Полицаи искат по-високи заплати до месец или излизат на протест

Полицаи искат по-високи заплати до месец или излизат на протест

© Георги КожухаровНай-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), настоява за незабавно увеличение на заплатите в системата "с минимум 15%, считано от 1 юли 2017 г., и прекратяване на всички експерименти, в това число и говорене за подобни в МВР". В противен случай синдикатите заплашват с протест, като в писмо до медиите казват, че "ако това не се случи, съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място".


Напомнят, че това се е случвало през ноември 2015 г., което било провокирана от мерките и вижданията за реформа на финансовия министър Владислав Горанов.


Повод за писмото на синдикатите е, че участниците в Консултативния съвет за национална сигурност са се обединили около необходимостта до края на 2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП. "Въпреки че са се обединили и около нуждата от още кадри в системата за сигурност и ръст на заплатите на работещите в МВР, никъде не видяхме опровержение на изказването на един конкретен министър за необходимостта от намаляване на бюджета на МВР с 300 млн. лева (става дума за Владислав Горанов - бел. ред.)." Позицията на полицейския синдикат е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Според тях трябва да се актуализира и бюджетът за тази година.
"Като това са само част от спешните мерки, които трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на българските граждани", посочват от организацията.


Те посочват, че административната реформа от предишното ръководство на МВР е създала огромен дисбаланс в заплащането на различни групи служители – проблем, който все още не е решен. "На този фон се заявяват намерения за нова поредица от мерки, които могат да бъдат назовани (за пореден път) реформата "Горанов". Подобни намерения и изказвания могат да "взривят" системата за сигурност", предупреждават полицаите.


Според тях те са рискови и не показват държавническо поведение по отношение на обществения ред и сигурността. Освен това доказват, че целта на подобни мерки не е да се гарантира базовата потребност на гражданите и те да бъдат защитени в страна членка, на която предстои председателство на Съвета на ЕС, а да се закърпят бюджетни дупки.


"Необяснима е липсата на реакция на тези изказвания и намерения на финансовия министър от страна на ресорния мистър и народните представители в парламентарната комисия по обществен ред и вътрешна сигурност. Именно те би следвало да са запознати с огромното напрежение в системата за сигурност и да са наясно, че не можеш да говориш за бюджетни съкращения на фона на заявените намерения за увеличаване броя на заетите МВР, предстоящото председателство на Съвета на ЕС и спешната нужда от увеличаване на заплатите на служителите", коментират още синдикатите.


Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите не само си сами си купуват всички консумативи, но и униформите.

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Тия, да вземат да си заработват сегашните, пък чак тогава да искат по-високи!
  По пътищата е анархия!

  Да разлая троловете!!
 2. 2 Профил на az
  az
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Пазителите на робовладелците им извиват ръцете искат да бъркат в джоба

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  Ако си вършеха и наполовина задълженията, вместо да нагъват банички и да пият кафета - можеше държавата ни да е по-спокойно място за живот!
  И обяснението за повишаване е изсмукано от ....

  [email protected]
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Пазителите на робовладелците им извиват ръцете искат да бъркат в джоба
  —цитат от коментар 2 на az

  Опитите за някаква смислена реформа в милицията срещнаха лют отпор - и от страна на пазителите, и от страна на робовладелците. Затова сега мега-патреотичният кабинет Боко-3 ще вдига заплати, нищо неочаквано.
  Ще се оправим, ама някой друг път.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 943 Неутрално

  "...прекратяване на всички експерименти в това число и говорене за подобни в МВР"

  Наглите :-)

  Харчат пари на данъкоплатците а не искат и намеци за подобрение и оптмизиране на работата им. Ние и сега сме първи в Европа по % бюджет отделен за МВР.

 6. 6 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  "Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите не само си сами си купуват всички консумативи, но и униформите. "
  Ако това е вярно да попитам къде са били синдикатите, че да допуснат подобно неприемливо положение. Как така полицаи сами ще си купуват униформи и консумативи?! И пищовите ли сами си купуват? Иначе цялото обръщение си е една нескопосна заплаха и опит за изнудване.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 7. 7 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Не става въпрос какво са заслужили и какво не, а какво имат силата да си вземат. В древния Рим преторианците са качвали и сваляли императори. Качвали и сваляли, а накрая дошли варварите и видяли сметката и на императорите, и на преторианците, и на обикновените римляни. Аналогии със сегашната ситуация? ДА! Разлики със сегашната ситуация? ДА, този път варварите ще дойдат от юг.

 8. 8 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 504 Неутрално

  търсете си друга работа като ви е ниско заплащането. Едва ли ще останем без разплути и миризливи "пазители на закона"

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 9. 9 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Тия, да вземат да си заработват сегашните, пък чак тогава да искат по-високи!По пътищата е анархия!
  —цитат от коментар 1 на lone_wolf


  Не само по пътищата,а и в населените места.
  И сега какво,ще пият минерална вода или ще пушат?

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 10. 10 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 629 Неутрално

  А за кадърни ръководители кога ще протестират? МВР, с любезното съдействие на гроб, се превърна в най-нефункциониращата част от държавата, това не ги ли притеснява господа полицаите?

 11. 11 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Тези ги оправя само грузинският модел. Тотално уволнение на ВСИЧКИ и след това назначаване с конкурс на млади кадри. Впрочем в Грузия докато на практика са били без КАТ броят на произшествията дори намалял!

  Двойно намаляване на броят им и с 50% по-високи заплати, който не иска да не кандидатства. И забрана за "протести" на държавни служители в сферата на сигурността. Достатъчно привилегии получават, като не им харесва да напускат. За "протестиращите" автоматично уволнение с губене на заплатите при напускане, да го пише в трудовият им договор.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 12. 12 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Няма магазинерка в Българско, която да е получила повече от жалките 500 кинта заплата на месец! С какво тези неграмотници, висящи цял ден по сенките, са заслужили по високо възнагражедение? Никаква мисъл, никакво творческо развитие, освен тотално затъпяване е резултатът от всекидневната им "дейност". Аре, марш, ше ви дам ени заплати..

 13. 13 Профил на Andrety
  Andrety
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Аз съм за увеличение на заплатите не с 15%, а с 500%, НО като запазим същия бюджет.

  А това как да стане, вероятно няма да им се хареса.

  Уволнение на всички и преназначаване с конкурси и изпити на 20-30% от щата към момента.

 14. 14 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Любопитно

  хъхъхъ, а баклава не щат ли?
  Според Евростат България е държавата с най-високи разходи за вътрешен ред и сигурност в ЕС - 2,8% от БВП; от тях - 1,4% за полицията; всичкото това срещу най-ниските резултати
  ай къш при овцете

  "...In 2015, the level of expenditure on 'public order and safety' as a percentage of GDP was highest in Bulgaria (2.8 %) and Slovakia (2.4 %) and lowest in Luxembourg and Denmark (both 1.0 % of GDP) as well as Ireland and Norway (both 1.1 % of GDP).

  As a ratio to GDP, Greece and Bulgaria (both 1.4% of GDP) spent the highest amount on police services followed by Cyprus (1.3% of GDP). This group comprises also expenditure on the operation of border and coast guards.

  Expenditure on fire protection services amounted to 0.3 % of GDP in Bulgaria, Czech Republic, Estonia, Greece, France, Romania and Finland, thus ranking it highest among the reporting countries.

  Expenditure on 'law courts', which comprises expenditure on the operation of courts and the justice system ranged between 0.7 % of GDP in Bulgaria in 2015 and 0.1 % of GDP in Cyprus.

  Expenditure on prisons ranged between 0.1 % and 0.2 % of GDP in all countries except the Netherlands and in Poland (0.3 % of GDP in 2015)."

  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Government_expenditure_on_public_order_and_safety

 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  Тъпите ченгета как си противоречат!
  Искат увеличение на заплатите, увеличаване на бройките, нови автомобили и техники...
  Това означава, че не само не се борят с престъпността, ами и я увеличават. При това в държава с намаляващо и застаряващо население!!!
  Това си е чиста проба рекет - ако не ни качите заплатите, ние ще качим престъпността!
  Айде марш! Има достатъчно млади безработни. А и Каракачанов иска военно обучение за младежите!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 508 Гневно

  Пари ли?!?По-високи заплати?!?А да ме цунете по продължението на гръбнака не искате ли,мързеливи трътльовци!

 17. 17 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това би трябвало да е един от протестиращите! Снимката е от днес 9:20
  http://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2017/06/02/2982085_ne_e_mutra/

 18. 18 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":. За "протестиращите" автоматично уволнение с губене на заплатите при напускане, да го пише в трудовият им договор. [/quote]

  И не само, ами да подлежат и на наказателна отговорност. Все пак отговарят за реда в държавата.

 19. 19 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Полицаите, които изпълниха ОП за автомобилите КИА какво увелечение ще получат?

 20. 20 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Това би трябвало да е един от протестиращите! Снимката е от днес 9:20http://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2017/06/02/2982085_ne_e_mutra/
  —цитат от коментар 17 на seekingman

  Автомобилът е собственост на организатор на протеста - синдикален лидер.

 21. 21 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Докато всеки вика на всеки, че е некадърник, негодник и хайдук - все ще сме на този хал!

  Докато продължава това безумие, докато сме тотално разединени, ще ни монтират за управници Боку и бокувци и ще ни гледат сеира!

  За протокола - нямам нищо общо с МВР, дори не познавам никого от тази структура.
  Подкрепям всеки протест с искане на по-високи заплати!
  Аз не получавам заплата.

  pump it!
 22. 22 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да се съкрати щатът с 50% и парите за по-големи заплати са готови. Не може страната да е напусната от близо 3 млн. население, а милиционерите да не се намалят.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 23. 23 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Да, трябва да се вдигнат заплатите на истиснките полицаи - най- вече тези, които са по улиците. Трябва да се оборудват адекватно, с професионална техника.
  Трябва и:
  - да отпаднат 20-те заплати
  - да почнат да си плащат осигуровките
  - да има професионално ръководство всяко РПУ и министерството като цяло (сега е връзкарство и некадърност)
  - да излязат от МВР пожарникари, бюрократи (регистрации в катво и какво ли още не)
  - трябва и кадърна прокуратура

  Ние имаме нужда от можеща професионална полиция, която е мотивирана и обслужва гражданите, не шепа политически юнаци и мафията.

 24. 24 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Да, трябва да се вдигнат заплатите на истиснките полицаи - най- вече тези, които са по улиците. Трябва да се оборудват адекватно, с професионална техника.
  Трябва и:
  - да отпаднат 20-те заплати
  - да почнат да си плащат осигуровките
  - да има професионално ръководство всяко РПУ и министерството като цяло (сега е връзкарство и некадърност)
  - да излязат от МВР пожарникари, бюрократи (регистрации в катво и какво ли още не)
  - трябва и кадърна прокуратура

  Ние имаме нужда от можеща професионална полиция, която е мотивирана и обслужва гражданите, не шепа политически юнаци и мафията.

 25. 25 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#2] от "az":

  +++++++++++++++++

 26. 26 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И кой ще им изработи по-високите заплати в държавата в която МВР е най-големия работодател?
  Частния сектор е по-малък от държавните агенции, министерства, комисии , а им плаща и осигуровките и заплатите и пенсиите . В коя частна фирма на работника дават една заплата когато излиза в отпуск? Ще ви кажа - в повечето фирми НЕ плащат "платения" отпуск.
  На който не му харесва в МВР да напуска. И ние не харесваме това МВР, което не ни пази от престъпници, а действа с тях, не иска да има охрана по селата, не иска дори "ротация" за да не им се разваля рахата .
  И къде по дяволите отиват милионите които им се дават, та още ходели със скъсани кубинки?

 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#24] от "ial":

  Това с осигуровките е тъпо...

 28. 28 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Само две неща са безкрайни. Вселената и наглоста на българските полицай.

 29. 29 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#22] от "42":

  Само с 10% да се съкратят, заплатите ще се вдигнат с 30%

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Мръсни наглеци...всичко, що е на държавна хранилка (разбирай на наш гръб) се превърна в банда от паразити. Масови съкращения във всички публични сфери и реформа!!

 31. 31 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#28] от "koalarevolution":
  Според новите теории вселената има начало и край. За полицайте все още няма нови открития.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 32. 32 Профил на cveketo
  cveketo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Каквото и да си говорим какви са и т.н. заплатите са им малки и това е факт!

 33. 33 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 524 Неутрално
 34. 34 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Тези ги оправя само грузинският модел. Тотално уволнение на ВСИЧКИ и след това назначаване с конкурс на млади кадри. Впрочем в Грузия докато на практика са били без КАТ броят на произшествията дори намалял!Двойно намаляване на броят им и с 50% по-високи заплати, който не иска да не кандидатства. И забрана за "протести" на държавни служители в сферата на сигурността. Достатъчно привилегии получават, като не им харесва да напускат. За "протестиращите" автоматично уволнение с губене на заплатите при напускане, да го пише в трудовият им договор.
  —цитат от коментар 11 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?

  Ако се изпълнят условията ти ще се кандидатираш ли? Откъде си сигурен, че ще намериш кандидати, щот за 60 свободни щата в София има само 9 кандидата.

 35. 35 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#23] от "ial":

  - пенсия според внесените осигуровки (подразбира се и стаж)

  И най-дразнещото е, че ББ и Ко нямат въобще топки да направят нещо смислено, а само да потушават пожари. С пари. С нашите пари.
  Някой да изквичи и ББ е запълнил екрана с многострадална физиономия и дълбоко съпричастие. Контрапротести ли трябва да се правят, които да надвикат протестите, че веднъж да вземат правилно решение.
  как тази година не ни занимават с тютюна... Или съм пропуснал...

 36. 36 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 524 Неутрално
 37. 37 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#32] от "cveketo":

  И малките им заплати са им много.
  Може да съдиш за това по отношението на обществото към тах.
  Бях в автобус, който трябваше да мине през задръстване. Тюфеците си седях в патрулката и вероятно дикутираха важни теми като проблема с глобалното затопляне. Такива клетви отнесоха от хората в автобуса, че ако не са се излекували от хемороиди, поне ушите им са се зачервили.

 38. 38 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Като стана дума за увелиèние на заплатите, да вземат те да се поогледат кво представляват:
  ====================================================
  """"....Продължавам с допълнителните обяснения по АКТа, тъй като ми бе издърпан от ръцете, до като ги пишех!
  Полицая, който ме спря и поиска документите ми, през цялото време си пушеше цигарата. Не сметна за нужно да я угаси. До колкото знам той бе на работа, и е доста неуважително да я върши пушейки цигарата си! След като провери всичките ми документи с цигара в уста, ме попита знам ли за какво ме е спрял. Отговрих Не! Тогава ми каза, че ще ми напише фиш за несветнати фарове и ме попита съгласен ли съм. Попитах на каква стойност ще е фиша. Отговора му бе: Тогава ще Ви напиша акт и ми обърна гръб и влезе в патрулката!
  До като ми пишеше акта, минаха поне още три коли с несветнати фарове, но другия полицай говорейки някакви лични разговори по ГСМа си не им обърна внимание. Въпреки това успяваше да се поздрави с почти всяка втора кола, която му пресветваше в знак на поздрав.
  Като ми връчиха акта, започнах да пиша допълнителните обяснения. Щом ме чу полицай Йонко Венков Йонков, какво ще пиша издърпа акта от ръцете ми. Попитах го как се казва, отговори Пише го на актаи ми обърна гръб. Наложи се да се гоним, обикаляйки и двамата патрулката поне оборот и половина, за да видя името му от баджа!
  Моля запознайте служителите си, че това поведение е неприемливо и предизвикателно!
  Цитирам:
  Сигналите се разглеждат и решават от компетентния орган, който непосредствено ръководи и контролира органите и длъжностните лица, за чиито действия или бездействия се съобщава, а предложенията от органа, компетентен да реши поставените в тях въпроси. Решенията са писмени, мотивирани и се съобщават на подателя в 7-дневен срок от постановяването им.
  Очаквам отговора Ви в посочения срок."""""""""""
  =========================
  Това е възражение от миналата седмица по акт срещу мен, по точно не е срещу акта, а срещу поведението на КАТаджиите! Тия с малките заплати...

 39. 39 Профил на datigo
  datigo
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Абсолютно това да си полицай в БГ трябва да си най гошемия прошляк некадърник и за нищо да не ставаш в живота.. 2% успеваемост на автокеажбите 2% шибани процента вие ебаватели де и тези хора даже и пари взимат.. като се знае че точно тяхните роднини са крадците нормално

 40. 40 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Как така сами си купуват униформите? Що за измислици?

  Преди 2-3 години имаше статии как се ще харчат пари за "дишащи" униформи, костюми за следователите и прочие.

  I had a dream, Joe
 41. 41 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Тея станаха бетер ромите от махалите, само претенции, искания и никакви ангажименти към обществото

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Това МВР е като черна дупка. Там, колкото и пари да излееш, ефекта е нулев. Колкото пъти се заговори за реформи и намаляване на чиновниците за сметка на оперативния персонал, скачат да стачкуват. Или нещо ще се промени, или няма пари.

 43. 43 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#14] от "extraCACA":

  А какво е учудващото тук, след като живеем в държавата на милиционерите? Подслушвания, разработки, поддържане на най-раздутия щат в държавната администрация, за да може кръговете около Дпс и Герб да си въртят далаверите.

 44. 44 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 563 Любопитно

  А ще отчетат ли "голямото" количество работа, която са свършили и вършат, за да искат повишение на заплатата, или това ще го пропуснат?

 45. 45 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Тези ги оправя само грузинският модел. Тотално уволнение на ВСИЧКИ и след това назначаване с конкурс на млади кадри. Впрочем в Грузия докато на практика са били без КАТ броят на произшествията дори намалял!

  Двойно намаляване на броят им и с 50% по-високи заплати, който не иска да не кандидатства. И забрана за "протести" на държавни служители в сферата на сигурността. Достатъчно привилегии получават, като не им харесва да напускат. За "протестиращите" автоматично уволнение с губене на заплатите при напускане, да го пише в трудовият им договор.

  До коментар [#11] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Подкрепям +++++++++++++++++++++

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 46. 46 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А аз си мислех че те стачкуват отдавна.

 47. 47 Профил на zlr
  zlr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да, трябва да се вдигнат заплатите на истиснките полицаи - най- вече тези, които са по улиците. Трябва да се оборудват адекватно, с професионална техника.Трябва и:- да отпаднат 20-те заплати- да почнат да си плащат осигуровките- да има професионално ръководство всяко РПУ и министерството като цяло (сега е връзкарство и некадърност)- да излязат от МВР пожарникари, бюрократи (регистрации в катво и какво ли още не)- трябва и кадърна прокуратураНие имаме нужда от можеща професионална полиция, която е мотивирана и обслужва гражданите, не шепа политически юнаци и мафията.
  —цитат от коментар 24 на ial


  МОЖЕ ЛИ ДА ДОБАВЯ И:
  ПРИНЦИПНО ОТПАДАНЕ КАТЕГОРИИТЕ ТРУД.

  МОТИВ:
  ЗА СТЕПЕН НА ТРУДНОСТ НА ТРУДА ИМА УНИВЕРСАЛЕН ИЗМЕРИТЕЛ - РАБОТНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.

 48. 48 Профил на Andrety
  Andrety
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#47] от "zlr":

  Абсолютно!

 49. 49 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#46] от "exit13":

  Или поне резултатите им говорят за това.

 50. 50 Профил на qwerty112
  qwerty112
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#47] от "zlr":Абсолютно!
  —цитат от коментар 48 на Andrety


  Кое е абсолютното?
  Че не правите разлика между трудност и вредност ли?!
  Друга тема е, че не всички полицаи работят при еднакво вредни и опасни условия, но трудът им е оценен еднакво.

  Все мисля, че да коментираш, без да познаваш детайлите, си е едно лично излагане, ама някои го правят тук почти всеки ден.

 51. 51 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  Тук, преди известно време някакъв ГЕРБ-ерски отворко ми разясняваше, че доходите на работещите, били тяхна си работа... Държавата нямала отношение.
  В тази връзка, да очаквам ли, баш милиционера бате Бойко да излезе пред колегите си и да им каже, че като не им харесват заплатите - да напускат! Или ще се сниши, по стар правешки обичай, докато отмине бурята...?!

  Бивш tww09306483.
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Весело

  Чудя ви се като толкова много им завиждате защо не кандидатствате в полицията!
  Представете си, че на сред площада на общинста има купчина ла.на!
  Общината дава 100 лева някой да ги изчисти. Никой не ще. 200 лева. Никой. 300!най-после един се навива, а взички останали започват да реват, защо дава толкова пари от техния джоб! Ами да бяхте ги изчистили при това качествено за 200 лева!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Гневно

  Иначе цялото обръщение си е една нескопосна заплаха и опит за изнудване.
  —цитат от коментар 6 на Kami


  Абсолютно!
  И това го правят за незамкойси път!
  Стига се до там, че да не правим разлика между престъпници-рекетьори и....."пазители" на реда!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#52] от "tribiri":

  Хайде сега си представи, че този, който се е навил да ги изчисти взема 300 лева и поляга на края на площада под сянката! И купчината си седи...

 55. 55 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До 50
  Не ми трябва нищо повече от Това, че на глава от населението полицията, прокуратурата и съда са в челната тройка на ЕС. Как си вършите работата всички го усещаме на собствения си гръб, ако не вярвайте питайте българите живеещи в селата. Същото важи и за прокуратурата и съда. Живеете в пазарна икономика, като не ви харесват заплатите и условията намерете си друга по-добра работа. Ако не можете да си намерите означава, че не заслужавате е сегашните си заплати.

 56. 56 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Хахха най -големите Хрантутници искат най много!!! Другари тюфлеци ,за пари се работи!!!! Като МВР са големи да напускат всички и без тях държавата ще е 100 по добре!!! С най много полЮцай сме в СВЕТА!!!!работа от МВР Е в полза на престъпниците

  Долу рушистите и фашистите
 57. 57 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Неутрално

  помните ли бившия министър Вучков,неговата реформа щеше да разтърси МВр и да мотивира тия които искат да работят,и щеше да съкрати поне наполовина администрацията..имаше и предложения доста от дейностите да се извършват от общините...ама баце и сие тихомълком си го изгониха...точно мафията иска да са такива деморализирани и демотивирани...и матряла понеже е гламав се връзва на гола кукичка...едва ли полицаите са виновни за сегашното състояние на МВР...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 58. 58 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Днес полицаите са най-добре отглеждани от държавата. За техните доходи и придобивки учителите и останалите държавни служители могат само да мечтаят. Рекетът на тия хрантутници трябва да бъде прекратен. Да си ходят като не им харесват заплатите. Да видят навън хората как изкарват жълтите стотинки, с които хранят децата си. Да видят какво е да се пенсионираш след 40 години работа на 65 години с 150 лв. пенсия. И тъй като от нищо не разбират, а са и много мързеливи, или ще станат престъпници или ще умрат от глад.

 59. 59 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Чудя ви се като толкова много им завиждате защо не кандидатствате в полицията!Представете си, че на сред площада на общинста има купчина ла.на!Общината дава 100 лева някой да ги изчисти. Никой не ще. 200 лева. Никой. 300!най-после един се навива, а взички останали започват да реват, защо дава толкова пари от техния джоб! Ами да бяхте ги изчистили при това качествено за 200 лева!
  —цитат от коментар 52 на tribiri

  Хората не им завиждат. Възмущават се. Предполагам най-вече тези, които с данъците си пълнят бюджета, откъдето се осигуряват заплатите на държавните служители, в частност и полицаите.
  Дали сте твърде елементарен пример. Пак тези данъкоплатци имат право да от общинските власти да осигурят чистота. И да държат сметка как се изразходват средствата. В интерес на истината трябва да се признае, че в последните години градовете и селата станаха по-чисти.

 60. 60 Профил на qwerty112
  qwerty112
  Рейтинг: 229 Весело

  Пари ли?!?По-високи заплати?!?А да ме цунете по продължението на гръбнака не искате ли,мързеливи трътльовци!
  —цитат от коментар 16 на tedif


  Най-вероятно ти ще ги цунеш, немързелив нетрътльо.

 61. 61 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  Любопитна подробност в общата картина е, че министър-председател - вече трети недовършен мандат - е кой? Бойко Борисов. Който е завършил какво? Школата на МВР. И е работил какво? В пожарната, служба на МВР. И четири години беше какъв? Главен секретар на МВР. Т.е. баш шеф на полицаите. Верно? Е, тоя щом МВР-то не може да оправи какво може? Как какво? Да реже ленти, да рита мачлета, да вози к...ви с държавни самолети. И от време на време да подава оставки. Малко ли е, вие какво искате? Я по -тихо - вие си го избрахте!

 62. 62 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Докога ще се хрантутат тези търтей, возят си задниците в коли, никаква дейност, резултатът злодея не известен преписката се прекратява. Колко пъти им се увеличава заплатата, колко пъти пенсиите при това не заслужено, ако се погледне у.обективно и с тях и без тях е все тая!!

 63. 63 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Това е една от няколкото професии, които, ако стачкуват, няма и да разберем, че са спрели да работят. Е, стига да не блокират кръстовищата...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 64. 64 Профил на dublivo
  dublivo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Що за наглост е да искаш 15% увеличение на заплатата, когато огромна част от битовата престъпност се третира по чл.93, т.9 от НК, т.е. като маловажен случай.
  Значи за всички нас, гражданите, кражби до 300 лв. от собствеността ни е маловажен случай, а за 300 лв + в портфейлите си са способни са наддадат вой до небесата, да ми се наливат отново с минерална вода и бълват облаци тютюнев дим?!
  Ха ма ха????!!!

  Или както каза мой приятел след поредното писмо от МВР, в което любезно го уведомяваха за маловажността на претенциите за откраднатото му имущество:
  "300 маловажни цирея на задника им да цъфнат!"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK