Една необикновена вечер(я) в състезанието на ресторантите

Трюфелови вариации - едно от ястията, поднесени на миналогодишната церемония "Ресторант на годината"

© Бакхус

Трюфелови вариации - едно от ястията, поднесени на миналогодишната церемония "Ресторант на годината"



Оскарите се дават на най-добрите в киното за годината и отличават таланта, смелостта и изкуството всеки детайл да бъде на точното място в точния момент. Номинирани са най-качествените продукции, а победителят във всяка категория винаги е само един - най-добрият.


Подобно на световно признатите филмови награди, всяка година списание "Бакхус" търси да отличи най-добрите и заслужили ресторанти в България. Тези, които с качеството на услугата си допринасят за повишаване на стандартите и постоянното подобряване на ресторантьорския бизнес в България.


Ябълков щрудел - част от миналогодишното меню на церемонията "Ресторант на годината"

© Бакхус

Ябълков щрудел - част от миналогодишното меню на церемонията "Ресторант на годината"


От изисканите ресторанти
до уличното гурме




Категориите в състезанието "Ресторант на годината" обхващат най-важните аспекти на ресторантьорския бизнес - от авторските ястия на готвача, през подбора на винената листа до интериора и обслужването. По традиция списанието се обръща и към бъдещето, като представя най-добрите места с нова и различна концепция и най-добрите млади готвачи.


Тази година за първи път "Бакхус" ще отличи и ресторантите, които насърчават използването на локални, чисти и фермерски храни, както създателите на бума на уличното гурме, най-често под формата на бургери.


Една необикновена вечер(я) в състезанието на ресторантите

© Бакхус


Гвоздеят на вечерта е победителят в категорията "Ресторант на годината". Ще я получи ресторантът, който се е доказал през годината като съчетание на най-доброто от всичките категории. Вижте всички номинирани тук.


Една необикновена вечер(я)


Церемонията по обявяването на "Ресторант на годината" на 30 март в Sofia Event Center ще съчетае емоцията от надпреварата с неповторима храна и музика на живо.


Всеки ценител на кулинарните наслади и качествения начин на живот може да стане част от този празник, който ще събере 300 гости и ще им предложи неподражаемо 6-степенно меню с авторски рецепти - от предястие "Жадната монахиня" през основно плато със змиорка до десерт от млечно-шоколадови шантили.


Ястията са подготвени от едни от най-добрите готвачи в България, които работят усилено за развитието на ресторантьорския бизнес и повишаване на гурме културата сред клиентите.


Една необикновена вечер(я) в състезанието на ресторантите

© Бакхус


Вечерята ще бъде допълнена от висок клас напитки, които подхождат на ястията. Те ще бъдат подбрани от признати сомелиери, а сред обещаните от организаторите изкушения са Veuve Clicquot, Zelanos Rosé Pinot Noir 2015, коктейл Beluga Apple Dream, Hennessy Fine de Cognac


И понеже джазът е всепризната "храна за душата", Вили Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (контрабас) и Атанас Попов (барабани) ще предложат на гостите апетитна порция музика на живо.


Научете повече за церемонията и резервирайте.


Крушови текстури - част от миналогодишното меню на церемонията "Ресторант на годината"

© Бакхус

Крушови текстури - част от миналогодишното меню на церемонията "Ресторант на годината"

Коментари (7)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 1471 Неутрално

    “бума на уличното гурме"

    За сефте чувам за такова животно!

    I Want To Believe
  2. 2 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1474 Неутрално

    Спомням си, че предишната година победителите в това т.нар. състезание бяха много измислени - от типа ресторанти, които са посещавани предимно от снобарска публика, защото са много скъпи и претенциозни.
    Дано поне този път изборът е по-разумен.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  3. 3 Профил на Alexadner Adjan
    Alexadner Adjan
    Рейтинг: 269 Неутрално

    В тоалетниете им е обикновенна вечер.

  4. 4 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 691 Неутрално

    [quote#2:"Cassi"]от типа ресторанти, които са посещавани предимно от снобарска публика, защото са много скъпи и претенциозни.[/quote]
    Тази година и цената за церемонията е такава. Ами 220 лв. няма да дам. Още повече като знам, че напитките всъщност не са "подбрани от признати сомелиери", а са каквото са дали от спонсорите. Не че менюто не изглежда обещаващо, нито напитките лоши, но все пак... за 110 евро (че и по-малко) съм ял дегустационно многостепенно меню в ресторанти с Мишлен звезди.

    @)----,--'--
  5. 5 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 561 Неутрално

    Жената вчера сготви любимото ми телешко варено, като сложи вътре нов нюанс, а именно печена глава лук и доби вкус на опушено+домашната люта чушка и другите работи. Второ нямахме, затуй на тостера препекохме сандвичи със шарена сланинка и лучени пръстенчета, за десерт еклерова торта от фурната. Отделно пивката.:-

  6. 6 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1431 Неутрално

    До коментар [#2] от "Cassi":

    Ами, като видим от снимките какво е включвало миналогодишното меню, може да добием представа и за ''победителите''.

  7. 7 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5433 Неутрално

    В повечето Мишлен ресторанти, които съм посещавал кухнята е регионална, а цените са като в съседния ресторант. Мишлен ресторантите не вдигат цените си както на някои в България им се иска дори преди да са получили и споменаване в справочника. И ако продължават така, няма и да получат...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK