Съдебният инспекторат образува проверка за срещата на Цацаров в ЦУМ

Съдебният инспекторат образува проверка за срещата на Цацаров в ЦУМ

© ДневникИнспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви, че е започнал проверка за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с издателя и бизнесмен Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов в ЦУМ.


Това се случва няколко часа след като най-голямата магистратска организация - Съюзът на съдиите, призова за това. Преди две седмици ВСС отказа да образува проверка по случая, а тезата на главния прокурор беше, че той не е нарушил закона, защото участниците в срещата не са криминално проявени или подсъдими.


От инспектората съобщават, че проверката е по текстовете в Закона за съдебната власт, свързани с почтености и конфликт на интереси, и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт,
"Образувано е по постъпил в Инспектората към ВСС сигнал и производството е на етап отстраняване на нередовности по сигнала", пишат от звеното, като уточняват, че на този етап не могат да предоставят повече подробности.


На практика оттам казват, че няма и да разкрият кой е подателят на сигнала, защото това било служебна тайна.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK