Юристи искат оставката на Цецка Цачева

Министърът на правосъдието Цецка Цачева

© Надежда Чипева, Капитал

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЮристи са организирали петиция с искане за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева заради "възгледите Ви за разделението на властите и тяхното взаимно възпиране, за върховенството на закона и независимостта на съда, изглежда, не съответстват в пълна степен на смисъла, който съвременното демократично общество придава на тези понятия".


Писмото е отправено до Цачева и към сряда по обед то е подписано от над 10 юристи, като сред тях са Здравка Калайджиева, съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ, 2008 - 2015), и доц. Кристиян Таков – преподавател по гражданско право. Петицията е отворена и към нея може да се присъедини всеки.


"Дневник" публикува пълния й текст.
ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаема госпожо Цачева,


Всеки от подписалите настоящото искане е юрист с професионални познания, продължителен опит и определено мнение по необходимостта от реформа на българското правосъдие. Каква следва да е тази реформа, за да се осигури справедлив съдебен процес за гражданите в съответствие с приетата от Народното събрание концепция, е експертна тема. От публичните Ви изказвания за състоянието и бъдещето на реформата на съдебната система и коментарите Ви за опитите на председателя на Върховния касационен съд да предизвика сериозното им обсъждане на най-високо равнище, оставаме с впечатлението, че


възгледите Ви за разделението на властите и тяхното взаимно възпиране, за върховенството на закона и независимостта на съда изглежда не съответстват в пълна степен на смисъла, който съвременното демократично общество придава на тези понятия.


Изненадани сме от факта, че изразените от Вас позиции по необходимостта от съдебна реформа са противоположни на застъпваните в чужбина мнения на г-жа Екатерина Захариева - заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи относно стремежа на страната да извърши препоръчаните в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка от ЕК на ЕС промени.


Считаме, че реформата на съдебната система е преди всичко вътрешен обществен въпрос, който засяга всички български граждани. Осигуряването на справедлив съдебен процес и върховенство на закона в Република България е процес, който не следва и не може да бъде политизиран или ограничен до мандата на определени лица, или управлението на една, или друга партия, защото гражданите на демократичните общества следва всякога да имат достъп до независим съд и закони, пред които всички са равни.


Справедливостта, от която всички се нуждаем, няма политически цвят и не може да бъде осигурена само от законодателя в рамките на мандата на една или друга партия.


Припомняме Ви, че според българския Закон за нормативните актове, законопроектите подлежат на задължително обществено обсъждане. Независимо от това дали споделяме конкретните предложения за промени, ние не виждаме кой друг, ако не съдиите, са компетентни да формират мнение и предлагат промени в тази област, както и да участват активно в обсъждането им. Намираме за крайно неуместно изказването Ви, че "ако иска промени, г-н Панов следва да се кандидатира за депутат".


По този повод Ви припомняме, че през 2016 г. Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди Унгария за нарушение на свободата на изразяване на бившия председател на унгарския Върховен съд - г-н Андраш Бака, поради реакцията на властите по изразени от него критики към предприетите законодателни реформи. В това решение ЕСПЧ подчерта, че "темата за функционирането на съдебната система е от обществен интерес и че дебатът по нея е защитен от чл. 10 от ЕКПЧ.


Дори даден проблем да има политическа окраска, това само по себе си не е достатъчно, за да бъде обезкуражен съдия да прави изявления по въпроса.


Нещо повече, предсрочното прекратяване на мандата на г-н Бака е имало безспорен "смразяващ ефект" и е можело да обезкуражи съдиите да участват в общественото обсъждане на законопроекти и да изразяват становище по въпроси, свързани с независимостта на съда". В резолюцията си от 17 май 2017 г. Европейският парламент се позова на това решение и изрази опасение за системна заплаха за принципите на правовата държава в Унгария, като призова Съвета да задейства чл. 7 от Договора за ЕС. Със съжаление констатираме, че тези обстоятелства като че ли не са били напълно осмислени.


По наше убеждение, ролята на министър на правосъдието е да свързва изпълнителната и съдебната власт, а не да ги противопоставя, или да злепоставя представители на коя да е от тях,


а ролята на Висшия съдебен съвет, който Вие председателствате, е да осигурява и брани независимостта на съдебната власт, а не да пренебрегва мнението и достойнството на нейните представители. Като считаме, че публичните Ви изявления са несъвместими с тези функции, настояваме за незабавната ви оставка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Добре де, нали Христо Иванов беше министър.
  Защо се отказа?

 2. 2 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ша са сетите, че тя по дефолт не знае къде се намира...Вие за реформи, за справедлив съдебен процес и върховенство на закона ще и говорите...

 3. 3 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Любопитно

  “Всеки от подписалите настоящото искане е юрист с професионални познания, продължителен опит и определено мнение по необходимостта от реформа на българското правосъдие.”

  Таков освен това е член на ДАBG!
  Толкова ли не успяха ли да изтъпанят някой без партиен билет?

  I Want To Believe
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3155 Весело

  възгледите Ви за разделението на властите и тяхното взаимно възпиране, за върховенството на закона и независимостта на съда изглежда не съответстват в пълна степен на смисъла, който съвременното демократично общество придава на тези понятия."Ма какви възгледи за разделение на властите очаквате да има един комунист.

 5. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 861 Весело

  Дневник, това "юристи"' в случая е доста условно. По-точно е да се напише:
  Да България иска оставката на Цецка Цачева

  Не би имало нищо лошо, защо трябва да се крият под "юристи"?

 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 999 Неутрално

  , Цеца може да бие само звънеца. Баце й подари стол в МС за да я утеши, че много й се насъбра тази година, че и за депутат не я искаха нейните избиратели

 7. 7 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 479 Неутрално

  За тези "юристи", чуждестранните им спонсори и свързаните с тях български олигарси съдебната реформа означава само едно - превземане на системата чрез назначаване на техни хора.

  Останалото са само красиви думи за опаковка.

 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Добре де, нали Христо Иванов беше министър.Защо се отказа?
  —цитат от коментар 1 на DJTrump


  Защото едни двеста и кусур зависими продажници си плюха безсрамно на подписите и саботираха реформата му може би?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#8] от "virtual brain":

  Ааа, значи само той бил читав.
  Е това не го знаех, благодаря.

 10. 10 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#6] от "stanislavdi":

  Ни за депутат става , ни за президент . Но виж за стругар става . И без това вижданията и за съдебна реформа са едни такива , като да са минати през струг

 11. 11 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Сега ще гледаме един такъв -тука има тука нема. Икономиката била общопознаваема.Сега стана и правосъдието, а след някой и друг ден още КОЙ ще е общопознаваем?

  mihala
 12. 12 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#8] от "virtual brain":Ааа, значи само той бил читав.Е това не го знаех, благодаря.
  —цитат от коментар 9 на DJTrump


  Всъщност двама са читавите - Христо Иванов и Лозан Панов . То за това е това плюене по тях .

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1334 Весело

  Цецка, обещава да си помисли за оставка, само ако Здравка Калайджиева обещае да ѝ ходатайства и да я намърда за съдия в ЕСПЧ.
  Така де, няма само БКП и Бацко, да я пробутват напред, пък после да се ошумоляват . Време е и цялата правна общност да оцени грандиозният /Цачево-юридически/ напредък от знатна многостаночница до правосъден министър.
  Още повече, че някъде по пътя между София и Пекин, осъществи даже една реформа, онази съдебната май......

 15. 15 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#12] от "v.n.t.news":

  Е с двама човека каква съдебна система да направиш. Или викаш Христо Иванов да е главен прокурор. Така става. Ама трябва и някой да го избере.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  И без ГЕРБ ще има реформа в съдебната система !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Лелята Цецка е като форумните червено-гербаджийски тролове със знания 2.5, почти среден 3,ама не достига.
  От треторазредни комуноиди-гербаджии толкова.
  Това е положението.

 18. 18 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Ех тази снимка...Беее....бееее...бééééééé.

  VD
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Ми Цецето като бивша фризьорка и РАБФАК толкова си може, научила е само хайдутлуците и как се рипа от партия в партия - БКП-СДС-ГЕРБ.....и може още :-)

 21. 21 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Цецка Цачева, кой знае защо и как, превъзхожда тези нагли КВАЗИюристи толкова пъти, колкото си поиска... Какъв ли зор голям ги е подгонил, след като са напълно шашардисани?

 22. 22 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  До коментар [#13] от "Минас Бахдасарян":

  ти добре ли си? какъв алкохолик и какъв тъпанар? Различни критики може да имат основание спрямо него но е и, че е тъп или алкохолик - това е смешно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 23. 23 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Тези юристи вероятно са хора на Панов. Те много добре знаят, че от министъра на правосъдието нищо не зависи. ВСС управлява съдебната власт.

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Империята отново атакува...

 25. 25 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#8:"virtual brain"][/quote]

  А защо тогава ХИ предварително обещаваше "велики" реформи, след като не знаеше дали депутатите са толкова умни красиви като него или са , цитирам Ви: ....зависими продажници .........

 26. 26 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":

  Цеца е от герп, Таков е от ДАБГ (по твои думи), а ти от кои си?
  Дефинирай се като партийна принадлежност, защото я имаш и тогава оспорвай правото на когото и да е да пише на кака ти Тетка.
  Панимаеш?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 27. 27 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#23] от "voyko":

  И вие искахте да кажете ... .
  Какво?
  Моля пояснете, че нещо не ви се разбира.

  Тези юристи вероятно са хора на Панов. Те много добре знаят, че от министъра на правосъдието нищо не зависи. ВСС управлява съдебната власт.
  —цитат от коментар 23 на voyko


  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Друугари,

  Да дадем съдебната система на другарите Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Иван Костов, белким мирясат и спрат да глупеят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "ние не виждаме кой друг, ако не съдиите, са компетентни да формират мнение и предлагат промени в тази област, както и да участват активно в обсъждането им. Намираме за крайно неуместно изказването Ви, че "ако иска промени, г-н Панов следва да се кандидатира за депутат"."

  Тия "топ" юристи да се поучат от Слави Трифонов. Намери начин да вкара проекто закон в парламента - чрез омбудсмана и Кадиев. На аналогично предложение от човек или група от ВСС Цачева няма да откаже. Да, ама не. Някои хора упорито конкурират Корни по произвеждане на лозунги. Е, само с лозунги не става.

  п.с. Писах го и клуб Z.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":

  Ти предполагам си доволен от Баце, Цецка, Цаци и Прасчо докъде са я докарали та не ти се иска да я дадеш на други, предполага по-некадърни, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 32. 32 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":

  И да знаеш - не е само Таков, а и др.:
  1. Здравка Калайджиева – адвокат (1980 – 2007 г.), съдия в ЕСПЧ (2008 – 2015 г.);

  2. Станислав Костов – адвокат от 2007 г. и преподавател по право на Европейския съюз;

  3. доц. Кристиян Таков – преподавател по гражданско право;

  4. Ина Лулчева – адвокат от 1986 г.;

  5. Емилия Недева – адвокат от 1986 г.;

  6. София Разбойникова – адвокат от 1999 г.;

  7. Николай Руневски – адвокат от 1997 г.;

  8. Георги Атанасов – адвокат от 1992 г. , председател на Пети районен съд – гр. София (1985 – 1989 г.), заместник-председател на Софийски градски съд (1989 – 1992 г.);

  9. Йорданка Бекирска – адвокат от 2009 г.;

  10. Динко Кънчев – адвокат от 1994 г.;

  11. Ивайло Костов – адвокат от 2007 г. и преподавател по Граждански процес;

  12. Симеон Стойчев – адвокат от 2011 г.;

  13. Петя Косева – адвокат от 2011 г.;

  14. Анна Гаврилова-Анчева – адвокат от 1981 г.;

  15. Даниела Екимова – юрист;

  16. Маргаргарита Калайджиева – адвокат;

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 33. 33 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  аз принципно съм против да се искат оставки на министри, министъра е просто част от правителството,или не искаш правителството или го искаш цялото, средното положение е пълен майтап

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 34. 34 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Предполагам,това са две кантори свързани с Л.Панов и жена му!

  sdg
 35. 35 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  друг въпрос е ако г-н Борисов иска да я разкара и е организирал нещо там за да може да каже, ми народа иска така

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 36. 36 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#7] от "12345":

  вашите олигарси свързани с руската енергетика са много по-убави :)
  то всъщност май няма други освен вашите :)

  Birds of a feather flock together.
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Аз лично трудно мога да си представя Цецка Цачева в каквато и да било функция, освен в някое ТКЗС на кантара, да подпечатва пътни листове...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  вашите олигарси свързани с руската енергетика са много по-убави :)то всъщност май няма други освен вашите :)
  —цитат от коментар 36 на Xumpomo name


  До коментар [#36] от "Xumpomo name":

  :) Освен руската енергетика има и европейска ЗЕЛЕНА енергетика. Ама сите в енергетиката са отечественофронтовци... :)
  Гледайте им соларните паркове. Задкулисието е и там.

 39. 39 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#36] от "Xumpomo name":

  Аболютно верно.
  Логиката Ви е безупречна - както на всички умни, красиви и готини.
  Щом другите имат олигарси - защо и ние да нямаме.
  Да, ама, нашите олигарси са по, по, най от вашите олигарси. И затова ги защитаваме

 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":Ти предполагам си доволен от Баце, Цецка, Цаци и Прасчо докъде са я докарали та не ти се иска да я дадеш на други, предполага по-некадърни, а?
  —цитат от коментар 31 на Чарли


  Съдебната система в този и вид я създаде Иван Костов в съдружие с Иван Григоров, ако се правиш на ударен!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А после Пеевските медии жълти,а тези не.Айде бе!
  Всичките сте един дол дренки,всички си пишете според личните интереси на собствениците!
  А това писмо написалите го,спокойно могат да си го наврат(те знаят къде),и знаят защо им го казвам.Имат толкова тежест в обществото,колкото някой чува Панов,извън неговия кръг!

  sdg
 42. 42 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#36] от "Xumpomo name":

  Ама забравяш че тази медия,на един олигарх,също се занимава с зелена енергия.Кога сключва договорите по времето на БСП,нищо не казвате?!

  sdg
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#17] от "anty":

  "От треторазредни комуноиди-гербаджии толкова. "

  С това правителство България направи пълен кръг и се върна в Златния век на бае Тодар.

  След държавници като Лучников, Стефан Савов, Филип Димитров, Костов и Александър Божков, отново ни възседнаха някакви клонинги на Пеко, Мако, Дако, Тано и Цола.

  Министър на правосъдието със ЗАДОЧНО завършено право като партийна функционерка (т.е. РабФак)?!

  Има ли Господ, да гледа?...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Хи, хи, хиий, Цачева и възгледи?! Абе вие забравихте ли кой я сложи там и за какво? Да не искате някой като Христо, да мъти водата на шефа? Наивници!

 45. 45 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 787 Неутрално

  герберастията освен калинки какво друго може да изкара...потомствена номенклатура ,гламава но послушна...снимката по горе пример на 101%

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Ади оди се скрий бе болшевик! Какъв държавник е Костов?! Човека, който създаде тая продажна съдебна система и болшевишката Здравна каса, и още безброй престъпления би държвник?! МОЖЕ АМА В ДРУГИЯ СМИСЪЛ! Държал нещо...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Прави са хората искат да имат министър юрист,а не стругар...

 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#17] от "anty":".......клонинги на Пеко, Мако, Дако, Тано и Цола.Министър на правосъдието със ЗАДОЧНО завършено право като партийна функционерка (т.е. РабФак)?!Има ли Господ, да гледа?...
  —цитат от коментар 43 на Norman Granz


  Предполагам, когато споменавате за клонинги, намеквате за Кристиян Таков?

 49. 49 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Шепа хора са ,ама помпани със самочувствие ,по върховете само целят-оставка на Цацаров,оставка на Цачева.Цацаров е избран,а Цачева назначена от правителство,излъчено от партия ,спечелила изборите.Демократичният избор е съставна част от демокрацията,на която тази шепа хора непрекъснато се позовават.

 50. 50 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 855 Весело

  Хе-хе-хе, "подписано от 10 юристи"! Че то аз на улицата да изляза, ще събера повече юристи за подпис, бе! Къде са останалите 100000 юристи, те подкрепят ли тези 10?

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#47] от "aiaks":

  "Прави са хората искат да имат министър юрист,а не стругар..."

  Стругар-партиец. ;-)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Основен грях доскоро - нетърпимо безличие. Отскоро - неприсъща на безличието й атака на нормалността в съдебната система.

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  На Цачева просто трябваше да и се намери място. И понеже ГЕРБ и Борисов още отначало неглижират правосъдното министерство и само , каквото каже Цацаров е меродавно, няма значение, кой некадърник ще седне в министерското кресло. Така или иначе, нищо няма да променя и нищо няма да зависи от него. Защо да не е Цецка. Със същия успех можеше да е и Атанасова или онзи Кирилов на правосъдната комисия в НС, дето трудно си връзва изречението.

 54. 54 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 527 Любопитно

  До коментар [#21] от "sokrat41":

  В какво? Посочете едно дело спечелено от нея!

  Sic transit..
 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Друугари,Да дадем съдебната система на другарите Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Иван Костов, белким мирясат и спрат да глупеят!
  —цитат от коментар 28 на lz2

  Тавариш, тя сега не на Доган, Нинова и Пеевски, а теб това те устройва.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Любопитно

  До коментар [#40] от "lz2":

  Тогава защо му е на Иван Костов да я променя, както ти твърдиш?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 57. 57 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  [quote#40:"lz2"][/quote]

  ма той ли е автора на конситуцията , добре че ме светна че не знаех

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#53] от "Роси":

  "На Цачева просто трябваше да и се намери място. ..."

  Това е твърде благосклонно тълкуване.

  Защо Цецка Цачева бе издигната за президент, след като ГЕРБ можеше безпроблемно да спечели с Томислав Дончев?

  Издигната бе, за да ЗАГУБИ президентските избори. Които Боко Т предвидливо бе обвързал с оставка на правителството. 😜

  Оттам нататък точките можеш да си ги съединиш и сама.

  И ... не, Боко Т не се се сетил сам за тази врътка. 😜😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#54] от "antropos":

  Ако ще си говорим така.Посочи едно дело на Х.Иванов или Радан.

  sdg
 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Великолепно писмо и с удоволствие бих го подписал, ако е отворено и за не юристи.
  Имам само една забележка. Тъй като г-жа Цачева определено прави впечатление на функционално неграмотна, изглежда напълно изключена от събитията, ставащи около нея и неадекватна в реакциите си и разбирането за тях, то предложението ми е да свалите наратива до нейното ниво и просто да и кажете: "Разкарай се от високия пост, глупава гъ.ко. Само петниш държавата"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#46] от "lz2":
  Когато стане дума за заплатката ти от ГЕРБ, започваш да говориш като малоумен. Остави го Костов и нищо не тръгва от него. Проблемът със съдебната реформа е актуален и се стопира от ГЕРБ/Цацаров/Пеевски/ДПС. Вече започнаха кампания в прас-прес да представат запазването на статуквото като реформа: малко промяна в НПК, малко шум по мигтницата и КАТ и готово - колкото да се вдига дандания.

 62. 62 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Щом стане дума за промяна такова единомислие настава в редиците на ГЕРББСПДПС , че даже и форумните им поддръжници са единодушни в това , че :
  1. Хората желаещи промяна сме шепа народ
  2. Христо като бил министър що нищо не е свършил ?
  3. И да - за всичко е виновен Костов

  Само че съдебна реформа ще има и тя няма да е каквато на вас ви се иска ,другари ! И от Брюксел му го казаха на байно ви !

 63. 63 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  Извинете,
  може ли още веднъж..
  Щото нещо сте се объркАли....

 64. 64 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#27] от "Чарли":

  Цачева няма място в каквото и да е министерство. С нея и нея все едно - друг дърпа конците.

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#62] от "v.n.t.news":

  "Щом стане дума за промяна такова единомислие настава в редиците на ГЕРББСПДПС , че даже и форумните им поддръжници са единодушни в това , че :
  1. Хората желаещи промяна сме шепа народ
  2. Христо като бил министър що нищо не е свършил ?
  3. И да - за всичко е виновен Костов ..."

  По-добре не би могло да се каже. ++++++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Весело

  Писмото е отправено до Цачева и към сряда по обед то е подписано от над 10 юристи, като сред тях са Здравка Калайджиева, съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ, 2008 - 2015), и доц. Кристиян Таков – преподавател по гражданско право.
  --------------------------------------------------------------------

  Цели десет съдии са се подписали?!?!

  Ей това е, сега Цецка няма къде да ходи, щом е наследник на Пеко Таков се е подписал, направо да им хвърля оставката! /весело/

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 67. 67 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Весело

  Прави са хората искат да имат министър юрист,а не стругар...
  —цитат от коментар 47 на aiaks


  Няма такова изискване дори в Германия!

  Всеки министър си има шефове на отдели и други държавни служители с необходимия ценз! Затова подобни искания попадат в графата "Предозирано"!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 68. 68 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#62] от "v.n.t.news":"Щом стане дума за промяна такова единомислие настава в редиците на ГЕРББСПДПС , че ...
  —цитат от коментар 65 на Norman Granz


  ... даже те хващам да правиш стендинг овейшън на Кристиян Таков, племенник на Пеко Таков! Бившите комунета си личите от километър, постоянно се издавате!

  Цацева е добър министър, ще си изкара целия мандат, хващам бас с теб!  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 69. 69 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#40] от "lz2":
  Костов е виновен, ама баце ти що не ги оправи нещата за 3 (не пълни) мандати, да не би да не иска или е некадърен, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 70. 70 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#48] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Пророче, ама вие за кого намеквате?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 71. 71 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#49] от "eqy50503529":

  И как така им се получава на тази "шепа от хора" да искат да мътят гейберастка, а?
  Явно вие многото нещо сте малко не толкова кадърни, умни и красиви, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 72. 72 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 479 Весело

  хехе, искат от другарка, клела се във вярност на БКП и КПСС, да вярва в разделението на властите и независимостта на съда - майтапчии =)

  it comes from inside, just listen ...
 73. 73 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Любопитно

  До коментар [#3] от "2.5":Цеца е от герп, Таков е от ДАБГ (по твои думи), а ти от кои си?Дефинирай се като партийна принадлежност, защото я имаш и тогава оспорвай правото на когото и да е да пише на кака ти Тетка.Панимаеш?
  —цитат от коментар 26 на Чарли


  Като ще переш на руски ако не те затруднява го карай по-малко неграмотно!
  Иначе заглавието е: " Юристи искат оставката на Цецка Цачева"
  Така че анонсът е като да не са партийци, така е изрично е заложено и в текста - понимаешь? Така чев въпросът ми е съвсем релевантен - понимаешь?
  От какъв зор трябва да имам партийна принадлежжност? - ако ти без такава не можеш, не е трудно да се предположи каква си имал преди 30г. или от кого си я прихванал? Котю, да не си някой брат'чед на лейтенант Шмид? - пардон на, Янчо Таков?

  I Want To Believe
 74. 74 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#9] от "DJTrump":

  Човек се учидо като е жив.

  No Pain No Gain
 75. 75 Профил на Георги К. Бояджиев
  Георги К. Бояджиев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Само министър-председателят може да ми поиска оставката, и то аргументирано, че не се справям с възложените ми задачи" - така каза госпожа правосъдният министър. "Оставката, в юридически план и с последици, може да ми я поиска този, който ме е предложил, и да се гласува от тези, които са приели решението", каза Мамата на нацията г-жа Цачева и още каза, че е готова за мухабет с искащите оставката й...
  MY COMMENT:
  - Сто души разтревожени юристи се чудят как да се куртулисат от госпожа Некадърност, но госпожата искала да си говори с тях. Е, те това е шоу! Днес се навършват 20 години от кончината на Булат Окуджава, чиято е сентенцията: чувството за мярка и чувството за отговорност не са присъщи на посредствеността...

  George C. Boyadzhiev
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK