Прокуратурата разследва служители на енергийния регулатор заради "Овергаз" (допълнена)

Снимката е от открито заседание на КЕВР в края на март 2017 г.

© Юлия Лазарова

Снимката е от открито заседание на КЕВР в края на март 2017 г.Прокуратурата започна разследване срещу длъжностни лица от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба, съобщи пресцентърът ѝ. Държавното обвинение не съобщава срещу кои членове на КЕВР е образувано делото, а зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от агенция "Фокус" съобщи, че то не е срещу сегашния състав на комисията. Той обаче не изключи възможността разследването да се разпростре в по-голям период от време.


В съобщението на прокуратурата се казва само, че днес антикорупционното звено към Софийската градска прокуратура е образувало досъдебно производство срещу членове на регулатора. То идва след постъпил на 16 януари 2017 г. сигнал до главния прокурор. Сотир Цацаров е изпратил сигнала на столичното държавно обвинение. Той бил изпратен и до председателя на Народното събрание, до министър-председателя, до министъра на вътрешните работи и до председателя на ДАНС. "До настоящия момент на прокуратурата не са известни предприетите от тях действия", се посочва в съобщението на прокуратурата.


В него не се казва за какво е сигналът. В материал на агенция БГНЕС от 20 април, часове преди Сашо Дончев да говори пред телевизия Би Ай Ти, беше публикувана снимка на споменатия сигнал, но без да се вижда адресатът. В сигнала се съдържаше информация за изпратения от Сашо Дончев през 2016 г. сигнал до Европейската комисия за господстващо положение на "Булгартрансгаз" на българския пазар, в резултат на което ЕК е образувала дело срещу България.
След сигнала до Цацаров прокуратурата пък е започнала проверка, която е показала, че трябва да се установи дали членовете на КЕВР са изпълнявали задълженията си за контрол на изпълнението на основни елементи от бизнес програмите на газоразпределителните дружества и дали действително направените инвестиции от тези дружества отговарят на заявените от тях и утвърдените от регулатора.


Изпълнението на тези задължения има пряко отношение върху цената на газта за крайния потребител, аргументират се от държавното обвинение. Миналата седмица се разбра, че прокуратурата иска от съда да отмени напълно решението на регулатора за новата цена на газа.


Предмет на разследването ще бъде и осъществено през март 2015 г.


вливане на търговски дружества в "Софиягаз", преименувано на "Овергаз мрежи" АД


и по-точно дали действията на КЕВР в тази насока не са довели до запазване на необосновано висока продажна цена на газта.


Друга насока на разследването е жалба отпреди 6 години - на 20 януари 2011 г. жалба от "Овергаз Инк" АД до ДКЕВР срещу "Булгартрансгаз" ЕАД, за непредоставяне на достъп до газопреносната система и до ПГХ "Чирен". В задълженията на регулатора е разглеждане на жалбите и произнасяне по тях в двумесечен срок. Въпреки че комисията е била сезирана надлежно, в законния срок членовете й не са се произнесли по нея. Това е довело до образуване на дело за злоупотреба с господстващо положение пред Европейската комисия срещу БЕХ, "Булгаргаз" ЕАД и "Булгартрансгаз", което към момента не е приключило.


От бездействието на длъжностни лица от ДКЕВР, които заемат отговорно служебно положение, могат да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се както в налагане на финансови санкции, така и в разстройване на енергийната система на държавата, посочват от държавното обвинение.


"Преценява се и евентуалното извършване на длъжностни престъпления при последното определяне на цените на газта, топлоенергията и водата (за гр. София), довело до значителен ценови скок за крайния потребител", се казва още в съобщението. Предмет на разследване в тази насока е наличието на действителна обоснованост на цените от страна на крупните енергийни доставчици.


"Със съдействието на ДАНС се извършват активни действия по изземването на документи, включително и в сградата на КЕВР", се посочва в съобщението.


Сарафов пък заяви, че държавните служители са увредили финансово националния интерес чрез сключване на неизгодни договори. Ставало дума за контрол и бездействие. Със сигурност щетите биха били с големи размери, допълни той, но отказа да посочи стойността. По думите му действията на разследващите са планирани отдавна.


Съобщението за образуваното дело идва няколко дни след като Сашо Дончев огласи, че е бил поканен от бизнесмена Георги Гергов в неговия офис и там е дошъл и главният прокурор. Той изразил по думите на Дончев неодобрително мнение за вестник "Сега" и карикатуриста Комарницки, освен това попитал Дончев защо подпомага партията "Да, България" като си има хубав бизнес, и под формата на риторичен въпрос казал на издателя, че "контактите му са под контрол".


Иначе инвестициите в газопреносната мрежа на "Овергаз" бяха многократно проверявани от ДКЕВР и досега не бяха открити никакви нарушения. Последната извънредна проверка започна през януари 2016 г., но и тя не откри нарушения.

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Ааа,най-сетне Дневник се сети...Добре е,че поне не с опитва да защитава Дончев явно...

 2. 2 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  ЕДИННА ЕВРОПА

  КЕВР при МС...

  И тези ли в ЦУМ?

  "Прокуратурата разследва служители от КЕВР"

 3. 3 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Весело

  "...Друга насока на разследването е жалба отпреди 6 години - на 20 януари 2011 г. жалба от "Овергаз Инк" АД до ДКЕВР срещу "Булгартрансгаз" ЕАД, за непредоставяне на достъп до газопреносната система и до ПГХ "Чирен"..."

  ъъъц... абе кажете там Пееф жив ли е и не ни занимавайте с глупости

 4. 4 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#3] от "extraCACA":

  Мисля,че е доста жив и жизнен,има имунитет,храни се добре))))))

 5. 5 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Неутрално

  " Империята отвръща на удара"-имаше такъв филм за деца,ако не се лъжа.
  Нещо за възрастни няма ли да има?

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Цацаров иска да се представи за защитник на Дончев, след което да извърти нещата срещу него :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":

  Постановки. Скив сега каква мощна активност ще има от прокуратурата. Куцо и сакато ще бъде обвинено. Димки

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Измислете по-малко смешна мотивация за Цацаров да търси среща, и нещата може да станат.
  "Той изразил по думите на Дончев неодобрително мнение за вестник "Сега" и карикатуриста Комарницки, освен това попитал Дончев защо подпомага партията "Да, България" като си има хубав бизнес"
  Щото с всяка нова информация става все по явен силният мотив на С.Дончев да търси срещата.

 9. 9 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  1997 г. Мултигруп1 не успя да овладее "Овергаз".
  (Илия Павлов - убит; Андрей Луканов - убит: Д. Иванов - жив)
  2017 г. Мултигруп2 се сети за този "пропуск". ( Цацаров, Пеевски, Доган, Гергов, #КОЙ - живи).

 10. 10 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Хитро. Този Сашо Дончев нещо прекалено популярен стана, дай да покажем на хората каква гадина е, иска да съди България в Брюксел! Остава да обясни Цацата защо това разследване започва ЧАК СЕГА и има ли някаква връзка с ОНАЗИ среща?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 11. 11 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Ако Прокуратурата съди някой за бавна реакция по някакви сигнали, то не би ли следвало да съди и себе си за активизиране през 2017 по сигнал от 2011?

  И това не е прецедент.

  Изобщо има ли някой да вярва, че прокуратурата наистина си върши работата да защитава обществения интерес, а не тясно частни такива?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Мултигрух иска да изпапа Овергаз без да се уригне даже само, че удариха на камък.:-)
  Сашо Дончев се оказа, че не е страхлив и сега се чудят как да се спасяват понеже ще имам тояга от ЕК та затова чааак сега сетили да разследват нещо си от 2011 година!
  Другият бил ход е да заведат преписки за да засекретят документацията от очите на мат'ряла както това стана с КТБ.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 13. 13 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това с цените и регулаторен орган ??? Всички до един капии на Боце. В олигархично време е така , винаги ще има бушони.

 14. 14 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Весело

  1997 г. Мултигруп1 не успя да овладее "Овергаз". (Илия Павлов - убит; Андрей Луканов - убит: Д. Иванов - жив)2017 г. Мултигруп2 се сети за този "пропуск". ( Цацаров, Пеевски, Доган, Гергов, #КОЙ - живи).
  —цитат от коментар 9 на mara71


  Вярно но с допълнението "живи... засега". :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Хитро. Този Сашо Дончев нещо прекалено популярен стана, дай да покажем на хората каква гадина е, иска да съди България в Брюксел! Остава да обясни Цацата защо това разследване започва ЧАК СЕГА и има ли някаква връзка с ОНАЗИ среща?
  —цитат от коментар 10 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?

  До коментар [#10] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Прокуратурата, за да се задейства, трябва да бъде сезирана. В случая сигналът е от 16.01.2017г. Точно този сигнал доста се пренебрегва тук. Та затова почва сега. А за обхвата на проверката - http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/specializirano-zveno-antikorupciya-sgp-obrazuva-na/
  "Друга насока на разследването е свързана с подадена на 20.01.2011 г. от „Овергаз Инк“ АД до ДКЕВР жалба срещу „Булгартрансгаз“ ЕАД, за непредоставяне на достъп до газопреносната система и до ПГХ „Чирен”. В задълженията на регулатора е разглеждане на жалби и произнасяне по тях в двумесечен срок. Въпреки, че Комисията е била сезирана надлежно, в законния срок членовете й не са се произнесли по подадената жалба и не са взели каквото и да е решение. Това е довело до образуване на дело за злоупотреба с господстващо положение пред Европейската комисия срещу БЕХ, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“, което към момента не е приключило. От бездействието на длъжностни лица от ДКЕВР, които заемат отговорно служебно положение, могат да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се както в налагане на финансови санкции, така и в разстройване на енергийната система на държавата."

 16. 16 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Прокуратурата се е вслушала в мъдрите слова на Ицето и е решила да бори Корупцията. Кофти само че Спонсоро може загуби бая кинти. И др Иванов може да даде фира в калабалъка. За него не е толкоз страшно, щото ще си вземе за адвокат Радан.

 17. 17 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 790 Неутрално

  "Дневник" уважаеми и любими дори. Упорито (ама дано не е целенасоч

  Поздрави
 18. 18 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 790 Неутрално

  (Моля за извинение - грешка на пръстите)
  ТаЛ- "Дневник" уважаеми и любими дори. Упорито (ама дано не е целенасочено) разваляте дизайна. Първо на сайта - махнахте едва ли не фирмения шрифт на заглавието, махнахте разнообразието на рубриките и пр. и пр. Второ - влошихте генерално програматана форума - която беше най-добрата сред всички известни ми медии. Ето списък на влошените неща:

  Поздрави
 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Прокуратурата, за да се задейства, трябва да бъде сезирана. В случая сигналът е от 16.01.2017г.
  —цитат от коментар 15 на plebs


  Това е един от сигналите, приемам че за него времето на реагиране е нормално. Но чета и за други жалби та чак от 2011г. Защо за тях прокуратурата не е реагирала навреме и се сеща чак сега? И въобще Сашо Дончев е в непрекъсната война и непрекъснато подава жалби, защо ЧАК СЕГА се задейства прокуратурата? Напомням, че тя може и да се самосезира, не само по директно подаден до нея сигнал.

  На фона на тази тотална пасивност на прокуратурата години наред дори нормалното и реагиране сега започва да изглежда съмнително. Не че е лошо и не трябва да го прави, просто се съмнявам в добрите и мотиви.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 790 Неутрално

  (пак грешка, ама май на програмата). Та:
  - не ме разпознава автоматично, а често ми иска пак регистрация
  - не ми показва списък на всички постове до тук - нито мои, нито на избрани колеги
  - не показва цитатите - нито изобщо, нито с различен шрифт
  - не оцветява бутоните + и - . По едно време го правеше, после се "отказа"
  - липсва настроение "положително" (или утвърждаващо, да кажем)
  И т.н. - доста форумци вече писаха.
  Та - просто показахте колко лесно може да се развали нещо хубаво.
  Хайде - покажете обратното - колко трудно може да стане пак хубаво.

  Поздрави
 21. 21 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Всъщност най-големите бухалки в милата ни родина не са институциите, а ние-гражданите. Без нашето съ(без)действие това не би могло да се случи.

 22. 22 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  предполагам първо са уведомили пасольството , че нямаме претенции към Газпром

 23. 23 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Любопитно

  Не става ясно за какво беше "посещението" в КЕВР днес. Ако се правеше претърсване и изземване - какво правеше там заместникът на главния прокурор, след като наблюдаващият прокурор би следвало да ръководи разследването (даденото интервю от "началника" може би обяснява нещата, ако това е бил търсеният медиен ефект). Ако само са изискали документи - въпросът е какво въобще правиха там разследващи органи, прокурори и "началници", след като трябва просто да изчакат да им ги изпратят. Едно е сигурно - прокуратурата има правомощие да образува досъдебно производство при законен повод и достатъчно данни и не трябва да бъде упреквана, че упражнява правомощията си. Събитията от последните дни пък дават "правомощие" на обикновените хора да са подозрителни.

 24. 24 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Не че ми пука, как единият клон на мафията удря другия, но на прокуратурата ние им плащаме заплатите.
  В тази връзка, моят/нашият работник Цацаров да каже какво стана с парите които ние/данъкоплатците платихме за КТБ?
  Не е зле и да каже каква работа е имал с руския консул и със съдружника на Газпром, Дончев?

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 25. 25 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 325 Весело

  Хахаха, а нямаше ли преди години проверки и разследвания на прокуратурата и ДАНС в ЧЕЗ. Искаха да им отнемат лиценза по нареждане на ББ. И пак разследваха разходите на ЧЕЗ, пък как тези разходи влияят върху цените на тока, определени от (Д)КЕВР. Уж да подпомогнат потребителите. И какво стана с разследването на прокуратурата и отнемането на лиценза на ЧЕЗ? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!

 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Прокуратурата да разследва и финансирането на "Да България" от фирма с 50% участие на чужда държава! Това според закона е престъпление!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 325 Весело

  До коментар [#11] от "Боби Колев":
  „Изобщо има ли някой да вярва, че прокуратурата наистина си върши работата да защитава обществения интерес, а не тясно частни такива?”

  Едва ли има такива наивници, които да го вярват. Ако има и са пълнолетни, са за лечение. То дори и да им се искаше, вярва ли някой че милиционерите в прокуратурата имат способността да разкрият манипулации с цени на газа?

 28. 28 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Колко тежи репутацията на главния прокурор

  След като скандалът със заплахите срещу издателя на "Сега" набра сила, предстои да видим докъде стига отмъстителността на прокуратурата, която разполага с целия репресивен апарат на държавата

  http://www.segabg.com/article.php?id=851809

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 29. 29 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Вестник "Сега" и вестник "Дневник" - братя по оръжие. Дали противоположностите се привличат?

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Това е един от сигналите, приемам че за него времето на реагиране е нормално. Но чета и за други жалби та чак от 2011г. Защо за тях прокуратурата не е реагирала навреме и се сеща чак сега?"
  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Жалбата от 2011г. е към КЕВР, не е към прокуратурата. Споменава с в жалбата от 2017г., която вече е към прокуратурата.

  п.с. За дизайна, но и за функциите на сайта сме партия. Сега цитирането не ми сработи. "Отговор" към цитата обаче е препоръчителен за да се получи поканата за дебата.

 31. 31 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 304 Неутрално

  "Службите на Делян" и Цацаратурата играли театър!

  П.С. Цаца, скоро ще те мятаме в тигана! Чети неспокойно!

 32. 32 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  В тази връзка, моят/нашият работник Цацаров да каже какво стана с парите които ние/данъкоплатците платихме за КТБ?
  —цитат от коментар 24 на Краси


  Нищо не си платил. Гаранционният фонд плати. (предполагам, че знаеш какво е това животно). Държавата само му даде заем, върху който текат лихви. Може да се каже, че за народонаселението фалитът на КТБ увеличи националното богатство. Е, без тези лакомници, които загубиха лични средства в КТБ. Ама пада им се...

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 33. 33 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Георги Гергов-Сашо дончев подаде 3 листа с искания на главния прокурор, който му отговори-това не може да стане... Има ли олигархична, концентрирана частна собственост, има предпоставки за корупция и клиентелизъм...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  "Това е един от сигналите, приемам че за него времето на реагиране е нормално. Но чета и за други жалби та чак от 2011г. Защо за тях прокуратурата не е реагирала навреме и се сеща чак сега?"До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":Жалбата от 2011г. е към КЕВР, не е към прокуратурата.
  —цитат от коментар 30 на plebs


  Защо се правиш на наивен и избягваш факта, че прокуратурата може да се САМОСЕЗИРА? В момента в който стане публично известна информация тя е ДЛЪЖНА да разследва съмненията за престъпления дори никой да не е отправил официална жалба към нея. А за жалбите на Сашо Дончев в ДКЕВР и на други места сигнализиращи за нарушения тя си е мълчала, чак сега се сеща.

  Ето примери:
  https://www.google.bg/search?q= прокуратура+самосезиране


  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":

  " Империята отвръща на удара"-имаше такъв филм за деца,ако не се лъжа. Нещо за възрастни няма ли да има?
  —цитат от коментар 5 на Вячеслав Атанасов


  Не мога да се освободя от усещането, че е точно обратното. В смисъл, че Сашо Дончев вдигна шум за да каже сега "Бият Паниковски". И че именно за тези разследвания е ставало дума в трите листа, които е дал на Цацаров при срещата им. За което е и била самата среща.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  " цена на газта"
  Не се научиха, че се казва газа, а не газта.

  До коментар [#32] от "дуле":
  А за тези, които взеха чуждите спестявания, като кредити и се покриха, а сега с парите купуват собственост, за тях какво. Все едно с гаранционния фонд сме покрили откраднатото от такива като Пеевски, майка му и Гриша Ганчев. Много странни разсъждения имате.

 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Някой разбра ли какво е престъплението или поне какво престъпление мислят, че е извършено господа прокурорите!? Днес Сметната палата дава становище по екологични проблеми, сега прокуратурата ще ни обяснява икономически теми, какво става в тази държава!?

 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  секи 4ти км

  Регулатура регулира, ма дзверове са регулираните.

  Зарад Топлофикация - защо не разследва Топлофикация?

  Топлото "Вальо"
  наследници има

  в мека Глобално
  и локално зима.

  "Прокуратурата разследва служители на енергийния регулатор
  |заради "Овергаз""

 39. 39 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":И че именно за тези разследвания е ставало дума в трите листа, които е дал на Цацаров при срещата им. За което е и била самата среща.
  —цитат от коментар 35 на Един препатил


  И ти сериозно смяташ, че Сашо Дончев казва на Гергов "Искам да се видя с Цацаров" и Цацата като послушно момченце "пиколо на повикване" тича на среща? Този Цацаров трябва да му е много напълнен работният ден, представям си колко хиляди бизнесмени биха искали да си имат прокурор под ръка на който да възлагат задачи.

  ДОСТА по-вероятен е другият вариант, Гергов казва на Сашо Дончев "Цацаров иска да се срещне с теб но разговора е деликатен затова в моят кабинет". И Сашо Дончев мисли, мисли за какво може да е разговора и измисля, че вероятно той ще иска някои подробности по подадените от него жалби. И затова носи съответните документи,

  Вместо това изненадващо почват да го разпитват за ДаБГ и Комарницки. И чак когато си тръгва решава все пак да даде листа със сведенията и предлага да даде пояснения а Цацата го отрязва. Което означава, че ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ Цацаров е диктувал темата на разговора. Иначе защо чак накрая Сашо Дончев ще се сети за тези листи и ще дава телефона си за допълнителни пояснения?

  Когато предлагате хипотези се опитвайте да са логични. Иначе падате до нивото на изказвания от рода на "Сестра му е к@рва".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 40. 40 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#15] от "plebs":
  Би ли казал с две думи в резюме за какво точно иде реч? Аз нищо не разбрах.

  Мърфи е оптимист!
 41. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":В смисъл, че Сашо Дончев вдигна шум за да каже сега "Бият Паниковски".
  —цитат от коментар 35 на Един препатил


  И защо Цацата не вдигна ТОЙ този шум предварително? Нали ТОЙ бил заплашваният и изнудваният, защо не го заяви предварително? Толкова страхлив и кротък ли искаш да ни го представиш, сякаш не сме го виждали в истинският му облик. Още повече, че както сам е заявил Сашо Дончев е "контролиран", т.е. Цацата ще има на разположение съответните записи. Защо службите не ги вадят, да не би и те да пазят Сашо Дончев. Много по-вероятно е да ги крият защото уличават Цацата.

  Знаел е то добре, че Сашо Дончев ще се оплаче, проведена е среща със Съюза на издателите след която те искат среща с президента. А главният прокурор ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧИ. Чак когато стана публичен скандалът се ограничи с едно изявление на пресслужбата и отново млъкна. Мълчат ГУЗНИТЕ, тези които имат какво да крият.

  Сашо Дончев дава обяснения по телевизиите, защо Цацаров нито веднъж не отиде да го направи въпреки че беше канен в ефир. Сашо Дончев изрази желание да даде показания под детектор на лъжата, защо Цацаров не поиска същото?

  Защо мълчи президента Радев и не отговаря на молбата на съюза на издателите за среща? Да не би да го пишеш съюзник на Сашо Дончев? Защо БСП наказаха Гергов за тази среща, да не би и те да са съюзник на Сашо Дончев? Защо смачкаха случаят и Нинова не излезе с публични факти защо наказват Гергов, не защитава ли така Цацаров?

  И последно, защо няма никаква реакция по твърдението на Сашо Дончев за СМС-а на Гергов "Много говориш по телефона" относно разговора му със Сашо Диков за проведената среща с Цацата? Предполагам Сашо Дончев има копие от този СМС и може да го покаже. ОТКЪДЕ Гергов има тази информация за проведените разговори? Службите могат да подслушват Сашо Дончев но едва ли я дават на Гергов. Но Цацата сам си е казал, че службите го информират. Впрочем на какво основание, Сашо Дончев не е обвиняем.

  Цялата история СМЪРДИ. Не случайно всички мълчат и се дърпат настрана. Защото главният прокурор НАГЛО си е позволил да наруши всички закони и да действа като бухалка. Ако беше обратното Сашо Дончев вече щеше да е в следственият арест, гарантирано има записи на тази среща.

  Толкова е ясно, че всички политици гледат да се държат далеч от тази история за да не оцапа и тях покрай главният прокурор. Не смеят да поискат наказанието му или разследване поради разбираеми причини. Само замазват с надеждата да се размине ОГРОМНИЯТ скандал. ВСИЧКИ. Което показва каква МАФИЯ ни управлява.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 42. 42 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Отмъшението на слона (свинята).

 43. 43 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  На Цацаров взе да му се изчерпва репертоара. Все разследва, все дава на съд, а накрая няма и един осъден, защото обвиненията му са скалъпени и не почиват на факти. Много ми липсва в случая другарката Румяна Арнаудова, излязла сякаш от късния соц, да даде напоителни "факти" по случая.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#41] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  " Управителният съвет на Българската стопанска камара се разграничи от действията на своя председател Сашо Дончев като в официална позиция до медиите се казва, че Дончев не е упълномощаван да провежда среща с главния прокурор Сотир Цацаров. "Aĸo тaĸaвa cpeщa e иницииpaнa, тя тpябвa дa ce пpoвeдe в cгpaдaтa нa БCK или нa Глaвнaтa пpoĸypaтypa и зa peзyлтaтитe oт нeя дa ce дaдe нeoбxoдимaтa пyбличнocт", се посочва в позицията на Стопанската камара."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А за тези, които взеха чуждите спестявания, като кредити и се покриха, а сега с парите купуват собственост, за тях какво. Все едно с гаранционния фонд сме покрили откраднатото от такива като Пеевски, майка му и Гриша Ганчев. Много странни разсъждения имате.
  —цитат от коментар 36 на Роси


  Тарикатите спечелиха. За сметка на лакомниците. Но ти не си платила нито лев. Казвам ти го от позицията на вложител в КТБ със скромните 140 х. лв.


  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK