Иванов записвал колеги в "Нова тв", за да покаже цензура. Сарелска обяви, че ще го съди

Събитието напомни на телевизионно студио, в което се записва "Шоуто на Слави" в сряда - пред събралите се журналисти и публика, сред която и екипа на предаването (на моменти се чуваха ръкопляскания в моменти, в които очевидно по сценарий Трифонов не разбираше какво му говори Иванов) водещият и неговият гост на практика изиграха неизлъченото във вторник вечерта шоу.

© Юлия Лазарова

Събитието напомни на телевизионно студио, в което се записва "Шоуто на Слави" в сряда - пред събралите се журналисти и публика, сред която и екипа на предаването (на моменти се чуваха ръкопляскания в моменти, в които очевидно по сценарий Трифонов не разбираше какво му говори Иванов) водещият и неговият гост на практика изиграха неизлъченото във вторник вечерта шоу.Журналистът Васил Иванов, който вчера обяви, че напуска "Нова телевизия", днес отново обвини своя пряк ръководител - директора на "Новини и актуални предавания" Дарина Сарелска в цензура, спиране на разследвания срещу кметове и дори я нарече "къртица". По думите му тя е роднина с депутат от ГЕРБ и заради това е била налагана цензура на работата му. За да докаже това той пусна записи, които е правил на свои колеги журналисти от телевизията и заплаши, че може да покаже и друга лична комуникация.


Това се случи на пресконференция заедно с водещия Слави Трифонов, след като снощи "Шоуто на Слави" не беше излъчено, заради интервюто с Иванов.


Сарелска отрече да е спирала някога разследване на журналиста и заяви, че не са били одобрявани негови идеи за теми, но решенията за това са били винаги колективни. Тя потвърди, че братът на мъжа й е депутат от ГЕРБ, но отрече това да е оказвало влияние върху работата й.
Сарелска обяви, че ще съди Иванов за клевета и сравни случващото се с активно мероприятие.


Разказът на Иванов - цензурата започна след местните избори през 2015


Прекият пример за цензура, който Иванов даде беше за оперативка (срещите, на които в редакциите се планира съдържанието - бел.ред.) малко след като през 2015 година ГЕРБ печели на местните избори в много места. Според него тогава Сарелска казва на екипа, в който и Иванов работи, че повече няма да се правят материали за кметове и обществени поръчки, като причината била, че не трябвало да се занимават само с една партия. Репортерът твърди и за поне четири - пет материала, които не са били излъчени, но той не разказа кои са те. Примерите, които даде, са на разследвания излъчени в ефира на "Нова телевизия", стана известно по-късно от позицията на медиата.


На срещата, за която Иванов разказва, са присъствали още Марин Николов - също журналист от "Нова телевизия" и координаторът на предаването Дарин Събев. За да докаже тезата си, той пусна записи на разговори с тях, в които те коментират, че наистина таква забрана има.


Иванов призна, че е записвал от няколко месеца колегите си, като мотивът за това е, че е "важно за обществото". Той дори заплаши колегата си Марин Николов, като заяви, че може да покаже и 12 страници кореспонденция с него в приложението за съобщения на "Фейсбук".


От откъсите, които пусна на пресконференцията направи впечатление, че всички разговори, записани от Иванов звучат като целенасочени интервюта, в които той е активната страна. Не стана известно дали е записвал и Дарина Сарелска.


Въпросът защо сега точно Иванов разказва тези неща, получи няколко различни отговора - от "аз съм човек, който се бори", намеквайки, че той се е опитал да поправи това до "прикипя ми".


Слави Трифонов обяви, че няма началници и никой не може да спре предаването му, то единствено не било излъчено.

© Юлия Лазарова

Слави Трифонов обяви, че няма началници и никой не може да спре предаването му, то единствено не било излъчено.


Иванов заяви, че никога не е предполагал, че ще прави разследване срещу телевизията, в която работи - така определи информацията, която представи. Той беше подготвен с презентация и показа снимки на Сарелска, извадки от интернет страници и други материали.


В атаката си срещу шефа на новините в "Нова тв", Иванов описа за сключен договор между кмета на Златоград и фирмата "Арнед пойнт" ЕООД, чийто собственик е депутатът в първия мандат на ГЕРБ Недялко Славов. В мандата на Пламен Орешарски, докато не е в парламента, Славов регистрирал фирмата. Тя печели по времето на кабинета "Орешарски" обществена поръчка за над 57 хиляди лева, която трябва да оцени политиките на община Златоград. Според Иванов, който показа и снимка, за да покрепи твърдението си, Недялко Славов е кум на кмета на града Мирослав Янев (ГЕРБ). Иванов обясни, че Сарелска е женена за брата на Славов, а тримата са от Златоград.


Недялко Славов отново е народен представител от днес. Пред "24 часа" той потвърди за семейните връзки със Сарелска и с Мирослав Янев и заяви, че никога не го е криел. Също така казва, че "нито е питал, нито знае кой знае колко за работата" на съпругата на брат му. Славов не коментира договорите с общината.


Васил Иванов заяви, че е записвал колегите си от Нова телевизия близо три месеца

© Юлия Лазарова

Васил Иванов заяви, че е записвал колегите си от Нова телевизия близо три месеца


Сред примерите, които Иванов даде е и за негов репортаж за кмета на Неделино Стоян Беширов и обществена поръчка за детска градина за над един милион лева. След излъчването му той и Силва Зурлева (член на борда на "Нова броудкастинг груп") са били извикани в ДАНС. Присъстващата на срещата прокурорка от специализираната прокуратура, чието име Иванов, не споменава, предупреждава журналиста, че в екипа има "къртица". Иванов твърди, че получава името на Сарелска на бял лист като доказателство, че именно тя е съобщавала на кмета какво прави медията.


"Какво се снима знаем само аз, операторът, шефката ми и координаторът на предаването. Жената, която ни го каза, отиде до другия кабинет, след това донесе лист, на който пишеше името на Дарина Сарелска. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата", заяви още Иванов.


За да докаже това, Иванов пусна още един запис - със Зурлева, която той подсеща за случая и я моли да предаде за "къртицата" на Дидие Щосел, изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп". От записа се разбира, че първоначално тя не се сеща, а после потвърждава. Зурлева обяснява на журналиста, че дори това да стигне до Щосел, нищо нямало да последва. Не стана ясно кога е бил правен записът на този разговор.


От Нова телевизия заявиха, че разследването за Неделино е бил излъчен по различни повод над 35 пъти.


Зурлева и ДАНС не бяха открити за коментар.


Пресконференцията на "Шоуто на Слави" и Васил Иванов напомни на телевизионно студио, в което се записва шоуто. Пред събралите се журналисти и публика, сред която и екипа на предаването (на моменти се чуваха ръкопляскания, в които очевидно по сценарий Трифонов не разбираше какво му говори Иванов) водещият и неговият гост на практика изиграха неизлъченото във вторник вечерта предаване.


На журналистически въпрос дали изнесените от него данни - за близостта на Сарелска и депутатът от ГЕРБ - не се използват политически срещу ГЕРБ Иванов заяви, че е гласувал за партията на Бойко Борисов и й симпатизира.


Отговорът на Дарина Сарелска - "активно мероприятие"


Пред Би Ай Ти Сарелска отрече някога да е говорила с кмета на Неделино във връзка с материали на Иванов, както и да е говорила с който и да е от обектите на разследване на Иванов.


Тя отрече някога да е спирала материали, но е имало отказани предложения за теми. "Аз наричам разследванията процес на събиране на факти и гледни точки, за него те са "ушиване". Той идваше да ми казва, че има готов ушит човек. Но решенията са взимани прозрачно. Това, че си е позволил да записва разговори с негови колеги е само доказателство за методите на работа на човека Васил Иванов, коментира още Сарелска.


По думите й тя развенчава един образ, който за публиката е образец на смела журналистика, но тя знае какво се крие зад този образ. "Първоначално бях респектирана от миналото на Васил. Той има своите качества като репортер и искрено вярвах, че можем да работим с него при спазване на професионалните стандарти, които са задължителни и при недопускане на злоупотреба и използването на медията като пощенска кутия", коментира още Сарелска. Тя заяви, че ще съди за клевета бившия си колега.


"След местните избри 2015 -та година под мое ръководство по "Нова Телевизия" са излъчени разследвания за злоупотреби в община Девня на Васил Иванов, разследване за цената на спирките в Столична община на Марин Николов, както и разследване за приюта за бездомни кучета, отново в София, пак на Марин. Разбира се, като във всяко активно мероприятие, и в това има малко истина. Истината е, че и аз като всеки човек, имам роднини. Братът на мъжа, с когото живея, беше избран за депутат от ГЕРБ в 44 Народно Събрание, а преди това беше областен управител на гр. Смолян. Никога не съм правила професионални компромиси заради брата на мъжа ми и той не е искал това от мен. Но да, аз имам девер, имам роднини и приятели", казва във "Фейсбук" пост Сарелска.


В него тя обяснява още, че "една от отказаните теми например беше предложение за разследване срещу кмет, в което данните бяха подготвени и предоставени наготово отвън ­СРС­-та, записи, изнесени по явно незаконен начин и предоставени в съответната папка. Такива папки отказвах. Защото вярвам, че едно журналистическо разследване трябва да е инициирано от журналиста, а не медията да е просто пощенска кутия. Да реша дали една тема да мине или не, как да се разработи и достатъчно издържана журналистически ли е, е част от работата ми като ръководител на новинарския отдел. Продуцентът, който в последните месеци работеше с Васил може да взима същите решения. И това е нормален процес в журналистическата професия, а не цензура."


По-рано през деня от "Нова тв" също разпространиха позиция, в която заявяват, че Иванов е преминал границата на закона, добрите журналистически практики и професионалната етика.


Какво каза Слави Трифонов за отношенията си с Би Ти Ви и прекратяване на договора - четете тук.

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Записването на колеги е меко казано - странно, ...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Извинете незнанието ми,но някой може ли да ме осветли какъв е бил кариерният път на г-жа Сарелска?

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Стана доста объркано.Не знам дали СЕМ и управителните съвети гледат шоуто на Джон Оливър.Този човек сигурно постоянно щеше да е - преминал границата на закона, добрите журналистически практики и професионалната етика.

 4. 4 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Обществото трябва да застане шумно зад Васил Иванов.

 5. 5 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 561 Неутрално

  А дали наистина ще го съди или не? Дали пък не се е подготвил и за такъв сценарий?

 6. 6 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  Това е гадно...да записваш колеги и приятели за да си разчистваш сметките с шефовете...даже гадно е слаба дума...

 7. 7 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Много подло и гадно е да записваш колеги, да ги питаш разни неща, да ги насочваш и след като ти се доверят да го използваш и да го публикуваш. дори да е имало цензура и каквото и да е друго, тази му постъпка го поставя наравно с разследваните от него подлеци.

 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Иванов не е глупак и ако се стигне до съда, вероятно ще излязат наяве твърде нелицеприятни неща за медията в частност и за медиите като цяло в Бг

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Гадно, но дай да видим какво е записвал и дали ние като общество имаме изгода. Нали все пак това е и работата на журналистите- да покажат реалната картина на хората.

 10. 10 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тоз Васил Иванов нещо не ми внушава доверие. Да не говорим за лицето Слави Трифонов.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 11. 11 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Егати тинята

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1348 Весело

  "...Защото вярвам, че едно журналистическо разследване трябва да е инициирано от журналиста, а не медията да е просто пощенска кутия...."

  колко печално права е преуважаемата предстоящата госпожа и настояща госпожица Сарелска... ай ся ICIJ (и за нещастие, мадам Алексения) да връщат Пулицъра... НЕМЕДЛЕННО!!!!!! БЕ

  https://nova.bg/news/view/2017/04/11/179082/ %D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D1%8A%D1%80/

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Весело

  я ,тази нова телевизия се оказа пълна с къртици и калинки

 15. 15 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Гневно

  Това е поредното доказателство че Мафията си има държава.

 16. 16 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Това, че е записвал колеги наистина е доста гадно, но не може да е индулгенция за НоваТВ.

  „Винаги съм смятал, че всички хора трябва да бъдат свободни, но ако някои трябва да бъдат роби, то на първо място това трябва да са онези, които желаят това за себе си, а на второ място – онези, които желаят това за другите.“ — Ейбрахам Линкълн
 17. 17 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 941 Неутрално

  А защо БТВ спира предаване което разкрива нередности във НОВА !!!

 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално  Нещата вървят натам, че човек трябва да има предвид във всеки един момент може да бъде записван и казаното да бъде извадено на яве дори години по-късно.

  Общите(овчите) лафове са му майката....

 19. 19 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 395 Гневно

  До коментар [#12] от "BGman1":

  гадно копеле, ама вижа как са се навързали като черва всякакви роднини и няма как да се пробие. Иначе всички сме против мафията, олигархията и т.н. , ама само на приказки.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 944 Неутрално

  The red pill, or the blue pill ? Стреснати сме защото не подозираме диспропорцията е отговора.

  agent
 22. 22 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Хубава работа ама българска. Типиш буглариш

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 23. 23 Профил на Nozo No
  Nozo No
  Рейтинг: 284 Неутрално

  записване на колеги и приятели и даването на сведенията на "правилните" хора не беше ли нещо дето го практикуваха сътрудниците на ДС

 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ивайло":


  До коментар [#12] от "BGman1":гадно копеле, ама вижа как са се навързали като черва всякакви роднини и няма как да се пробие.
  —цитат от коментар 19 на Ивайло

  Това не е от днес...наследство от комунистическо време...докато не окиìм дърветата с комунисти няма да се отучат от порочните им практики...

 25. 25 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Вентилатора набира обороти ...

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 26. 26 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Това, че е записвал колеги наистина е доста гадно, но не може да е индулгенция за НоваТВ.
  —цитат от коментар 16 на Сизиф


  Не коментирам Нова и дали е имало или не цензура. Тук е представена едната гледна точка.
  Казвам, че този човек е подлец. Как би се чувствал всеки един от нас, ако утре се окаже на мястото на колегите му.Приказвали са с него, смятали са го за почтен човек и в момента в който му е изгодно публикува разговорите. Тряба и малко чест да има човек все пак. Ако ще се бориш срещу нечестните неща, прави го честно. Иначе и ти си като тези срещу които се бориш.
  Слагат ми минуси, което ме невежда на мисълта, че чалгарите последователи на славиту са много.

 27. 27 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  БАРЕКОВ => 2

  БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА => 2

  Продуцент > Режисьор > Сценарист

  => ГАЗПРОМ'МЕДИЯ (СЕГА <-> BIT = Сашо Дончев )

  (разконспириращо)

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Много ще ми е интересно когато Г-жа Сарелска един ден бие шута на марионетките си и те тръгнат със сълзи и сополи да се оплакват от телевизия на телевизия.

  Всички знаем, че женското приятелство е до време и не е вечно. ;)

 30. 30 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#2] от "mavro":

  Тази е започнала е кариерата си в бТВ като част от екипа на Иво Инджев. Според едни медии е близка до кръговете на Протестна мрежа и Агнешките главички.

  Иванов пък има роднини в ДАНС и от там е захранван със информация и е ползван като пощенска кутия за компромати.

  Няма симпатичен в тази лайняна история.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1348 Весело

  "Иванов записвал колеги в "Нова тв", за да покаже цензура"

  ех, мъко, мъко... а кой записа Сашо Дончев и какво иска да покаже, питам аз и отговор не чакам хахаха... няма я Зурлева, няма ги ДАНС, никой го няма

  ай, лека разтушка за другарете гербери
  https://www.youtube.com/watch?v=Vnc0BM2-xYc

 32. 32 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3317 Неутрално

  Неморално и гадно е да записваш колегите си, докато ги манипулираш в подвеждащ разговор. Непочтено е да преразказваш за действията на прокурор от спец.прокуратурата, която те предупреждава и информира, защото това може да й донесе куп неприятности.
  В. Иванов може и да има своето обяснение за всичко това. Аз, на негово място, бих събрала доказателствата и ги бих внесла в държавни институции с искане за проверка. Нека по-малко говори и повече действа, но законосъобразно.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 33. 33 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Весело  Сарелска я марш в Златоград да нижеш тютюн :)

 34. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Прокурори защитават сгазили лука политици сега виждаме, че и журналисти ги защитават :(.
  Тази държава е проядена. Мен ако питате, мръсния въздух в София не е от прахолях, а от тарикатлъци......че и е заразен този въздух

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#28] от "proventuss":

  Егати тъпотията.
  1. Черният дроб не боли.
  2. Стеатозата е нещо, което имат огромна част от хората. Не предшества цирозата по никакъв начин.
  3. Стеатозата няма връзка с бохемски начин на живот, а с неправилно хранене.
  4. Целият ти пост е твърде гнусен и жалък и няма отношение по темат.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ивайло":

  Доста махленска стана цялата история, Васил Иванов, шефката му и някакви нейни роднини. Дори всичко да е вярно е на доста ниско ниво, за шума който се вдигна.
  Аз бих попитал Васил Иванов, защо не направи едно разследване за Делян Пеевски и имотите му или за хазарта който ни завладяване не без помоща на нова.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 37. 37 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 506 Неутрално

  аз пък не виждам проблем, че записва колеги. Разследващият журналист трябва да е като полицая - да не прави компромиси заради приятели, колеги и т.н. , а винаги да търси истината.

 38. 38 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  моля? разследващите журналости внаги ползват я скрити камери, я скрити записи... това че е разследвал корупцията на собственото си работно място не прави случея толкова по различен... и батето ббс то гадовете го бяха хванали със скрита камера

 39. 39 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Гадничко е да записваш колеги. Да се правиш, че сте един отбор а през това време да точиш ножа който ще им забиеш в гърба. И най-гадното е, че такива записи изключително лесно се манипулират и нагласят към определената теза. Няма дори нужда от фалшифициране, просто се подбира и вади необходимото от контекста.

  С такива методи образът на "смелият рицар на бял кон борещ се с Злото" значително помръква. Но доста добре пасва на чалгаджийският характер на Слави Трифонов. И на публиката която го харесва.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 40. 40 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Тя цензурирала, той записвал. Хвани единия, удари другия. Журналистите се наредиха до политиците - и в двата случая асоциацията е за нещо, от което ти се гади. Дори националните обществени медии се превърнаха в 24/7 правителствени баданарки. Ако политиците искат медийна изява да се създаде специален медиен канал, по който да ръсят глупости, па който иска да гледа муцуни там. По национални медии - веднъж месечно и то само заемащите висши държавни постове политически недоразумения.

 41. 41 Профил на MP
  MP
  Рейтинг: 289 Неутрално

  От Златоград до шеф на новините. Меритокрацията е победила!

 42. 42 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  аз пък не виждам проблем, че записва колеги. Разследващият журналист трябва да е като полицая - да не прави компромиси заради приятели, колеги и т.н. , а винаги да търси истината.
  —цитат от коментар 37 на Батков-вън


  Пожелавам ти на теб и на тези дето ми слагат минуси да те запишат някой ден и публикуват, за да видим как ще се чувстваш.
  Ние се раждаме пръво човеци и чак след това ставаме журналисти, цензори или прокурори.
  Затова трябва първо да останем хора.

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#2] от "mavro":Няма симпатичен в тази лайняна история.
  —цитат от коментар 30 на Чеп за зеле


  Точно това ми дойде на ум. От една страна нещо понамирисва около Нова. Пък и не само около нея, телевизиите и въобще медиите са доста ясно изразен слугинаж. Но от друга страна съвсем не бих казал, че методите на този и Слави Трифонов са образец на почтеност.

  Дали пък зад всичко не сjои опит да се смъкне цената на една бъдеща продажба? И заемат съответните позиции? Така де, кой нормален западен бизнесмен ще поиска да купи телевизия забъркана в скандали, ето как се отваря поле за #КОЙ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#41] от "marmalad68":

  Искаш да кажеш, че шеф на новините може да е само някоя от жълтите павета ли?
  Не коментирам конкретната златоградска персона, а просто по принцип питам

 45. 45 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Стигаме до най-важното – в какъв момент се разиграва целият скандал? В момент, в който има официално разпространено намерение ModernTimes Group (MTG) да продаде „Нова телевизия“, както и останалия си бизнес в България. Споменава се и цена – между 100 и 150 милиона евро.

  Същото, но без толкова конкретика, се твърди и за bTV Media group, а сделката може да стане след поглъщането на Time Warner от AT&T.

  В момента имаме уникална ситуация, при която двете най-големи телевизии са обвинени в цензура и политически слугинаж преди продажбата им. Възможно е да е съвпадение, но в такива случаи винаги имам едно на ум. В случая е голямо и не е едно.

  Въпросът, който изниква е кой има интерес да срине авторитета на една телевизия (предимно NOVA) в момент на преговори за продажба? Кой е най-вероятният купувач (споменава се Пеевски в „Капитал“ с уговорката, че е само предположение) и възможно ли е да дирижира подобна атака?

  Второто съвпадение е, че този скандал избухва ден преди началото на работата на 44-я парламент и по време на преговорите за съставяне на мнозинство. В този процес основен политически фактор е ГЕРБ, а в разследванията на Васил Иванов се визират предимно депутат и кмет от същата политическа сила.

  Ако можем да си отговорим на въпроса вярно ли е, че разследващият журналист Васил Иванов е искал да бъде включен в листите на ГЕРБ в един от столичните райони, може би ще си обясним и поведението му сега, след като не беше включен като кандидат-депутат.

  Но и това са предположения, както и подозренията в необичайни съвпадения на политически събития и скандални пресконференции. Факт е обаче, че историята с кмета на Неделино е претоплена манджа.

  Има и трето „съвпадение“ защо сега се провежда „съвместната операция“. Може би сте забравили, че на 30 януари Слави Трифонов отправи ултиматум към депутатите в срок от 2 седмици след началото на новия парламент да започнат работа по промяната на законите съобразно решенията на референдума. В противен случай отива пред Народното събрание, за да си търси гражданските права.

  Е, тези две седмици текат именно от днес. И колко по-добре е за имиджа да се явиш там с ореола на защитник на свободата на словото, безстрашен борец срещу цензурата и политическия слугинаж и стожер на морала и истината.

  С едно изречение – всичко зависи от гледната точка или както казваха в култовия сериал „ТуинПийкс“ – „Совите не са това което са“.
  ------
  Целия текст в vevesti.bg

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#2] от "mavro":

  ами кариерен е бил ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Като стана дума за нова тв се сещам и за Петър Рачков брат на Димитър Рачков. Петър е бил хващан многократно в далавери една от които е за печатане на фалшиви пари.
  Тогава Димитър Рачков се е обаждал на Г-н Борисов да направи нещо по случая. Наскоро пак беше хванат този път с наркотици. Нищо повече не се чу за този случай с рачковия брат. Май пак Борисов е пооправил нещата. 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  То си не негова работа. кого е записвал и защо. Въпрос на лични отношения. Аз приятел няма да му ставам и не ми харесва. Въпросът е до колко е вярно всичко, което казва, включително това, че Сарелска се е обаждала по телефона на въпросния кмет да го предупреждава за разследването и това, че е дала инструкции една национална телевизия да не разследва местната власт "защото били само от една партия"" УАТ ДЪ ФАК? Веднага трябва да я изгонят от Нова, ако не си подаде сама оставката. Кой повече може да има доверие на техните "новини"?

 50. 50 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Халваджиян направил парти в чест на синът си, че успял да влезе в НС от партия ГЕРБ. Халваджиян лично бил поканил Г-н Бойко Борисов на тържеството и да му благодари, че е успял да вкара синчето в парламена.

  И после твърдят, че Господари на ефира били обективни и не били корумпирани.

  Май всичките така наречени национални телевизии са от един дол дренки.
  Пълни боклуци сложени на директорски постове.

 51. 51 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Добре, че ги е записал, иначе щяха да го обвинят в лъжа и да го дискредитират по най-бързия начин... Сега на всички им стана ясно, че октоподът е пуснал пипала във всички власти, а слогънът на Нова "свободни да виждаме истината" е лицемерие от най-висока степен. Много е интересно това, което изпусна Васил, че от тв-то са обрали боклука на бтв, като Генка Шикерова и Миролюба Бенотава и сега, ако се проследят постовете им във фейсбук, ще се види, че първи скочиха на амбразурата да бранят шефката... Гнусна история... БНТ съответно нито дума днес... Притеснителното е, че Дневник остана единствения светъл лъч, но в последно време и тук се наблюдават тревожни симптоми

  I shave with Occam's razor
 52. 52 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Веднага трябва да я изгонят от Нова, ако не си подаде сама оставката.
  —цитат от коментар 49 на idiotstavrev

  Защо? Защото Слави съвместно с Всил Иванов я обвинили? Да си ходи и Директора на БТВ щото "цензурира" Славиту.
  Ако искаме да сме нормална държава, то трябва да се докаже по безспорен начин. Тук виждам как някой е записал друг и коментират 3-ти какво бил направил. Ами и аз мога да коментирам с с приятели колко яка е комшийката, ама това не значи че тя е к.рва, нали?

 53. 53 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Уважавам Васил Иванов като журналист,но записването на колеги без тяхно знание и съгласие е неморално.

 54. 54 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Записването на колеги е меко казано - странно, ...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf1


  Когато виждаш колегите ти какви боклуци са и гьонсуратлъци са си длъжен да направиш нужното за им покажеш свинщината и гнусотията им.

 55. 55 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5525 Неутрално

  Много объркана стана тя, освен това с колегите си човек прекарва повече време, отколкото с любимите, щото във времето с домашните и спим няколко часа. Нещо съм на "кръстопът по отношение на Василев, както и на Сарелска.

 56. 56 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Направо да пусна записите и доверието в националните тв канали да падне на нула.

 57. 57 Профил на ueberaschung
  ueberaschung
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "...една от отказаните теми например беше предложение за разследване срещу кмет, в което данните бяха подготвени и предоставени наготово отвън ­СРС­-та"

  От цялата история около Слави и Васко лъха силна смрад на ченгета.

 58. 58 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този човек Василев е единственият журналист по нашите ширини, който се е занимавал с каквато и да е разследваща журналистика.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  ЛИХТЍЕНЩАЙН!!! :)
  Надявам се да го помните, ако не - "СЕНЗАЦИЯ! Наши политици разследвани за пране на пари в Лихтенщайн" - https://frognews.bg/news_99435/SENZATSIIA !-Nashi-polititsi-razsledvani-za-prane-na-pari-v-Lihtenshtain/
  Добре е да се види и "доказателството" в публикацията, както и да се проследи развитието на сапунката.

  Васил се бори за малинка, а пасажа с ДАНС и прокурорката ми навява спомени за червеите на Йовчев.

 61. 61 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#53] от "Cara Mia":

  Кара..та чак миа Кара. Милата ми тя. Морални на 100%, ако има изобщо са малцина отшелници в пустинята. Всички сме грешни. Един журналист има малко по други приоритети. И в този контекст, сигурно няма да е първият записвал без да иска позволение.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 62. 62 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  ГЕРБ+медии+избори е комбинация, която винаги води до скандали, изгърмяли бушони, плюнчене на цветанцветановчета и селски драми.

  Други такива комбинации са ГЕРБ+обществени поръчки+изпълнение и ГЕРБ+съдебна реформа+прокуратура.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Иванов 14 години е работил в тази телевизия. От кога се цензурират журналисти и защо си е мълчал досега.

 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  секи 4ти км

  Трима изчерпани агенти на мрака...

  пп
  Атака по-жизнена се оказа акака.

 65. 65 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#63] от "Роси":

  Чети статията бе, то си пише. От 2015.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 66. 66 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 284 Неутрално
 67. 67 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Любопитно

  [quote#26:"hunt"][/quote]

  Да ви попитам нещо. Приематели за нормално шуробаджанащината?

 68. 68 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#67] от "just_did_it":

  При гербавите бидейки клон на БКП е не просто е нормално, а препоръчително.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 69. 69 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Bacил Ивaнoв e зaпиcвaл тeлeфoннитe cи paзгoвopи cъc cвoи ĸoлeги oт Hoвa тв, cpeд ĸoитo и Cилвa Зypлeвa, члeн нa бopдa нa диpeĸтopитe нa “Hoвa Бpoyдĸacтинг гpyп”. Πpaвил гo e пpeз пocлeднитe 3 мeceцa, cтaнa яcнo oт пpecĸoнфepeнциятa" - по 24 часа.

  Не случайно в предния си пост писах, че ми напомня за червея Йовчев. Поредно мероприятие на служебното недоразумение - пълна ченгесарница.

 70. 70 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  [quote#26:"hunt"]
  —цитат от коментар 67 на just_did_it
  Да ви попитам нещо. Приематели за нормално шуробаджанащината?[/quote]

  Абсолютно не.
  Вие приемате ли някой да ви записва и публикува разговорите ви за свои цели?

 71. 71 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#70] от "hunt":

  Това ми напомня на Цветан Цветанов като пускаше записи на лекари в народното събрание. Не е нормално, но по всичко личи не само не е незаконно, ами и обществено-приемливо.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 72. 72 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Весело

  Братът на мъжа на Сарелска бил депутат от ГЕРБ и печелил обществени поръчки от разследван за корупция с обществени поръчки кмет, но това не оказвало влияние върху работата й, както и фактът, че майката на авторката на статията е настоящ депутат от ГЕРБ и бивш министър на ГЕРБ, изобщо не оказва влияние върху работата й... На маймуни ни направиха!

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 73. 73 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Весело

  Потресаващо е как великите "разследващи журналистки" Миролюба Бенатова от Нова и Канна Рачева от БТВ скочиха на амбразурата да бранят шефовете си.
  ПП Вижте подписа ми, драги зрители!

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 74. 74 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#52:"hunt"][/quote]

  Написал съм защо! Или си не можеш да четеш, а само да преглъщаш на час по лъжичка смелените на пюре новини от яслата на тв-то?

 75. 75 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този човек Василев е единственият журналист по нашите ширини, който се е занимавал с каквато и да е разследваща журналистика.
  —цитат от коментар 58 на qwerty


  Той и Валя Ахчиева общо взето. Тя дори е по-добра, защото има юридическо образование и умее да заковава нещата в повечето случаи, докато Иванов не е много обективен, но пък се бута между шамарите с мерак.
  Друго си е в прайм тайма на двете "номер 1" национални телевизии (според който както си поръча рейтинг-метъра) новините да са пълни с кокошкарски криминални истории, колко хора с минали по празниците в Пирогов и кога ще спират топлата вода в София. Имам чувството, че централните новини на нова и бтв са някакъв кръжок за аматьорска тв журналистика.

 76. 76 Профил на Антонов
  Антонов
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#70:"hunt"][/quote]

  ''Вие приемате ли някой да ви записва и публикува разговорите ви за свои цели?''

  По принцип не съм съгласен. Но когато става на въпрос за далавери и закрила на някого които краде очевидно не само 50 000 лв. Сигурно става на въпрос за десетки милионни. В такива случай казвам да допустимо е да разоблечиш някой. Колкото и неморално да изглежда.

 77. 77 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#73] от "Udo Ulfkotte":

  Миролюба Бенатова изцяло я отписах като професионалист, след едно специално интервю с Цвъки, където уж щеше да му задава неудобни въпроси за ония апартаменти, дето ги ипотекирал, за да направи Боко герП. Кратка пауза, че пак ме изби на смях от тоя виц :)
  Та мъчи се Миролюба оттук оттам нещо смислено да пита, ама Цвъки нали милиционер от школата владее техниките на разпита. И когато "великата журналистка" тръгна да го провокира по имотното му състояние, той директно я засече с въпроса, дали се запознала с фактите данъчната му декларация, която е публикувана в НАП. И Любчето посмънка, че не я е чела. Демек изначално е неподготвена по тема, която сама си е избрала в специално организирано интервю! Мързел или непрофесионализъм но и в двата случая един милиционер я направи смешна!

 78. 78 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#74] от "idiotstavrev":

  Тц, просто си цитирал едната страна. Винаги има 2 страни и трябва да се слушат и 2-те. Още от римското право е. Маааалко се поограмоти и тогава пиши .

 79. 79 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#76] от "just_did_it":

  Абсолютно не съм съгласен с това да има компромиси. Това ми заприличва малко на "ограничаваме малко свободата, ама това е във ваш интерес, да се борим с тероризма, заради сигурността, заради незнам какво си".
  Познато ли ви е къде се случва това нещо? Всяко ограничаване на свободата, дори с добри намерения, всяко нечетсно действие компрометира цялат кауза и води до изкривявания и нещо съвсем друго - диктатура, нови нечестни действия и тн.
  Няма и не може да има постигане на справедливост с нечестни средства!

 80. 80 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  тоя субект е записвал КОЛЕГИТЕ си ???

  във въпросните записи ги насочва доста нахално да кажат това което иска ???

  това говори мноооого лошо за него

  в комбинация с чалгаря - МЕРСИ

  доста зле режисиран сценарии

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 81. 81 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Абе някой журналист от дневник няма ли да му писне и да ни разкаже от кухнята как се усвояват парите на фондацията и срещу какво.
  На 100% подкрепям постъпката на журналиста и да взимат от него пример и останалите, не да си траят като риби. На всички е ясно как се купува влияние и се забраняват предавания или пък обратното - пише се по поръчка на спонсорите.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 82. 82 Профил на ihf47521607
  ihf47521607
  Рейтинг: 8 Неутрално

  регистрирах се само да напиша, че ако го осъдят има едно 100-200 лева от мен за обещетението. Щото като гледах пресконференцията наживо ми се струва че ще намерят за кво да се хванат.

  А, Дневник, днес направо се отчаях от вас и "професионализма ви". Технически погледнато може и сте отразили историята (със 5-10 часа закъснение през което ни занимавахте със Слави и договора му с бтв). А сега сте направили мега статия с една камара детайли и някъде там вътре съществените неща ако някой има нерви да чете всичко.

 83. 83 Профил на ihf47521607
  ihf47521607
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бойкот на нова и бтв!
  Не че бнт не спряха ахчиева за ваксините на пепи измекяра... ама айде

 84. 84 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#28] от "proventuss":
  Имаш /типично за този форум/ много минуси, но написаното от теб е вярно. Това момче/мъж НАИСТИНА е болен човек, но много преди това е КОФТИ човек /същото е и с чалгаря "бунтар"/!
  Зъл, мнителен и отмъстителен човек, а като журналист - дълбоко корумпиран и поръчков - това е истината ! Очевадно е, че със слави отдавна подготвят тази боза, евтин и тъп ПР ! Много вероятно е сегашната /очевАдно подготвяна/ история да е на принципа "най-добрата отбрана е нападението", но се съмнявам, че номерът му ще мине, а слави откровено се ОЛЯ в стремежа си да е "голямата работа", в което няма нищо лошо - и двамата ще си платят за гяволъка !!!
  П.П. Фактът, че дори невник станаха мноого внимателни с думите в случая, е доста показателен ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 85. 85 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#9] от "Ивайло":

  Когато един журналист стане заинтересована страна то и работата му става тенденциозна, и влиянието му е в ущърб на преценките на обществеността, близко е до пропагандата.

  Границата между такава журналистика и PR е доста тънка дава възможност да се печелят допълнителни дивиденти.

  Този тандем със Славчо Учиндоски много лъха на нещо аранжирано, тендециозно и съмнително отразяване на случили се събития.

  А както знаем Славчо има интерес към пари, лъскав имидж и медийна среда с негово виждане за цензура.


 86. 86 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#2] от "mavro":

  Какъв е бил, е бил, явно вече е свършил по поръчка на ДАНС. Изпълнител един неуравновесен от Нова ТВ.

 87. 87 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Васил Иванов изглежда да е много злобен, отмъстителен и подъл човек, записите на колегите му го показват като такъв. Но той има основание да се оплаква от цензура - тази Сарелска очеизваждащо е корумпирана злодейка, която намира кусури на негови разследвания, за да не ги одобрява. Единственото хубаво в този кален случай е че стана ясно какви платени помияри манипулират обществото, правейки се на журналисти. Прави са някои по-горе коментиращи, че няма добри в тоя филм. Такава ни е медийната среда - оядена, корумпирана и неподготвена

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  За мен уважаващ себе си журналист или обществена личност няма място до утчиндолския селяндур, доказан изпълнител на черен ПР в полза на статуквото.

 89. 89 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#87] от "dimitar2007":

  Нали разбра, че всичките "разследвания", за които се оплаква, че са "спрени" са показани по Нова ТВ?

 90. 90 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#87] от "dimitar2007":Нали разбра, че всичките "разследвания", за които се оплаква, че са "спрени" са показани по Нова ТВ?
  —цитат от коментар 89 на cherezchur


  Гледах пресконференцията по БИТ и ми се изясни картинката, то че този не е стока е ясно, ама разказва и за случай със съдия от неназован съд, на когото негова колежка му пренаписвала решенията и този репортаж е бил спрян. Отделно от това шефката му забранила разследвания за селски кметове, може би за да не изтипосат девера й, прясно заклел се депутат от ГЕРБ, който прибрал под 60 000 лева за някаква обществена поръчка. Преплели са се като свински черва медии и власт

 91. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Неутрално

  Под повърхността е било доста напечено и бих казал, мръсничко...
  Сещам се за Бисмарк и изказването му за политиката и кренвиршите :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 92. 92 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Мръсно време. Всеки записва всеки . Живеем в общество създадено по стандарти на групировка. Цензурата се нарича -отдел за спазване на високи етични стандарти. Записва ли си разгорите тази дама , вероятно да 90% . Просто знам тенденцията . Правят го до 70 -80% от държавните и общински служители, като предпазно средство. Разбира се не пази от уволнение, но няма съдебни преследвания. Това е вече нещо от разлагаща се България. Има ли някъде работа в която не се "почти престъпник" ?

 93. 93 Профил на tihata
  tihata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Господин Васил Иванов! БРАВО, БРАВО
  ХАЙДЕ СЕГА АКО ВИ СТИСКА ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАЗСЛЕДВАТЕ И ГЛАВАТА НА ТАЗИ ОТРОВНА ЗМИЯ ГЕРБ ДЕТО УХАПА МНОГО ЗЛОВЕЩО БЪЛГАРИЯ, БОЙКО БОРИСОВ
  Пак казвам, ако ви стиска не е задължително.

 94. 94 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#25] от "Идеологически диверсант":

  вентилатора набира обороти ,стига да върти напреед ,да не е назад

 95. 95 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  Много съм далеч от медийните същности в НОВА България. Усещането на "1984", е повсеместно. "Високо етични стандарти" :)) Хубава дума за цензура.

 96. 96 Профил на tanasio
  tanasio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "hunt":

  Ако си казал една истина пред колега и не си искал да я чуят всички, това не я прави неистина. Ако те е страх, че от казването на тази истина ще пострадаш, това те прави просто страхлив човек. Има истини които е важно да бъдат казани. С други думи това че някой ти е колега и огласил гласно верни неща казани и теб, може да го прави и подлец, но по важния въпрос е защо ти си мълчиш.

 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  Браво на Васко и срам и позор за Нова ТВ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  ""Какво се снима знаем само аз, операторът, шефката ми и координаторът на предаването. Жената, която ни го каза, отиде до другия кабинет, след това донесе лист, на който пишеше името на Дарина Сарелска. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата", заяви още Иванов."

  Това силно ми намирисва на постановка!

  I Want To Believe
 99. 99 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":

  това сравнение е ама мега безумно. джон оливър и екипът му работят по материали въз основа на проверена и доказана информация. приказки от типа на "тя му е снаха, той е депутат" са глупави, ако искате - може да ги наречете косвени доказателства. но роднинството не доказва каквото и да е действие.
  също така оливър не е пускал записи на разговори с колегите си. вместо това демонстрира блестящ интелект, екипът му е великолепен и се получава прекрасно предаване. на този фон е абсурдно да го сравнявате с водевила, който се проведе вчера: неврастеничен разследващ репортер се обяснява с мегаломански настроен водещ на информационно-развлекателно предаване що е то девер. единственото интересно нещо беше историята със съдията, но тя беше силно смарцафоцана.

 100. 100 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  "Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
  Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
  Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
  Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
  Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори."
  Пастор Мартин Нимьолер

  Този пастор, също може да бъде оплют, за какво ли не. Както и Васил Иванов.
  По-важното е, че говори истината!
  А тя е истината за ОПГ, за шуробаджанашките кланове, за демагогските извъртания, на заели високи управленски постове в медийните империи, за защита на родата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK