Висока избирателна активност в избора на съдии за съдебния съвет

Заради високата избирателна активност имаше опашки пред урната в Съдебната палата

© Анелия Николова

Заради високата избирателна активност имаше опашки пред урната в Съдебната палатаИзборът на съдии за съдебния съвет премина при висока избирателна активност и чрез бюлетини, и през електронната система. В 18 ч. беше обявен краят на изборния ден и започна броенето на бюлетините. Резултатите ще станат известни по-късно. За шест места се борят 27 души.


Към 18 ч. общата избирателна активност на съдиите е 87,18 % при 1951 гласували от 2238 имащи право на глас. Посредством системата за електронно гласуване през интернет своя глас са дали 1473 съдии от 1677 заявили желание за дистанционно гласуване. Регистрираната избирателна активност е 87.94 %.


Окончателният резултат от избора ще бъде отчетен, след като председателят на избирателната комисия въведе в информационната система за електронен избор резултатите от гласуването с хартиени бюлетини, в съответствие с данните от гласуване с хартиени бюлетини.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK