За първия член на бъдещия съдебен съвет скандалът за срещата на Цацаров в ЦУМ бил преекспониран в медиите

Евгени Диков

© Георги Кожухаров

Евгени ДиковСтава дума за една обикновена среща между бизнесмени и главния прокурор." Така първият избран за член на бъдещия Висш съдебен съвет (ВСС) Евгени Диков коментира пред БНР срещата на Сотир Цацаров със Сашо Дончев и Георги Гергов, провела се в офиса на Гергов в ЦУМ. Според Диков т.нар. "ЦУМ-гейт" се преекспонира в медиите и обществото.


Той добави още, че не са нужни нови промени в законодателството, регулиращо съдебната власт. По думите му е нужно първо да заработи сегашното такова и чак след това да се прецени дали трябва да се правят някакви промени.


Евгени Диков беше избран за член на новия Съдебен съвет от квотата на следователите в Прокурорската колегия. Той беше единственият кандидат за поста. Диков е директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор Сотир Цацаров. Като член на ВСС Диков ще е сред хората, които ще изберат нов директор за овакантеното от него място в следствената служба.


На 13 май бе поставено началото на поредицата от шест съботи, през които ще се изберат членове на съдебния съвет от професионалната квота на магистратите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK