ДАНС: Чужди държави използват маргинализирани групи в България за обвързването им с чужд национализъм

Снимката е архивна

© Георги Кожухаров

Снимката е архивнаТемата за външно влияние върху изборния процес и сред определени общности в България е влязла и в годишния доклад на Държавната агенция "Национална сигурност", публикуван на страницата на агенцията. В него пише, че "наличието на маргинализирани групи и общности сред българското население продължава да се използва от чужди държави за засилване на дезинтеграционните процеси сред тях и на обвързаността им с чужди държавни интереси, в т.ч. чужд национализъм".


В констатациите на агенцията е записано още, че


"уязвимостта за демократичния процес създава тенденцията за участие на представители на обособени общности в схеми за "контролиран вот" при провеждането на избори".
От ДАНС пишат, че залагат на превантивния подход по тази тема, при който се придобива "изпреварваща информация" и се провеждат мероприятия за недопускане на екстремистки действия от привърженици на крайни идеологии.


"Възпрепятства се дейността на организации, способстващи за развитие на дезинтеграционните процеси сред българското общество. Осъществява се постоянно сътрудничество с партньорски служби за повишаване ефективността на съвместната работа по противодействието на екстремистките групи и организации", констатират от ДАНС.


Покрай предложения и спрян впоследствие проект за изменения в закона за българско гражданство, в който беше заложено изискването за уседналост от три месеца за всички избори, президентът Румен Радев заяви, че има не само опити за външно вмешателство в изборния процес, а и "целенасочени опити за систематично и дълбоко проникване и влияние върху обществото и политическия живот на страната". "Тези избори откроиха съществени проблеми. Станахме свидетели на организиран опит отвън за повлияване на изборните резултати. Българските институции и мъдростта на българските граждани не допуснаха това да се случи", заяви тогава Радев.


Докладът на ДАНС отчита, че мигрантската вълна в европейските държави е съпроводена с ръст на крайнодесния екстремизъм.


"Зачестяват актовете на насилие и вандализъм (физическа саморазправа, протести, палежи на мигрантски центрове и ислямски обекти). Нараства броят на привържениците на популистки партии, чиято идеология е близка до крайния национализъм и неонацизма. Мероприятията на структурите от крайнолевия спектър в Европа (митинги в защита на мигрантите, протести срещу правителствени структури и компании, чиято дейност влияе върху околната среда и др.) като правило протичат без нарушения на обществения ред, но в някои случаи техни привърженици атакуват опоненти и органите на реда".


Констатацията за България е свързана с това, че "крайнодесните, крайнолевите и анархистките организации имат ограничена членска маса и остават без значима обществена подкрепа", а заплахата от тяхната дейност е ниска.


Иначе ДАНС e беседвала с 9767 незаконно влезли в България чужденци през 2016 година.


От тях за 221 души е прецено, че могат да поставят в опасност сигурността и интересите на българската държава и "са предприети мерки за недопускане легализиране на пребиваването им у нас".


ДАНС е наложила принудителни административни мерки "отнемане правото на пребиваване", "експулсиране" и "забрана за влизане в страната" на 22 души, съпричастни към терористична дейност.


България остава уязвима в областта на киберсигурността


През 2016 година заради "уязвимости в комуникационните и информационни системи/мрежи и уебресурси", е установено "прилагането на почти всички основни типове кибератаки спрямо ведомства и икономически субекти от значение за националната сигурност", пишат от агенцията.


От тези атаки последствията най-често са: частична или пълна загуба на данни; невъзможност за ползване на файлове със служебна информация; блокиране на работата и/или интернет комуникациите; имиджови вреди за държавни ведомства; възпрепятстване предоставянето на услуги за населението; нерегламентиран достъп до служебна/чувствителна информация или такава, представляваща държавна тайна; преки финансови щети.


За да противодейства на това през изминалата година са въведени минимални изисквания към системите за сигурност на държавни и частни организации,


използващи интернет; придобиване и анализ на информация за уязвимости на информационни системи, свързани с обекти от критичната инфраструктура на Република България. Агенцията е помогнала с методическа помощ на служители, отговарящи за информационната сигурност на държавните ведомства, с цел даване на препоръки за отстраняване на установени слабости в изградените информационни системи и мрежи. "Създадени са механизми за тясно сътрудничество със структури на МВР, ангажирани с противодействие на престъпленията в киберпространството. Осъществява се и регулярна координация с чуждестранни партньори по конкретни казуси".

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Гневно

  Е не бъдете толкова лаконични - кажете си и коя империя на злото непрекъснато се меси във вътрешние работи на България!

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Гневно

  "в т.ч. чужд национализъм"

  Така наречните руски патрЕоти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  Шаренкова и сие са заплаха за националната сигурност! БСП като цяло и Гоце - също!

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Значи след десетилетия управление на ДСП във властта, след сухи тренировки на хиляди патреоти с руски военни инструктори, след като се пробваха да сложат Пеевски за шеф на службите нищо не казахте но сега извъднъж - ЗАПЛАХА!

  Умерен толераст
 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#4] от "Наблюдател":
  няма нито една партия и служба ,които да не са креатури на ДС , дори и имената им в повечето случаи съдържат ДС , така ,че съвсем нормално е да се манипулира всичко в страната

 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Добре де защо ...ДАНС не публукува информация за директното руско вмешателство чрез откровените кремълски храненици- Атака,АБВ,БСП,ДПС......За неформалните "групи" за самоотбрана въобще не говоря.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Като прочетох заглавието, си казах "Доживях!", ама при по-внимателен прочит май пак въртят плочата за Турция, а не за Русия. Иначе трябваше да кажат и за превзетата икономика, медии и политика.

 8. 8 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Нацисткият режим на Путлер пуска пипалата си навсякъде, особено в посткомунически страни като България, където все още упрявляват нашенските комунистически родоотстъпници. Параноиците в Москва само си търсят оправдания, за да продължат агресивната си политика към съседите си и най-вероятно срещу бивши съветски сателити като България. Между другото, ако някой не вярва, ето какво мисли и говори главният съветник на путлер тав. Дугин:
  "Главният фронт на тази война очевидно ще бъде Близкият Изток, т.е. Сирия и прилежащите области. В това пророчествата на православни, протестанти, юдеи и мюсюлмани се припокриват: Армагедон ще се случи в непосредствена близост до Светите земи.

  Очевидно врагът ще открие с чужди ръце и други фронтове срещу нас. Преди всичко следва да очакваме атака на Донбас с паралелна инвазия в Крим. Представителката на неоконите Виктория Нюланд, жена на най-видния неокон Робърт Кейгън, е в Украйна. Това говори за нещо.

  Ще последват серия от терористични актове в столицата и в големи градове на Русия едновременно с активизирането на бойци в Северен Кавказ.

  Вероятно ще бъде размразен конфликтът в Карабах.

  На този фон ще се повдигнат протестните настроения, а петата колона ще излезе на улицата. Вече видяхме репетицията на всичко това.

  Накрая, врагът ще се опита да осъществи държавен преврат, за да събори Путин, на когото се държи цяла Русия като независима държава. Това ще бъде дело на шестата колона. В този случай лайтмотив на заговора може да стане либералният лозунг: „Вижте до какво доведе този суверенитет, Крим е наш, консерватизма и т.н.“ или дори може да се прояви патриотична риторика: „Вижте как се колебае той или вижте какви загуби ни нанесоха – и всичко това заради неговата нерешителност.“

  Не е изключено и други територии да станат арена на войната."

  http://a-specto.bg/treta-svetovna-nachalo/

  Пазете се от доносника vesolr
 9. 9 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Нормално при този разпад на държавата очаквам дори анексиране след година две по подобие на Крим да се случи и тук.Знаците ги има от години ,но всички управляващи досега проспаха това време.Общото усещане за заплаха и безпомощност държи в ступор политическите партий за мерки .Дори сега може да се реагира ,а да не се мълчи страхливо и да чакаш да те отмине бурята.Злото се заражда и много прилича на Германия от 1933г .Има и негов последовател на западните Балкани ,който действа в синхрон със него.Времето иде ...

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Трябваше да кажете и държавите.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 504 Неутрално

  "наличието на маргинализирани групи и общности сред българското население продължава да се използва от чужди държави за засилване на дезинтеграционните процеси сред тях и на обвързаността им с чужди държавни интереси, в т.ч. чужд национализъм"

  ДАНС в ролята на ощипана мома - да се назоват ясно кои са тези чужди държави

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 13 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  ХА сега, другарите Библиотекари сами да кажат какво да ги правим!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  "продължава да се използва от чужди държави"...

  Ми назовете ги бе нещастници! Не ви ли стиска? Държави, включва ли в себе си федерации? Докога с общи приказки ще прикривате влиянието и грубата намеса в страната ни от страна на кремъл? Трябва да има арести и доживотни присъди за предателите тръгнали срещу собствената си държава!

  Имало едно време ссср...
 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#15] от "citoplast":

  Точно така! Браво за позицията Ви!

 17. 17 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Трансрелигиозно въздействие от североизток и трансрелигиозно въздействие от югоизток. Кой ли ще оцелее в този североизточно-югоизточен етнорелигиозен сблъсък. За всеки случай едвали българите.

 18. 18 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Казвам ти дъще ,сещай се снахо!В общи линии това ни казва този доклад.То затова беше голяма шумотевицата срещу ДОСТ и Турция,за да се прикрива това,което вършат други държави имащи интереси да ни откъснат от ЕС и НАТО.

 19. 19 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Ами да споменем и някои представители на тези групи тук във форума;
  -Бай Таню известен още като Дарк Стар
  -Буби 1945
  -Венчето
  -Virgin
  -Дебоя
  -дерибеев
  -Кмет в сянка
  -Отнесен
  -Радан Чапаев
  -социален
  -Феникс
  -1001 и др.
  Моля, ако някой е пропуснат да не се обижда. Класацията е по азбучен ред.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 20. 20 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Ами да споменем и някои представители на тези групи тук във форума.
  —цитат от коментар 19 на Ian Smith


  Пропуснах такива "светли" "личности" като:
  -bitaka
  -voltaire
  -diegos
  -Judjuk
  -Порок Илия

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 21. 21 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  Като прочетох заглавието, си казах "Доживях!", ама при по-внимателен прочит май пак въртят плочата за Турция, а не за Русия. Иначе трябваше да кажат и за превзетата икономика, медии и политика.
  —цитат от коментар 7 на spiegel


  Да, така е. Като стане въпрос за Турция се наддава вой, ама като стане въпрос за Русия всички си затварят очите.

 22. 22 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Всеки, който защитава интереси, различни от тези на България - отнемане на грежданство и конфискуване на имущество. Важи за русофили, грантаджии, ДОСТ, ДПС и т.н.
  "Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. (споделян от царя и в други разговори превод на български на фразата от интервюто му за сп. Тайм от 20 януари 1941г.) "
  Цар Борис III
  И който сложи минус на този пост бял ден да не види!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 23. 23 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Е не бъдете толкова лаконични - кажете си и коя империя на злото непрекъснато се меси във вътрешние работи на България!
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  Как коя Империя на злото?

  Коя праща сенатори да спира енергийни проекти? Кояни праща за пушечномесо да им ъащитаваме гео-политическите интереси? Коя субсидира директно български медии?

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 24. 24 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Особено съм обезпокоен от исландските националистити и движение Новозеландофили

  Birds of a feather flock together.
 25. 25 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Ами да споменем и някои представители на тези групи тук във форума;-Бай Таню известен още като Дарк Стар-Буби 1945-Венчето-Virgin-Дебоя-дерибеев-Кмет в сянка-Отнесен-Радан Чапаев-социален-Феникс-1001 и др.Моля, ако някой е пропуснат да не се обижда. Класацията е по азбучен ред.
  —цитат от коментар 19 на Ian Smith


  Пропуснал си стотици, някои от тях отлетяха към други форуми, на прима виста се сещам за каишков, трибири, черешата, др.иванов, граф задунайски, курт вонегът (бивш щуцер), дойчланд, бенк-бенк и так дали. Както казах, само в този форум петоколонниците са стотици.

  Пазете се от доносника vesolr
 26. 26 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  200 млн лева годишен бюджет за Агенцията, за набирането на някаква докладна записка, пълна с недомлъвки... Уязвимостта на България е в агенцията за Национална сигурност... създадена от БСП и ДПС!

  I shave with Occam's razor
 27. 27 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ian Smith":

  №23 изрази желание, да бъде добавен в списъка

  I shave with Occam's razor
 28. 28 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Освен Русия има ли друга държава

 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  За жалост, маргиналите вече не са само циганите. Такива се появиха и сред етническите българи. Необразовани и мързеливи. Но те са и по-лошо, защото са израснали в среда, в която са имали шанс. Ето нещо по въпроса:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/26/2657037_s_ruski_znamena_i_pesni_ataka_protestira_pred/

 30. 30 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Две са империите на злото около България.
  Турция и Русия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 481 Любопитно

  До коментар [#20] от "Ian Smith":

  Мерси Янка,ама нещо се бъркаш.Българска полотика не коментирам.ако има нещо за правилната американска да коментираме!

  харпун
 33. 33 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 719 Любопитно

  Е не бъдете толкова лаконични - кажете си и коя империя на злото непрекъснато се меси във вътрешние работи на България!
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  А смеят ли ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 34. 34 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Те нашите юнаци цял народ маргинализираха, дансаджиите седнали за циганите и помаците да се кахърят.

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  "наличието на маргинализирани групи и общности сред българското население продължава да се използва от чужди държави за засилване на дезинтеграционните процеси сред тях и на обвързаността им с чужди държавни интереси, в т.ч. чужд национализъм"ДАНС в ролята на ощипана мома - да се назоват ясно кои са тези чужди държави
  —цитат от коментар 12 на neut
  Ако се назоват държавите които ни вредят ще ни изхвърлят от НАТО и ЕС

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Нацисткият режим на Путлер пуска пипалата си навсякъде, особено в посткомунически страни като България, където все още упрявляват нашенските комунистически родоотстъпници. Параноиците ...
  —цитат от коментар 8 на GreenEyes


  Мале,много параноично и патетично, в Русия не са нацисти на власт!

  Но за бивш комуняга е нормално да се преиграва, да се засилват окраските, накратко да се манипулира!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  За жалост, маргиналите вече не са само циганите. Такива се появиха и сред етническите българи. Необразовани и мързеливи. Но те са и по-лошо, защото са израснали в среда, в която са имали шанс.
  —цитат от коментар 29 на popovski31
  Виждал съм инженери които правеха роботи и дискове за компютри да ровят по кошовете, едва ли са "необразовани и мързеливи". Средата сега е неподходяща за свестни хора, но е рай за измамници и тарикати.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Шаренкова и сие са заплаха за националната сигурност! БСП като цяло и Гоце - също!
  —цитат от коментар 3 на vassilun


  Това са "маргинализираните" групи в България.
  Добре са ги описали от ДАНС!
  Е до кога разни маргинали ще решават бъдещето на страната ни!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  Всеки, който защитава интереси, различни от тези на България - отнемане на грежданство и конфискуване на имущество.
  —цитат от коментар 22 на Darcas
  Малей...., останахме без правителство и Парламент, че и без "бизнесмени"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Гневно

  Бихте ли назовали поне една мощна държава, която да ни е истински приятел?

  Еретик
 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1042 Весело

  Ей ДанС а това Ви го дава директно човек с име и лице какво направихте по въпросът ?

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/18/2779652_ruski_instruktori_obuchavali_nacionalisticheski_grupi/

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Ами да споменем и някои представители на тези групи тук във форума
  —цитат от коментар 19 на Ian Smith
  ;-) Който не пее тролски песни и не ръси мантри от гаргамундската митология задължително е маргинал и проводник на чужд национализъм. Това няма да ви помогне - ако ще и на клада да ни горите, ако положението на българите не се подобри бял ден няма да видим като държава. Само с разрушаване на построеното през соца и грабеж на общонародната собственост икономика не се прави и народ не се сплотява. :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Руснаци в Токайто и Максуда няма. Виж турчеещи се цигани дал бог.

 44. 44 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Русия отново си прави партизански чети в задунайската си губерния и изгражда образа на врага - американски империалъм измислил страшен заговор целящ да ни залеят дивашки орди от имигранти терористи и лапачи (изнасилвачи и детеядци), ЕС толерасти от загниваща Европа и те са в заговора... скоро пак ще трябва да ни "освобождават" от толераско робство както ни освободиха от капиталистическото фашиско такова. Добре че Масква е с нас в мир и в бой во веки веков амин !

  veni vidi fugi
 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  Ей ДанС а това Ви го дава директно човек с име и лице какво направихте по въпросът ?
  —цитат от коментар 41 на Танас
  В таеквондо големите майстори са корейци - има ли значение дали са от северна или южна Корея, като учат децата да се защитават ... от евентуални насилници в някакво бъдеще
  :-) или ако не е замесена Русия или Турция темата не е интересна

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 719 Любопитно

  в Русия не са нацисти на власт!
  —цитат от коментар 36 на Кърт Вонегът
  До някъде си прав - свидете ли сме на груба и некадърна имитация на италианския фашизъм.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Любопитно

  Бихте ли назовали поне една мощна държава, която да ни е истински приятел?
  —цитат от коментар 40 на Костадин Иванов
  За различните етнически групи е приятелска различна държава.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#8] от "GreenEyes":

  Той, Дугин, хубаво говори. Изключителен анализ, ама ти пак нищо не си разбрал. Иначе, в конкретния случай, ДАНС визират халифата от югоизток.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  Навсякъде е пълно с агенти на Путин , повече са от китайците
  Индия се отказва от английския език в полза на хинди
  https://vz.ru/news/2017/4/18/866859.html

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Предлагам, за да не оставят никакви съмнения в обществото, служителите на ДАНС да подемат спонтанна патриотична инициатива и по случай рожденния ден на Владимир Ленин - 22 април - да излязат на ленински съботник за премахване паметника на Съветската армия.

 51. 51 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 626 Любопитно

  Па мислим че за Туркието става дума..

  Марс е изконна Американска територия!
 52. 52 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 957 Гневно

  Демокрация сме! ТОва е нашият избор! Увлияачне на маргинали от чужд национализъм е не сао възможно, но и толоерирано, ако става въпрос за"съюзническа", НАТО-вска държава, чийто лидер получава поздравления от ТРЪМП! Извинявам се че съм гневен! Демокрацията е повдо сам за радост! Без значение колко мои близки са дали живота или здравето си като доброволци за свободата на България! Ние трябва да се примирим и преклоним кътм чуждата евро-атлантиеска агентура, да бездействаме, и най-много да признаваме фактите с половин уста! НИщо повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 53. 53 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#20] от "Ian Smith":

  бастуна бате ...чугун та дрънка

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 54. 54 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#27] от "Сахаров":

  е той си е гербаджийско -руски трол

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 55. 55 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Весело

  До коментар [#19] от "Ian Smith":

  #36 (за кой ли път вече) прояви желание да бъде добавен в списъка.

  Пазете се от доносника vesolr
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  МОЧА имени Ленина

  Състав на Властта:
  КПСС, БКП, БСП, ДПС, ГЕРБ, Обединена Атака...

  Да, наистина. Предозират.

  До коментар [#4] от "Наблюдател":

  Значи след десетилетия управление на ДСП във властта, след сухи тренировки на хиляди патреоти с руски военни инструктори, след като се пробваха да сложат Пеевски за шеф на службите нищо не казахте

  но сега извъднъж - ЗАПЛАХА!

 57. 57 Профил на Kaloyan Asenov
  Kaloyan Asenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "Darcas":

  минуси слагат само българомразците

 58. 58 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Докато БайХу лично не се заеме с въпроса ;) няма да има отговор.
  Като се заеме обаче пак няма да има отговор.
  Щото както ви е известно Костов е виновен!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добра работа на ДАНС😎

 60. 60 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  [quote#36:"Кърт Вонегът"][/quote]

  На глупостите ти по принцип не отговарям, ама този път ще направя изключение. Виж сега тав. руснак, вашият вожд тав. Путлер многократно е казвал, че се възхищава от тав. Сталин. И за да ти стане ясно, защо казах, че Путлер е нацист, нека ти напомня, че между неговия идол Сталин и между Хитлер разликата е само в избитите собствени хора, където именно Сталин води убедително пред Хитлер. Иначе и двамата са национал-социалисти и до юни 1941 година са първи дружки. Режимът на Путлер е нацистки по най-важните критерии - непрекъснатото тръбене, че руснаците и Русия са богоизбрани (да не ти напомням за Третия Рим) и превъзхождат не само неславяните, но и останалите славянски народи. Масираната гьобелсова пропаганда и ликвидирането на вътрешната опозиция, враждебността към съседните страни и анексиране на чужди територии, прокламирането на реваншизма като цел номер едно в политиката на Русия (възстановяване на Съветския съюз в предишните му граници и мощ), антисемитизма и хомофобията и т.нат.

  Пазете се от доносника vesolr
 61. 61 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Е не бъдете толкова лаконични - кажете си и коя империя на злото непрекъснато се меси във вътрешние работи на България!
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  САЩ? Франция? Великобритания? Турция?

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  И главната заплаха заплаха за демократичния процес си остава Русия. Тя всъщност е заплаха и за всички европейски държави.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  ЧУЖД НАЦИОНАЛИЗЪМ <=> РУСКИ ПАТРИОТИЗЪМ ... в България

  ВМРО - АТАКА - НФСБ - АБВ - БСП - ДПС - Тракийските Дружества и Паравоенните Руски Патриотични Обединения - Дружество Русофили .......

  Това са заплахите за Националната сигурност.

  (концептуално)

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 65. 65 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 269 Неутрално

  От 100 години има само една постоянна заплаха за съществуването на България. Пълна мизерия, в която нищо добро не се случва, обаче напира да разпространява мизерията и духовната си нищета навсякъде по света. Нарича се Русия.

 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "От 100 години има само една постоянна заплаха за съществуването на България. "
  До коментар [#65] от "solange":


  "Майтапиш се бе Уйли"!

 67. 67 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  И главната заплаха заплаха за демократичния процес си остава Русия. Тя всъщност е заплаха и за всички европейски държави.
  —цитат от коментар 62 на Роси


  Е нали Русия е слаба икономика, бензинова колонка, армията и се разпада по парадите. Каква заплаха може да е такава държава?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK