"Дневник" търси помощник-редактор

"Дневник" търси помощник-редактор

© ДневникКогато в Европа има атентати, управленските скандали в България следват един през друг, а профилът на американския президент в "Туитър" не заспива и за час, никоя редакция не е достатъчно голяма, за да получат читателите й всички важни и интересни текстове, които очакват. Годината започна динамично за новините и обещава да увеличава темпото.


Затова "Дневник" търси за екипа си помощник-редактор, който е в състояние да прецени и провери идващата от различни източници информация, след което да я поднесе бързо и грамотно.


Предизвикателството
Търсим човек, който има поне базови познания за политиката, здравеопазването и социалната сфера в България. Но е в крак и с основните събития по света и главните действащи лица в тях. Очакваме да познава добре информационните сайтове и агенции и да е в състояние да отсява новините в телевизионните интервюта на политиците. Както и да пише с умение и удоволствие.


В замяна предлагаме колегиална атмосфера, възможности за придобиване на нови умения и много професионални предизвикателства.


Изпратете ни CV и мотивационно писмо.


Общи изисквания и предимства:


Да можете да създадете или редактирате текст до ясно и кратко съдържание.


Да имате поне една година опит в печатна или електронна медиа.


Да можете да предадете новина в 140 знака.


Да се интересувате от новите жанрове и формати в медиите.


Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.


Пишете ни на: karieri@economedia.bg до 9 юни 2017г. Моля, посочете в полето за тема на писмото, че е по обявата за помощник-редактор.


"Дневник" ще се свърже само с кандидатите, одобрени след предварителния подбор. Документите ще се разглеждат конфиденциално. Данните, които ще ни предоставите при кандидатстването, са лични данни по смисъла на ЗЗЛД и ще бъдат съхранявани и обработвани съгласно изискванията му.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK