Изтича срокът избирателите със сгрешени данни в списъците да поискат поправянето им

Изтича срокът избирателите със сгрешени данни в списъците да поискат поправянето им

© Юлия ЛазароваИзбирателите, чиито данни са сгрешени в избирателните списъци, могат да поискат от общинската администрация коригирането им до края на днешния ден, информира Централната избирателна комисия (ЦИК).


За целта е необходимо да бъде подадено заявление – Приложение № 8 от изборните книжа, до районната администрация или съответно кметството или кметския наместник.


Кметът или кметският наместник разглежда заявлението в двудневен срок и се произнася с мотивирано решение, което обявява незабавно на публично място. Евентуален отказ може да се обжалва в срок от 2 дни пред съответния Административен съд, който се произнася в срок от 2 дни и обявява решението си незабавно.


Поправките в избирателния списък се обявяват незабавно и се отразяват в списъка, публикуван на интернет страницата на общината, посочва ЦИК.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK