Имотни сделки и брак на Петьо Еврото осветяват лобита в съдебната власт

Петьо Петров, довереният следовател на прокуратурата, вече бивш, за най-значимите дела

© Красимир Юскеселиев

Петьо Петров, довереният следовател на прокуратурата, вече бивш, за най-значимите делаТочно преди две години от съдебната система си тръгна по собствено желание емблематичен нейн кадър - следователят Петьо Петров, по-известен с красноречивия прякор Петьо Еврото. Пак преди две години на площадите се появи малобройна младежка група под името "План Б", която се изяви като страстен защитник на прокуратурата и подател на сигнали до главния прокурор слещу всеки осмелил се да опонира.


Взаимовръзките между следователя, подкрепящото го сдружение План Б и ръаководителката му, както и отражеинята на взаимоивръзките върху съдебната система разкрива днес в. "Капитал".


Забележителното в напускането на Петьо Еврото беше това, че главният прокурор Сотир Цацаров предложи той да бъде освободен по собствено желание, което означаваше - да му бъдат изплатени и полагаемите му се заплати за прослужените години като магистрат, и още по-важното - да не му се търси сметка за действията мзу като следовател.
Предложението на Цацаров дойде след провала на делото за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов, по което съдът се произнесе, че има данни за провокация към подкуп от страна на следователя Петров. Това не беше разследвано. Случаят се запомни и с искането на министъра на правосъдието Христо Иванов да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Петров, но главният прокурор се пребори за за своето предложение. По-късно Иванов обжалва освобождаването и се завъртя спиралата на съдебните дела.


Петьо Петров е известен освен с пререканията си с КАТ по една и съща причина, също и с това, че през последните години беше предпочитаният от Цацаров следовател, комуто бяха възлагани най-значимите и в обществен фокус дела, сред които и това за КТБ.

Пак преди две години в публичното пространство се появи една младежка група - "организация на млади хора", под името План Б, която разви бурна дейност в защита на всички инициативи на главния прокурор и в протест на всички идеи и действия, които не съответстват на идеите на главния прокурор.


Оказва се, че фаворитът на Цацаров - следователят Петров, и девойката ръководителка на План Б - защитничката на главния прокурор и подателка на сигналите до него срещу всички реални и потенциални опоненти на първия обвинител Любена Павлова, освен съдружници в имотни сделки са сключили и брак.


През юни м.г. председателката на сдружението купува апартамент от 100 кв.м. до Южния парк в София от възрастните врачани Велко Петров и Маргарита Петрова. От нотариалния акт се вижда, че стойността на сделката е 20 хил. лв., или по 100 евро на кв.м. Изгодната цена има своето обяснение - продавачите са родители на Петьо Петров. Два месеца по-рано фирма на Любена Павлова - "Ар. Пи. Ес-Риъл Проблем Сълюшънс" ЕООД купува от майката на Петров дял във врачанското дружество "Сити Груп ХПГ ООД", което има земи край Сливница.


А през ноември 2016 г. в брачния регистър е записано, че Любена Павлова е сключила брак с... Петьо Петров.

По-важна е онази дейност на План Б и Павлова, която има пряко отношение и въздействие върху действията на прокуратурата и Висшия съдебен съвет, където - както е известно, волята на главния прокурор има решаващо значение.
През лятото на 2015 План Б поиска оставката на правосъдния министър Иванов, а по-късно подаде сигнал до прокуратурата че "имало четири разрични подписа" в четири негови заповеди. А преди два месеца, в старта на презизборната кампания, медии написаха, че прокуратурата образувала досъдебно производство по сигнала на План Б. В отговор Иванов заяви, че се срамува дори да коментира, толкова голямо е безсмислието и глупостта от хабенето на институционален рисурс за такъв исгнал.

Пак по сигнал на План Б Етичната комисия на ВСС през януари 2016 трябваше да обсъжда и речта на председателя на ВКС Лозан Панов, произнесена по повод 135-годишнината на Върховния съд.


Засега историята на доверениците на прокуратурата включва романтика и имоти., и изкривена представа за съдебна реформа, отбелязва "Капитал". Сюжетът също ни напомня, че ако в Румъния съдебната реформа най-често взима, в българския й вариант може много да дава.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4102 Гневно

  Гнусно, гнусно до повръщане...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 969 Неутрално

  страшничко... http://planbe.bg/wp-content/uploads/2015/07/zx350c_2577484.jpg

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 3. 3 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Делото срещу Николай Цонев беше по времето, когато Цвъ. Цвъ. се саморазправяше с неудобните на ГЕРБ. По това време Петьо Еврото и Цацаров бяха хората на Цвъ. Цвъ. В Парламента ГЕРБ се подкрепяше от Синята коалиция.
  Да се спрете само до Петьо Еврото и Цацаров значи да не търсите #КОЙ „дърпа конците“.

 4. 4 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 629 Неутрално

  . На на Петьо " еброто" , по че утива Петьо Рублата. Не знам кога и кой ще включи лампата, за да освети това свърталище на плъхове.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 5. 5 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Едно позабравено понятие "хотелиерите" както наричаха мафиотите в съдебната власт се оказва ,че са успели да доразвият "професионалните" си качества като крупни търговци на недвижими имоти. Добре са научили уроците от своите учители - италианската мафия ,която с имотни сделки изпираше парите от хазарт,наркотици и проституция.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dоауnар":

  и тук беше на огромна почит ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на Konstantin Temelkov
  Konstantin Temelkov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А спелчек ползвате ли? "рисурс за такъв исгнал."

 8. 8 Профил на today
  today
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Като няма работеща съдебна система, така ще е.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7700 Неутрално

  Сякаш живеем в някакъв роман на Оруел.

 10. 10 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 392 Неутрално

  "Без чест ли си, прави ти чест". Хванаха го да си иска подкуп, но му предложиха да си избира - свидетел или обвиняем. Избра си качеството свидетел-провокатор. Провокираните се измъкнаха, без някой да си задава въпроса какви бяха онези непотърсени хилядарки по делото. След това и свидетелят-провокатор се измъкна поради услужливото туткане на преписката му и прекратяването й под сурдинка поради изтекла давност. В ролята си на силно зависим (не само от алкохола) - успя да "реши" много дела - и като разследващ, и като завеждащ на следствието в СГП. Побира се в израза "за дребните риби нема лабаво, за едрите - нема мрежа". Не че е много едър, ама тия, които го крепяха - видимо са едрички (и като телосложение, и като позиция).

 11. 11 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Цацаров е пръв защитник на Петьо Еврото ...

  krastitel
 12. 12 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Весело

  осветяват лобита в съдебната власт
  -------------
  Чудесно.
  Аз пък да питам гнилата ябълка Румяна Ченалова беше ли на сбирките на бореца срещу мафията Ицето рИформата , в качеството си на каква и срещу какво.
  И друго да питам - делото срещу съ-издателя кога ще започне , че ми омръзна вече да чета колко била льоша прокуратурата ....
  :) :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 13. 13 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1515 Гневно

  Отврат!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 14. 14 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#2] от "tucker case":

  Не знам коя е мадамата, но на мен ми харесва страшно много. :-) Да е жива и здрава още дълги, дълги години! :-)

 15. 15 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 374 Неутрално

  По делото срещу Цонев, Сантиров и Тенчо Попов Петьо Еврото твърдеше, че са му дали подкуп от 20 000 евро в плик, а експертизата после доказа, че отпечатъците върху плика са само на Еврото, негови отпечатъци откриха даже от вътрешната страна на плика, тоест - сам е сложил парите, с които уж са опитали да го корумпират. Литературен злодей е този

 16. 16 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Като няма работеща съдебна система, така ще е.
  —цитат от коментар 8 на today


  Няма работеща Прокуратура или по - точно е поръчкова от Сталински тип още от миналият век.

  Цацарофф ОСТАВКА ! >:-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 17. 17 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#15] от "dimitar2007":"тоест - сам е сложил парите, с които уж са опитали да го корумпират. Литературен злодей е този"

  Агент под "прикритие"! 😎

 18. 18 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 595 Неутрално

  По-горе:Мутра на типичен продукт на българската съдебна система.Веднага разбираш ,че това е смел, интелигентен и честен индивид.

 19. 19 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 337 Неутрално

  И като виждам колко хора има, които са готови и на по-гнусни и долни действия от тези на План Б - страшно е!!!!Колеги и познати дори не се крият или срамъват да си признаят, че са готови на какви ли не гадости, само и само да се облажат с нещичко.

 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4923 Неутрално

  Препиране на средства чрез брак при бъдещо завръщане в съдебната система/ политиката :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Бах мамаму....хората за колко си продават името...втрещен съм....:)

 22. 22 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2962 Любопитно

  Тази двойка надминава и най-вихреното въображение!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK