Марешки използвал служители от Агенцията по лекарствата, за да установи монопол според прокуратурата

Румяна Арнаудова

© Георги Кожухаров

Румяна АрнаудоваБизнесменът, в момента зам.-председател на Народното събрание и лидер на партия "Воля", Веселин Марешки е използвал служители от Агенцията по лекарствата, за да монополизира пазара на медикаменти. Това обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова на брифинг, след като по-рано днес главният прокурор поиска имунитетите на Марешки и двама депутати от партията му - Кръстина Таскова и Пламен Христов.


Арнаудова каза, цитирана от БТА, че Веселин Марешки е взел решение да монополизира пазара на лекарства в края на 2011 г. За да постигне това собственикът на едноименната верига аптеки е оказвал натиск на конкуренти чрез масирани проверки от близки до него служители на Агенцията по лекарствата, която е подчинена на Министерството на здравеопазването.


В края на 2012 г. за директор на агенцията е назначен Евелин Благоев, съпруг на служителка на Марешки. Благоев от своя страна е назначил множество служители, които нямат необходимия ценз, с професионален опит в бензиностанции, супермаркети и магазини за мобилни услуги. Тези служители са изпращани на масирани проверки в набелязани аптеки, където са съставяли актове и отнемали лицензи по причини, за които агенцията няма задължение да следи, обясниха от прокуратурата.
"Имаме данни за упражнен натиск и изключително голям брой аптеки, които са прехвърлили бизнеса си. Ако има хора, които са били принудени заради този натиск да прехвърлят собствеността на бизнеса си, ние най-малко сме длъжни да ги попитаме какво се е случило. Важно е да установим дали и кои дружества на г-н Марешки са получили облаги от тази престъпна дейност", каза Румяна Арнаудова.


В разследването срещу Марешки, чийто имунитет е снет и по друго дело - за нанасяне на телесна повреда и принуда, са използвани специални разузнавателни средства (СРС). Със СРС-та е установено и че в схемата за принуда има и други участници, някои - също с имунитет. Румяна Арнаудова уточни, че разследването не е пред приключване и се събират още доказателства.


Натиск е бил осъществяван и чрез отваряне на аптеки, продаващи на по-ниски цени, до отказалите да зареждат лекарства от близък до Марешки дистрибутор или не искат да прехвърлят половината си собственост на него.


При схемата за рекет е използвана управлявана по това време от Пламен Христов, но собственост на Марешки, фирма-диструбутор на лекарства. На аптекарите им е отправено предложение да зареждат от този склад, ако не го правят, ще бъдат отворени до тях "наказателни аптеки", в които цената на лекарствата била с 10% по-ниска.


Като следваща стъпка Марешки настоявал аптекарите да му прехвърлят половината си собственост от бизнеса. По данни на прокуратурата няколко собственици са прехвърлили своите дялове.


Комисията за защита на конкуренцията е сезирана за установени нелоялна конкуренция, но няма информация за резултати от нейна проверка, посочва БТА.


"Ние сме сезирали КЗК, тъй като считаме, че част от действията, за които не бихме искали да повдигнем обвинение, представляват нелоялна конкуренция, но не сме сезирали други органи", каза Арнаудова, цитиарана от "Фокус". Тя увери, че ако се съберат доказателства за други престъпления, прокуратурата ще поиска нови снемания на имунитети и повдигане на други обвинения.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Свърши му на Марешки депутатстването.
  Може би и свободния живот.
  Но на Парламента той определено няма да липсва...

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Не че го защитавам, за мен си е парвеню, но какъв е необходимия ценз, или какъв професионален опит се изисква за да започнеш работа в бензиностанция, супермаркет или магазин за мобилни услуги !!!

 3. 3 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да бе мирно седяло , не би чудо видяло !!!
  Да ти е сладко депутатството !

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  Колкото и да не съм фен на Марешки и да не ми харесва, след РАЗВИНТЕНАТА фантазия на Прокуратурата (по едни саморазвинтили се болтове), що ли вече не и вярвам на Прокуратурата, каквото и да съобщи като обвинение към някой ...

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  Дано ги "заковат" тези неща от прокуратурата, отдавна известни в бранша, публикувани и в "Капитал", още в началото на годината:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/28/2906748_stani_moia_apteka/

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 6. 6 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 489 Неутрално

  В близост до квартирата в Несебър, която бяхме наели миналата година, имаше на витрината Аптека "Марешки". Помещението беше празно, беше около 20 кв.м.

  Затова си спомням, иначе бях я чувал тази верига аптеки.

  Es muß Geld fließen!
 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  Опитват се да му развият болтовете.Да видим експертите от съда какво ще се произнесат.

 8. 8 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  Няма град в България в който да няма аптеки "Марешки". По закон един собственик може да има най - много 4 аптеки. Аптеките "Марешки" се управляват от подставени лица. В много от тях цените, поне в началото, докато задушат конкуренцията са с 15 - 20 процента по - ниски, но тези цени са такива, защото се избягват складовете на едро.

 9. 9 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  "Ние сме сезирали КЗК, тъй като считаме, че част от действията, за които не бихме искали да повдигнем обвинение..."
  –––––––––––––––––––
  Какво е това чудо?
  Първа частна прокуратура?
  Не знаят ли в службата на Цацаров, че е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на прокуратурата да повдигне обвинение при наличието на законовите предпоставки?
  Или избирателно се действа според това кой (КОЙ) колко плаща?
  Не искам да съм адвокат на Марешки, но много искам да съм обвинител на Цацаров. Защото той е едноличният собственик на "Прокуратура"ЕООД...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на ptichka007
  ptichka007
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#2] от "442":

  Необходимия ценз, за който става въпрос, не е за работа в бензиностанция и прочие, а за работа в агенцията за лекарствата (т.е. предполагаем ценз по фармацевтика). Въпросните служители обаче са били с опит от работа в бензиностанции и супермаркети.

  Безочливостта и безсрамието на ръководителите на държавни агенции не знае граници...

 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Любопитно

  интересно ще е да научим, при положение, че към 2010-та Хигия бяха 3-4-ти и на аптечния, и на болничния пазар, какъв пазарен дял е се предполага да е покрила Фармнет след като "Веселин Марешки е взел решение да монополизира пазара на лекарства в края на 2011 г."?

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#8] от "voyko":

  Има такива градове.

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Любопитно

  "...При схемата за рекет е използвана управлявана по това време от Пламен Христов, но собственост на Марешки, фирма-диструбутор на лекарства. На аптекарите им е отправено предложение да зареждат от този склад, ако не го правят, ще бъдат отворени до тях "наказателни аптеки", в които цената на лекарствата била с 10% по-ниска..."

  ми тва си е стария ФармаЕксперт, кво... и в момента няма други такива дистрибутори, така ли... и преди само година тва не беше рекламирано като "иновация" за н-ти път?

 14. 14 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Немското законодателство казва, собственика на аптека трябва да е аптекар и един аптекар има право да притежава една аптека.

  Има естествено вериги аптеки от Холандия, Доктор Морис, които не спазват немският закон. Но нямат право да продават лекарства, за които се изисква рецепта. Имат естествено в интернет онлайн аптека, където след сканирване на рецептата можеш да си купиш лекарството с лекарско предписание.

  Мисля, че цялото е измислено заради минималните цени на лекарствата, да не купуваш оттам, откъдето е по-евтино. В защита на немските апотеки като цяло

  Es muß Geld fließen!
 15. 15 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#4] от "Наблюдател":

  аха .. ама тогава утре като откажат да обвинят някой "очевидно виновен" според форумния съд или фейсбук трибунала да не се обърне мнението?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Колкото и да не съм фен на Марешки и да не ми харесва, след РАЗВИНТЕНАТА фантазия на Прокуратурата (по едни саморазвинтили се болтове), що ли вече не и вярвам на Прокуратурата, каквото и да съобщи като обвинение към някой ...
  —цитат от коментар 4 на Наблюдател


  ми щото тва в статията е меко казано, смехотворно... през 2010-та Марешки беше насаден от КЗК върху един готов пазарен дял, който не се е променил особено досега :)
  IMS Health/2015 - 3-то място за Фармнет

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/06/28/2781917_farmaciia_po-malki_kapki_zdrave/

 17. 17 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#9] от "Депутат 241":

  прокурорът единствен има право да привлича /или да не привлича/ към наказателна отговорност с внасяне на обвинителен акт. Той решава дали ще обвини някой или не на база вътрешното си убеждение, което се формира на база доказателствата по делото.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 18. 18 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Толкова плитка вода е Марешки, че няма смисъл да анализираме.Факт след факт, срещу него.

 19. 19 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#1] от "DJTrump":

  Свърши му на Марешки депутатстването.Може би и свободния живот.Но на Парламента той определено няма да липсва...
  —цитат от коментар 1 на DJTrump


  Напротив, приятелю - грешите. В момента прокуратурата укрепва управляващото мнозинство. При 122 депутати на ГЕРБ и ОП 12-те депутати на Марешки стават много важни. "Имате хубав бизнес, Марешки, защо Ви е необходимо....".

 20. 20 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Магарешки тръгна напреко,и тримата шишковци решиха да го вкарат в "правилния" път.
  Не, че нещо ще се получи, но комуноидите му казват: Нали си от нашите, но не спазваш периметъра,ще получиш мъмрене и забележка,и си стой на задните части.
  Големите кланове на мафията са ти отредили парче,а ти роптаеш.
  Не забравяй:
  Клан #1 БКП-БСП.
  Клан #2 ДПС.
  Клан #3 ГЕРБ.

 21. 21 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Накрая да не вземат да кажат, че Марешки е накарал картелчиците да продават скъпо горивата?

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  "Имате хубав бизнес, Марешки, защо Ви е необходимо...."
  —цитат от коментар 19 на Един препатил


  21 юни 2017
  "...Новината от тази седмица е по повод искането на дистрибутора на лекарства "Софарма трейдинг" да придобие чрез дружествата си, които управляват 16 аптеки с бранда SOрharmacy, 19 аптеки от веригата "Фармастор", повечето от които са в София. На фона на близо 4000 аптеки в България и множество интегрирани структури изненадващо против сделката се обявяват компаниите на депутата Веселин Марешки, който всъщност държи един от най-големите дистрибутори и най-голямата верига от 400 аптеки..."

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/06/21/2993526_kzk_shte_prouchva_detailno_miniatjurna_sdelka_za_19/

 23. 23 Профил на unbiased
  unbiased
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#11] от "extraCACA":

  13.7% през 2010 спрямо 20.7% през 2016. През 2016 г. четирите най-големи имат почти еднакви дялове

 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#11] от "extraCACA":13.7% през 2010 спрямо 20.7% през 2016. През 2016 г. четирите най-големи имат почти еднакви дялове
  —цитат от коментар 23 на unbiased


  дай си източника за 2010-та да видим :)

 25. 25 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Има доста по-силни вериги аптеки, и последното за което се сещам, като се замисля за аптека, е Марешки.
  И ако Мерешки е монополист, тогава по-големите какви са?

 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1724 Любопитно

  До коментар [#11] от "extraCACA":13.7% през 2010 спрямо 20.7% през 2016. През 2016 г. четирите най-големи имат почти еднакви дялове
  —цитат от коментар 23 на unbiased

  откакто ги помня са 4-ти :) като изключим приключенията на Росица Великова, тогавашната шефка на настоящата депутатката Кръстина Таскова през 2010-та, не ли?

  "Само за една година пазарният й дял е намалял с 8%. През 2010 година той е 13.69%, докато през 2009-а е достигал 21%.

  http://www.capital.bg/vestnikut/k2/kompanii/2010/03/12/872399_higiia_potegli_kum_varna/
  http://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/2011/04/26/1711019_aktavis_se_otkaza_da_sudi_higiia_zaradi_neizplateni/

 27. 27 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  "Арнаудова каза, цитирана от БТА, че Веселин Марешки е взел решение да монополизира пазара на лекарства в края на 2011 г"

  И къде е това решение (производство, дистрибуция, продажба)? Защото:
  29.09.2014 - Лекарственият регулатор сезира прокуратурата за нарушения -http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/09/29/2389235_lekarstveniiat_regulator_sezira_prokuraturata_za/
  23.11.2014 - Аптеки "Марешки" съдят здравната каса за общо 10 млн. лв. - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/11/23/2424794_apteki_mareshki_sudiat_zdravnata_kasa_za_obshto_10_mln/
  19.01.2017 г. - Специализираната прокуратура: Марешки не е рекетирал аптеките, а е бил нелоялен конкурент - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/22/2904447_specializiranata_prokuratura_mareshki_ne_e_reketiral/
  КЗК започва разследване срещу Марешки за нелоялна конкуренция в аптечния бизнес - http://www.capital.bg/kakvo_stava/2017/01/19/2902297_kzk_zapochva_razsledvane_sreshtu_mareshki_za_neloialna/

  Сиреч, прокуратурата пак ще разследва пак "болтове" (решение за развитие/монополизация на пазар, което няма правна сила за трети страни) вместо да разследва злоупотреби с лекарства (фиктивно изписване и "усвояване" на реимбурсация чрез износ, паралелен износ).
  Или като полицаите, дето рекетират "клиентите" с "богато криминално досие" (извършени повече от десет кражби, хулигански прояви и няма образувана нито една преписка за престъпление, ако клиентът редовно се отчита), прокуратурата ще разчита на дарения от "успешни фирми" (аптеки "Марешки" ).

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2159 Весело

  До коментар [#19] от "Един препатил":

  "В момента прокуратурата укрепва управляващото мнозинство."

  Па не си разбрал! Обратното е - клати го и то яко ... за да се намести "успешният младеж" Мамин прасчо с "национално-отговорните" депутати от ДПС.
  Че с председателството на Европейската комисия голямо рязане на баницата ще пада.
  Разходи се покрай сараиите да видиш как се точат баничарските ножове за "разпределяне на порциите"!

 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10023 Неутрално

  Атака по всички фронтове срещу ниските цени, пробиващи монопола.
  Малко по-долу беше и КФН срещу евтини застрахователни полици

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3227 Весело

  До коментар [#20] от "anty":

  Магарешки тръгна напреко,и тримата шишковци решиха да го вкарат в "правилния" път.
  —цитат от коментар 20 на anty


  Не е зле Гергов да сложи джезветата в пясъка. За истинското турско кафе трябва време.

 31. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2159 Любопитно

  До коментар [#18] от "xali":

  "Факт след факт, срещу него."

  Може ли да посочите поне един ФАКТ!? Един единствен факт! Ако може този факт да бъде споделен и от прокуратурата.
  Защото аз имам подозрения и за нарушения по Търговския закон (подставени и свързани лица, търгуващи помежду си на непазарни цени), и по Кодекса за социалното осигуряване (прикрити осигуровки, фиктивно заплащане на наетите пенсионерки), и по Закона за лекарствата(фиктивни продажби и реален износ на скъпоструващи лераства, но вече платени от НЗОК). Дори и по закона за ДДС (при бензиностанциите е това обаче). Но от изявлението на прекрасната говорителка на прокуратура няма и помен за някакво споделяне от който и да е прокурор, че Марешки нарушава Закона. Имал бил "незаконно" решение за развива бизнеса си до "монополни" позиции (монопол при 20% или при 33% пазарен дял!?)

 32. 32 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Тази реч на говорителката ми прилича на "библиотекарски" труд във вестник "Телеграф". Защото... Всички методи за заграбване на аптеки и убиване на конкуренцията цитирани от прокуратурата са използвани за заграбването на вестникарския пазар. 1:1.
  Смешници!

 33. 33 Профил на zoroaster
  zoroaster
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Действието се развива 2011 и 2012 г. След 5години прокуратурата се пресетила да го разследва. Тия пет години достатъчно данни нямаше ли? Или когато Марешки се намеси в бизнеса с горива и си направи партия някой се сети, че е време да го плеснат през ръчичките щот много се лакоми.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#27] от "wanderer":

  Първата статия, която си цитирал е най-фрапиращата. Бях тръгнал да я търся, но не ми остана време

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 35. 35 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Убеден съм, тоя ВМ е голяма мафия. Да видим дали "ще си намери майстора".

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  Още един мафиот в НС. Те, вместо с всеки следващ избор да намаляват, се увеличават.

 37. 37 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 758 Неутрално

  да не би нещо пеевски и марешки да са се изпокрали :)

 38. 38 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Бой по главата! Ама, ха! Ще се прави този вчерашен аптекар на коалиционен подпирач. На Делянчо не му харесва. На чичко Златев "данъкоплатеца" също. Трябва този варненски тарикат да го изтърбушим. Да си знае мястото. Как сме е този човек да се бърка в печалбите на Лукоил и останалите от уговорката за цените на бензина? Как смее са се бърка и във фармвацевтичния бизнес?
  Да не забравят да го обвинят и в прелюбодейство, содомия, преврат срещу държавата и убийство първа степен /убил е доста петролни олигарси от глад/.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 39. 39 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси":

  В това НС други освен мафиоти и техните слуги,други няма!

 40. 40 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Най-интресно ми е как Марешки е мотивирал ДЪРЖАВНАТА агенция по лекарствата???КОЛКО+?+ Кои са чиновниците, които са осъществявали "проверките".
  Подобен случай е зъболекарчето Павлов, бивш депутат от ДСБ, настоящ подсъдим за смъртта на дете и вероятно бивш собсвеник на клиника ео-дент. Та.... той употребяваше чиновниците от Медицински одит и от Здравната каса, за да се разправя с колегите си. И когато това не беше достатъчно идваше кака Прокуратура. Всичките до един момичета на повикване.

 41. 41 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#10] от "ptichka007":

  442 дори не е вдянал, така е и с мнозина други тук. Такава радост беше, такова празненство, че Магарешки станал депутат. Много се надявам, че ще стане и затворник!

 42. 42 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#40] от "victor_victim":

  Мотивиране и мотивация са различни психологични явления.Чрез подходящо /пари, натиск, директни заплахи или насилие/ мотивиране от страна на Маришки, различни субекти на разните агенции и медслужители приемат, че е по-добре да са живи, здрави и купени, отколкото обратното и са му слугували на тоя мушморок. Но за мотиви у нас не съдят, а само обясняват причините за възникването на престъпно деяние. Дано поне за деянията да го осъдят, щото тук /дори в "Дневник"/ чираци на Магарешки се захващат не с неговите зулуми, а опъват прокуратурата. Няма ред и това е!

 43. 43 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  ей ,добре ,че се сетиха сега да му извадят делата от 2011 ,какво ли щеше да се случи ,да бяха решили да го обвинят не сега ,ами 3017 година , щяха да изпуснат човека да излезе от НС и тогава току виж отпаднала и политическата поръчка ....

 44. 44 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3227 Весело

  До коментар [#28] от "wanderer":

  До коментар [#19] от "Един препатил":"В момента прокуратурата укрепва управляващото мнозинство."Па не си разбрал! Обратното е - клати го и то яко ... за да се намести "успешният младеж" Мамин прасчо с "национално-отговорните" депутати от ДПС.
  —цитат от коментар 28 на wanderer


  Ама той си е наместен! Докато Бойко е там на мамин Прасчо неговото не се губи!

 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Любопитно

  Георги Кадиев

  През 2012 Дянков води Марешки при Борисов с думите "трябва да работим с него". Седмица по-късно Агенцията по лекарства е буквално дадена на консигнация и напълнена с хора на Марешки. Знам го от пряк участник в разговорите.
  Едно от тези назначения според тогавашни медийни статии е Людмила Ангелова, бивша адвокатка на Марешки в „Хигия“. Като директор на дирекция „Контрол на търговията с лекарствата“ в агенцията е разпореждала проверки срещу конкуренти на Марешки.
  Днес прокуратурата иска имунитета на Марешки и още двама от депутатите му за заплахи и изнудване с цел "принуда собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или прекратят търговската си дейност. В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти."
  Периодът на деянията е 2011-2015 година.
  Коренът на проблема е правителство и премиер, които "продават" държавен надзорен орган на частно лице.
  Марешки е просто възползвалият се.
  Ето затова няма държава. Защото я продават за стотинки.
  Та, кога ще арестуват Дянков и Борисов?

 46. 46 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Е как бензиновата мафия и Правешкия им горгор-башия ще му простят, че им създаде малък дискомфорт, така приятелски излекуван от КЗК. А и в прокуратурата са все момчета, дето хич не обичат някой да дразни и пречи на бизнеса на приятелите им и децата на приятелите на техните бащи.Нали все в една партия са членували. А някакъв отворко от Варна тръгнал да се прави на мъж, пък и в Парламента влязъл даже.

 47. 47 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Нещо мотивите на прокуратурата издишат. Защо държавните служители не бъдат разследвани първо и вкарани в затвора? Утре ще се появи друга мутра и ще почнат със същите методи да натискат за нея. Проблемът е в подкупните служители от Агенцията по лекарствата, те са извършили престъпление оказвайки натиск. Марешки е бил подходящия мотиватор, но дори и да го няма, все ще се намери доброжелател да плаща за оказване на натиск с цел монополизиране. Става ясно само че разследването може да бъде и е използвано от прокуратурата с цел дисциплиниране на партията на Марешки. 'Кой' използва прокуратурата като бухалка за да запази статуквото в парламента? Мафията си има държава.

 48. 48 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Лекарства, лекарства, но на мен ми мирише на бензин!

 49. 49 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси":


  Още един мафиот в НС. Те, вместо с всеки следващ избор да намаляват, се увеличават.
  —цитат от коментар 36 на Роси


  Права си, и аз си мисех, че като народа изхвърли ДСБ от парламента ще намалеят, ама не !

 50. 50 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#4] от "Наблюдател":аха .. ама тогава утре като откажат да обвинят някой "очевидно виновен" според форумния съд или фейсбук трибунала да не се обърне мнението?
  —цитат от коментар 15 на bludniq_sin


  Добавка към разсъжденията:
  http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=804570

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK