Кабинетът прие нова наредба за медицинската експертиза заради правен вакуум

Кабинетът прие нова наредба за медицинската експертиза заради правен вакуум

© Анелия НиколоваПравителството прие днес нова Наредба за медицинската експертиза със сходни текстове заради правен вакуум, възникнал след като предишната наредба беше оспорена в съда.


Повторното приемане се налага, защото обновяването й през 2016 г. става без писмени мотиви, каквото е изискването към нормативните актове. Следва жалба от пациент по конкретен казус, а съдът потвърждава административното нарушение.


Отменянето на наредбата отчасти или в нейната цялост създава правен вакуум със значителни неблагоприятни последици предвид широкия й обхват на приложение, се казва в правителственото съобщение.

С новата наредба се създава правна уредба за определянето на наличието на временна или трайна неработоспособност и на реда за извършване на експертизата, който да е еднакъв в цялата страна.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK