Борисов по повод 1 май: Работещите хора са локомотивът на държавното развитие

Борисов по повод 1 май: Работещите хора са локомотивът на държавното развитие

© Анелия НиколоваВярвам, че заедно ще изградим бъдещето на България като страна със стабилна и работеща икономикa и ще осигурим по-добър живот за всички български граждани. Работещите хора са локомотивът на държавното развитие. Те създават силната икономикa, която е определяща за високите доходи на всички граждани. Затова аз се обръщам към работещите българи с уважение и благодарност, поемайки ангажимент за сериозна държавна подкрепа към бизнеса и активните граждани.


Това се казва в поздравителен адрес по случай 1 май на председателя на партия ГЕРБ и вероятен премиер за трети път Бойко Борисов, публикуван на официалния му сайт. В него се отбелязва също, че няма успешна държава без икономически постижения и добро образование.


"Развитата икономика и образованата нация са национални приоритети, за които ще работим неуморно", казва Борисов. Той допълва, че е нужно обединяване на усилията в името на общата цел – "изграждане и развиване по-добро бъдеще за нашите деца". "България се нуждае от обединение, труд и просвета. Заедно постигнахме много. Вярвам, че ще продължим да вървим по единствения възможен път на развитие – европейския", се посочва още в поздравителния адрес на лидера на ГЕРБ.
По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на митинг на партията, че несправедливостите в България са следствие, като истинската причина е съществуването на паралелната държава. "В тази държава се дава път на онези, които крадат и богатеят на наш гръб", подчерта лидерът на БСП.


Ръководителят на структурата на левицата в София Калоян Паргов пък отбеляза, че 1 май е празник, но и ден на гнева на милиони работещи, които не получават достойно възнаграждение за своя труд, пенсионери, които бедстват, и на младите хора, които нямат перспектива за развитие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK