Слави Трифонов: Когато се стигне до систематично спиране, ще прекратим договора с Би Ти Ви (допълнена в 16:33 ч.)

Слави Трифонов

© Юлия Лазарова

Слави ТрифоновВодещият на телевизионното предаване "Шоуто на Слави" Слави Трифонов заяви, че му е "ужасно неприятно", че предаването за втори път не е било излъчено по решение на ръководството на Би Ти Ви, но между него и телевизията има договорни взаимоотношения, които смята да спазва. Той обясни това по време на пресконференция по повод спряното снощи предаване. В него журналистът Васил Иванов, напуснал вчера "Нова телевизия", е разказал в интервю защо твърди, че има цензура в медията.


"Когато се стигне до систематично спиране, тогава ще прекратим договора", заяви Трифонов. По думите му все още не е дошло времето за това.


Той не отговори на въпроса дали би преместил предаването в друга телевизия, но даде да се разбере, че е обмислял такива варианти.
Половин час след началото на предаването във вторник от телевизията обявиха в писмо до медиите позицията си. "Би Ти Ви счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. Би Ти Ви стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти", се посочва в него.


Васил Иванов на пресконференцията

© Юлия Лазарова

Васил Иванов на пресконференцията


По-рано през деня чрез "Фейсбук" статус журналистът Васил Иванов заяви, че напуска "Нова телевизия" след 14 г. работа в нея, защото бил цензуриран системно от директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска. По-късно от телевизията подкрепиха Сарелска и пожелаха успех на репортера. Иванов трябваше да бъде гост на "Шоуто на Слави".


Слави Трифонов предположи, че предаването и тази вечер - сряда, 19 ти април също няма да бъде излъчено. Затова той прикани присъстващите журналисти да гледат записването му. В него ще бъде излъчено разследване срещу лидера на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов и понеже Трифонов бил видял материалът предположи, че той няма да бъде излъчен. "Каня ви да дойдете да гледате, за да не давам утре пресконференция.
Най-вероятно довечера предаването ще бъде спряно. За да не ви играя тук, защото се изморих да играя", каза още водещият.


Би Ти Ви не са ми началници, те са ми партньори


"Аз не съм служител на Би Ти Ви, аз съм партньор на Би Ти Ви. Аз имам моя фирма и при мен работят колеги, с които съм от 25 години. На мен не могат да ми спират предаването, могат да не го излъчат. Аз съм партньор, независимо дали харесва на мениджърите, които са назначени от други мениджъри, които са назначени от трети мениджъри, които са назначени от собствениците на телевизията. Които сега се намират в САЩ и продадоха този огромен конгломерат от медийни фирми "Тайм уорнър" на фирма, която се казва "Ей ти ен ти" и втората по-големина телекомуникационна компания в САЩ", заяви още Трифонов в отговор на журналистически въпрос.


"Дали Би Ти Ви се продава, дали Нова телевизия е продадена вече или не е продадена. Дали нейн собственик е Дидие Щосел, или не. Дали Делян Пеевски е собственик на тази или онази телевизия, това са само слухове, аз не мога да гадая. Аз съм партньор на Би Ти Ви на нейните собственици", продължи да говори Трифонов.


Няколко пъти той повтори, че не е служител на телевизията, която излъчва предаването му, а че има договор, който спазва. На няколко пъти също така той заяви, че предаването не е било спирано, а не е било излъчено.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK