Световната банка ще съветва администрацията как да споделя услуги

Световната банка ще съветва администрацията как да споделя услуги

© Цветелина Белутова, КапиталСветовната банка ще съветва българската администрация как да въвежда споделените услуги, ще изготви анализ на текущото им състояние в България и ще проучи добрите практики в други държави.


Днес правителството предложи на Народното събрание да ратифицира Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между администрацията на Министерския съвет и Световната банка. Документът е следствие от подписания Меморандум за разбирателство между България и МБВР за партньорство и подкрепа при управлението на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.


Въвеждането на споделени услуги от администрацията ще намали разходите, ще подобри ефективността на процесите и ще повиши качеството на услугите, се казва в правителственото съобщение.
Световната банка ще определи в кои сфери споделените услуги трябва да бъдат въведени приоритетно и как да се осъществи реформата. При въвеждането на модела експертите й ще оценяват как по-лесно той да бъде приложен и в други структури. Първоначално ще бъде създаден проект на организационен модел, при който едно звено или администрация предоставя споделени услуги в областта на финансово-счетоводните дейности, управлението на човешките ресурси и ИТ дейностите на други администрации. Той ще бъде приложен пилотно чрез създаването на две звена за предоставяне на споделени услуги в администрацията.

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 1959 Разстроено

  Тези съвети
  Ни направиха
  Бедняци клети !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 481 Весело

  Като начало може да премахнат съществуващите все още "гишета", пред които трябва да се надупиш, за да контактуваш със съответния чиновник.

 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9675 Неутрално

  Нежеланието не се преодолява със съвети и пилотни проекти...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8448 Неутрално

  Тя нашата администрация съвети не приема. Тя всичко си знае.

 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Кой и какво я съветва администрацията, но тя все расте ли расте

 6. 6 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1851 Весело

  До коментар [#4] от "Роси":

  "Тя нашата администрация съвети не приема."

  Тук не става дума за съвети, а за пари - нашата администрация ще плаща на Световната банка за "организационен модел", с който да се докаже нуждата/полезността на нашата администрация.
  Няма никакви съвети - просто "усвояване" на пари. Тъй де, и световните банкери са хора, и те семейства хранят на световно ниво ... и някой трябва да плати.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах