Борисов: Създадохме подземни паркоместа за магистратите да няма възможност да им се влияе

От ляво надясно - правосъдният министър Цецка Цачева, финансовият Владислав Горанов, премиерът Бойко Борисов и временният председател на Софийския районен съд Стефан Милев.

© Георги Кожухаров

От ляво надясно - правосъдният министър Цецка Цачева, финансовият Владислав Горанов, премиерът Бойко Борисов и временният председател на Софийския районен съд Стефан Милев.Премиерът Бойко Борисов присъства днес на преглед на все още незавършената сграда, където трябва да се преместят наказателните отделения на Софийския районен съд (СРС) и Софийската районна прокуратура. Министър-председателят описа пред журналисти свършеното до момента в известната като военното НДК постройка.


"С доста усилия и воля сме създали една сграда, която се обзавежда в момента по всички изисквания на съдебната власт. Като се започне с довеждане на арестантите, през специални помещения, без да имат достъп до какъвто и да е външен свят. С отделни входове за съдии, отделни за прокурори. Гардеробни за тогите на адвокатите. Десетки зали, оборудвани и обзаведени по най-съвременен начин с плазми с мултимедии. Нагоре са кабинетите на съдиите и прокурорите. Съдебната система в лицето на двете власти - съдии и прокурори, сами си направиха поръчките така, че всичко да им върши работа и да им харесва.


Дори и входовете са такива, че
съдиите и прокурорите, идвайки със своите лични автомобили, да има подземен паркинг с над 200 места така, че да нямат никакъв досег и възможност да им се влияе",


обясни Борисов.


По думите му правителството е превърнало един абсолютно компрометиран обект в сграда от най-модерен вид, за което са "заровени десетки милиони". Той изрази надежда до септември сградата да е въведена в експлоатация. Допълни, че е поел ангажимент към съдебната система, сградата до радиото, където сега се помещават наказателните отделения на Софийския районен съд и която по думите му е в окаяно състояние, за една година да се приведе в такова състояние".


Временният председател на Софийския районен съд Стефан Милев също изрази надежда, че разглеждането на наказателните дела от есенния сезон ще започне в новата сграда. Това зависи от издаването на акт 16, изграждането на обхода, за което общината направи постъпки, и от цялостната организация, която ще се създаде по време на лятната ваканция, обясни той. Милев коментира и протичането, за което се разбра през зимата, докато още сградата се строеше.


"Строителната дейност е такава, че скритите дефекти се появяват с годините, затова и гаранционните срокове са по-дълги", заяви той.


"Какво е станало", попита от своя страна Борисов.


И Милев му обясни, че зимата е имало проблем с "инсталацията, която се повреди заради минусовите температури. Декември е имало инцидент - установи се, че стойността на щетите е около 200 хил. лв. На практика сега се търси покриването и възстановяването им, за да може да се използват". Допълни, че положителното в случая е, че обектът не е бил въведен в експлоатация и е имало повече време да се покрият щетите.


На журналистически въпрос дали са нужни още пари за тази сграда, Борисов отговори отрицателно и каза, че до момента са даде 20 млн. лв. Допълни го Милев, който обясни, че всички обществени поръчки са готови, предстои финално разплащане, за което са осигурени средства.


Борисов продължи да описва свършеното в сградата с това, че "долу са читалните, където могат адвокатите под 100 % видеонаблюдение да се запознаят с дела, без да бъдат компроментирани. Всички възможности сме им създали. Като направим после и районния съд, нали така се казва", обърна се Борисов пред временния председател на СРС.


Милев му отговори, че по негова информация планът е, след като се освободи сградата до радиото, тя да се вземе от Административния съд- София град. "Това е ваша работа, на който искате го дайте", отговори му Борисов. "Нашият ангажимент с финансовия министър е да дадем средства за сградата до радиото, да я приведем в този вид", обясни той.


"А задължение на Министерството на правосъдието е охраната на тази сграда",


намеси се и правосъдният министър Цецка Цачева. "В момента, в който се въведе в експлоатация сградата, определени са лицата, които ще я охраняват. Те трябва да преминат курс на обучение - строителят, изпълнителят на инсталациите и системите по охрана да се запознаят с тях". Изрази надежда сградата да се пази и от магистратите, и хората, които влизат в нея, защото е "нещо уникално, не само за България, уверявам ви", завърши тя.


Представител на телевизия "Канал 3" припомни на Борисов, че е говорил за партии кърлежи които се прилепили към правосъдието, и попита премиера "дали знае че Лозан Панов е участвал в предизборни митинги заедно с "Да, България" и "Нова република" и дали тези партии е визирал като кърлежи".


"Толкова хубави неща правим в днешния ден. Моят призив е и към съдиите, и прокурорите - обществото очаква от тях бързи съдебни процеси и справедливост", отговори Борисов. Допълни, че всички политици не трябва да се месят в работата им. Премиерът определи магистратите като най-интелигентните хора. "Тръгнем ли само всеки ден да говорим по тези теми, нищо добро не очаква съдебната система. Затова аз не говоря по темата", заяви още той.


След журналистическо подсещане, че все пак говори, защото е споменал партии кърлежи, Борисов каза - "ами като са кърлежи какво да кажа, не искам да ги има. Какво да кажа повече." Допълни обаче, че не е визирал никого, а за председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов каза, че той е бил поканен днес на прегледа на сградата, но не е дошъл. Те обаче са си казали всичко в срещата от миналата седмица, продължила повече от два часа.


"Ето отново вие връщате темата, аз говоря за бърз, справедлив процес, максимално добри условия на работа, вие ме връщате да говоря за Лозан Панов", обърна се той към журналистите. "Нека народът да вижда каква грижа се полага, за да могат не само съдиите, прокурорите и адвокатите, а и тези, които са сгафили, нарушили закона по европейски начин да бъдат съдени. В сгради, условия, които да защитават и техните права и тяхното самочувствие.


И сега да се връщам да говоря за кърлежи, не ми се говори. Искам да показваме това, което правим", завърши той.


Какво каза премиера за критиките на президента Румен Радев, че смяната на позиции и приоритети от страна на правителството не работи в интерес на сигурността, четете тук.

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  "Създадохме подземни паркоместа за магистратите да няма възможност да им се влияе"
  ------------
  Това е, еврика! На Байхуй разбирането за независима съдебна власт и съдебна реформа! И още:
  "Тръгнем ли само всеки ден да говорим по тези теми, нищо добро не очаква съдебната система. Затова аз не говоря по темата",

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 2. 2 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 906 Любопитно

  Уау!
  Кога ще е представянето на книгата "Цитатите на Боко"?

  Да разлая троловете!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  Що пара се потрои от царя, свинаров и 3-те бойкови правителства покрай тази сграда просто не е истина.
  Гарантирано от ГЕРБ и лично от б.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  потроШи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6862 Неутрално

  След Борисов остават скандали и заровени милиони :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Разстроено

  До коментар [#1] от "virtual brain":


  До коментар [#2] от "lone_wolf":

  Бойко си отвори устата
  Истината потъна
  От срам в земята !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  Те подкупите не се раздават по паркингите. Ама на тоя явно днес му е ден за ръсене на бисери.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#5] от "penetrating":

  милионите и милиардите са на сигурно място при едни"наши" хора !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1100 Весело

  Уау!Кога ще е представянето на книгата "Цитатите на Боко"?
  —цитат от коментар 2 на lone_wolf


  Каква ти книга, това ще са многотомни събрани съчинения.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Защо ли не вярвам, когато кажат 'паркоместа" ...
  Да не се окажат тези "паркоместа", като онези "паркоместа" за които спориха в Слънчев Бряг, та чак се и гърмяха за тях!

 11. 11 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Ето го...Äз съм прост и вие сте прости".

 12. 12 Профил на veselin kochev
  veselin kochev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Кмете, нали комунистите се надявате да изгрее слънце и на вашата улица? Ами ако ти се освети името, дали слънцето ще се скрие?

 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9478 Весело

  Ето ве, прави се реформа в съдебната система, хи хи :).

 14. 14 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Неприкосновени подземни гаражи – първа стъпка към независима съдебна система. Сега следва да помисли Бойко как да не се влияе на магистратите преди да влязат в гаражите и след като излязат оттам.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  С гардероби за тоги и с мълчание по темата, а не с промяна на конституцията – това е моделът, не по румънски, а по български.

 16. 16 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 1168 Весело

  Не се подигравайте с човека, бе! Това е печатна грешка. Паркингите не били за магистраТите, а за магистраЛите, ХА-ХА-ХА.

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2259 Любопитно

  хъхъ, кърлежи, м... при 12-13 млн. год. партийна субсидия, след 7 години управление България продължава да е най-бедната и корумпирана дупка в ЕС; при 2,8% от БВП годишно за полиция и прасовъдие - пак същия резултат... ама за кърлежи си приказваме, нали?

  и защо впрочем Панов е бил поканен, а Лалов - не? Някой от журналята, нещо?

 18. 18 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  “С доста усилия и воля сме създали една сграда, която се обзавежда в момента по всички изисквания на съдебната власт.”

  Борисов забравил ли е кой построи тази сграда и какви лакърдии опъваше по този повод самият той? Бруталната ганьовска наглост у нас винаги е била гаранция за успех!

  I Want To Believe
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  Подземните паркинги, ключ към независимата съдебна система...! А ние, все се чудим, какво не достигало...!
  Каква невероятна дълбочина на мисълта! Какво прозрение...! Не трябвало съдебна реформа, разбрахте ли?! Паркинги трябват, подземни! :)
  Предполагам, че след поредния мониторингов доклад от ЕС на тема Правосъдие, ще отчетем подземните гаражи, като основен фактор в битката с престъпността и корупцията!
  И..., какво правим с тия съдилища, дето си паркират колите пред съда...? :)

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4345 Весело

  Бибитко беше затихнал малко и ми липсваха гигантските му мисли, но виждам че днес се е отпушил!

  klimentm
 21. 21 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Бойко, просто момче, виждаме какво правиш - пиар за простите хорица. Не е твоя работа да правиш сгради, работата ти е да осигуриш работеща съдебна система - това ти не го умееш и така ще си останеш - простоват. Ще я сърбаме ние.

 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  някога беше смешен със семплата си мисъл ,днес вече е само досаден

 23. 23 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И глей кво я сполетяло още недостроената зала, в която "заровени десетки милиони":
  - "Декември е имало инцидент - установи се, че стойността на щетите е около 200 хил. лв. "

  Ма Боку се мужнал в подземието и се Фали?!
  Айде за него е нормално - все пак е прочел само една-единствена книга през дългия си живот.
  А завършилият свищовската "академия", дето ни го слагат за министер - той казАл ли е нещо по въпроса със заровените десетки милиони и щетите за стотици хиляди?
  Впрочем, то няма и кой да попита...

  pump it!
 24. 24 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Днес му е ден. На бас, че до довечера ще изпляска нещо за учителските заплати.

 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#21] от "pulchinela":

  "...работата ти е да осигуриш работеща съдебна система - това ти не го умееш и така ще си останеш - простоват. Ще я сърбаме ние."

  Така е, ще сърбаме но не тфрябва да забравяме, че си сърбаме това, което сме си сготвили:), не казвам персонално, за вас или за себе си, но национално равнище си е чисто наш продукт.
  Ако случайно не ни харесва, не е лошо за следващото готвене, да помислим какво да турим в тенджерата и по каква рецепта да го готвим, иначе ще си останем с духането на супата - не че не се свиква и с това:).

 26. 26 Профил на Vidin_123
  Vidin_123
  Рейтинг: 428 Неутрално
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#12] от "veselin kochev":

  щом това ти е проблемът на теб и на тиквите - осветете го та да видиш как ще ви напече червените дирници то посиняване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Простотия след простотия. И ми е чудно народът докога ще го търпи, толкова ли му харесва да го онождат неговите собствени грабители?!? И това е така вече близо шест века и половина - не година, две, три. А пък когато случайно се надигне въстание, веднага други сръчни тарикати гледат да осуетят акцията. То бива, бива, ама... В един момент наистина ще стане страшно и медиите няма да насмогват с "извънредни новини".

 29. 29 Профил на Andrety
  Andrety
  Рейтинг: 221 Гневно

  Байхуй, ти си титан на мисълта.

  Официално: Съдебната реформа приключи днес!

 30. 30 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  ХАхахаахахаххахааххахахахаха,

  Просто нямам думи

  Магистарите вече ги ПРИВИКВАТ в Банкя, всяка СРЯДА в Министерски съвет и на други места като ЦУМ и т.н.

 31. 32 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Тази простотия е на висотите на друг бисер - за Шенген и постройката която трябва да ИЗМАЖАТ

 32. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Борисов: "С изграждането на подземните гаражи извършихме съдебната реформа"

 33. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2420 Весело

  Т.е., ъндърграунд. Румънците ДГД.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 34. 35 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2420 Весело

  За съдебната рИформа, мерси БокУ. Днес е петък, ден на майстора, а БокУ си е майстор на бисерите.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 35. 36 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Стига бе, днес да не е Боков ден за бисери? Рано е още, може до нощеска поне още 2-3 да нат(в)ори..

 36. 37 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Чета я статията и се чудя: Да се смея ли, да плача ли, или да (на?)попържам?!?

  Живея до сградата и с очите си виждам (от балкона+всеки път като излизам от/връщам се в къщи. За съжаление и с ушите си чувам като бачкат там.

  Положението е следното:
  -От няколко месеца рядко има повече от десетина човека в сградата. Вижда се според колите в паркинга.
  -През последните месец два понякога разтоварват мебели (а това се прави САМО в абсолютно завършени сгради). Но не от контейнери на ТИРове, а от бусчета до 2 тона полезен товар.

  Това за "отделните подземни паркинги за магистратите, сакън да не ги подкупвали/влияели" направо ме разсмя! Питайте форумното цоц'алистче да ви каже че по лоши от ционистите нЕма! Нищо че то се абстрахира от факта колко висши политици (премиер, президент и т.н.) льошите ционисти опандизиха ефективно. Ама в комплекса сгради на Местния и Окръжния съд в Тел Авив има многоетажен подземен паркинг за всички: И за съдиите, и за прокурорите, и за адвокатите, и за ВСИЧКИ останали участници в съдебните процеси (освен тези в пандиза/ареста-за тях имаа "специален вход"). Единствената разлика е че около +/- стотина места на "кота 0" са запазени за съдии. Прокурорите по разни дела идващи с коли паркират наред с простосмъртните-ВИЖДАЛ СЪМ ГО ЛИЧНО.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 37. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#37] от "Мойше! Толкоз!!!":

  значи си в блока на Сертов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 39 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Весело

  Е стига де!
  То верно петък-ден на майстора, но тоя кухоглавия банкянски помияр се олива от тъпотия след тъпотия.
  До края на деня какво ли още ще изс...е тъпакът ?

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 39. 40 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2446 Весело

  Тази измет махна ли се от района вече, защото обичам да се разхождам в околността по време на обедната почивка?
  Разбирам, че за това имам време само до септември. Защото автомобилният поток на съдии, прокурори и посетители ще направи мястото клоака с тези малки улички.
  Освен, ако тъпите градоуправници не са решили да махнат трамвая от подлеза на НДК. Но ако са посмели, ще гледате как съдии и прокурори ще ходят пеш до сградата на съда.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 40. 41 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нямам комшия Сертов (освен ако не ползва друго име на звънеца/пощенската кутия/партидите на ЧЕЗ, вода и топло). Не съм в блока над Фантастико, а в следващия (средният от 3те високи 14 етажа).

  Което е без значение в случая: В тази сграда нещата не мърдат от последната 1/2 г'! Сега ЧЕЗ разкопа всичко наоколо (не само около Военното НДК, а и по околните сокаци), и общината настила свестни тротоари.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 41. 42 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 560 Весело

  До коментар [#1] от "virtual brain":

  "Създадохме подземни паркоместа
  —цитат от коментар 1 на virtual brain

  Е той, подземният свят, логично се нуждае от подземни паркоместа.

 42. 43 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 560 Весело

  И какво сега, от недостроени магистрали , Баце мина на недостроени паркинги.

 43. 44 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1193 Весело

  До коментар [#40] от "Gopeто":

  Тази измет махна ли се от района вече, защото обичам да се разхождам в околността по време на обедната почивка?Разбирам, че за това имам време само до септември. Защото автомобилният поток на съдии, прокурори и посетители ще направи мястото клоака с тези малки улички.Освен, ако тъпите градоуправници не са решили да махнат трамвая от подлеза на НДК. Но ако са посмели, ще гледате как съдии и прокурори ще ходят пеш до сградата на съда.
  —цитат от коментар 40 на Gopeто


  Гопе, крОтни! Изглежда че тротоарите в района ще бъдат обновени. Не само около "военното НДК", там ВЕЧЕ СА СУПЕР!!! ) И ще има колчета (така разбрах от тех'надзора).

  Предполагам че и паркирането по околните улички ще уредят. Щото само "синекръвни" ще пристигат с колите си до съда, а те се дразнят ако някой ги затруднява в шофирането до "подземния паркинг". То и сега щъкат 2-3 лелки от ЦГМ по сокаците и цъкат...нещо...глоби... Като заработи съда вероятно ще ги удвоят, и "паяците" ще станат по активни в района. Ама ха, 'ша пречат на магистратите, нихната...

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 44. 45 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 669 Неутрално

  То би могло и да се каже: създадохме условия за паралелни структури в съдебната власт, за да не се налага върху всички магистрати да се влияе , а само на избрани.
  Или по друг начин: добре, че само някои от вас са чели СРС-та с мое участие и поне десетина години тези материали ще са с гриф за сигурност на информацията.

 45. 46 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 674 Неутрално

  "...да нямат никакъв досег и възможност да им се влияе",...
  Да няма заглушители за смс-и ?

 46. 47 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 830 Неутрално

  т.е. Боко ги е обзавел с неприкосновени позиция в българския ъндърграунд. че това отдавна се знаеше :D

  בני אתה אני היום ילדתיך
 47. 48 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Какъв дебил ще си за да гласуваш за такива арогантни и прости хора.
  Народа става все по тъп и неадекватен. Нищо добро не ни чака.

 48. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Начи, ний сме чували, че влиянието се прави в ЦУМ, а не по паркинги и гаражи.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 49. 50 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Най-сладката службица за хора без морал и скрупули.

 50. 51 Профил на cozzworth
  cozzworth
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Късният Борисов все повече напомня на късния Тодор Живков. Доста материал за хумор има в държавата, но някак си не ни е смешно.

 51. 52 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Опитвам се да си представя Тереза Мей с подобна изява...

 52. 53 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Весело

  петък е, баце се е развирил явно.

  някой да му каже да млъкне щото пак няма да има "пълен мандат" с такива глупости

 53. 54 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1019 Весело

  Титан(ик) на мисълта!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 54. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Глупостите на Бойко Борисов не заслужават внимание. На мен обаче винаги ми е било чудно как ще се влиза с кола в тази сграда. Не зная дали има вход откъм ул. Цар Борис срещу ул. Бузлуджа, че да се влиза от бул. Витоша надясно. Ако няма доколкото виждам единствения път ще бъде по бул. Прага вдясно по ул. Шандор Петьофи, като не зная дали има вход откъм ул. Шандор Петьофи - ако не - после наляво по ул. Цар Петър. Това са малки улички и хич няма да е лесно през тях да се сучат множество автомобили. Това все пак е възможно само ако идвате по бул. Прага от бул. Пенчо Славейков. Ако идвате откъм Руски паметник по бул. Скобелев и от бул. Хр. Ботев ще трябва да заобикаляте доста оттдалеч - по бул. Скобелев до бул. Витоша след това надясно покрай НДК, надясно по бул. Пенчо Славейков и пак надясно по бул. Прага. Това е след като трамвая се върне в тунела под НДК - сега не е за описване. Излизането също е доста мистериозно - когато трамваят се върне в тунела единственият път ще бъде по едното платно на бул. Скобелев до НДК и после надясно по бул. Витоша до кръстовището с бул. Пенчо Славейков. Преди да се е върнал май може да се излезе само по ул. Цар Борис по посока бул. Пенчо Славейков, където завоят е възможен само надясно - същата работа като при влизането.

 55. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  Абе, как ги съчинява тези глупости, някак отвътре му идват.

 56. 57 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Вече и плоските, банални лафове не му се отдават на Баце. Време е за пенсия.

 57. 58 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1352 Весело

  Утре като направим и надземен паркинг за бандите, съдебната реформа ще еприключила. едните на тъмно, другите на светло.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 58. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6862 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  :) и Пеевски :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 60 Профил на бай кольо
  бай кольо
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Гледам снимката. Нещо ни има на нас, българите, Защо така, бе хора!

 60. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1875 Неутрално


  Простакът си е простак ! Или си мисли, че ние сме по-простите от него !
  Нима влиянието / натискът става по паркоместата ? Нещо да каже мутрата за библиотеката и сарайте !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 62 Профил на amh21579466
  amh21579466
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ние тук се подиграваме и схващаме нелепостта на подобни изказвания, но тъжното е, че средния български поданик на улицата ще го приеме напълно безкритично и ще откликне дори "ето, Бойко е пич, направи магистрали, вече решава и проблемите в съдебната система". По живково време като че ли повечето хора са схващали какви глупосити се леят, но ги е било страх да се опълчат, а сега хората нямат сетива дори да отсеят налудничеви твърдения.

 62. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Бибитко беше затихнал малко и ми липсваха гигантските му мисли, но виждам че днес се е отпушил!
  —цитат от коментар 20 на klimentm  Винаги затихва когато стане напечено или изпраща някоя от жените в правителството да му мие задните части . В последните няколко дни СЕ СКРИ, за да не отговаря за ГАФА НА ПУТИН !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ето, с това реформата в правосъдната система е завършена окончателно. А матряла сънува румънски заплати и пенсии ...

 65. 66 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  За подземния гараж ясно, гледали сме филми. Обаче мен друго ме човърка - е ли е нормално прокуратура и съд да са в една сграда и да ползват един и същи подземен гараж. Както казах малко по-горе - гледали сме филми, в които знаем какви чудесии стават в подземните гаражи.

 66. 67 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 796 Неутрално

  тоя хептен ни фана за канарчета

 67. 68 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 622 Весело

  Ето го...Äз съм прост и вие сте прости".
  —цитат от коментар 11 на xali


  Трудно ще му е да се разбере с магистратите, щото:

  Премиерът определи магистратите като най-интелигентните хора.
  —цитат от коментар 0 на СТАТИЯТА


  А и като си спомним, че според едни записи- "Всички педер&$и са интелигентни", то с елементарна дедукция разбираме, че мнението на Бойко за магистратите съвпада с това на народа...

  😂😂😂😂😂😂😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 68. 69 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#68] от "952":

  Тогава още не беше излязла Аферата в Симитли

 69. 70 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 622 Весело

  Ако подземните паркинги са решението на проблемите с... "влиянията", значи спешно, ама много спешно трябва да се изградят паркинги под Парламента, Министерски съвет, под хотел Берлин, под една къща в Банкя, едни сараи в Бояна, и спирам дотук, че списъкът е дълъг.

  Единственото ми притеснение е, че тогава може да станат масови "битови свади за паркоместа", с малката разлика, че битката ще е да НЕ спреш на такова място.

  На- ако имаше подземни гаражи за Цацаров, Гергов и Дончев- всичката Мара щеше да е втасала... Ма на- паркингите били заети, и сега- Цумгейт!

  😀😅😂😀😅😂😀😂😅

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 70. 71 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 822 Неутрално

  № 55 се кахъри как нормалните хора ще стигат с кола до сградата.
  Това е бял кахър за "управляващите" ни разбойници.
  Важното е, че току що построена нова сграда беше на два пъти "ремонтирана".
  Като комисионните, естествено, бяха прибирани от нашите момчета.
  При такова разхищение и безотговорност цялата тая банда отдавна щеше да е зад решетките.
  Ако бяхме нормална страна, естествено.

 71. 72 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 622 Весело

  До коментар [#68] от "952":Тогава още не беше излязла Аферата в Симитли
  —цитат от коментар 69 на stenli1


  Оппааааа- взимам си думите назад- Бойко ще се разбере с магистратите! 😂😂😂😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 72. 73 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Баце, Баце...
  Сигурен съм, добре знаеш, че на съдиите не им нареждат случайни граждани по обществените паркинзи. Влияние оказват тези, които им плащат лъскавите возила.

 73. 74 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  Не разбрах какъв е дефекта на тази сграда, пише че е за 200 хил. лева. Все пак са доста пари, а вероятно има и виновници. Боко дал сградата на магистратите, за да са независими от всички. Ех, не и от този който дава. Да помнят кой дава.

 74. 75 Профил на на Иванка баща й
  на Иванка баща й
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Бисер след бисер, мила моя майно льо...

  I'll be back...
 75. 76 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ето на съдебна реформа, сведена до гардеробиерни за тогите и европейски (разбирай - битови) условия за съдене. Ще оправим и един теч, и един акт 16 ще дадем - да видят хората. А Цецка ще охранява. Да има рахатлък. И тея там кърлежи да не го развалят. А Канал 3 ще разгласи. 76. 77 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Това изказване на ББ предизвиква голям смях.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 77. 78 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 352 Весело

  Борисов, не всички хора са прости милиционери. Или ти си мислиш, че съдии и справедливост зависят от сгради и паркинг! Нужни са закони и промяна на системата, най-вече в прокуратурата!

  Но ти и некадърните ти съпартийци се интересувате само от сгради, паркинг и пътища, защото там може да се правят далавери. А и ако няма работещи прокуратура и МВР, кой да хване вашите далавери. На хората са им ясни вашите идеи, но на вас не ви е ясно, че ще е до време.

 78. 79 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 515 Гневно

  Е, не!!! Не може да го вярва това, че с нова сграда и подземни паркинги ще подсигури независима съдебна система. НЕ МОЖЕ никой да е толкова тъп!!! Според мен прави театро за простите и наивните.

 79. 80 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Сега и отделни ленти на магистралите да направи - за прокурори, съдии и разбира се, за мутри, за да не си пречат взаимно. И една допълнителна аварийна лента за останалите мухльовци като мен.

  Свободата не е за гратисчии.
 80. 81 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 467 Неутрално

  А ако магистрат отиде пеша на работа, да разбираме, че е корумпиран?

 81. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2113 Неутрално


  Борисов: Създадохме подземни паркоместа за магистратите да няма възможност да им се влияе"

  Едно е ДА СИ ктитор , друго е да се ПРАВИШ на ктитор . Което си е да правиш помен с чужда пита . Ами да питаме Кокинов как се влияе на магистрати . Народе , народеее...

 82. 83 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  НЕ МОЖЕ никой да е толкова тъп!!! .
  —цитат от коментар 79 на futurika


  не бива да подценявате хората така, повече вярва във техните способности трябва

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 83. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Вече и плоските, банални лафове не му се отдават на Баце. Време е за пенсия.
  —цитат от коментар 57 на Индиана

  2020 свършват еврфондовете - край на мисията

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 84. 85 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  Баце живее в негов си свят.За всички багистрати ли има паркоместа?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 85. 86 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Баце има уникална и непредвидима логика. Никога не можеш да си сигурен какъв аргумент ще ти извади.

  Като гледам на снимката - страхотни кадри! Една пишман-юристка от рабфак, един пожарникар от Симеоново и един титан на финансите от Свищов! Този вдясно не го знам, но едва ли е читав, щом е до тези предните. Егати държавата!

 86. 87 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Досега търсих подобни хвалби за подобни сгради в новините на Европейските държави. Е, не намерих.

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 87. 88 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Подземни паркинги, модерни сгради....това е съдебната реформа на мутрата.

  Стадото гледа ошашавено и анализира глупостите Му.

 88. 89 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 898 Весело

  Бас фащъм,чи румънските магистрати нямат такива екстри :)

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 89. 90 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Не разбрах какъв е дефекта на тази сграда, пише че е за 200 хил. лева. Все пак са доста пари, а вероятно има и виновници. Боко дал сградата на магистратите, за да са независими от всички. Ех, не и от този който дава. Да помнят кой дава.
  —цитат от коментар 74 на Judjuk

  Какво не можете да разберете? Конкретно са ти го казали - 200 хил. лева. Много, малко, зависи от критериите. В един стаааар виц сръбският сервитьор казва "Не е скапо, друже, ами ти немаш пари!".
  Вижте колко увлекателно е преразказано! В увода Главният Герой много подробно обрисува сградата и Паркинга. Обърнете внимание на Паркинга. Обърнете внимание и на диалога. Интригуващ, пленяващ!
  "Временният председател на Софийския районен съд Стефан Милев също изрази надежда ... Милев коментира и протичането...
  "Строителната дейност е такава, че скритите дефекти се появяват с годините, затова и гаранционните срокове са по-дълги"....
  "Какво е станало", попита от своя страна Борисов.
  И Милев му обясни...
  На журналистически въпрос дали са нужни още пари за тази сграда, Борисов отговори отрицателно и каза, че до момента са даде 20 млн. лв. Допълни го Милев, който обясни...Борисов продължи да описва... обърна се Борисов пред временния председател на СРС ... "Това е ваша работа, на който искате го дайте", отговори му Борисов. "Нашият ангажимент с финансовия министър е да дадем средства за сградата до радиото, да я приведем в този вид", обясни той.
  "А задължение на Министерството на правосъдието е охраната на тази сграда",
  намеси се и правосъдният министър Цецка Цачева. ... "Толкова хубави неща правим в днешния ден. Моят призив е и към съдиите, и прокурорите - обществото очаква от тях бързи съдебни процеси и справедливост", отговори Борисов...".
  Статията може да се превърне в една от най-интересните детски приказки. В нея дори се споменават и животни. И то не тривиалните и омръзващи Зайко-Байко, Кума Лиса, Баба Меца, Кумчо Вълчо, патета и козлета ... Нещо съвсем непознато за детенцето. Младите майки, татковци, баби и дядовци веднага да си язапишат на телефоните и таблетите. И да я разпечатат на хартиен носител. Представяте ли си как изведнъж почувствалото жажда за нови знания детенце ще зададе въпроса "Мамо/тате/бабо/дядо, какво е кърлеж?"!

 90. 91 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Утре като направим и надземен паркинг за бандите, съдебната реформа ще еприключила. едните на тъмно, другите на светло.
  —цитат от коментар 58 на biss Mark

  Дали съзнавате гениалността на идеята си!?!?!? Наложителна е нова обществена поръчка. За надземен, светъл паркинг.

 91. 92 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  петък е, баце се е развирил явно. някой да му каже да млъкне щото пак няма да има "пълен мандат" с такива глупости
  —цитат от коментар 53 на lol

  Какво от това? След три непълни е един любезно предоставен следва четвърти.

 92. 93 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Е, не!!! Не може да го вярва това, че с нова сграда и подземни паркинги ще подсигури независима съдебна система. НЕ МОЖЕ никой да е толкова тъп!!! Според мен прави театро за простите и наивните.
  —цитат от коментар 79 на futurika

  Добре де, има и дребни пропуски. Както във всеки проект. Дори не е необходимо изменение в проекта. Докато се отстраняват течовете ще се монтират няколко вендинг автомата в паркинга. За да не ходят магистратите да пият кафета по разни офиси.

 93. 94 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2888 Весело

  Няма такъв проблем, който ББ да не е в състояние да реши с бетони хоросан.

  подпис
 94. 95 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2888 Весело

  Тази посредственост, която лъха от снимката ми харесва само с едно - ако не помага, то поне не вреди.

  подпис
 95. 96 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Тази посредственост, която лъха от снимката ми харесва само с едно - ако не помага, то поне не вреди.
  —цитат от коментар 95 на Иван К

  Убеден ли си и за хората на снимката?

 96. 97 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Щом вождът и учител е решил,че подземните гаражи са най-добрият начин за справяне с корупцията в съдебната система,аз няма какво да добавя.Къде е той,къде сме ние!

 97. 98 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Стига бе, днес да не е Боков ден за бисери? Рано е още, може до нощеска поне още 2-3 да нат(в)ори..
  —цитат от коментар 36 на Николай Георгиев


  https://www.youtube.com/watch?v=IEaHRx2-PJg

 98. 99 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Баф ма'аму, 100 коментара, а няма кьорав гербер у форума!
  Нещо става с фен клуба на БайХ..!
  Де сте бре Опорна точка, Сидер, Шилето, Непукистката.....?

 99. 100 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 642 Неутрално

  По-нагъл чичак от тоя шкембелия няма.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK