицата" като Бареков?

 73. 73 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#64:"luda_krava"]До коментар [#32] от "952":

  Мдааа... само дето ония в Турция гласуват като един, а другите в чужбина - не, ако изобщо си дадат зор да отидат до урните, де. Погледни протоколите. [/quote]

  Мдаааа. Само дето- ако махнете двойното гражданство- мооооже и да решите проблема с гласовете от Турция (които- между другото не са чак кой- знае колко много- чух за 15 депутата от ДПС за общо последните не знам колко години). И- ОК- дори да приемем, че решите този "грандиозен" проблем- просто помислете дали няма да си създадете друг. Не твърдя, че ще- само призовавам да не се вземат такива решения прибързано.

  Някой в този форум спомена, че "нашенските" турци в Турция са с някакъв статут, но не били граждани на Турция. Ако това е вярно, и махнете двойното грабданство- значи сте стреляли с танк по врабче, разрушили сте 10 къщи наоколо, и- за капак- врабчето останало живо.

  Мислете. Решете каквото искате, но не емоционално.

  И накрая- да те попитам- как смяташ държавата може да регулира това с двойното гражданство? Ще разчитате на това случайно да намерите два паспорта у някого? Ще изпратите писмо до... Етиопия (например)- с въпрос дали някой си Георги не е случайно и етиопски гражданин? А "от умрял писмо" получавал ли си? А ако да- от всички "умрели" ли (щото май има къди 200 държави)...

  Както и да е- ако наистина двойното гражданство е толкова голям проблем за тези- с единичното- така да бъде. Правете каквото решите.

  Желая здраве на всички.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 74. 74 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#63] от "id.bulgarian":

  Явно мислиш, че много лесно се променя Конституция. Я виж (3) и (6) и ни дай още акъл или намали спама по темата.

  Чл. 25. (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.

  (2) Лицата от български произход придобиват българско гражданство по облекчен ред.

  (3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство.

  (4) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Гражданин на Република България не може да бъде предаден на друга държава или на международен съд за целите на наказателно преследване, освен ако това е предвидено в международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България.

  (5) Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България.

  (6) Условията и редът за придобиване, запазване и загубване на българското гражданство се определят със закон.

 75. 75 Профил на id.bulgarian
  id.bulgarian
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#74] от "One Hour":
  Ако виждаш спам в моето писание, си е твой проблем.
  Като споменаваш конституцията, доизкажи се. В глава 1 член 11 пише, че партия на верска и етническа основа е неконституционна. А у нас имаме вече две такива.

  Прост пример:
  Аз съм гражданин на държава А и на държава Б, като живея в А и това ми изнася. Между А и Б има конфликт, в Б предстоят избори. За кого ще гласувам? Ами за този, когото очаквам да прави повече компромиси в полза на А за сметка на Б.
  Айде лека

 76. 76 Профил на id.bulgarian
  id.bulgarian
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#66] от "luda_krava":
  Проблемът е, че сред българските политици има протурски, проруски, проамерикански, пронезнамкаквиси и междудържавните отношения имат даже много общо.

 77. 77 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#76] от "id.bulgarian":

  И сред холандските, френските и каквито и да било политици има такива. Не можеш да налагаш забрани на избирателите защото политиците били лайнари.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK