TimeHeroes търси доброволци и организации, достойни за награда

TimeHeroes търси доброволци и организации, достойни за награда

© TimeHeroesНай-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org за първа година ще раздаде награди на най-активните доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти, ангажирани с каузите на гражданския сектор. За целта обаче те трябва да се намерят, затова от днес платформата набира номинации за хората и обединенията, които заслужават да бъдат отличени за дейността си. Инициативата е подкрепена от фондация "Америка за България"


Ето как изглеждат най-активните доброволци според организаторите:


Те не летят и не бият лошите.
Носят костюми, но само когато имат важна среща.
Не крият самоличността си, но предпочитат прожекторите да осветяват не тях, а каузите, които подкрепят.
Суперсилата им е една - и тя е, че ценят времето си.
И го използват, за да помагат на другите.
И да правят света, в който живеем, по-хубав.
Те са ГЕРОИТЕ. Безбройните доброволци, които участват в доброволчески мисии с времето и уменията си. Организациите и активните хора, които решават проблемите в обществото сами, а не чакат някой друг да направи нещо. Компаниите, които мислят за средата, в която създават продуктите и услугите си. Журналистите, които избират да пишат за добрия пример, а не за лесния клик върху скандалното заглавие.


Церемонията на първите годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ на TImeHeroes ще се състои на 11 май, а до 23 април ще се събират номинациите на специалния подсайт awards.timeheroes.org. Предложенията трябва да са за конкретни имена на хора или организации в четирите категории - доброволец, организатор на доброволческа инициатива, компания, журналист - и за конкретни действия в сферата на доброволчеството за периода април 2016 г. – март 2017 г.


Всеки човек може да направи една или няколко номинации, като е допустимо и самономиниране. Едно от условията е номинираните организации да са регистрирани в България, но няма ограничение да се номинират личности на всякаква възраст, неправителствени организации, неформални и младежки групи, различни фирми. Инициативите им може да са свързани с подкрепата на хора, животни, природата, градската среда, култура, спорт и други и да са се осъществявали на територията на България, на живо или пък онлайн, да са еднократни или дългосрочни, основани на специфични умения или не.


Водещо при оценката на номинираните ще е въздействието, което са имали върху каузата или общността. Журито ще търси постъпки, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, и дали положително въздействие върху средата, но номинираните не е задължително да отговарят на всички критерии едновременно.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на vinetu
    vinetu
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Петър Низамов и БНО Шипка?

    https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK