Главният архитект на Асеновград е обвинен за взимане на подкуп

Главният архитект на Асеновград е обвинен за взимане на подкуп

© nullПловдивската прокуратура е повдигнала обвинение за взимане на подкуп срещу главния архитект на Асеновград Константин Атанасов, съобщиха оттам.


Според прокуратурата в края на 2016 г. Атанасов е поискал и получил 8 хиляди лева от Митко Захариев, управител на местен клон на акционерно дружество, за да съгласува идеен инвестиционен проект. Деянието е извършено чрез изнудване и посредством злоупотреба със служебно положение, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева, лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия и дейност.


Като обвиняем за даване на подкуп е привлечен и Захариев. Предвиденото наказание е до 6 години затвор и глоба до 5 000 лева. И двамата са задържани за срок от 72 часа.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK