Издателят Манол Пейков е освободен от управителния съвет на фондация "Пловдив 2019"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Е сега целта да разберем дали е земен произходът на ромляните ли е?
  Или са ни ги пратили като представители на друга цивилизация.
  Свръхразвита...

 2. 2 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 612 Любопитно

  за римляните не знам, ама за теб всичко е ясно....
  П.С. Забелязал съм корелация , ама много силна между равнището на материално и интелектуално развитие на даден народ и страна и положението и поведението на ромската и общност . А такива има от Финландия като тръгнеш ,през балтийските държави и Русия та чак доФранция и Испания на юг. Навсякъде има роми, къде повече къде по малко, и при все че навсякъде съхрняват особенностите си и националната си идентичност, никъде не са в толкова отвратително мизерно положение, като в нашето кьоше на Европа.Съответно и поведението и начина им на живот е друго. Може би не само в ромите е причината....!?

 3. 3 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тези "проекти" са 100% корупция. Специално "Жанет-45" са свързани с доста "научни" инициативи от типа джендър, роми и прочие. Пейков обаче е интелигентен човек и си е навлякъл омразата на останалите само защото "усвоява" по-добре.

 4. 4 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#2] от "znaesht":

  Верно? Аз пък не знаех.

 5. 5 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Жанет-45" е собственост на една бивша партийна деятелка, започнала бизнес първо с продажба на самоделни иконки - картинка за 2 копейки лепната върху летвичка и продавана за 2 лв. в зората на демокрацията. Това е от нейната автобиография. после който трябва я извикал и и поверил издателство. Забележително е ,че само книги на "Жанет-45" се продават в българските държавни пощи , заедно с хавлиени кърпи и сапунчета.
  Явно са се сблъскали в "усвояването" с друга фирма , нормално за нашите бизнесменски отношения, конкурента просто се вади от играта.

 6. 6 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  да, отстрани е странно. друг е въпросът дали самият Манол е поемал ангажимент на всяка цена резултатите от проекта на фондацията да излизат в "жанет 45", дали е оказвал натиск върху това, каква е регулацията.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 7. 7 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 872 Неутрално

  не знам не знам но нештата за далаверите които се говори че върти кмета тотьо далаверата са такива че дори само една малка част да са верни то туй несъмнено е най корумпирания кмет в новата история на тоя град. отврат!

 8. 8 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 434 Неутрално

  да,българия в действие....
  заедно с другото чавдарче, дето си бил преместило фестивала заради пловдиска кандидатура за незнам каква си комсомолщина, а не защото му се спря кранчето в столицата.

  мен по-ме притеснява, че няма истински интересни и действени хора и трябва да ги замества такава номенклатура...жалко (за страна с по-висока култура в едно далечно минало).

 9. 9 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако този човечец не беше от нашата партия "Да, България", дали нямаше материалът да е в коренно различен тон, обясняващ за поредната грандиозна далавера и разкриващ връзки между въпросното лице и редица други бизнеси, държавни поръчки и т.н.
  За един приятел питам...

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 10. 10 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#2] от "znaesht":

  Много си знаеш явно.
  Или поне така си мислиш.
  А да знаеш случайно, че са ги гонили от Англия преди векове точно заради подобно поведение. И не само оттам.
  Колкото до това, че тук са в по-мизерно положение, проблемът си е в тях.
  А и това е най-вече в гетата - София, Пловдив, Сливен, Пзарджик.
  Иначе в много от малките градове те са се интегрирали в значителна степен и немалка част работят.
  В София обаче се електорат.
  Само с права.
  И виновни са и политиците, да, но основната вина си е винаги в заадклавиатурното устройство.
  Не в кюмпютъра, бил той български или немски...

 11. 11 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Жанет-45" е собственост на една бивша партийна деятелка, започнала бизнес първо с продажба на самоделни иконки - картинка за 2 копейки лепната върху летвичка и продавана за 2 лв.
  —цитат от коментар 5 на attitude
  Много хора започнаха така, след като "демокрацията" ги остави на улицата. "Жанет-45" обаче бяха интелигентни, работливи и предимно обърнати към реалния пазар. За жалост дойдоха "проектите" и обвързаността с държавни, бюджетни институции и фондации.

 12. 12 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1256 Любопитно

  “Докато "Пловдив 2019" все още чака от държавата основната част от финансирането за осъществяването им, два от знаковите фестивали, които се преместиха в Пловдив заради кандидатурата - Sofia Design Week и Sofia Architecture Week - обявиха 2017 г. за нулева година. "

  Гьотференщината като проява на локален шовинизъм!

  I Want To Believe
 13. 13 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  Нелогично и жалко е повод за отстраняването на М. Пейков от УС на фондацията да е отпечатването на някаква си книжка с мека подвързия в смешен тираж. Според мене е търсен повод, Няма да се учудя истинската причина да е изпълнението на куп печатни материали, вкл. рекламни, от които Пловдив ще има потребност през 2019 г., а и преди това. Там вече броят и тиражът им ще е сериозен. А един професионалист в УС не би позволил "усвояването" на средствата от правилния човек/компания.
  Сещам се чия майка също притежава издателство... но пък М. Пейков не е кмет, не ли.

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
 14. 14 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#8] от "Бегемот":

  Има интересни и действени хора, но всички ключови постове са окупирани от ''наши хора'' и не се допуска припарването на други. Всеки се е окопал и вкопчил в копанката си и гледа с враждебно подозрение новопоявилите се хора, които не могат да се включат дори и на доброволни начала. Амелия Гешева преди няколко години предизвика скандал с това, че беше разрешила на някакъв местен мафиот да си празнува рождения ден в Античния театър! Тогава тя управляваше Стария град; после стана зам-кмет по културата и вече е зам-министър. Виждаме кой ще я замества - човек с ''голям административен'' опит...в транспорта.

 15. 15 Профил на Шшшт
  Шшшт
  Рейтинг: 702 Гневно

  Манол Пейков е културен, почтен човек, известен с отличната си издателска дейност, с честите си благотворни участия в различни културни и социални форуми, събития и инициативи, с готовността си да открива нови таланти, идеи и хоризонти и да ги защитава с цената на собственото си финансово и друго спокойствие. За който съвсем не е на себе си и не може да дочете материала и/или да го разбере: в кандидатурата на "Пловдив 2019" е включено финансирането на проучване на част от пловдивския живот. Господин Пейков е предложил да издаде на свои разноски резултата от проучването под формата на книга. ПРЕДЛОЖИЛ. НА СВОИ РАЗНОСКИ. Тези, пред които е предложил, са се зарадвали (като ти подаряват, се радваш, ако не си крайно тъп) и са приели. Тези, които после са гласували нещо по повод "рекла-казала", са гласували следното: да се отстрани най-адекватният участник в кандидатурата (спечелила!) "Пловдив 2019", защото е предложил да направи нещо без пари в бъдеще. Немея.

  Прекрасната инициатива за културна столица на Европа предизвика в други градове на други държави великолепни неща - нови театри, концертни зали, възстановяване на градски зони, възникване на фестивали. В Пловдив, благодарение на правителството, което засра финансирането на проекта и ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА от четири не превежда нужните за правенето на каквото и да било пари, и благодарение на ей такива хора, като тези прекрасни, смислени личности, известни с добрите си дела http://www.plovdiv.bg/ %D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/, ще си направим поредното публично харакири. НИЕ, всички българи, защото Пловдив не е някакво витаещо из космоса независимо от нас случайно стечение на обстоятелствата, а лицето ни пред Европа през 2019-а. И пред нас самите, което е даже по-лошо.

  На Манол Пейков трябва да се изкаже сърдечна признателност, че влага време и ресурс в обща кауза, както и огромно извинение за тази тъпа грешка. Защото ако не е тъпа грешка, е най-гнусното прегрешение срещу културата, Пловдив и България, извършено напоследък.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK