Цветан Цветанов се срещна с ръководството на "Америка за България"

Цветан Цветанов

© Велко Ангелов

Цветан ЦветановЗам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е срещнал днес с посланика на САЩ Ерик Рубин и ръководството на фондация "Америка за България", съобщи пресцентърът на партията.


Участниците в срещата се обединиха около високата оценка за дейността на фондацията, която за периода 2009-2016г. е инвестирала около 184 млн. долара в образованието, културното наследство и изкуството, социалната сфера, земеделието и гражданското общество, се казва в съобщението.


"Ние възприемаме високата активност на "Америка за България" в сферата на образованието като един изключително позитивен сигнал за готовността на неправителствения сектор да бъде ангажиран партньор по повишаване на качеството на образованието в България, а това за нас е много важно, тъй като образованието е един от основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ," е подчертал Цветанов.
Той е изтъкнал и подкрепата на фондацията за над 30 общини, в които са реализирани проекти с нейно участие, между които дарението за възстановяването на Базиликата в Пловдив, "Музейко" и облагородяването на интериора на детското отделение в "Пирогов% с образователни елементи по модел на детски музей.


Предвид позитивните резултати от проектите на фондация "Америка за България" в редица сектори, Цветанов сподели, че в институционално качество биха могли да бъдат реализирани съвместни проекти, в диалог и с други представители на НПО сектора, завършва съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK