Полицейски синдикат готви протест след съмненията, че заплатите в системата няма да се вдигнат

От думите на вътрешния министър Валентин Радев по-рано днес стана известно, че надеждите за по-високи заплати в МВР се оказаха преждевременни.

© Цветелина Белутова, Капитал

От думите на вътрешния министър Валентин Радев по-рано днес стана известно, че надеждите за по-високи заплати в МВР се оказаха преждевременни.Най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва подготовка за протести след изказването на вътрешния министър Валентин Радев, че е недоволен от договорката за увеличение на заплатите в системата.


Синдикатите посрещат с "огромно недоумение изявленията на министър Радев, броени часове след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР". И посочват, че ще предприемат всички законови действия за защита на социалните права и интереси на полицейските служители и започват подготовка за протестни действия.


"Оставаме отворени за предложения, кореспондиращи с духа на проведените консултации", отбелязва полицейския синдикат. Допълва, че в понеделник ще публикуват официалното си становище по въпроса.
От думите на Радев по-рано днес стана известно, че надеждите за по-високи заплати в МВР се оказаха преждевременни. В кулоарите на парламента той заяви, че е недоволен от договорката на заместника му Стефан Балабанов с представителите на синдикатите за увеличение на заплатите, която бе постигната на извънредното заседание вчера на Съвета за социално партньорство на вътрешното министерство. Така той повтори позицията си, че на този момент не вижда аргументи за по-високи заплати.


Какво каза днес министър Радев четете тук.


Какво завиха вчера зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов и синдикатите четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK