Възрастни хора са държани под ключ и упоявани в хоспис в Елин Пелин

Димитър Чешмеджиев

© "Нова телевизия"

Димитър ЧешмеджиевВъзрастни хора са били държани под ключ, връзвани и упоявани с медикаменти в хоспис в Елин Пелин, съобщиха Нова и Би Ти Ви. След разследване протекло няколко седмици са арестувани директорът на дома, както и полицай от столичното Девето Районно управление на полицията, който правил справки в масивите на МВР за имотното състояние на настанените в дома възрастни хора.


В началото на тази година Димитър Чешмеджиев прочита обява в пенсионерски вестник - оферта за гледане на старини срещу имот. Според разказа на възрастния мъж, след като го упоили, поискали от него да подпише някакви документи. Не помни дали го е направил. Усъмнил се, че е жертва на измама и позвънил в полицията.


Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с "Диазапам" и откаран при нотариус в София, според Би Ти Ви. Там той бил принуден прехвърли имоти на фирмата собственик на хосписa в Елин Пелин.
Имотите са апартамент, гараж и магазин в центъра на Поморие.


В дома са настанени 26 души. Прокуратурата не открила никакви документи и договори, които да регламентират престоя им там.


Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов обяснява, че разбрал, че в града има такъв дом едва преди дни. По данни на кмета от миналата година досега в този дом са регистрирани 9 смъртни случая.


Директорката отрича всички обвинения. Екипът на Нова телевизия не бе допуснат да влезе в дома и да разговаря с възрастните хора.

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  И как кмета не е знаел нищо а съобщава че е имало 9 смъртни случая?!

  klimentm
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Гневно

  Eй тези изроди (собствениците на хостела) трябва да им разкатаят фамилията - от дъно. След това в панделата - пак до дъно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf1":

  Хоспис, не хостел.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Кошмар.Дано не е вярно."В дома са настанени 26 души. Прокуратурата не открила никакви документи и договори, които да регламентират престоя им там."И как въобще същество подобно място в градче в което сигурно всички се познават и знаят всичко един за друг,само кмета не знае.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Разстроено

  За какво става дума и тук, и на други места:

  http://gospodari.com/ %D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-video125397.html

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов признава, че разбрал, че в града има такъв дом едва преди дни. По данни на кмета от миналата година досега в този дом са регистрирани 9 смъртни случая."

  Противоречива информация. След случая с мигранти, кметът на Елин Пелин отново забъркан в скандал

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  До коментар [#3] от "globetrotter":

  И хостел-и има... Не, че има значение...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  Лошо, трагично, възмутително, но не е изненадващо. Ако някой ме попита защо не се върнеш в България бих му изтъкнал 1000 причини, но и една е предоостатъчна за мен - да постъпиш в българска болница, социален дом, старчески дом, хоспис ( за тежко неизлечимо болни хора по западните критерии за такива институции), означава само едно - да бъдеш умъртвен по бавен, особено мъчителен начин. Срамота, говорим за държава в Европа и ЕС!

  Пазете се от доносника vesolr
 9. 9 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Допълнителна гавра с възрастните и разбира се - полицай !!!!

 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Някой да е изненадан ? Нека някой ми каже ,че властта не знае ...Да вероятно горните или по малко горните. Но схемите са стотици . Избиваме собственото си население , чрез кърджалии ( цигани) , чрез липса на условия за оцеляване , чрез десетки схеми на имотни врътки. Усещането че България загива не е само усещане. То се случва пред очите ни. Вярно далеч от София и звучи някак заглушено . Това ще го изпитат , не много далеч ,а до 3-4 години . Едва тогава ще е ясно че няма действаща обществена система.
  Каквото такова - няма вечни неща, дори и държави. Тъпичко... няма да можем да предадем факела на следващите :(( Преди нас поне 80 поколения са го правили ..

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5213 Неутрално

  Ужас, това не са хора, това са вечно гладни за пари и имот зверове.

 12. 12 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Кои са имената на собственика, управителката и полицая? Със снимки ако може.

 13. 13 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Разстроено

  До коментар [#12] от "johnniewalker":
  И какво от това?
  Нищо няма да им се случи.
  Имам приятел, пострадал през подобна схема за кражба на имоти.
  Оказа се, че фирмата и собственикът и са познати от ДЕСЕТ ГОДИНИ/ а говорим за 2010-та/ на полицията. Ушевците му подшушнали на ухо да не рипа, щото собственикът бил "техен човек и сътрудник в разкриването на тежки престъпления'!!!!
  И това на центъра на София, на метри от мола на Стамболийски и дирекцията на полицията!
  Мръсникът си сменя името на фирмата на 1-2 години и си продължава необезпокояван.
  Булгаристан братко :(
  Иначе все другите са ни виновни.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Деморацията-нови бизнес възможности! Включително в сферата на услугите! Либерализма отвързва предприемчивостта и инициативността на българина! А беззаконието дава криле за всякакви идеи! Всичко е стока! От родилния дом до погребението/кремацията!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 739 Неутрално

  След разследване протекло няколко седмици са арестувани директорът на дома, както и полицай от столичното Девето Районно управление на полицията, който правил справки в масивите на МВР за имотното състояние на настанените в дома възрастни хора.

  Този полицай е срам за полицията. Трябва да го изритат дисциплинарно, да му заличат годините за стаж и ако има служебно жилище - вън.

  Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов обяснява, че разбрал, че в града има такъв дом едва преди дни. По данни на кмета от миналата година досега в този дом са регистрирани 9 смъртни случая.

  А този въобще в час ли е? Как не му е направило впечатление, че на един и същ адрес има 9 смъртни случая за една година?

 16. 16 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не е виновен кмета на Елин Пелин, виновни са емигрантите, които кмета изгони и сега всичко в града върви по мед и масло. Истината е , че няма по големи врагове на българите от властимащи, полиция и всякакви дебили на държавна служба

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  от години имотната мафия си разиграва коня и ГЕРБ не се бори с нея. Няма предвидени мерки и в НОВАТА програма !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Срам и кошмар!!! няма по-грозно нещо от това да се възползваш от беззащитни хора! Липсва ни всякаква хуманност. Явно сме общество от социопати, без морал, без емпатия. Толкова е жестоко! Просто сме примати, това е истината!

  Който наранява деца или възрастни хора заслужава безпощадно отношение, това не е човек!
  не мога да повярвам, че такава изродщина съществува. Светла им памет на милите хора, за тези, които стоят зад това престъпление надежда няма....това са животни.

 19. 19 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Според мен поне 20г. затвор и за куката и за директорката, а за нотариуса също трябва да има наказание, че не е алармирал, че човекът е упоен. Давам му отнети права за 5г.

 20. 20 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 454 Неутрално


  Кои са имената на собственика, управителката и полицая? Със снимки ако може.
  —цитат от коментар 12 на johnniewalker


  за съжаление западняците не могат да ме разберат, когато казвам, че не ми е мъчно за смъртта на някои хора. отраснала съм с убийства на мутри по улиците и никога не ми е било жал. Това е единствената справедливост, която има в България --уличната.

  Същото важи и за въпросните престъпници. Знаейки, че те няма да си получат заслуженото за чудовищното престъпление, се надявам на разправа. Грешно е, но не съм толкова извисена. Дано селото се вдигне на крак и отмъсти за погубените хора.

 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  До коментар [#14] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Самият ти и разсъжденията ти за демокрацията са типичен пример също!


  "Деморацията-нови бизнес възможности!"

  klimentm
 22. 22 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#17:"КМЕТ В СЯНКА"]от години имотната мафия си разиграва коня и ГЕРБ не се бори с нея. Няма предвидени мерки и в НОВАТА програма !!!
  ----------------
  Забравил си персонално Баце и кметицата,голям пропуск... или на бележката само това пишеше?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 23. 23 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 949 Неутрално

  УЖАС!!! Нямам други думи. Всъщност имам (от личен опит), за "имотните измамници" в НРБ.2, ама е безмислено да пиша за това. Оправих се, но ако бях закъснял с година+... и аз щях да съм жертва! ШИБ@НИ ЗАКОНИ/ПРАВИЛНИЦИ, ШИБ@НИ ПРЕСТЪПНИЦИ НОТАРИУСИ, ШИБ@НА СЪДЕБН@ СИСТЕМ@...

  Тази "територия" оправия нЕма!!!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 24. 24 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Във филма "Кървав диаманд" има един много дълбок и кратък израз, който отразява жестоките абсурдите в Африка Т.I.A. ( This is Africa). Спокойно може да се побългари в T.I.B.

 25. 25 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  В белите държави подобни изроди щяха да лежат 20+ години в държавния хоспис, откъдето не те пускат да излизаш по собствено желание. Но в България я получи 1-2 години с облекчен режим, я година с пробация заради документна измама. А полицаят със сигурност ще си получи обезщетение за уволнението. Това е България. С този наказателен кодекс от байтошово време - толкова.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Гневно

  До коментар [#22] от "Tod":

  фактите са такива . колкото и да скачаш. или може би и ти си от тия мафиоти ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Нема кво да се коментира!Българина има странно разбиране, за свободата и демокрацията!Очевадно е, че не заслужаваме да имаме независима държава.Най добре е, да дойдат отново турците,и Ердоган да въведе ред!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Тези домове никой ли не ги контролира. И след като кметът е разбрал скоро, а той е доста голяма сграда, какво е мислил , че има там.

 30. 30 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#20] от "blahblah":

  Ами селото няма да се вдигне на крак, колкото на времето по кюстендилско черешопроизводителите се опънаха на мутрите, толкова и сега. За вдигане на крак трябват млади луди глави за трошене а тука предимно пенсионери и объркани млади хора.Колкото и да си умен и красив не струваш пет пари ако не действаш.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 31. 31 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1574 Гневно

  Алчност, безчовечност, престъпно мислене и действия, всичко заедно.
  Тези всички от схемата са за затвор!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 32. 32 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5353 Неутрално

  Не може да бъде. При тези перфектни българскизакони, тази честна и безмилостна прокуратура, при рози справедлив съд, тези компетентни безсребърници, които работят в общините...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 33. 33 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  Много чудно, че се тиражират лъжи на тон... Или пък не е?
  Имам възрастен човек, настанен в този дом. Грижат се за него чудесно и никога не е бил упояван. Чисто е и грижата е 24-часа в денонощието. Не сме давали нито ЕГН, нито лична карта на стареца. Някой може ли да се подпише, че дядото жалбоподател не е дементен като повечето там? Че не иска да излъже, че собствениците наистина са извършили измама, а не че се е съгласил на "даване вместо плащане"? Прокурорите са за разпъване, не собствениците! Този дом е луксозен, затова и скъп. Никакви пари за "консумативи" не са искани, нито пък възрастните са подтискани и упоявани. Плаща се по банкова сметка. Ако някой ми покаже някъде в България по-луксозни условия за възрастни хора, ще го почерпя.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 34. 34 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  И , "Дневник", не преувеличавайте като Нова ТВ, моля! Кметът на Елин Пелин каза, че за година са починали 4 (четирима), а не 9 (девет) души. Като се има предвид възрастта на настанените там - около 30 човека над 75 години в тежко здравословно състояние, поне се замислете много ли е или малко. Някой също трябва да попита прокуратурата, редно ли е да се съсипва живота на горките старци и на техните семейства, като се арестуват всички собственици - лекари, апропо, а на близките се съобщава, че точно по празниците възрастните им роднини ще останат на произвола на съдбата и "БЕЗ медицинска грижа". Защото моят от вчера е черен направо...

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 35. 35 Профил на Лягам си само с големи книги
  Лягам си само с големи книги
  Рейтинг: 284 Неутрално


  До коментар [#33] от "Непукистка":

  Интересно кое ви кара да се чувствате перфектно информирана и да не изитвате дори грам съмнение, че нещо не е наред. Реакцията на човек, който има близък там, би била друга. Обзалагам се, че имате нещо общо със схемата и че нямате възрастен роднина там, или ако действително имате, то той се ползва с известни предимства, защото сте близка на тези криминални лица.
  Повтарям, обзалагам се.

 36. 36 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  Много чудно, че се тиражират лъжи на тон... Или пък не е?Имам възрастен човек, настанен в този дом. Грижат се за него чудесно и никога не е бил упояван. Чисто е и грижата е 24-часа в денонощието. Не сме давали нито ЕГН, нито лична карта на стареца..
  —цитат от коментар 33 на Непукистка


  Това, което си написала е тотално различно от написаното в тази статия. Сигурна ли си? Ако е така, ти можеш да съдиш Дневник за злепоставяне на този дом.

  Пазете се от доносника vesolr
 37. 37 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  Ако на този човек са дали Диазепам, или са неграмотни, или наистина са се опитвали да му сторят нещо.
  Диазепам не бива да се дава на хора с мозъчна склероза и по принцип избягваме да го даваме, ако са над 70. Предизвиква т.нар. парадоксално неспокойство - т.е. лекарство, което би трябвало да успокоява, възбужда към активност, дори агресия, често с признаци на обърканост.

  E PLVRIBVS VNVM
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Е какви други случаи да има регистрирани освен смъртни в хоспис. На такова място човек отива за да умре.
  Квачките обаче имат друга работа - да се правят на оплаквачки.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 40 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  А иначе кметът на Елин Пелин не искаше бежанци, защото можело да направят атентати. А под носа му и вероятно с негово съучастие са малтретирани, убивани и ограбвани хора. ПатрЕот е, душа дава...

 41. 41 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#34] от "Непукистка":

  Понеже кметът на Елин Пелин е от Герб, сте готова да защитите престъпления срещу възрастни хора. Партията е права дори, когато съгреши.

 42. 42 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#30] от "DDR":


  Е те се вдигнаха срещу едни нещастни бежанци.

 43. 43 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#12] от "johnniewalker":

  Те ще са само с инициали, докато на потърпевшите ще им дадат и ЕГН.

 44. 44 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  А нотариусът, и той ли нищо не е знаел. Крайно време е тази нотариална мафия да бъде поставена там където и е мястото.

 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#13] от "clutch":

  Не е Булгаристан . В друго е .... Новата ценност и мерило на всичко са парите. Държавата е подложена на жестоко ограбване нямащо аналог в българската история. Ти знаеш за трима ,аз за пет .... това е правило в новата държава. Тя е превзета от "мутри". Те имат такава кавалификация - не е ли ясно !

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#34] от "Непукистка":Понеже кметът на Елин Пелин е от Герб, сте готова да защитите престъпления срещу възрастни хора. Партията е права дори, когато съгреши.
  —цитат от коментар 41 на antonio_vivaldi


  Не е от ГЕРБ - патреот е и както изглежда, всякакви "малоценни индивиди" биват подлагани на издевателства - първо бежанци, сега и възрастни...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 47. 47 Профил на tyr35518544
  tyr35518544
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе, не разбрахте ли че кандидатите на Герб не стават и за чеп за зеле... Не знаел кмета - ми как ще знае - той и да иска да знае, човека не може, понеже в Герб по тва ги избират - ограничени способности за мислене, но пък трябва да е хитър кандидатът. А както е известно - хитростта ограничава ума. Кметът не само е замесен у целата схема, ами се прави на ударен по главата с мокър парцал. Ходих веднъж в Елин Пелин за няколко часа - три сгради на кръст, една черква, заведенията празни, един по-голям магазин на центъра. Депресарска обстановка и идеални условия за корупция - тя просто ухае във въздуха.

 48. 48 Профил на tyr35518544
  tyr35518544
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Там просто няма от кого да се скриеш - там няма хора.

 49. 49 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  До коментар [#34] от "Непукистка":Понеже кметът на Елин Пелин е от Герб, сте готова да защитите престъпления срещу възрастни хора. Партията е права дори, когато съгреши.
  —цитат от коментар 41 на antonio_vivaldi


  Бих Ви нарекла по начин, по който не ви харесва да ви наричат, другарю... Празник е, няма да го сторя, но с тъга ще констатирам, че лъжете с всичките си анатомични части.
  Иначе от днес аз приключвам с тъпата Нова ТВ. Разбирам от личен опит, че тя манипулира целенасочено фактите. Дано не ви се наложи да държите "под ключ" престарял, но здрав физически близък, защото не знаете какво ще направи в следващия момент - дали ще запали къщата или ще изтърчи на улицата, без да знае кой е и къде отива. Дано не го оставите в някой истински "дом на ужасите"(лично обиколих няколко такива в София), защото не можете да го гледате 24 часа, а и не можете да си платите лукса и обслужването, който предлага хосписът в Елин Пелин. А на мен, за времето когато не съм го виждала, оттам ми изпращат снимки по вайбър, за да се убедя с очите си, че старецът е добре, а когато се налага да си дойде за празници, ми го водят, изчакват и прибират.
  ГЕРБ няма нищо общо тук, прокуратурата за пореден път се е о...ла, но вие от стадото, увлечени от желанието си за ужасяващи и стресиращи новини, искате да натикате (поне в съзнанието на аудиторията) България там, от където тя се опитва да излезе. Пътувай в блатото и адовите съновидения! Аз очаквам Възкресение Христово!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 50. 50 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е карай, важното е, че изгониха бежанците....

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 51. 51 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Гледам, журналята от Дневник вече са осъдили собствениците и персонала на дома в Елин Пелин и даже вече са раздали раираните дрехи!
  Ей, не се научиха журналята как се съобщават такива новини!
  Туй ,презумпцията за невинност, се оказва голям залък за джурналята- чули, недочули, един път бил арестуван директорът, друг път- директорката, а най- ме кефи , кат журналята от телевизиите турят някого на екрана за интервщ и отдолу напишат:"Димитър."
  Пълна некадърност и безхаберие, сякаш "Димитър" им е първа дружка и с него са на "ти"?!
  Нещо като обективно представяне и на другата гледна точка, като не вземане на страна , ненамеса в разследването и в общественото мнение- непознати неща за родната джурналистика!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 52. 52 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Е карай, важното е, че изгониха бежанците....
  —цитат от коментар 50 на stupid_american


  Кво общо имат мегрантите в случая?
  Още един мозък!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 53. 53 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  До коментар [#33] от "Непукистка":Интересно кое ви кара да се чувствате перфектно информирана и да не изитвате дори грам съмнение, че нещо не е наред. Реакцията на човек, който има близък там, би била друга. Обзалагам се, че имате нещо общо със схемата и че нямате възрастен роднина там, или ако действително имате, то той се ползва с известни предимства, защото сте близка на тези криминални лица. Повтарям, обзалагам се.
  —цитат от коментар 35 на bok42520714


  Обзалагайте се колкото си искате. Не сте на мое място, лесно ви е. Днес, вместо да си меся козунаците, ще търча да търся нов хоспис. Всички планове за празниците ми се провалиха само с едно телефонно обаждане от полицията да си вземем човека, защото щял по празниците да остане - зарязах платени и неполучени агнета и приготовленията на трапези за гости отдалеч.
  И обзалагам се, че снощи, ако бяхте пред вратата на въпросния дом, щяхте да видите, че лично ходих да се уверя, че всичко е наред и персоналът не е напуснал и изоставил заключени старците, че са нахранени, сухи и изпрани, с почистени стаи.
  Повтарям, обзалагам се. Де да бяхте се обзаложили, щях да Ви ошушкам до последния панелен коптор!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 54. 54 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#10] от "dejmos":

  Избиваме собственото си население , чрез кърджалии ( цигани) , чрез липса на условия за оцеляване , чрез десетки схеми на имотни врътки. Усещането че България загива не е само усещане. То се случва пред очите ни.
  —цитат от коментар 10 на dejmos

  На този фон отвсякъде управляващата каста лее реки от крокодилски сълзи и лицемерие, че България била в демографска криза. Всеки, който чувства достатъчно сили в себе си, ще се махне оттук или ако остане, бая ще се чуди дали да създаде деца тук, т.е. да захвърли в това мафиотско тресавище и сред оскотял народ най-скъпото си и да страда, гледайки как детето му се бори да не потъне в тинята.

 55. 55 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нещо като обективно представяне и на другата гледна точка, като не вземане на страна , ненамеса в разследването и в общественото мнение
  —цитат от коментар 51 на mr.lottalove.


  Винаги из булгаристаня ще са намерят защитници на всичко долно и грозно. Затуй сме... Булгаристан.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 56. 56 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  Гледам, журналята от Дневник вече са осъдили собствениците и персонала на дома в Елин Пелин и даже вече са раздали раираните дрехи!Ей, не се научиха журналята как се съобщават такива новини!Туй ,презумпцията за невинност, се оказва голям залък за джурналята- чули, недочули, един път бил арестуван директорът, друг път- директорката, а най- ме кефи , кат журналята от телевизиите турят някого на екрана за интервщ и отдолу напишат:"Димитър."Пълна некадърност и безхаберие, сякаш "Димитър" им е първа дружка и с него са на "ти"?!Нещо като обективно представяне и на другата гледна точка, като не вземане на страна , ненамеса в разследването и в общественото мнение- непознати неща за родната джурналистика!
  —цитат от коментар 51 на mr.lottalove.


  Точно! Днес другарката Чуруликащаинищонеказваща даже попита репортерката, дали не трябвало и нотариуси да влязат в затвора. Зер, това им е мечтата на тези от файтона... Кръв им дай и затвор... Тълпа, която вика "Разпни го!". Слава Богу, че е мъничка и незначителна. Състояща се от злобари и илитерати.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 57. 57 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  [quote#55:"stupid_american"][/quote]

  Къф Булгаристан ве, нещастник?
  Първо, държавата ни се казва България и некадърник като теб не може да я обиди.
  Второ, презумпцията за невинност и правото на защита са едни от най- големите завоевания на демокрацията в свободния свят!

  Не се учудвам, че точно ти не си на ясно с елементарни неща! Да не си джурналист?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 58. 58 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#51] от "mr.lottalove.":

  По принцип си права за "презумпцията невинност" . Тя е защитена много добре от "перфектно действащата съдебна система". Другото няма ресурси и защита. Иначе не зная , ама журналистите продават страх и сензации. Както казва Корлеоне ..нищо лично ! Та идеята ми е за " физическото ограбване огромни територии в които живеят беззащитни хора " . След банките , единственото ценно в обикновените хора са земеделски имоти , жилища ,парцели/терени в регулация. Всички схеми са властови ...и се прилагат много силно след 2008 година. Наясно ли си че има хора със 100 000 декара земя ??? Буржоазна България е ограничавала владеенето на земя в разумните до 300 декара и то в рамките на Добруджа. Тя е смятала че владеенето на огромни земи би взривило обществото. Какво ли смятат властите сега? Къде е границата собственост /сигурност на обществото ?

 59. 59 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  [quote#56:"Непукистка"][/quote]

  Доколкото разбирам , от всички нас, коментиращи, единствено ти си посещавала този дом и имаш някаква представа, още повече, че имаш близък там!
  Аз дори не знаех, че такъв хоспис съществува.

  Но ме потресе джурналистическото и желание за кръв! Особено на телевизиите.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 60. 60 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#56] от "Непукистка":

  П.С.Весели празници и дано драмата с твоя близък да е приключила и всичко да е наред!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 61. 61 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Този кмет на Елин Пелин защо се прави на нищо незнаещ?
  А как ""защитаваше"" шопите от сирийското семейство?
  Срамно и много тъжно е!

 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Неутрално

  [quote#56:"Непукистка"]
  —цитат от коментар 59 на mr.lottalove.
  Доколкото разбирам , от всички нас, коментиращи, единствено ти си посещавала този дом и имаш някаква представа, още повече, че имаш близък там!Аз дори не знаех, че такъв хоспис съществува.Но ме потресе джурналистическото и желание за кръв! Особено на телевизиите.[/quote]

  Никой не знае за този дом. Наистина няма табела, наистина старците са под ключ. Аз съм една от първите, които предпочетоха това място (въпреки отблъскващата гледка от задния балкон), защото с очите си видях други "домове", получили съответните разрешения... Излизах оттам трепереща от ужас. Легла, наблъскани едно до друго във всякакви помещения, включително в бани, старци натъпкани като сардели и лабиринти, които те водят в Ада.
  Хосписът в Елин Пелин е специално приспособен - в стаите са по двама, с гънещи се легла и декубитални дюшеци, огромен плазмен телевизор, със собствена баня-тоалетна, кожени гарнитури във фоайето, възможност за социализация на старците, собствена пералня и готвач, санитари денонощно и лекари през деня. Непрекъснато поддържат връзка с близките и са готови за собствена сметка да им угаждат на приумиците (на моя човек му бяха купували торта "Гараш", например). Условията са същите, ако не по-добри, от същото заведение към болницата "Токуда". Чистотата е направо... как да кажа... болнична. Снощи видях, че сградата е осветена - светеха и двата етажа и коридорите, където по-здравите старци се разхождаха свободно. Ужасът ми е само, че заради арестите и обвиненията (апропо, те са за незаконно задържане, а не за измама) утре като нищо ще го затворят, а ние нямаме възможност да го гледаме, нито пък можем да го прехвърлим без травми от промяната на ново място. Трябваше ли всичко това да се случи точно на Велики четвъртък?! Трябваше ли да ни правят луди от безпокойство и морални угризения, че сме оставили близките си на произвола на съдбата за цели 4 дни, трябваше ли вчера да пътуваме към София, когато всички се изнасяха от нея?! Апропо, нито един от възрастните не беше взет до снощи. Аз все още се колебая, предстои ми днес да решавам... Гадноооооо!!!!!!!!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#62] от "Непукистка":

  време е да се успокоиш и да не ни заливаш с истерииите си.
  едното не изключва другото. виждал съм хора за пример , с положение и авторитет , които са удушили човек с голи ръце.
  Мисля не отричаш съществуването безнаказано на имотната мафия в България.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Прави ми впечатление – при всяка измама действат полицаи, адвокати, нотариуси, съдии…

  Тия, на които УЖ се крепи сигурността…

  [email protected]
 65. 65 Профил на sfz32521329
  sfz32521329
  Рейтинг: 0 Неутрално
  До коментар [#50] от "stupid_american":

  Тая пък...

 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#64] от "karabastun":

  освен това и данъчни и от кадастъра. Може да се оправят нещата с няколко текста в НК обаче ГЕРБ нехаят . А може би имат интереси някакви !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на wyk36530384
  wyk36530384
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Кои са имената на собственика, управителката и полицая? Със снимки ако може.
  —цитат от коментар 12 на johnniewalker


  И нотариуса. При изповядване на сделката не е ли видял, че му водят упоен човек? Но той е от "нашите" и е недосегаем.

 68. 68 Профил на wyk36530384
  wyk36530384
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#50] от "stupid_american":

  Каквото е отношението им към бежанците, такова е и към другите хора.

 69. 69 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  "Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с "Диазапам" и откаран при нотариус в София, според Би Ти Ви"

  Какъв е този нотариус и как ще бъде наказан?!

 70. 70 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  http://healthwyze.org/reports/522-hospice-and-the-death-cults-of-modern-medicine

  Хосписите са просто поредният капиталистически черен бизнес.

  мурзилка
 71. 71 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  С любезното съдействие на полицай и как пък веднага чорбаджииката вдигна кръвно и влезе в болница, а кмета да не се прави на луд, откъде са тези покойници като няма старчески дом

 72. 72 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#70] от "Маршалов":

  Друго си е да говорите наизуст и без познания по темата. Хосписът по принцип е много полезно заведение. Осигурява грижи за хора, на които не им остава много, вече няма смисъл от каузално лечение, но не могат и да се върнат в къщи, защото не са в достатъчно добро общо състояние. Има и домашен хоспис, който е за хора с достатъчно сътрудничещо семейство, което е в състояние да се грижи, но хосписовите сестри и лекари осигуряват специалната част, а семейството храни, пои, мие и наглежда човека 24 часа.
  От публикациите на "Непукистка" обаче разбирам, че в България има доста по-нисък стандарт за хосписова грижа, отколкото е първоначалната английска идея, която се прилага и тук, в Чехия.
  Хосписът има сестри, санитари и лекари по 24 часа на ден. При домашния хоспис са на повикване при нужда. Хората са по 1 на стая + кушетка, на която може да преспи 1 член на семейството. Всяка стая има своя баня и тоалетна, цялата сграда е напълно безбариерна. Има кафене и параклис на разположение. Параклисът не е декориран за конкретна религия, може много бързо да се реарнжира, според потребностите на конкретен ритуал. Съответният свещеник е на повикване.
  Докато пациентите ходят, може да излизат и в градината. Ако вече не ходят, ги извеждат на разходка с количките, или дори с леглата. Всички легла са естествено електрически, с възможни позиции - до сядане. С леглата може да се стигне и до кафенето и до параклиса.
  Мебелите в стаите са дървени, за да не напомнят много болница.
  Тук хосписовите грижи се покриват само отчасти от здравните каси (в Чехия са 7). Клиентите, или техните семейства, подписват договор - струва около 12 000 KČ на месец (ок. 880 лева в момента). Това е малко над средната пенсия, която в момента е около 11 500 КČ (ок. 843 лева). Ако човек има някакви спестявания, не е непосилно.

  E PLVRIBVS VNVM
 73. 73 Профил на Лягам си само с големи книги
  Лягам си само с големи книги
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#53] от "Непукистка":

  Госпожо, ако ви е по-важно да си месите козунаците вместо да помагате на уж близките си, които сигурно нямате търпение да се поминат, че да им наследите панелните коптори и да месите козунаци до края на жалкия си живот, то тогава сте права. Вие имате общо с коментираните престъпници, само доколкото сте на един и същи акъл или квото е останало от него. И все пак не изключвам предишните си предоложения. Май ви е шубе от разследване, м?

 74. 74 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#1] от "klimentm":
  И как кмета не е знаел нищо а съобщава че е имало 9 смъртни случая?!

  Защото е "ясновидец"!!!!

 75. 75 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#66] от "КМЕТ В СЯНКА":
  освен това и данъчни и от кадастъра..... Винаги може да се оправят нещата с няколко текста в НК, обаче в ГЕРБ нехаят, защо ли? Ами може би имат интереси някакви? !!!

  То винаги нещата опират до интереси, а тези от до гроб винаги са в първите редици?!!!

 76. 76 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#72] от "PavelCZ":

  Бъра, бъра, те идеите винаги са хубави и лъскави. Всичките идеи. Реализацията им обаче, реализацията куца. А познайте в кой строй, "хората" са най-склонни да развратят иначе хубавите идеи, защото печелят повече, много повече, когато го направят.

  мурзилка
 77. 77 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#76] от "Маршалов":

  При социализма, както и при другите авторитарни системи. там държавите са най-корумпирани и хората са принудени да правят и казват неща, които не вярват, за да не бъдат преследвани.
  Да не си мислите, че страдаме от Алцхаймер и вече сме забравили всичко ? Пред по-младите може да ви мине номера - няма как да си спомнят.

  А относно идеите - аз ви казвам как е решен проблемът при нас, вие ми разправяте че били идеи. като онколог, сътруднича с хосписите ща-не ща, та имам поглед как функционират.

  E PLVRIBVS VNVM
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK