Отговорник на мокър бюфет, снабдител, полицаи и прокурори са сред наемателите на евтини апартаменти във Варна

Част от списъка с наематели на ведомдтвени общински жилища

© Община Варна

Част от списъка с наематели на ведомдтвени общински жилищаС ден закъснение от обещания срок общинската администрация във Варна публикува списъка на наемателите във ведомствените си жилища. В документа обаче липсва най-важната част от информацията – квадратурата на апартаментите и размера на наемите, които плащат за тях четиридесет и тримата им обитатели.


Скандалът с отдаването на общински жилища


във Варна доби публичност след статия в блога на журналиста на свободна практика Борис Касиков. От нея стана известно, че зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев живее във ведомствено жилище от 110 кв.м. срещу месечен наем от 87 лв.
Пред "Нова телевизия" Пейчев обеща списъкът на всички живеещи във ведомствени апартаменти на общината да бъде публикуван на сайта й до края на вчерашния ден. Това обаче стана едва днес следобед. Обяснението, което даде секретарят на администрацията Нора Момчева беше, че списъкът се нуждае от "обработка", за да не бъдат разгласени лични данни.


Пейчо Пейчев

© Скрийншот от

Пейчо Пейчев


Размерът на общинските наеми не влиза в тази категория, тъй като дава представа на гражданите за


начина, по който администрацията управлява публичната собственост


Според Закона за достъп до обществена информация в този случай има "надделяващ обществен интерес" и данните не могат да бъдат прикривани.


По-рано днес "Дневник" публикува друг вариант на списъка, до който получи от общински служители, пожелали анонимност. В него се вижда, че наемите, които плащат обитателите на всички ведомствени апартаменти, са средно 85 – 86 лв. месечно. (Списъкът можете да видите в прикачения файл)Срещу тази сума в 43 общински имота би трябвало да са настанени


хора, важни за функционирането на администрацията,


които не разполагат с друго жилище във Варна, както и специалисти в сферата на науката, културата, образованието и медицината, привлечени от друг населени места.


Но в списъка, публикуван днес следобед, има няколко изключително любопитни позиции. Така например под №5 и № 22 в него са записани Росица Коева и Красимир Маринов - съответно отговорник на мокрия бюфет и снабдител в ресторанта на общината. Коева живее в 69 кв.м. срещу 50 лв. месечен наем, а Маринов в 89 кв.м. за 73 лв. месечно.


Пак според документа, публикуван днес на сайта www.varna.bg, в четири ведомствени апартамента от 70 – 90 кв.м.


за около 70 лв. на месец са настанени служители на МВР.


Това са началникът на Охранителна полиция Никола Панчев, вече бившият зам.-директор на Областната дирекция на полицията Андрей Ангелов, бившият командир на Специализирания отряд за борба с тероризма, а по-късно и шеф на местната структура на ДАНС във Варна Кирил Димов и Любомир Николов.


В общински жилища живеят и прокурорите от Окръжна прокуратура – Варна Ивелин Стаматов и Милен Ставрев пак при споменатото по-горе съотношение между жилищна площ и цена на наема. Едно общинско жилище се ползва и за т.нар. "Синя стая" на варненския Окръжен съд.


Блокът, в който срещу необяснимо ниски наеми живеят 16 служители на община Варна

© Google maps

Блокът, в който срещу необяснимо ниски наеми живеят 16 служители на община Варна


Въпреки многократно зададените от вчера насам въпроси защо служители на МВР и прокуратурата не са настанени в държавния жилищен фонд във Варна, официален отговор от общинската администрация до този момент няма. Не става ясно и как представителите на правоохранителните органи


гарантират независимостта си


в контактите с местната власт, след като са настанени в общински имоти при символични наеми.


Впечатление в публикувания днес списък прави и това, че в общински апартаменти на свръхзанижени цени живеят и голяма част от ръководните служители в контролните звена на местната администрация.


Сред тях са Гинка Пенчева, инспектор "Контролно-ревизионни дейности" в община Варна (102кв.м., 88 лв.), Камелия Василева, главен инспектор "Контрол и санкции" (69 кв.мл, 62 лв.), Джемиле Джелилова, главен експерт "Постоянни и временни комисии" в канцеларията на Общинския съвет (104 кв.м., 82 лв.), Стелияна Маринова, началник отдел "Вътрешен контрол" (110 кв.м., 90 лв.), Антония Димитрова, старши експерт "Контрол енергийни разходи" в отдел "Общинска инфраструктура" (110 кв.м., 90 лв.), Невена Клюнкова, началник отдел "Човешки ресурси и вътрешен административен контрол" (104 кв.м., 92 лв.), Георги Стоянов, главен специалист в отдел "Опазване на обществения ред" (127 кв.м., 79 лв.) и др. Впечатление в този списък прави фактът, че почти всички наематели в блока заемат контролни длъжности в местната администрация. За да получат права на общински наематели, всички те би трябвало да са декларирали, че не разполагат с друг имот във Варна.


Данни на общината показват, че в друга жилищна сграда на ул. "Български орел",


31 лв. месечно за 50 кв.м.


плаща Любомира Комитска. Тя е директор "Социални дейности" в общинската администрация. По тази причина в задълженията й влизат организацията и контрола по настаняването на крайно нуждаещите се от жилище. Публичната информация към момента сочи, че подадените, но неудовлетворени молби с такова искане са близо 2100.


От всички 43 наематели на евтини общински жилища учителите, художниците, артистите и лекарите са едва 7. (Списъкът можете давидите в прикачения файл)Само с 6 изключения всички настанителни заповеди за наем на ведомствени жилища са издадени през или преди 2015 г. Една от тях - тази на Любомира Комитска е подписани още през 2007 г. Според сега действащите наредби за разпореждане с ведомствения общински жилищен фонд две години след настаняването си в него всеки наемател има право да кандидатства за купуване на апартамента, в който живее. Същите наредби определят, че това става по


цени "не по-ниски" от данъчните оценки


на имотите. Това означава, че общински апартамент от над 100 кв.м. в идеалния или широкия център на Варна би трябвало да струва 25-30 хил. евро или около 300 евро на кв.м. Точно такъв е случаят с апартаментите, наети от Пейчо Пейчев и още 16 наематели в блока на бул. "Цар Освободител" №108. За сравнение - пазарните цени на недвижимите имоти в идеалния и широкия център на Варна в момента се движат от 600 до над 1000 евро за кв. м.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А като си помисля, че подобно е положението на доста места... Трябва само някой да се разрови подобаващо.

 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Гарантирано от герб.
  Икате стабилност - ей вия, те имат неотменни партийно-административни права, а простолюдието задължения.

 3. 3 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 882 Неутрално

  като гледам така повечето хора спокойно имат доходи над 2000лв...доста над минималната заплата ..и кое ги прави крайно нуждаещи се...сегашната номенклатура е по нагла от едновремещната и са доста повече....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 4. 4 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Крадци на апартаменти. Все отбор юнаци, мандраджии.

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 5. 5 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Значение на думата гьонсурат

  м. Разг. Нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство на неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира. —

 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  "Не става ясно и как гарантират независимостта си в контактите с местната власт, настанените в общински имоти представители на правоохранителните органи?"

  Много си е ясно - никак.
  И всички дружно ще си купят прилични жилища за жълти стотинки

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Весело

  Ами мафията не се състои само от кръстници.

 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  почти всички наематели в блока заемат контролни длъжности в местната администрация
  ..................
  Да, а общият им знаменател е принадлежността им към ДС.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Весело

  Ама естествено, че крепостните селяни ще строят жилища на феодалите си. Че даже и ръка трябва да почнат да целуват, като видят някой общинар да се задава по чаршията.

 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  "...би трябвало да са настанени хора, важни за функционирането на администрацията
  -------
  Но в списъка, публикуван днес след обяд, има няколко изключително любопитни позиции. Така например под №5 и № 22 в него са записани Росица Коева и Красимир Маринов - съответно отговорник на мокрия бюфет и снабдител в ресторанта на общината..."

  не се излагай Спасе, и децата знаят че храната прай борбата, как да не са важни?

 11. 11 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дописката е микс от истини и фейк/неистини, нооо толкова е нивото на Спас!По случая е необходимо едно сериозно разследване от прокуратурата...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално


  Днес всеки получил някакво назначение, краде толкова, колкото му позволява нивото / рангът . Едни крадат милиарди, други милиони, а трети доволстват и от хиляди, но едва ли има някой / някоя които не крадат .
  Знаете ли защо това е възможно ? Защото от ГЕРБ направиха читава реформа в правосъдната система ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Дописката е микс от истини и фейк/неистини, нооо толкова е нивото на Спас!По случая е необходимо едно сериозно разследване от прокуратурата...
  —цитат от коментар 11 на Tod  От кого ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 14. 14 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Циганска работа! (Ама българска)

 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Бойко, до къде докара държавата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на patriotyt
  patriotyt
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Бас държа, че всичките тези имат и други имоти или са ги прехвърлили на роднини...

 17. 17 Профил на patriotyt
  patriotyt
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Прокуратурата да се сезира....такава нагла работа нямам думи!

 18. 18 Профил на patriotyt
  patriotyt
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И това са чисто нови апартаменти...Зимат ги за без пари под наем, а после ги и купуват за без пари...

 19. 19 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кметът на община Варна и мнозинството в общинския съвет към коя партия са? Затова ли получават такава масирана подкрепа в "джебчийските" секции в Игнатиево?
  Милиционерите от герб са еманацията на крадливото социалистическо семе.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 20. 20 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Разстроено

  Целта на тия нахитряли рапони е постигната. Народа алащиса. Личи си, че хората вече не се впечатляват от каквито и да са държавни зулуми. За такава нагла далавера пред очите на народа-13 коментара. Най-големият "стратег" в това начинание си го каза в Чикаго-матряла е такъв...за тяхна радост. А той, матряла, този път се раздели наполовина между бкп и бкп 2(герп). Това са 60% и кусур, уникално. Да са живи и здрави! Абе дай да си пусна ТВ "Планета" и да си сипя една шльоковица, аз ли ще оправя България!

 21. 21 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 459 Неутрално

  На мен ми е по-интересно колко и на кого си плащат циганите с контрабандните цигари!От 2009 до ден днешен ченгетата и митницата не са ги пипнали!Владиславово около блок 407 пред бюрото по труда...

 22. 22 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 459 Любопитно

  На мен ми е по-интересно колко и на кого си плащат циганите с контрабандните цигари!От 2009 до ден днешен ченгетата и митницата не са ги пипнали!Владиславово около блок 407 пред бюрото по труда...

 23. 23 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 233 Неутрално

  На чугуните все ГЕРБ са им виновни. Та тези за все от други партии. Къде забърквате ГЕРБ тук. Типично от феновете на БСП, ДСБ и Дай, България. Те и без това играеха заедно на изборите срещу ГЕРБ в полза на Кремъл.

 24. 24 Профил на ptichka007
  ptichka007
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Варненските общински тарикати и безполезници за пореден път доказват, този път съвсем откровено и неоспоримо, че този някога хубав и приветлив град е най-безочливо корумпираната община в България.

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Абе..., апартаменти там, някакви...! На община Варна... Голяма работа! Ползвали ги, срещу смешен наем, важни общински и не само, чиновници...! Хората не се интересуват от това!
  Не знаете ли, че Радан Кънев и Христо Иванов, не са в парламента? Я вземете да си говорите за тях! Ами да, такива смотаняци! Даже и в парламента ги няма...!
  Тръгнали тука..., за апартаменти да ми говорят!

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  "Срещу тази сума в 43 общински имота би трябвало да са настанени хора, важни за функционирането на администрацията които не разполагат с друго жилище във Варна, както и специалисти в сферата на науката, културата, образованието и медицината, привлечени за работа в полза на гражданите."

  Ако тези хора са излъгали и имат и друго жилище това е много лошо. Но ако не са излъгали и наистина нямат друго жилище е направо страшно. Излиза, че това са някакви отчаяни цървули и прошляци, доведени кой знае от кой джендем дето дори и едно жилище за себе си не са кадърни да спретнат. Но са "важни за функционирането на администрацията" и "привлечени за работа в полза на гражданите". А едва ли е така само във Варна. Не ми се мисли какво ли е пък в София.

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Весело

  епизод пореден " Фондацията отговаря на удара "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на Мариана Иванова
  Мариана Иванова
  Рейтинг: 19 Неутрално

  http://afera.bg/ %d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d1%83%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b5%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bd.html

 29. 29 Профил на Мариана Иванова
  Мариана Иванова
  Рейтинг: 19 Неутрално

  http://afera.bg/ %d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d1%83%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%80.html

 30. 30 Профил на Мариана Иванова
  Мариана Иванова
  Рейтинг: 19 Неутрално

  http://afera.bg/ %d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b5-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d1%83%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b5%d1%89%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b7%d0%b0.html

 31. 31 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Нагли, по-нагли, бг бюрократи, бг политици.

 32. 32 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 635 Неутрално

  ГЕРБ ефтиния
  Айде сега национална и столична ревизия
  Да видим навсякъде ли е така?
  Чакайте после данъци.
  Айдуци.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Всички крайно нуждаещи и социално бедни.

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Варненските общински тарикати и безполезници за пореден път доказват, този път съвсем откровено и неоспоримо, че този някога хубав и приветлив град е най-безочливо корумпираната община в България.
  —цитат от коментар 24 на ptichka007


  и на малкия пръст на Стара Загора не могат стъпи варненци... от онези там Спас дори и едно мижаво инфо за медийните пакети не успя да измъкне

 35. 35 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  А като си помисля, че подобно е положението на доста места... Трябва само някой да се разрови подобаващо.
  —цитат от коментар 1 на paf

  Ако някой посмее да бръкне и извади информация какво е движението на общинския жилищен фонд в София ще стане революция.

 36. 36 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#23] от "Иван Иванов":

  Тва клише "ГЕРБ и другите" да не би да означава - "скромните, честните, почтените " и другите?

 37. 37 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1878 Любопитно

  87 лева, Похвално! Месечната ми здравна осигуровка е по-висока, срещу която не получавам нищо, даже никой не се сеща да ме покани на едно кафе в ЦУМ. А разбира се не получавам, за да може някой да си наеме апартамент за 87 лева. А колко от богапомазаните наематели държат повече от един апартамент?

 38. 38 Профил на Kiril Neshev
  Kiril Neshev
  Рейтинг: 5 Разстроено

  Нямат ли поне капка срам, толкова много безскрупулни хора във властта от къде толкова паплач в майка България....

 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  Доста пошло е продължаващото използване на общински услуги на преференциални цени от общински служители...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 233 Весело

  Ти крадливи капиталисти от партията БКП-КГБ са постройли социализма!!!!!!!!ебаси 87 лева наем на апартамент ?!?! Дори и във Варна!#!!браво бе !!!в нормалният свят е една заплатка почти....нищо,87 година мина ама другарите имат и деца....

  Долу рушистите и фашистите
 41. 41 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Баси клозетната дупка е тази територия от балканите на която се говори на особен език наречен български . След 27г. руски преход , така ни се полага .... Народееее ? ? ? ? ...... Де си ти любов народна ...... ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 42. 42 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Повръща ми се от сутринта.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Служители на общината си купуват социални жилища на занижени цени, тъй като наредбата позволява наемателите да могат да ги придобиват след 5 години добросъвестно ползване. Това коментира пред Дарик съветникът и член на социалната комисия Григор Григоров. Така чиновници ставали собственици на апартаменти на цени, в пъти по-ниски от пазарните. Според общинския съветник това е неприемливо и администрацията трябва да изготви нови правила, по които социално слаби да ползват общински апартаменти."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Срещу тази сума в 43 общински имота би трябвало да са настанени хора, важни за функционирането на администрацията които не разполагат с друго жилище във Варна, както и специалисти в сферата на науката, културата, образованието и медицината, привлечени за работа в полза на гражданите."Ако тези хора са излъгали и имат и друго жилище това е много лошо. Но ако не са излъгали и наистина нямат друго жилище е направо страшно. Излиза, че това са някакви отчаяни цървули и прошляци, доведени кой знае от кой джендем дето дори и едно жилище за себе си не са кадърни да спретнат. Но са "важни за функционирането на администрацията" и "привлечени за работа в полза на гражданите". А едва ли е така само във Варна. Не ми се мисли какво ли е пък в София.
  —цитат от коментар 26 на Един препатил

  Страшното е, че такива хора се настаняват във ведомствени апартаменти срещу символичвни наеми. Страшното е, че това е нещо много дребно в сравнение с ... . Страшното е, че това е Елита. Елитът, назначен да управлява България. Страшно за България, за Българите.
  Няма страшно! Имаме действащ Парламент, стабилно правителство, активна прокуратура ... вече избрахме и еврокомисар ...

 45. 45 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 726 Неутрално

  А като си помисля, че подобно е положението на доста места... Трябва само някой да се разрови подобаващо.
  —цитат от коментар 1 на paf
  Ако някой посмее да бръкне и извади информация какво е движението на общинския жилищен фонд в София ще стане революция.
  [quote#35:"k_"][/quote]
  Вярвате ли си? Ще се повдигне адреналина, коментарите ще бъдат по-бурни, дори с нецензурни изрази, дори е възможно да се призовава за реолюция ... Но това е максимумът. Който невинаги се достига.
  Всъщност paf показва, "че подобно е положението на доста места". Нима има изненадани?

 46. 46 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Така е в БГ откак "партизаните" дойдоха, избиха търговци, адвокати, индустриалци и т.н., и се настаниха в жилищата им !
  Тук държавната и общинска собственост е винаги така !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 47. 47 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#10] от "extraCACA":

  "...би трябвало да са настанени хора, важни за функционирането на администрацията-------....съответно отговорник на мокрия бюфет и снабдител в ресторанта на общината..."не се излагай Спасе, и децата знаят че храната прай борбата, как да не са важни?
  —цитат от коментар 10 на extraCACA

  Е , в случая по-скоро къркането. Няма да ги цака с топла бира я. Или да разрежда уискито.


 48. 48 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И в бургас го има това, само казвам

 49. 49 Профил на vivin
  vivin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Едва 7 били учителите, художниците, лекарите. Да попитам тези точно нуждаещи ли са? Доколкото разбрах от статията жилища се дават на тези артисти дошли от други места. Ванко Урумов, дългогодишен директор на Градската галерия най-нуждаещият се художник ли е?

 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4652 Весело

  А Марещки щял да строи евтини жилища за нуждаещи се!
  Закъснял си, Веско - отдавна са те изпреварили!

 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Сега нали разбрахте, защо "на приватизацията трябва да се сложи край". И това са дребните риби. Онези на вход-изход на държавните фирми пътуват с кордон джипове.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 52. 52 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Честно казано това е кокошкарски репортаж. Цените на общинските наеми с ниски - това е добре известно. От там нататък кой живее в тях - ами наемът ще е същият, без значение кой плаща, така че финансово общината не е ощетена. Не е нужно с това да се занимава цяла България на фона на случващото се в съдебната система, обществените поръчки.

 53. 53 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#52] от "idiotstavrev":

  Ощетени са крайно нуждаещите се!След време ще го купи на занижени цени и ще наеме друг отново като крайно нуждаещ се!И така до края на света...

 54. 54 Профил на Станимир Станчев
  Станимир Станчев
  Рейтинг: 796 Разстроено

  Герберастката мафия краде като за последно, от каквото хване и от каквото може. Тия са по - зле и от комунистите.

 55. 55 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  гербаджийския елит - клошари без жилище и дребни муфтаджии

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 56. 56 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Герберастката мафия краде като за последно, от каквото хване и от каквото може. Тия са по - зле и от комунистите.
  —цитат от коментар 54 на Станимир Станчев


  в какъв смисъл по зле, те са си комунисти

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK