Борисов, Станишев и Сакскобургготски: Черноморието трябва да стане европейски приоритет

Симеон Сакскобургготски, премиер на България в периода 2001-20015 г., Сергей Станишев, министър-председател от 2005 до 2009 г. и Бойко Борисов премиер за трети път - през 2009-2013 г.; 2014-2017 г. и след последните парламентарни избори отново пое поста.

© Анелия Николова

Симеон Сакскобургготски, премиер на България в периода 2001-20015 г., Сергей Станишев, министър-председател от 2005 до 2009 г. и Бойко Борисов премиер за трети път - през 2009-2013 г.; 2014-2017 г. и след последните парламентарни избори отново пое поста.Трима премиери на България се обединиха около една идея - темата за Черноморието да стане европейски приоритет. Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов участваха в дискусия на тема "Европа отново на път", организирана от председателя на Партията на европейските социалисти.


"Черноморският регион е позабравен и в България, и в Европа. По време на председателството може да отправим ясно послание за съвместни инициативи, особено в областта на околната среда, която е приоритет." Това заяви пред журналисти Станишев, което бе подкрепено и от другите двама премиери по време на дискусията.


След като се обърна към присъстващите със "скъпи европейци", Сакскобургготски започна изказването си с препратка към ранните си години. Той заяви, че роден преди 80 години, т.е с цяло поколение преди създаването на Европейския съюз, който е на 60 години. По тази причина Сакскобургготски коментира, че помни времето, когато Европа е живяла разделена - от войни, от политики, от желязната завеса.
"Живях от двете страни на желязната завеса - със сърцето в едната, с тялото в другата."


Премиерът от 2001 до 2005 г. допълни, че мирът не е даденост и това не трябва да се забравя. По думите му България ще председателства съюза във времена на тежки предизвикателства и турбуленции. За пръв път има реален риск младите да се озоват в по-лошо положение от родителите си и за пръв път след Втората световна война единството на Европа е поставено на карта. Като трети проблем той очерта мигрантската криза.


"И аз съм бил мигрант, знам какво е да си немил и недраг. Решението тук не се измерва в квоти, убежище или паспорти.


Отговорът е в човещината и това, какво всеки от нас е готов да даде", заяви Сакскобургготски, след като цитира папа Франциск. В тази обстановка по думите му България не може само да протестира срещу разделение, а да каже с какво може да допринесе за единството.


"По природа съм оптимист, за някои и наивник, но истински вярвам, че ЕС ще оцелее.


Надеждата ми е, че докато гледаме в бъдещето, в другите планети, няма да допуснем ЕС да се разпадне", завърши той.


"Ако ЕС не изнася мир, ще внася бежански вълни и несигурност", заяви премиерът от 2005 до 2009 г. Сергей Станишев. По думите му европейските граждани искат повече Европа в няколко направления - повече сигурност, в това число и социална, координиране на икономическите политики, силна външна политика.


Той заяви, че в Европа има огромна лична и обществена несигурност заради ежедневния терор, мигрантската криза и растящите социални неравенства.


"Убеден съм, че ЕС ще оцелее. Но той ще се промени и от нас зависи дали ще бъдем консуматор на чужди решения или фактор за вземането им",


подчерта Станишев. Призова дебатът в България да не се изчерпва с еврофондовете. И подчерта, че след като чрез тях страната иска солидарност, трябва и да даде, включително и по темата за бежанците.


Като организатор той заяви, че резултатът от дискусията в страната може да е шести сценарий за пътя на Европа, различен от петте, представени в бялата книга на Европейската комисия, но такава трябва да се състои. По думите му ЕС не е само общ пазар, а политически съюз, системата обаче е бюрократична и работи бавно, а съюзът се разглежда като наказващ орган.


Премиерът Бойко Борисов заяви, че "председателството не е само за пред чужденците",


а е нужна общодържавна визия и позиция. Опита с хумор да представи един от проблемите пред ЕС - тероризма - през последните месеци е изпратил 20-30 съболезнователни писма, като вече се чудел какво да пише, защото трябвало да се проявява творчество. Обобщи, че европейците вече са свикнали с тези новини.


Той заяви, че ако се погледнат Балканите, нещата се редуват така: страна членка, страна нечленка, но винаги оттук тръгвали лошите неща.


В момента България има съседки с много проблеми и е най-стабилната в региона.


Не може като председателства ЕС, България да иска присъединяването на съседите към ЕС, защото елитите им не са готови, допълни Борисов. Каза, че се обсъжда идеята на обикновените хора от страните държави, които не са членки на ЕС, да се дават европейски паспорти, докато елитите им си направят реформите.


Той се съгласи с тезата на другите двама премиери, че Черноморието трябва да стане европейски приоритет. Припомни, че има разработена и Дунавска стратегия, по която "натиска много Австрия, като България и Румъния са също много активни, но няма черноморска стратегия".


"Нещо повече нашето море, любимото ни море е наричано локвата на Русия без ответна реакция по въпроса - а, защо така.


Царят захвана темата с екологията, но то е туризъм, икономика, инфраструктурни проекти. Огромни възможности дава Черно море за този регион. Приветствам идеята да се вкара темата в приоритетите", коментира Борисов.


Какво каза още Борисов за задължителността на влизането в еврозоната и призива му за създаване на армия на ЕС четете тук.


По последната тема го подкрепи изцяло вицепрезидентът Илияна Йотова, която заяви, че е един от най-горещите почитатели на европейски отбранителен съюз. Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова, да не се допуска Европа на различни скорости. По думите ѝ през 10-те години членство на България в ЕС Европа е преживяла много кризи – финансова, икономическа, социална, а сега и мигрантска.


"Тези кризи породиха евроскептицизъм, национализъм и поставиха европейските лидери пред изпитание и пред въпроса: "Европа на път, но накъде?"


По думите ѝ като организатор на дискусията Станишев е хвърлил ръкавицата към нея и Борисов, които трябва да продължат съвместно дебата за бъдещето на Европа и България в нея.


Въпросът не е дали ще я има Европа, а как, в какъв формат.
Това коментира министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Тя се спря на петте приоритета, които ще са водещи в рамките му - икономическо развитие, социална политика, енергиен съюз, правосъдие и сигурност и външната политика на ЕС за тероризма и мигрантската криза.


Министър Павлова отново подчерта, че председателството е шанс за страната да промени имиджа си, но и да докаже, че отговаря на критериите за Шенген. "Работим усилено за това, но това трябва да се прави интелигентно, без да се шуми много, трябва да сме много внимателни. Това, че не го говорим, не значи, че не работим по темата", коментира тя по отношение на приемането ни в шенгенското пространство.


По думите ѝ вълната на евроскептицизъм се обръща и трябва да се използва този момент, за да се намери най-добрият начин да се отговори на предизвикателствата.


На предстоящите срещи на 20 и 23 юни - на външните министри и на Европейския съвет, България влиза "напълно готова", без отворени, висящи проблеми, по които трябва тепърва да се търси консенсус.


По думите на бившия министър по европредседателството Деница Златева през следващата година страната трябва да даде увереност на ЕС, че може да ѝ има доверие. България не трябва да налага националните си интереси, а да балансира между интересите на всички. Тя изрази недоволството си, че за влизането на България в Шенген се говори не за охрана и сигурност, а за антикорупция, съдебна реформа и Механизма за сътрудничество и проверка. Затова е важно председателството, допълни Златева. Изрази увереност, че страната ще се справи.


Ивайло Калфин, специален съветник на еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер, коментира от своя страна, че предизвикателствата предполагат промяна в ЕС. "Той няма да остане такъв, какъвто е в момента. Това е със сигурност, но важно е как решаваме въпросите.


Ние не ги решаваме, като ги делим на по-малки части.


Нито една държава не може по-убедително да се справи с всички предизвикателство по-добре, отколкото целият съюз като цяло", отбеляза той.


По думите му големият риск е свързан с управлението на еврозоната и оборудването с необходимите инструменти, за да не се разпадне. "За мен е важно не еврозоната да стане жертва на ЕС, но ЕС да не стане жертва на еврозоната", коментира Калфин.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов направи свой превод на темата на дискусията - Europe back on track, което според него е "Европа пак да влезе в релси". За своя ресор заяви, че е


важен балансът между конкуренция, опазване на околната среда и икономика.


Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин заяви, че властта дължи обяснение на разбираем език какво е ЕС и какво засяга хората. Да им преведе значението на председателството и да върне темата в обществения и парламентарния дебат.


Бъдещето на Европа коментираха и анализатори, и политолози. Според професор Антоний Тодоров рискът пред ЕС е да стане междудържавно обединение, в което страните ще се състезават по националния си егоизъм.


Политологът Даниел Смилов заяви, че сценарият за Европа на няколко скорости е най-реалистичен, а за общоевропейска федерация е утопичен. За България третият е най-нежелан, но тя трябва да


настоява за гарантиране състоянието на държавите, които останат на по-задни скорости, да няма път назад за тях.


България освен това трябва да се бори да няма дискриминиращи критерии за преминаване от една на друга скорост, като например изискване да има 75% от БВП на развитите европейски държави, което ще постави България за дълго най-назад. По думите му капанът на сегашната ситуация е, че срещу статуквото се създават крайни националисти за излизане от ЕС.


Според политолога Мартин Табаков


най-пострадала е средната класа и на нея се обръща най-малко внимание.


Ресурсите в България по темата за пътя на Европа са четири, заяви политологът Евгений Дайнов. Единият е политическия елит, който няма капацитет да се справи с въпроса сам, интелектуално-академичната общност е вторият, който обаче "излезе доста хилав", третият са медиите, но в повечето има ръст на публикациите срещу ЕС и демокрацията, и четвъртият, който се явява от време на време, е революционното крило, което се нарича протестна общност. Дайнов отбеляза, че тя не клати държавата, не са соросоиди или зелени тролове, а се активизира, когато политическият елит се спъне или замотае.


"Ние сме благословени с това",


коментира още политологът.


"Революционното крило може да е срещу вашето правителство и да иска оставки, но не е срещу държавата и ЕС", обърна се той към политиците. Припомни, че в Македония и Молдова например нямат такова крило и "докато има такъв тип граждани, аз съм оптимист".

  Коментари (42)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
   Willy Messerschmitt
   Рейтинг: 3352 Любопитно

   Явно наистина има раздвижване на руските слуги у нас...сутринта Гоце ,после конференция,Съсела,Дайнов.И леко врифолните изказвания за енргетика,тръби,руското езеро Черно море....дайте да дадем!Явно Кремъл е форсирал агентите да агититират...зер газ трябва да се продава

   До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
  2. 2 Профил на 442
   442
   Рейтинг: 1253 Неутрално

   То е бе Бойко. Голяма част от черноморието се застрои с Европейски средства, даже и за пречиствателни станции ни дадоха, какво повече !!!

  3. 3
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  4. 4 Профил на ppopov_67
   ppopov_67
   Рейтинг: 679 Неутрално

   Заради тия тримата "юнаци" сме на това дередже.
   Докаран от Любен Гоцев мадридски мошеник, който излъга българския народ и спря нормалния демократичен процес, започнал преди него.
   Руският поданик, който пое топката и ни вкара в още по-голяма дупка.
   И в дясно пожарникаря, инсталиран от същите кукловоди, който се пъне да бъде КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
   На червено-жълто кафявата мафия, която узурпира буквално всички сфери на живота в нещастната ни Родина.
   Спасение няма. Освен ако най-сетне не прогледнем.

  5. 5 Профил на Приказки под шипковия храст
   Приказки под шипковия храст
   Рейтинг: 279 Весело

   И ето какво казАл още Бибко днес: "Ще си оширим газопреносната мрежа, че да превозваме повече газ."

  6. 6 Профил на Приказки под шипковия храст
   Приказки под шипковия храст
   Рейтинг: 279 Весело

   Извинете, чудех се какво в думите Му не е наред - казАл е "ошириме".

  7. 7 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 2333 Неутрално

   Доньо, действай...таман са ти се наредили...
   —цитат от коментар 3 на joro4900


   взе ми думите от устата... дотук тези ми дължат едни 16 години

  8. 8 Профил на reply
   reply
   Рейтинг: 768 Неутрално

   КЪФ ПРИОРИТЕТ,МУТРЕНСКИ ЛИ,МИ ЧЕ ТАМ ПРОСТОСМЪРТЕН НЕ МОЕ ДА ПРИПАРИ БЕ, МУТРИ НАВСЕКЪДИ , ПУДРАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ПЕСОКО,СМЕШНИЦИ

  9. 9 Профил на Judjuk
   Judjuk
   Рейтинг: 3225 Неутрално

   "Нещо повече нашето море, любимото ни море е наричано локвата на Русия без ответна реакция по въпроса - а, защо така."

   Пука и на Европата за Черно море?! То да не е Атлантика, дето е пътят директен към обятията на Големия брат? В руската локва те ще идват само с военни кораби. Пък Боко нека си мечтае за платноходки и туризъм. Ееей, кой ни сбра в един съюз? Май Монката беше?

  10. 10 Профил на Булаир
   Булаир
   Рейтинг: 598 Весело

   ... И най-вече Слънчев бряг и околностите

  11. 11 Профил на За да останат ХОРА в България.
   За да останат ХОРА в България.
   Рейтинг: 714 Неутрално

   Снимката е прсто уникална.. Царю изглежда с малък рог на главата си, серГЕЯ с еврейска шапчица, а на бат бокйко какви бицепси са се показали - не е истина просто..

  12. 12 Профил на Сатана Ликующий
   Сатана Ликующий
   Рейтинг: 1940 Неутрално

   Черно море не интересува Европа. Ама никак не я интересува. В тези тежки времена, когато Доналд Тръмп им посочи, че нямат гащи за да си отбранява задните части от кучето, те нямат ресурс и желание да се занимават с това взривоопасно Черно Море.
   Единственно имаме шанс и то голям като транспортен коридор. Но не и през Черно Море, понеже нямаме търговски флот. Така че е ясно, че китайското карго ще минава не през Черно море, а през Солун и след това с влак през Македония и Сърбия. Туризъмът е добро нещо, но няма голям шанс за рязко увеличаване. Може малко газ, но основно магистралата е Турция, Гърция, Италия.

   Само простите хора си мислят, че има прости неща!
  13. 13 Профил на ''zms15783''
   ''zms15783''
   Рейтинг: 501 Неутрално

   ще стане, ще стане... ама в някой друг живот.

  14. 14 Профил на Роси
   Роси
   Рейтинг: 7814 Неутрално

   С такива , като вас ,обаче се превърна в руски приоритет.

  15. 15 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
   Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
   Рейтинг: 530 Гневно

   Заради тия тримата "юнаци" сме на това дередже..
   —цитат от коментар 4 на ppopov_67

   Така подредени на снимката са като "синове" на Доньо Донев.
   И биха били мног, много жалки, ако не бяха разкатали Родината ни.
   Да припомним "сполуката" и "стабилността" докарана на България от тия:
   1. Последно място по стандарт на живот в ЕС
   2. Първо място по смъртност
   3. Последно място по свобода на медиите
   4. Пърово място по замърсеност на въздуха
   5. Последно място по върховенство на закона и независимост на съда
   5. Първо място по корупция

   Както виджаме, благодарение на тия сме истински пример за "европейско развитие" съчетано с ГЕРБава "стабилност"!


   Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
  16. 16 Профил на primaxm
   primaxm
   Рейтинг: 442 Весело

   Хубава седянка са си спретнали. Истински отббрани юнаци. Пак искат нещо от някого или чакат нещо от някого. Само така! хахах :-) :-)

  17. 17 Профил на yavooor
   yavooor
   Рейтинг: 1463 Неутрално

   Армията европейска, Черноморието европейско, само тиквата остава банкянска.

  18. 18 Профил на Един препатил
   Един препатил
   Рейтинг: 3434 Неутрално

   До коментар [#4] от "ppopov_67":

   Заради тия тримата "юнаци" сме на това дередже.
   —цитат от коментар 4 на ppopov_67


   Тези тримата "юнаци" заедно с "мъдрия" български народ доказаха, че министър-председател на България може да бъде Сульо, Пульо и Филанкишията. Точно в тази последователност. Както са и наредени на снимката.

  19. 19 Профил на BIG AL
   BIG AL
   Рейтинг: 1366 Неутрално

   Добре ги вижте тези тримата ..запомнете ги ...Ако тъпчем на едно място - толкова години, ТЕЗИ тримцата са причината ..
   Тези , тарикатите - на гърба на цял един народ ....

   BIG AL
  20. 20 Профил на bobyb
   bobyb
   Рейтинг: 954 Неутрално

   Така, с Черно море да се занимаваме. Това ми напомня за едно друго руско мекере което обяви 2008-ма за ден на Русия (!?!?) - годината в която правехме 100 години от обявяването на независимостта.
   Случайни съвпадения, сега какво прикриваме?

  21. 21 Профил на clutch
   clutch
   Рейтинг: 660 Весело

   Показателна снимка за последните ни десетина години: Крадецът, Лъжецът и Борецът :)
   Да не се чудим още защо тва кафЕвото около нас НЕ Е ШОКОЛАД :)

   Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
  22. 22 Профил на Stewie
   Stewie
   Рейтинг: 908 Неутрално

   тези трима дискредитираха демокрацията ,при това съвсем съзнателно и целенасочено

  23. 23 Профил на BIG AL
   BIG AL
   Рейтинг: 1366 Неутрално

   А Рапонии , платноходката, къде живее??? В Централна Европа ли - за да иска някой ДРУГ - да обръща внимание на Черно море !!
   Кой трябва да ИСКА ТОВА ???
   Само че, не му стиска - след окупацията на Крим ...
   Пак на Газпром нещо ще разширява , след като им платихме над 600 млн, евро - БЕЗ договор за АЕЦ-а
   и даже назначи ТОЗИ , който е подписал - за представител на държавата в ЛУК ..!!???
   Жалък, дребен , селски хитрец - модел "тодор живков" ....

   BIG AL
  24. 24 Профил на Ще върнем България в Европа
   Ще върнем България в Европа
   Рейтинг: 2077 Любопитно


   Симеон "живял от двете страни на желязната завеса" - съответно "Желязната завеса" не е издигната от СССР, а се е самопостроила или сама или от инициативен комитет, някъде в нищото, между любимия му Комунизъм, и гнилия запад,. където по думите му той бил "немил недраг".

  25. 25 Профил на klimentm
   klimentm
   Рейтинг: 3677 Весело

   Трите бели мишки се замислили ?!
   Окрадохте ортълъка серсеми!

   klimentm
  26. 26 Профил на Танас
   Танас
   Рейтинг: 1670 Неутрално

   Е те това е баш снимка за комикси.
   Дневник турете я при другите фотки инак децата няма да имат на кадро обновената БКП барабар с водачите на двете си леви крила.

   "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
  27. 27 Профил на mara71
   mara71
   Рейтинг: 527 Неутрално

   И Черноморието, и Дунав, и отбраната! И Пловдив, Бойко, като Европейска столица! Българските политици нямат ресурс..... Закривай!

  28. 28 Профил на султана глаушева
   султана глаушева
   Рейтинг: 334 Неутрално

   От тримата говорещи двама са нелегитимни. Сергей, дето първият му работен ден беше като премиер, загуби всички възможни избори, плю на всички принципи на партията си и куп други неща, дето, ако трябва да ги изредя, животът няма да ми стигне! ББ, дето беше бодигард на царя. Искаш ли да работиш премиер, не работиш бодигард на предшественика си, защото от километър ти личи, че си проект! Просто е...срамота. Царят, ако не се беше издънил с имотите си (на оня свят ли ще ги носи), беше единственият легитимен. Направи добри неща. А и сега е стар човек. Хайде, Ваше Величество, кажете ни какво става! Писна ни да ни говорят полуистини, неистини и явни лъжи! Какво ни чака? Кой командва парада и каква ни е ролята? Защото от бодигардът ви чуваме само "каквото кажат шефовете". Кои са ги знаем. Ама какво искат?

   Мърфи е оптимист!
  29. 29 Профил на penchoo
   penchoo
   Рейтинг: 497 Неутрално

   Егати резила български, че тези тримата благодарение на "волята народна" ни се изредиха да ни премиерстват!

  30. 30 Профил на dearblue
   dearblue
   Рейтинг: 544 Неутрално

   трите конституции в деиствие
   търновска
   комунистическа
   демократична

  31. 31 Профил на Танас
   Танас
   Рейтинг: 1670 Весело

   Симеон Сакскобургготски, премиер на България в периода 2001-20015 г.,
   ================
   Малиии авторката Крадлив Дедо ако е до 20015 г. министЕр голи връовЕ шъ останат само и Държавата ще е като добре изметен 'амбАр.:-)

   "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
  32. 32 Профил на Храбър
   Храбър
   Рейтинг: 3717 Неутрално

   На такава снимка се казва mug shot.
   Само дето липсват още двама от доновете на престъпния свят в България.
   Доган и Гоце Първанов.

   "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  33. 33 Профил на Храбър
   Храбър
   Рейтинг: 3717 Неутрално

   Снимката е прсто уникална.. Царю изглежда с малък рог на главата си, серГЕЯ с еврейска шапчица, а на бат бокйко какви бицепси са се показали - не е истина просто..
   —цитат от коментар 11 на ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!


   Очевидно на Борисов коремът расте толкова бързо, че шивачите не успяват да му насмогнат. Затова и сакото му пред коремната област е широко отворено.

   "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  34. 34 Профил на dearblue
   dearblue
   Рейтинг: 544 Неутрално

   както е казал доган
   пътя към европа минава през босфора
   "заточеници"
   не ни искат в европа

  35. 35 Профил на Mai-ski_17.
   Mai-ski_17.
   Рейтинг: 225 Неутрално

   Три омазани самолетни писти.

   Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
  36. 36
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  37. 37 Профил на nlg43523861
   nlg43523861
   Рейтинг: 8 Неутрално

   По-интересното е друго изказване:

   "Цели поколения, израснали в тези държави, явно са поставени в условия, в които действат по този начин. Помня, че за България винаги се поставя въпроса за интеграция на ромите, а сега като гледам как са интегрирани във Великобритания, Белгия, Франция етносите - мисля, че и на тях трябва да им поставим въпроса как са интегрирани. Всъщност не са успели. Това е истината, болезнена, неприятна, не е модерно да я кажеш, дори е опасно в политически план", каза премиерът.

   Защо не акцентирате върху тая истина? ББ разкрива и че не е много политкоректно да се произнася на глас и дори е опасно за него, т.е. ще му се карат, ще го наказват. Ето така работи евроатлантическия режим над Европа - не само немаш право на независима политика, но немаш право и да говориш по неудбоните въпроси!

  38. 38 Профил на penetrating
   penetrating
   Рейтинг: 5721 Весело

   Само какви премиери имаме: руснак, цар и неговият бодигард. И излъчването им е такова, и приказките им :)
   Господи, защо си българин само на футболния терен? :)
   А и дневник има изкривено чувство за хумор с това премиерстване на Симеон от 2001 до 20015 година :)

   Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  39. 39 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
   'ΕΡΕΒΟΣ
   Рейтинг: 2816 Неутрално

   До коментар [#12] от "vxa15365434":

   Доста точен коментар !
   Обсъждания от ЕС воден канал от Солун до р.Дунав също ще намали значението на Черно море и Босфора ! Китайците са готови да го построят за тяхна сметка.Пристанището в Солун не беше дадено случайно на немска компания за ползване !

   http://danube-cooperation.com/danubius/files/2013/09/dunav_morava_vardar_egejsko_more.jpg

   Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  40. 40 Профил на Явор Рг
   Явор Рг
   Рейтинг: 279 Неутрално

   До коментар [#1] от "Messerschmitt":

   Има признаци на наличие на договорка между САЩ и Русия.
   Съжалявам, че аз трябвяаше да ти го кажа.

   .
  41. 41 Профил на Fiji
   Fiji
   Рейтинг: 1875 Неутрално

   "Опита с хумор да представи един от проблемите пред ЕС - тероризма - през последните месеци е изпратил 20-30 съболезнователни писма, като вече се чудел какво да пише, защото трябвало да се проявява творчество. Обобщи, че европейците вече са свикнали с тези новини."

   Е, няма срам този човек! И той майтапчийски изказвания като Валери Симеонов. Това е кощунство!

  42. 42 Профил на Светлозар Колев
   Светлозар Колев
   Рейтинг: 282 Разстроено

   Рушители на съвременна България!

  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK