Цацаров си пожела повече право и по-малко политика, за да има съдебна реформа

Сотир Цацаров с Анатолий Карпов и Ясен Тодоров

© Анелия Николова

Сотир Цацаров с Анатолий Карпов и Ясен ТодоровПовече право и по-малко политика и съдебната реформа току-виж се случила. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на шахматна среща между следователи и членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) и световния шампион Анатолий Карпов. Участие в нея взе и боксьорът Кубрат Пулев, съобщава "Фокус".


По думите на Цацаров всеки, който участва в съдебната реформа, трябва да обясни как според него ще се случи това. Той уточни, че ако чуе ясни идеи, би могъл също да коментира неговата представа за съдебна реформа.


Главният прокурор добави, че оценява изключително положително избраните от квотата на съдийската колегия членове на новия ВСС. Според него "изборът на колегите заслужава уважение".
В събота съдиите посочиха за свои представители в кадровия орган Цветина Пашкунова, Красимир Шекерджиев, Атанаска Дишева, Олга Керелска, Севдалин Мавров и Боряна Димитрова. Прокурорската колегия също избра своите членове, като остава парламентът да реши кои ще са последните 11 души в новия ВСС.


"Мисля, че това ще бъде добре работещ Висш съдебен съвет. Законопроектът за промени в НПК е вече в парламента и е израз на съдебната реформа. Ще го кажа още веднъж - ако намалим с две дози политиката, не казвам с една, а с две, защото тя е много, съдебната реформа току-виж се случила", заяви Цацаров.


Главният прокурор отказа да коментира поисканата от представляващия ВСС Димитър Узунов оставка на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.


"Нямам никакво намерение да задълбочавам институционалния дебат. Разбира се, няма да мълча, ако той (Лозан Панов - бел. ред.) продължава да го прави", каза още Цацаров.


"Добрите чувства между българския и руския народ са факт, но това не може да промени историята, че именно България дава азбуката на славянските народи", коментира Цацаров на срещата по повод изказването на Карпов по-рано днес в интервю за Би Ти Ви, че славянската азбука идва от Византия.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 761 Неутрално

  На Цацаров от политика остава ли му изобщо време за право?

 2. 2 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Лозан Панов като че ли си я търси тази оставка.
  И като гледам, ако продължава така и ще я намери...

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  То ако имаше право - щеше да има и политика и ако имаше политика - щеше да има,право.

 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10736 Неутрално

  А досега къде беше ве, политикант такъв.

 5. 5 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10736 Неутрално

  А досега къде беше ве, политикант такъв.

 6. 6 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Боце излезе хитро селянче, за разлика от двамата тупани с руския тупан.

  chavo64
 7. 7 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Нерде Ямбол , нерде Стамбул. Демек нерде шах , нерде съдебна реформа. Ако Цацаров не разбира какво пиша да попита ментора си в сараите.

 8. 8 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 672 Любопитно

  странна работа, ГМ Карпов да не е командирован при нас като "юридически Решетников"???

 9. 9 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3289 Неутрално

  Да внимава с пожеланията! Може да се сбъднат.

 10. 10 Профил на simulant1
  simulant1
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Ама са "убавци" на снимката. Като кадър от "Кръстника".

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5244 Неутрално

  Карпов може да е горд, да стои в подобно "престижно" обкръжение...

  скоростен индекс "Y"
 12. 12 Профил на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Рейтинг: 1420 Весело

  Ъхъ повече "право" гарнирано с кафета в ЦУМ. Нъл тъй цацаросян?

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 13. 13 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дебилий (Цацаров), кво стана с обвинението за КТБ? Колко още години ти трябват да го изготвиш и внесеш? Щото от политиканстване си спрял да си вършиш работата.

 14. 14 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 6413 Неутрално

  Според осведомени източници Цацаров е говорил пред Карпов на литературен византийски, а съответно пратеникът на Путин е връчил на главната ни цаца личен подарък от Главния прокурор на РФ Чайка, саморъчните записки на Вишински по начините за изтръгване на самопризнания...
  Пешка с7-с8 Шах и мат на Черния Цацар

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Лицата усмихнати, очите не. Лицемери.

  Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
 16. 16 Профил на Mia san Bayern!
  Mia san Bayern!
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Хубаво си е пожелал :)

  DANKE JUPP,DANKE BAYERN!
 17. 17 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Цацата е пил твърде много кафе!

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5244 Неутрално

  "Може би отново тук-там ще избухнат спорове какви са по произход двамата братя – българи или гърци. В Скопие естествено ще ревнат, че са македонци. И ще бъдат прави, ако Зоран Заев е прав, че българи и македонци са един народ.
  И все пак не бива да забравяме, че ние не пишем и през Средните векове и днес (а също и руси, белоруси, украинци, сърби, черногорци и „великите” македонци) пишат на азбука, създадена, утвърдена и разпространена от други хора.
  Затова е редно като зряла нация да не изпадаме в онова умилително преклонение от годините на Възраждането само пред свети Кирил и Методий и да отдадем дължимото и на други лица, живели в онази епоха и допринесли решително за създаването и утвърждаването на нашата азбука. Ще изпиша имената им с главни букви.
  Патриарх ФОТИЙ

  Византийският патриарх ФОТИЙ. Негова е идеята, че християнството може по-лесно да стане официална държавна религия в България, а и в други страни само ако се практикува на роден език. Знаел е за интенциите на кан Борис I (852-889 г.) да направи това и въздържането му породено от страховете, че ще настъпи бърза ерозия на все още неоформената българска народност.
  Затова Фотий поръчва към 855 г. на двама висши византийски политически и духовни служители (Кирил и Методий) да създадат азбука и преведат необходимите богослужебни книги. И най-важното, дава канонично признание на азбуката.
  Без него, да си кажем истината, азбуката щеше да бъде обявена за еретическа, Кирил и Методий, кан Борис I и българите, които биха я приели щяха жестоко да бъдат наказани.
  Фотий прави и повече. Вероятно по споразумение с кан Борис те са допуснати да проповядват в България – в Брегалнишката област с център град Равен през 855-856 г.
  Успяват успешно да покръстят 54 000 души. Но по неизвестни причини са оттеглени във Византия. В 863-864 г. Кирил и Методий са изпратени на втора мисия – този във Велика Морава.
  Папите – АДРИАН, НИКОЛАЙ и ЙОАН VIII.

  Кирил и Методий пред Папа Адриан
  Те също с нарочни укази дават канонично признание на новата азбука. А това е най-важното. Повече нито Константинопол, нито Ватикана правят тази „грешка”. Превода на Библията на немски език чак през XV век води до кървави войни, в които загиват милиони европейци, а от католицизма се откъсват държави с милионно население и стават протестанти.
  Свети Седмочисленици – КЛИМЕНТ, НАУМ, ГОРАЗД, САВА, АНГЕЛАРИЙ, КИРИЛ и МЕТОДИЙ.

  Нека да си кажем истината. Те са създателите на нашата азбука. Те я утвърждават, те я разпространяват, подготвят хиляди свещенослужители грамотни в новата писменост и слово.
  Но тази азбука няма нищо общо с графичните очертания на азбуката, създадена от Кирил и Методий. Тя се съставя от добре познатите вече в България гръцка азбука и няколко руни от идеографичната прабългарска азбука, на които е даден фонетичен смисъл. Не само ние, но и в целия свят, названието кирилица, дадено от свети Климент е заблуждавало хората, че това е азбуката на Свети Кирил.
  Защо, къде и от кого е създадена тази азбука.
  Последните изследвания сочат, че това е станало в огромния манастир – скрипторий, долепен до Голямата базилика в Плиска. Според биографа на Св. Климент гърка Теофилакт Охридски Св.Климент, че очертанията на глаголическите букви са трудни за учениците му, подготвяни за бъдещи свещеници. Вероятно на българския цар Борис (или Симеон) е докладван този факт. И той е поръчал на седмината да създадат по „лесна” азбука. Създали са я.
  Народът е знаел тази работа. Затова е канонизирал седмината като „Св.Седмочисленици”. Култът им внезапно се появява в югозападните български земи без санкция на Българската патриаршия, която обаче се съгласява тихомълком седмината да станат нейни пълноправни светци.
  Това са най-странните светци в световната църковна история. Говоря за първите пет. Те не са мъчени, разпъвани на колело, давени, живи изгорени. Родени са според житията им в благородните аристократически български семейства. Отрасли са в охолство. Като такива на тинейджърска възраст стават част от т.н. „хранени хора”, т.е. пажеския корпус, отглеждан към двореца на владетеля.
  Изпратени са с мисия във Великоморавия, заедно с Кирил и Методий и като български поданици не са продадени в робство, а екстрадирани в България. След това са натоварени с мисия от цар Борис I да подготвят във възможно най-кратко време 20 000 свещеници, грамотни в новата писменост и произвеждат 300 – 400 000 богослужебни книги, необходими в един ден в България с официален закон да се премине в богослужението на български език. Правят го за 7 години. През 893 г. Преславския събор прави официална писмеността.
  СВЕТИ ЦАР БОРИС I

  Не знам дали той не трябва в този списък да бъде на първо място. Първо, защото е съавтор на идеята с патриарх Фотий. Второ, защото осигурява на Кирил и Методий възможност да проверят ефективността на азбуката си в България в Брегалнишката област.
  Трето, защото вероятно по линия на тихата дипломация работи за признаване на каноничността на писмеността от Папството с което е с чудесни политически отношения.
  Четвърто, защото изисква своите поданици Климент, Наум, Сава, Ангеларий… от немския крал, арестувани, заедно с останалите двеста ученици на Кирил и Методий, продадени по-късно с робство, немският крал не може да не изпълни искането му.
  По това време България е велика сила и в 829-831 г. е разказала играта на Немското кралство в една война за земите на днешна Унгария. За пет свещеника немския крал едва ли е искал да види като предшественика си Людовик Благочестиви българските конни корпуси да вилнеят по равнините на Австрия и Средна Германия.
  Но голямата заслуга на цар Борис е не само в горните неща. Най-голямата е поставянето на огромен човешки, икономически и политически ресурс за утвърждаването на новата писменост.
  Отклоняването на 20 000 младежи от военна служба и насочването им към свещеническия занаят означава нескрито ръмжене на областните военноадминистративни ръководители (комитите).
  Изработването на 300-400 000 книги изисквало да бъдат заклани 15-20 милиона агнета и ярета. По простата причина, че в онази епоха листата на книгите се правят не от хартия, а от пергамент – специално обработена кожа на младо животно.
  От едно агне или яре излизат 8 листа максимум, а една книга има минимум 300-350 страници. Това струва много пари, както и труда на хиляди занаятчии, специалисти по обработване на кожи.
  В тази епоха няма печатници – текста на една книга трябва да се препише на ръка. Завършилите школите на Климент, Наум, Горазд, Ангеларий са вършили тази работа, но да има къде да живеят и да го правят, цар Борис I строи десетки манастири от Варна до Дебър.
  Да си говорим откровено, огромен финансов, производствен и човешки ресурс е отделян от цар Борис между 886-893 г., за да даде на българите от Будапеща до Одрин и от устието на Днестър до Дуръс оръжие, което не може да се строши. И всичко това се е правило без европейски фондове, без възможност да се вземат заеми.
  Да доуточним – в българските земи в IV и в V век са създадени още две писмености – готската и тракийската, съответно от епископите им Никита Ренесански и Вулфила. Но държава не застава зад тях. Със създадените със собствени средства книги са заредени 2-3 манастира и дузина-две църкви. И при някое варварско нашествие са унищожени.
  Цар Борис е мислил и за това. Едновременно „зареждане” в 893 г. на всички български църкви с книги и грамотни хора несъмнено е довело до това, че ако някои печенеги изгорят книгите в храмовете при нападение в Добруджа след оттеглянето им оцелялото население си купува книги от други незасегнати от нападението части на България.
  Велик е наистина цар Борис I. Велик, велик."
  Автор: Проф. Божидар Димитров, директор на НИМ

  скоростен индекс "Y"
 19. 19 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Цацаров, съдебната реформа може да се случи само ако теб те няма..

  Fail with honour then succeed by fraud
 20. 20 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  "Главният прокурор добави, че оценява изключително положително избраните от квотата на съдийската колегия членове на новия ВСС."

  Щом Цацаров хвали, има нещо съмнително

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 21. 21 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Цитат:"Цацаров си пожела повече право и по-малко политика, за да има съдебна реформа"

  Айде, хаирлия да е!

  Цитат:"Главният прокурор отказа да коментира поисканата от представляващия ВСС Димитър Узунов оставка на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.
  "Нямам никакво намерение да задълбочавам институционалния дебат. Разбира се, няма да мълча, ако той (Лозан Панов - бел. ред.) продължава да го прави", каза още Цацаров."

  А така, тури ножу у тупану!

  Цитат:""Мисля, че това ще бъде добре работещ Висш съдебен съвет. Законопроектът за промени в НПК е вече в парламента и е израз на съдебната реформа. Ще го кажа още веднъж - ако намалим с две дози политиката, не казвам с една, а с две, защото тя е много, съдебната реформа току-виж се случила", заяви Цацаров."

  Брех дан' му се не види! Цацаров и Реформатор че става, още малко , ама съвсем мъничко, и е готов! Браво!
  Герой е той, даже и от Лозан Панов, че и от политиката, не го е шубе!
  Сущий Гюро Михайлов, в защитата на "сигурността и стабилността"!

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2858 Весело

  "По думите на Цацаров всеки, който участва в съдебната реформа, трябва да обясни как според него ще се случи това. Той уточни, че ако чуе ясни идеи, би могъл също да коментира неговата представа за съдебна реформа."

  Идеята е ясна - възстановяване на Бай Тошовата прокуратура :)

  "„Идеята на Лозан Панов“ прокуратурата да бъде изведена от съдебната власт и да й се предостави статут на независима институция, вън от изпълнителната власт, не е нито нова, нито екзотична – в теоретичен и в прагматичен план. Такава прокуратура завари Конституцията от 1991 г. и към онзи момент тя си вършеше работата многократно по-добре от настоящата. Тази идея е споделяна от много и много именити юристи, някои от тях споменати изрично в книгата на проф. д-р Пенчо Пенев „Съдебната власт в България“. Сред тях са председателите на Върховния касационен съд и конституционни съдии Румен Янков и Иван Григоров, конституционният съдия Румен Ненков, министрите на правосъдието – Младен Червеняков, Антон Станков, Миглена Тачева, народните представители Татяна Дончева, проф. Екатерина Михайлова, Атанас Железчев, много адвокати. ..."
  http://www.mediapool.bg/za-myastoto-na-glupostta-i-na-prokuraturata-news265240.html

 23. 23 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Това руска ПР подкрепа за самодоволни главни прокурори ли е.

 24. 24 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Миличкият той!
  Как да не му сбъднат желанието!!??

 25. 25 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Съгласен съм с г-н Цацаров, че е нужно повече право и по-малко политика в реформата. Но и правото трябва да бъде прецизирано, за да дава ефективни резултати.

 26. 26 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1136 Весело
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4232 Гневно

  Мога да си представя какви очи ще изблещи онзи ухиления, ако му стъпиш на врата в някоя тъмна улица.
  Да го питам аз тогава толкова ли ще е нахакан и самоуверен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4232 Гневно

  Проводникът на политическите интриги в съдебната практика и система, най-нагло си пожелава по-малко политика, за да имало съдебна реформа!
  Очевидно сега се опитват да ни пробутат лафа, че всичко онова, което Радан и Христо искаха да направят в съдебната система е само политика!
  Ай сиктир!
  Чунким ние не можем да четем и да мислим, а само чакаме тъпите манипулацийки на №КОЙ.
  Егати наглеца!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11387 Неутрално

  Цацаров "загърбва" политиката :)
  А отзад му се смее депутат на Единна Русия :)
  На какво да вярваме, на очите си или на ушите си :)
  Козма Прутков: "Когато през клетката на лъва видиш надпис "бивол", не вярвай на очите си" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  До коментар [#22] от "plebs":

  Ето му конкретика!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2366 Неутрално

  Не по думите, а по делата ги (при)познаваме. За човека с микрофона почти всичко е ясно. За ухиления вдясно също почти всичко е ясно; почти, защото се чудим дали това ще бъде новият заместник главен прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба. Ако бъде - не се чудете, че ще бъде подготвен механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор, а като ръководен орган в този механизъм ще бъде предвиден новият заместник главен прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба...Бъдете здрави и не унивайте. Системата не търпи изненади, независимо кои са фактическите изпълнители. Посредствените изпълнители, които ползват различни фактически изпълнители, са едни и същи. Затова системата функционира безотказно.

 32. 32 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 779 Неутрално

  На мен пък ми изглеждат като гротеска - трима тенори пеят на един микрофон каквото са им поръчали от Кремъл.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 33. 33 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  ...съдебната реформа току-виж се случила", заяви Цацаров.
  —цитат от коментар 0 на Дневник

  Там е работата, че реформите не се "случват", те се ПРАВЯТ (вършат), тези неща не стават случайно, а с работа и с целенасочения действия в тази посока. Аз действия в посока ВЪРШЕНЕ на съдебна реформа от страна на главния прокурор не съм видяла, по-скоро действията му са в обратната посока. Тъй че, приказките му и в този случай са напълно излишни. Самото му изказване е във вътрешно противоречие със смисъла на думите му...ама тъй тя, ще чакаме нещо да се СЛУЧИ.

  Без паника!
 34. 34 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 2960 Любопитно

  Цацата, коя ли частушка изпълнява?

  Да разлая троловете!!
 35. 35 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 407 Неутрално

  "Главният прокурор добави, че оценява изключително положително избраните от квотата на съдийската колегия членове на новия ВСС. Според него "изборът на колегите заслужава уважение".

  Щом той ги харесва...значи са от сарайския кръг.
  Надявам се да не съм прав.

 36. 36 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2858 Весело

  До коментар [#22] от "plebs":Ето му конкретика!
  —цитат от коментар 30 на Храбър

  До коментар [#30] от "Храбър":

  Хм, само почитатели на "румънския модел"

  "Например в Румъния, никой не може да се меси в разследването. Нито президентът, нито министър-председателя, нито дори министърът на правосъдието или главният прокурор не могат да кажат на един прокурор дали да започне разследване, кога да се произнесе с решение, кога да прекрати едно разследване." - http://borkor.government.bg/bg/pubs/3/365

  могат да харесат тази конкретика :)

  "Член 133
  (1) Надзор за точното и еднакво изпълнение на законите от министерствата и другите ведомства, местните държавни органи, стопанските и обществените организации, длъжностните лица и гражданите се осъществява от главния прокурор. ...
  Член 134
  (1) Главният прокурор се избира за срок от пет години. Той може да бъде отзован и преди изтичането на този срок.
  {2) Останалите прокурори се назначават и уволняват от главния прокурор и са подчинени на него.
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 29 от 1990 г.) Главният прокурор е отговорен пред Народното събрание и отчита дейността на прокуратурата пред него."
  http://www.parliament.bg/bg/19

 37. 37 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Просто не разбирам какво се занимавате с тия отвинтени матрьошки :) !

  agent
 38. 38 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Ако ставаше с пожелания, досега да сме най-правовата държава на света.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 39. 39 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 450 Гневно

  Ооооооох, мазно, мазно, мноооого мазно на тази снимка....

  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 40. 40 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Цацаров очевидно има предвид правото на Пеевски - привнесен вариант на путинското право. А там, където има такова право, политика няма. Така беше и при комунизма.

 41. 41 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Господин Цацаров, реформата в съдебната система право ли е или политика? Помисли още веднъж и тогава пак се изкажи.

 42. 42 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  Не че идеята на хората, които коментират тая прословута реформа, е най-правилната. Това, което чета, без да вземам страна, реформата ще стане така:
  1. Идва на власт партията на Хр.Иванов.
  2. Сваля се Цацаров като гл. прокурор.
  3. Вероятно се прави чистка сред всички нива на юридическите среди.
  4. Започва нова законодателна дейност.
  Това съм написал като човек техник, който за да изработи нещо го прави по точен чертеж или подробна схема. В случая, предвид ругатните по управляващите и гл. прокурор, те не могат да направят тая реформа. Могат, но и да я направят, опозицията няма да я приеме, защото няма да я хареса. Ерго, само тя може да измисли верния вариант. Остава да чакаме.

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8473 Неутрално

  Виж ти, Цацаров говори за право. А сега защо няма право, т. е. има, но е право на силния.

 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  До коментар [#42] от "man_un":
  Доста утопично е да си представяте, че е възможно Цацаров да ограничи властта на прокуратерата, което пък нямало да се приеме от опозицията. Цацаров иска да редактира НПК, а Христо Иванов - говори за независимост на съдебната власт от политиката и от главния прокурор. Промяната на НПК не е излишна, но при същите лица, които днес са се снимали с руския депутат Карпов, нищо не може да се промени.

 45. 45 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1393 Весело

  Др.Карпов, и Фишер ли е дошъл от Византия?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 46. 46 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  За да има по - малко политика, трябва да отпаднат парламентарните квоти за членове на ВСС. Това е изживяла времето си съдебна реформа от Великото народно събрание.

 47. 47 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Цацата съвсем изпростя от наглост. С тзи си монолог може би се надява другарят Чайка да разбере, че българските Сталин и Вишински вече са овладели държавата и политиците им са нужни колкото да им бетонират положението и народът да бъде мачкан законно.

 48. 48 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 487 Неутрално

  "По-малко политика и повече право".

  ХМ? А какво прави Цацаров с този микрофон в ръка?! Правораздава ли? ЛИЦЕМЕР! НАХАЛНИК!

 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  По думите на Цацаров всеки, който участва в съдебната реформа, трябва да обясни как според него ще се случи това. Той уточни, че ако чуе ясни идеи, би могъл също да коментира неговата представа за съдебна реформа."

  Погрешна стъпка , прокуроре . Първо трябва да сте на ясно КАКВО трябва да се случи . Второ - ЗАЩО трябва да се случи, трето - заради КАКВО до сега не се е случило . Синтезирано - АНАЛИЗ се нарича . Кол да забиеш , пак трябва да мислищ къде , как защо и с кого . Камо ле да мешкаш цяла система . Всичко знаете , всичко можете , остава само и ВСИЧКИ да искате . А дано , дето се вика , ама ... българина е бил Е и ще си остане скептичен . Демек - не ви вярва . Кой знае защо ли ...

 50. 50 Профил на Str8 G
  Str8 G
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Тази съдебна реформа още ли се споменава. Цаци, малки рибоци ...

 51. 51 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4157 Любопитно

  Аз пък си пожелавам да не гледам повече мазната мутра на Цацаров начело на прокуратурата!

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  До коментар [#46] от "voyko":За да има по - малко политика, трябва да отпаднат парламентарните квоти за членове на ВСС. Това е изживяла времето си съдебна реформа от Великото народно събрание." Не става . Трябва промяна в Конституцията , което е по- дългия път . Достатъчно е да променят закона за съдебната власт , в който да запишат , че парламентарната квота се избира с КВАЛИФИЦИРАНО мнозинство . И няма да има мърдане . 180 души вече могат да се нарекат парламент . Докато сега могат да ги изверат и 65 души . Обикновено мнозинство от обикновен кворум .

 53. 53 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Хвани единият,та удари другият#Кгб марка са и двамата

  Долу рушистите и фашистите
 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2379 Весело

  До коментар [#42] от "man_un":Това съм написал като човек техник, който за да изработи нещо го прави по точен чертеж или подробна схема. "

  Ами възможно е един техник да може да направи сложен чертеж или скица на сложен детайл , но даже да не може и да пусне в ход машината , на която да бъде изработен . Освен ако рече да го прави с чук , секъч и пила . Брусовка .

 55. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  В петък по обяд с жена ми вървяхме по "Борис". Малко преди да стигнем ъгъла с "Екзарх Йосиф" от ВСС излезе по дънки и синя риза Ясен Тодоров и току пред нас отвори вратата на едно "Ауди". Жена ми, която въобще не е чувала за него ме побутна: "Виж тая мутра каква престъпна физиономия има". Историята е истинска!

 56. 56 Профил на jlebina
  jlebina
  Рейтинг: 392 Разстроено

  Тия русняци, да хванат да се информират малко преди да говорят глупости. Тука са се държали винаги все едно България им е някаква губерня и могат да си позволяват каквото си искат. Жалко за тия малоумници, които им се кланят :(

 57. 57 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  ТОЯ ЕДИНСТВЕННАТА МУ ФУНКЦИЯ Е ДА ПАЗИ ШИШИ , ЗА ДА МОЖЕ ОНЯ ДА КРАДНЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВА ОПОСКА, СА КАТ ГЛЕДАМ Е ПОДКАРАЛ И ДРУГАТА ПОЛОВИНА , КАПКА СРАМ НЯМАТ , ШИШИ НЕМИНУЕМО ДЕЛКА МЕЖДУ ДВАТА КЛАНА

 58. 58 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Наредени мутра до мутра.

 59. 59 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 441 Неутрално

  С такива начело, само да съм чул някой да се оплачи.

 60. 60 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  "и съдебната реформа току-виж се случила.4

  Няма да се случи. А, избраните за членове на ВСС щом се харесват на Цацаров, значи не стават

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  До коментар [#46] от "voyko":За да има по - малко политика, трябва да отпаднат парламентарните квоти за членове на ВСС. Това е изживяла времето си съдебна реформа от Великото народно събрание." Не става . Трябва промяна в Конституцията , което е по- дългия път . Достатъчно е да променят закона за съдебната власт , в който да запишат , че парламентарната квота се избира с КВАЛИФИЦИРАНО мнозинство...
  —цитат от коментар 52 на papyre


  Така ще запецнат в парламента, че цял мандат няма да могат да изберат членове за ВСС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK