В районните полицейски управления ще има офиси за обслужване на гражданите

В районните полицейски управления ще има офиси за обслужване на гражданите

© Цветелина БелутоваНовото ръководство на МВР планира изграждането на офиси за обслужване на гражданите в районите полицейски управления за административни услуги, обслужване на едно гише, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в рамките на парламентарния контрол днес. Сред другите приоритети, за подобряване на работата на полицейските служби са приемане на нов закона за частната охранителна дейност, който да регламентира взаимодействието на частните охранители с органите на МВР.


Нужен бил и Закон за доброволчеството, който да урежда взаимодействието на доброволци за охрана на обществения ред с органите за централната и местната власт. Валентин Радев обяви, че е започнал анализ на структурата на МВР, за да се придобие представа за разпределение на функциите и числеността на личния състав.


В отговор на въпрос от депутата от БСП Красимир Янков, министърът обяви, че за момента не се предвижда приемането на нов закон за МВР, но ще има промени в настоящия. "Ако трябва ще има и нов закон, но на този етап няма да има. След като бъде направен функционалният модел ще решим дали е нужен нов закон, но това ще стане най-рано след година", уточни Валентин Радев.


Вчера, на заседание на Съвета за социално партньорство синдикати и зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов постигнаха съгласие, че е необходим изцяло нов Закон за МВР. Балабанов дори заяви: "Подчертавам, че в момента текат процедурите по получаване на предложения от дирекциите на МВР в страната, разпоредени от зам.-министъра Красимир Ципов. Сега ги обобщаваме, ще ги коментираме със синдикатите и ще ги подложим на широко обществено обсъждане (проект за нов закон - бел.ред.)"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK