Уволненият заради фашисткия поздрав зам.-министър: Една снимка ми изяде главата

Павел Тенев

© Анелия Николова

Павел ТеневУволненият заради снимката с фашистки поздрав зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев заяви, че е направил грешка като е публикувал кадъра в социалната мрежа. Той коментира темата по "Нова телевизия", като отново увери, че няма нищо общо с фашистката идеология.


"Просто беше една снимка, наистина - недобре обмислена, а комбинацията с това, че я публикувах – направо глупава. Грешка беше, че я публикувах", заяви Тенев. Той обясни, че при посещението си в музея "Гревен" в Париж преди 9 години се е снимал до различни восъчни фигури, като се опитвал да постигне хумористичен ефект. "Направих си много снимки с различни експонати и една от тях ми изяде главата", добави той.


"Когато видях мащабите на реакциите на тези снимки, аз сам разбирах, че това ще доведе до моята оставка", обясни мотивите си за напускането Тенев, но призна, "Не очаквах в такива мащаби да се раздуха тази история", като определи мащаба на застигналата го буря като цунами. Той добави, че решението да изтрие профила си във "Фейсбук" е било емоционално.


"Отговорността си е само и единствено моя. Аз съм направил грешка, аз съм допуснал тази несъобразителност да я публикувам", добави той. Равносметката на Тенев е, че е влязъл в политиката неподготвен, а вбъдеще трябва да е по-предпазлив. Той добави, че се надява на втори шанс в политиката, макар да съзнава, че няма как да го получи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK