Как един холандец попадна в ареста в София с обвинение за подкуп от 42 лева

Снимката е от фейсбук профила на момчето

© Фейсбук

Снимката е от фейсбук профила на момчетоКуентин Брууър е от Холандия и е на 23 години. Не знае български, но това лято с помощта на българската съдебна система и МВР, вероятно ще научи. Условията, в които това ще се случи, едва ли са най-приятните, защото от началото на седмицата той се на намира в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Младежът е обвинен в опит да подкупи двама полицаи с 42 лева и задържан за постоянно под стража.


До това се стига и след настояване на държавното обвинение той да бъде арестуван, и след определение на второинстанционния съд (първият приема, че на Брууър може да бъде наложена парична гаранция). Магистрати, с които "Дневник" разговаря, споделиха, че след миналогодишния случай на избягалия от домашен арест турски шофьор, предизвикал катастрофа с две жертви, който стана повод за негативна обществена реакция спрямо съда, повечето съдебни състави налагат най-тежките мерки за неотклонение спрямо чужди граждани, независимо от обвинението спрямо тях.


Брууър ще може да иска от съда промяна на мярката му за неотклонение едва след настъпването на нови обстоятелства. Тъй като Брууър е задържан само защото е холандец, то едва ли такива обстоятелства ще се появят.
Мярката му може да бъде изменена по всяко време и от прокурора. Срещу него тече разследване, което не е известно кога ще приключи, въпреки че случаят не се отличава с особена сложност. За престъплението, в което холандецът, е обвинен наказателният кодекс предвижда до шест години затвори и глоба.


Една банална история


На девети юни, малко след 07.30 ч. сутринта, Брууър се намира пред спортен магазин на бул. "Фритьоф Нансен" 5. Той удря по вратата на магазина и така задейства алармата. Пристигат охранители, а с тях и собственика на магазина. Идват и двама полицаи. Служителите на МВР и момчето не могат да се разберат на английски.То вади личните си документи, след малко и пари - две банкноти по 20 лева и една по два лева. Свидетели твърдят, че той казва "вземете ги" (не е известно на какъв език). Малко след това Брууър е задържан и обвинен в даване на подкуп на полицаи.


Текстът от Наказателния кодекс, по който момчето е обвинено е, чл. 304 гласи: Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.


Брууър е изправен пред Софийския градски съд на 11 юни с искане за постоянно задържане. Пред съда се явява прокурор Павел Панов, който настоява холандецът да бъде задържан под стража. Той твърди, че има обосновано предположение, че момчето е извършило престъплението и е налице опасност да се укрие.


Пред съда Брууър разказва своята версия, като първо се извинява за своето поведение. Бил е с приятели и са пили бира. В един момент остава сам, но решава да продължи да обикаля града, но малко по-късно разбира, че телефонът му е откраднат. Изгубва се и дълго време не може да се ориентира, за да стигне до апартамента, който е бил нает от него и приятеля му. Отрича да е искал да подкупва полицаите, а обяснява ваденето на парите с факта, че в Холандия може да бъдеш глобен директно на улицата, ако извършваш някакво хулиганство. Признава, че е блъскал по вратата на магазина, но защото е мислил, че това е входната врата към апартамента му. Споделя, че досега алкохолът не му се е отразявал така, че има моменти, които не помни и че се съмнява, че някой е сложил нещо в питието му.


"Дневник" научи, че той е бил с охлузни рани, но не помни от какво са били те.


Какво приема съдът


Първоинстанционният съд с председател Мирослава Тодорова приема, че има обосновано предположение, че Брууър се е опитал да подкупи полицаите. Мотивите за това са събраните показания на полицаите и на пристигналите на място СОТ-аджии, които твърдят, че парите са били извадени от холандеца, без да бъдат поискани


Съдът прави уточнението, че Брууър е неосъждан, с правилна социална интеграция.


Той учи и едновременно с това работи, нямал е противообществени прояви. Съдът постановява да му бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 500 лева.


Мотивът е, че тази мярка няма да създаде на обвиняемия повече ограничения от необходимите. Съдът приема, че подобна мярка би въздействала възпиращо на обвиняемия Брууър, тъй като всяко отклонение от режима на мярката за неотклонение би представлявало основание той да бъде върнат в ареста, а сумата на паричната гаранцияда бъде отнета в полза на държавата. Според съдебният състав мярката е достатъчна, защото ако момчето напусне без разрешение територията на страната, може да се започне производство по издаване на Европейска заповед за арест за официалното предаване на обвиняемия отново у нас.


"Неизбежно тези последици биха се отразили неблагоприятно на цялостния социален статус на обвиняемия в Нидерландия,включително и на възможността да продължи образованието си, доколкото съобщение за настоящото производство ще бъде изпратено и в учебното заведение, в което обвиняемият се обучава", пише още първоинстанционния съд.


От заседанието става известно, че Куентин се обучава все още в университета, а също така и работи в супермаркет.


Момчето плаща гаранцията и е освободено. Но прокурор Пастованов от Софийска градска прокуратура решава да протестира определението на градския съд пред апелативния съд. Съдебният състав е с председател Вера Цветкова, Маргарита Шарбанова и Петър Гунчев.


Пред втория съд защитата на момчето обръща внимание на съда, че показанията на полицаите са с идентични изречения, което е нелогично житейски двама различни субекта да се изразяват напълно еднакво. Според тях Брууър е искал да обясни нещо на полицаите преди да извади парите. А именно да разкаже за твърдяната от него глоба на място в Холандия и е оставил парите на стълбите.


Не е известно на какъв език са си комуникирали. Защитата заявява, че на момчето три пъти е бил извършван личен обиск и изземване, като при първото такова действие не е имало последващо одобрение от съда, (нещо, което и първият съд отбелязва). Първо той е обискиран в 10:40 часа на 9 юни - денят на задържане. 20 минути по-късно е извършен личен обиск по закона за МВР от основните свидетели - полицаите от първо районно. Същият ден след 20 часа е извършен още един обиск по закона за изпълненията на наказанията.


Защитата твърди, че декларацията, която той е подписал, че разбира в какво е обвинен, вероятно не е била преведена, защото преводач му е осигурен няколко часа, след като е арестуван. "Дневник" научи, че в ареста на момчето не е давана дори вода.


Освен това адвокатите уточняват, че в протокола за оглед на местоипроизшествие, който се изготвя от полицията, след края на изписания ръкописен текст няма подписи или знак "Z", което позволява да бъде извършено дописване. Вторинстанционният съд приема, че спрямо Брууър не е извършено нарушение с трите обиска, защото са по три различни закона, а за оставеното празно място на протокола за оглед заявява, че не намира за уместно направеното внушение, че държавен орган (т.е. на досъдебното производство) може да си позволи дописване на документ.


Общественият интерес, който надделява над личния


Детaйл от историята е, че един от двамата полицаи, задържали Брууър, е Кристиян Стоянов от първо полицейско управление. През 2014 година "Господари на ефира" разказа как полицаи със същото име и от същото РПУ - Кристиян Стоянов изнася твърдения, че млада жена е скъсала униформата му при опит да бъде арестувана. Впоследствие предаването излъчи кадри, от които ставаше известно, че Стоянов е инсценирал скъсването. Прокуратурата отказа да го разследва, а Европейският по правата на човека осъди държавата на глоба от 5500 евро заради този отказ.


Съдът не приема и представеното от защитата предварително споразумение за сключване на договор за наем - доказателство, че той няма да се укрие, като приема, че това е бъдещо несигурно събитие. Защитата заявява и това, което първоинстанционният съд приема, че като гражданин на Холандия, той би могъл да бъде осигурен на разследващите органи у нас с издаването на Европейска заповед за арест.


Акцент в определението на съда е как общественият интерес винаги трябва да бъде поставян над личния, а и защото престъплението се характеризира с висока обществена опасност и извършването му сериозно застрашава обществения ред и устоите на държавността. Затова и съдът приема, че има обосновано предположение, че е извършил престъплението и че може да се укрие, освен това случаят не се отличавал с фактическа и правна сложност и може да приключи в бързи срокове.


"Дневник" не успя да откри прокуратурата за коментар.


През цялото време Брууър е съдействал на органите, като не се е опитал да се укрие, а напротив следял е дали прокуратурата ще протестира и ако да, кога ще бъде заседанието й. Държавното обвинение пуска повторно искане за неговото задържане в последния възможен срок за това, което отлага заседанието на апелативния съд с няколко дни. Въпреки това, момчето се явява.


Случаят е показателен с това, че след "особените успехи" на МВР и прокуратурата по т.нар дела с обществен интерес, те демонстрират решителност и сила в маловажни казуси, което ги прави още по-проблемни. Освен с това е най-вече показателен с ефекта, който е постигнат върху съда, който удовлетворява искането на прокуратурата, заради опасността от скандал, допуска дискриминация (нямаше да бъде задържан, ако е обвиняемият е роден във Видин, въпреки че в рамките на ЕС не трябва да се виджда разлика) и лишава от свобода един млад човек напълно ненужно за никого.

Ключови думи към статията:

Коментари (227)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Случаят е показателен с това, че след "особените успехи" на МВР и прокуратурата по т.нар дела с обществен интерес, те демонстрират решителност и сила в маловажни казуси
  __________
  Опит да подкупят служители на МВР не е маловажен казус! Друг е въпросът ,че ако полицаите са били трима с тези 42лв холандеца си е навлякъл гнева им защото не са имали калкулатор и са се чудели как да ги разделят!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Поредната милиционерска история! За хлопане по вратата и предполагаем подкуп от 40 лв., обиски, прокурори и съдии, пък задържане под стража! За блъскане по вратата и за това, че милиционери не знаят английски и реално не знаят дали им предлагат подкуп!

  Това е България - държавата на неграмотни милиционери! Те управляват, за тях източване на банки, далавери с обществени поръчки не е проблем, но е проблем ако заподозрат някого че ги обижда подкупвайки ги с 40 лв. Защото не знаят елементарен английски.

 3. 3 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Не могли да се разберат на английски, в ареста не му дали дори и вода...
  Чета и ме е срам, че съм българин. А вас?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  А, онзи полицай със скъсания ръкав продължава да бори битовата престъпност! Браво на МВР, на прокуратурата и съда!

 5. 5 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Статията е манипулативна и едностранчива. Опитва се да черпи дивиденти от стандартни процедури преди началото на досъдебното призводство - обиски по реда на ЗМВР, при приемането в ареста и т.н. Цитират се имена на магистрати и се прави явен опит за внушения - "това са лошите". А се пропуска най-важното - събрани са достатъчно доказателства, че пиян, пълнолетен, вменяем чужд гражданин е извършил нещо нередно. Органът, който има право да повдигне обвинение, на този етап преценява, че доказателствата са достатъчни и го привлича като обвиняем, един съдебен състав приема, че има основателно предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. Втори съдебен състав приема, че има обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. Разликата е във вътрешното убеждение на първия съдебен състав - и то само по отношение на това каква да бъде мярката за неотклонение, а не дали трябва да има мярка за неотклонение. Този младеж може да поиска съкратено съдебно следствие, без да признава фактите в обвинителния акт (ако бъде съставен такъв) - и бързо да приключи делото. А, ако счита, че е невинен - да се бори докрай. Но не като адвокатите си, които плачат пред медиите и оплюват свидетелите, обвинението и арбитъра, а като си свършат работата, а не чрез манипулативни и оплюващи медийни публикации.

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 233 Неутрално

  моля някой форумен експерт да ми обясни термина "правилна социална интеграция" и как се установява това състояние? Какво не неправилна социална интеграция?

  Умерен толераст
 7. 7 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  Айде пак чуждопоклонниците започват да се изрязват. Личи си, че повечето пишещи в този форум не са помирисвали нищо на запад от Калотина. Знаете ли точно пък в тая най-ксенофобска държава от където идва тоя какво ще се случи на българин при подобна ситуация? Пък поразпитайте малко хора дето са видели свят да ви кажат какво е отношението към източноевропейците в тези прехвалени държави. Там ако не си черен или с чалма влизаш в затвора за това че си повишил тон на някоя баба дето те е предредила на опашката в супермаркета.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 8. 8 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Весело

  До коментар [#3] от "gallnare":
  „Не могли да се разберат на английски, в ареста не му дали дори и вода...
  Чета и ме е срам, че съм българин. А вас?”

  Милиционерите ще твърдят, че говорят перфектно английски и са го научили от филмите на Ван Дам, Сегал и Шварценегер. Това, че и двамата са свидетелствали писмено с едни и същи изречения, е малка подробност. За ангажирането на прокурори и 4ма съдии, няма да говорим. За условията в ареста...

  Това е нивото на милицията, освен да сплашат някой подпийнал тийнейджър, за друго ...

 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#5] от "hammurabi":

  Така е.

  До коментар [#6] от "Наблюдател":

  Този въпрос може да бъде правилно разтълкуван само от точните НПО-та. :-)

 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3619 Весело

  Бай Ганьо - правораздава.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  Споделя, че досега алкохолът не му се е отразявал така, че има моменти, които не помни и че се съмнява, че някой е сложил нещо в питието му."
  как пък на всички ви слагат нещо в питието . това дето искал да плати глоба ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Опит да подкупят служители на МВР не е маловажен казус! Друг е въпросът ,че ако полицаите са били трима с тези 42лв холандеца си е навлякъл гнева им защото не са имали калкулатор и са се чудели как да ги разделят!
  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  Предполагам, че подценявате способностите на полицаите по аритметика. 42 се дели на 3. Не допускате ли, че не са имали дребни за да извършат механичното разпределяне. В портфейлите си не са открили и банкноти от 14 лева. При това са на работа и няма как да се отклонят до някое павилионче. А 42=20+20+2 не е справедливо, ще урони престижа на единия.
  След 05.07. ще е по-лесно.

 13. 13 Профил на ern16512825
  ern16512825
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За блъскане по витрина отиваш в затвора. За прегазване на две жертви на пътя те пускат да си се принереш в Турция...

 14. 14 Профил на neptun
  neptun
  Рейтинг: 233 Гневно

  Както и да го извъртате, убийци и престъпници с по 8 присъди на 25 години се разхождат на свобода!

 15. 15 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  Глупости.

 16. 16 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 557 Неутрално

  нормално това да е водеща новина във вестник, който един месец се занимава с това, че на Лозан му бил разхлабен болтът

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 17. 17 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#5] от "hammurabi":
  „най-важното - събрани са достатъчно доказателства, че пиян, пълнолетен, вменяем чужд гражданин е извършил нещо нередно. ”

  Пиян, пълнолетен, вменяем - доста хора може да отговорят на това описание вечер. Извършил нещо нередно - какво е това нещо нередно? Хулиганска проява - тропане по вратата и шум? Или подкуп с 40 лв.? Има значителна разлика в тежестта между двете! За подкуп, как полицаите са разбрали, че им се предлага подкуп, след като не могат да разберат какво им е говорил чужденеца?

  И за това - задържане под стража? Да не би да е убил човек? Да е наранил човек или да е нападнал човек? Да е откраднал, обрал, присвоил? Да е нанесъл щети някому?

 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално


  Труден е полицейския живот ...
  Някакво холандско момче им дава някакви си 42 лева с което ги обижда и те го закопчават ...
  А кога ще закопчаят баш мутрите и мафиотите с бели якички ? Или на тях те просто козируват ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Нивото на полицаите може да се характеризириа с понятие от квантовата физика като "безкрайно малка величина". Имам чувството, че всички са диагностицирани като страдащи от Синдром на Дънинг-Крюгер и това е единството условие за да ги приемат на работа.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 20. 20 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Най-корумпираната полиция на най-корумпираната държава в Европа ще арестуват пийнал младеж за подкуп?! Абсурд. Вероятно са му искали пари а той си е позволил да е имал само тези. Гамен!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 21. 21 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 273 Неутрално

  правосъдие ? бля бля , доене на родителите от адвокати и прокурори , милиционерите са усетили че е склонен да си плаща / независимо дали е виновен или невинен/ и са предали по веригата , а параграфи и членове, удобни за употреба колкото искаш

 22. 22 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  На девети юни, малко след 07.30 ч. сутринта, Брууър се намира пред спортен магазин на бул. "Фритьоф Нансен" 5. Той удря по вратата на магазина и така задейства алармата. Пристигат охранители, а с тях и собственика на магазина. Идват и двама полицаи. Служителите на МВР и момчето не могат да се разберат на английски.То вади личните си документи, след малко и пари - две банкноти по 20 лева и една по два лева. Свидетели твърдят, че той казва "вземете ги" (не е известно на какъв език). Малко след това Брууър е задържан и обвинен в даване на подкуп на полицаи.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Нека позная - предложил им е парите пред собственика и охранителите и затова родната милиция е нямала избор и е трябвало да го арестува.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#13] от "ern16512825":

  Срам ме е за България

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 25. 25 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Всички даващи подкуп на полица

 26. 26 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  добре, че от време на време има някои пиян тинейджър, да се направят милиционерските тюфлеци на полицаи

  Birds of a feather flock together.
 27. 27 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 571 Весело

  Българите, особено полицаите им са най-честните и достойни хора на света! :) Като чуят ''подкуп''се хващат за пищова...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":четейки коментарите не оставаш ли с чувство , че шведския турист е ощетен , понеже му е осигурена само една камериерка за ритане
  —цитат от коментар 23 на дерибеев  Абе, ти четеш коментарите, но не четеш статията . НЯМА шведски турист !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Самият подход на българската съдебна към такива дребни изпълнения е грешен!
  В другите страни обикновено налагат голяма парична гаранция (такава, която да накара нарушителя да се върна за да си вземе гаранцията обратно и го пускат да си ходи.
  Какво губи страната от такъв подход?
  Това което са направили е гавра с един честен (видно е от описанието за начинът му на живот и целите които гони) човек.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Любопитно

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":четейки коментарите не оставаш ли с чувство , че шведския турист е ощетен , понеже му е осигурена само една камериерка за ритане
  —цитат от коментар 23 на дерибеев


  Нима не схващаш как сам демонстрираш простотията си!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Странна раута. Искаше ми се да кажа нещо, ама не мога да реша кое да е.
  Пийнал младежа. Предложил пари. Задържали го. Не го знам дали ще се скрие.
  Единият полицай на видео се е опитал да обвини някой в престъпление. Борят пияния, пък мутрата не закачат.
  Прокуратурата ще съди някакъв мишок за 40 лв, пък постоянно сме свидетели на някакви неща, които от самолет се вижда, че са станали по втория начин.
  На края ще ни осъди в Страсбург и ще може да си доучи без да бачка в супера.
  Какво да кажа??? Не знам...

 34. 34 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Странна раута. Искаше ми се да кажа нещо, ама не мога да реша кое да е.
  Пийнал младежа. Предложил пари. Задържали го. Не го знам дали ще се скрие.
  Единият полицай на видео се е опитал да обвини някой в престъпление. Борят пияния, пък мутрата не закачат.
  Прокуратурата ще съди някакъв мишок за 40 лв, пък постоянно сме свидетели на някакви неща, които от самолет се вижда, че са станали по втория начин.
  На края ще ни осъди в Страсбург и ще може да си доучи без да бачка в супера.
  Какво да кажа??? Не знам...

 35. 35 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2611 Весело

  "е нелогично житейски двама различни субекта да се изразяват напълно еднакво" - а, може, че и още как - в общност, за която общуването със света и хората е като една голяма фуния, обгърнала "органа" с широката си страна, а хоризонтът е като една светлина в далечната галактика на мислите им. Репресии по процедура, а помощта уж ни дебне отвсякъде.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 36. 36 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Тези където защитават холандското пиянде, нека да отидат в в Холандия, да се напият, да блъскат по вратата на затворен магазин, и после да пробват да дадат 40 евро на полицаите за да го пуснат. Да видим какво ще им се случи.
  Тук като гледам пълно с Благойрагинци.

 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2046 Весело

  Същият злодей, който разви болтовете на Лозето - върховния, на 9 юни е сипал нещо в бирата на холандчето и то се вкютучило насред жълтите павета. Алкохолните турове от морето се преместват в София. Всяка европейска талпа - маловажен случай! Да живее върховенството на закона.

 38. 38 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  нормално това да е водеща новина във вестник, който един месец се занимава с това, че на Лозан му бил разхлабен болтът
  —цитат от коментар 16 на hhhuuunnnn


  Едва ли щеше да ти е толкова безразлично и незначително, ако ставаше въпрос за теб, твой приятел или роднина, пък било то чужденец или не.Акцентът е, че такива случки се случват нерядко у нас - полицаите не знаят английски, но разбират, че им дават подкуп, показанията са им дословно еднакви, обискират неправомерно, бият и ругаят, а съдът пък е още по-некомпетентен!!!
  Може да се случи с всеки един от нас, защото тук полицаи няма, а само милиционери, които искат да не работят за благото на обществото, но пък излизат на мирен протест със служебното си оръжие, защото няма да им увеличат заплатите, заради несвършена работа.
  И твоите болтове са не само разхлабени, а напълно липсващи, явно, но ти желая искрено и скоро, да се сблъскаш с така безразличните ти, наши, милиция и съдебна система, защото за мижитурка, като теб, едва ли ще се опитат да я унищожат, чрез разхлабени болтове на колата!!

 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Неутрално

  "Кокошката" ще го отнесе с най-голямата строгост на закона и некадърност на съдебната система.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  ХОландия не ни пуска в шЕнген, заради корупцията и липсата на върховенство на закона!
  Холандия финасира медии и фондации в България с анти корупционна насоченост.
  Законите в ХОланидя важат за всички.
  Така трябва да бъде и в България!
  Тази статийка е смешен плач! Не за законността в България, която е спазена! А за правото на някой да са над закона! Без значиение дали са дали подкуп на премиер за 420 000 000 €, или на полицай а 42 лв! С
  С този арест, България на дело доказва, че у нас ИМА върховенство на Закона! Поне в този случай! Че се БОРИ с корупцията! Поне в този случай! Че третира ЕДНАКВО всички нарушители на Закона! Поне в този случай! Това е повод България да настоява пред ХОландия с аргументи, за да бъде включена в шЕнген!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 41. 41 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Маловажният случай трябва незабавно да се отмени!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 42. 42 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#17] от "iceman_bg":

  Сам даваш отговор на въпроси си - хулиганство (или хулиганска проява) и подкуп. За останалите въпроси - питай свидетелите или прочети делото, вероятно там има отговор. Но длъжностните лица (прокуратура и съд), са го чели и са дали вяра на свидетелите.
  В прагматичен план какво ще стане, ако е на свобода - питай братя Галеви. С това момче вероятно няма да се случи така, но си представи какво ще стане с делото, ако реши да се укрива, респ. ако се наложи да го призовават със съдебни поръчки до чужбина. Аз ще ти кажа - накрая, дори и да бъде осъден, държавата ще му плаща обезщетение (всеки ден има такива статии), за забавено правосъдие. И тогава пак ще псуваме, че някой не си е свършил работата.

 43. 43 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#40] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  увеерн съм, че точно така, на 100% мислят и замесените представители на държавата в случая

  Birds of a feather flock together.
 44. 44 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Сега ще видите кон боб яде ли :)

  Birds of a feather flock together.
 45. 45 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 478 Неутрално

  О, Боже, прокуратурата ни чупи дъното с всеки изминал ден. Очевидно е, че тук става въпрос за едно голямо недоразумение и това е. Ако бяха толкова активни и в разследването на политици и високопоставени лица в агенции и други институции може би щяхме да бъдем доста по-добра и функционираща държава.

 46. 46 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  Няма как да сложиш висока гаранция на лице, което има ниски доходи. Сумата трябва да съответства на доходите му. В случая просто е преценено, че има опасност да се укрие.

 47. 47 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  съвет към полицаите - да пишат от сега като арестуват хулигани - хулиганска проява тип "пиян холандец", щото колегите им в Холандия като заварят тарашен апартамент и пишат "обир по български маниер"

  Birds of a feather flock together.
 48. 48 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Свидетелите казали, че холандецът поискал полицаите да вземат пари, но не знаели на какъв език го е казал - ами как са разбрали смисъла! Поредната жалка парцална царарщина - престъпници като Масларова, Трактора, хората на Гоце, дето окрадоха еврофондовете, крадливият СерГЕЙ се разхождат на свобода, те се хванали с едно холандско туристче да си оправят корумпирания имидж пред света...

 49. 49 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално
 50. 50 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Мачкай малкия напушляк! Мисли си, че с 20 евро ще се размине за пиянско-напушляшските си изцепки. Сега - при бай Ставри и сичкото "български граждани", да се учи на толерантност и мулти-култи.

 51. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1712 Любопитно

  За какви глупости се хаби ресурс на съд, полиция и места за задържане.

 52. 52 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#42] от "hammurabi":

  Случаят, както е описан, е дребно хулиганство, което може да се накаже с до 15 денонощия арест. Подкуп, да повторя, трудно ще се докаже, защото полицаите и свидетели (СОТ) явно не са знаели английски и не са знаели какво им предлагат. Възможно е момчето да е предлагало парите на собственика на магазина, като компенсация за разкарването.

  Цялата история е в резултат на некадърни полицаи и прокуратура. Който не правят разлика между хулиганство и дребно хулиганство, не могат да преценят кога има доказателства за подкуп. Ако забелязваш, първия съдия е реагирал правилно с мярката за неотклонение и е определил парична гаранция.

  За полицаите какво да коментирам. Известно е, че си вземат подкупи от по 20-50 лв. от шофьорите, сега не могли да разберат какво им говори младежа и решили, че щом вади 40 лв, значи е подкуп. Свидетелите - СОТ-аджии.

  Първият съдия е съобразил тежестта на извършено, живота на задържания и най-вече, че може да се издаде европейска заповед за арест. Разноските ще се дължат от младежа. Сравнение с Братя Галеви е неуместно! Да се сравни организацията на Галеви за тежки престъпления с подпийнал младеж, блъскал вратата, е смешно. Още по-малко, този младеж би избягал извън ЕС и би си зарязал университета, заради дребно хулиганство - отчетено от съдия Тодорова!

 53. 53 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Браво Цацаров, най-после пребори корупцията!

 54. 54 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  Не лъжи. Живях в Холандия близо 9г. Да ти се случи подобно нещо там е невъзможно. Обвинението е смехотворно и само показва колко ни е гнила "съдебната", меверейската и прокуратурската ни пасмина. Тези хора са лъжци, манипулатори, без никакъв морал. Не вярвам на нито една дума, казана от тях.

 55. 55 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":Глупости.
  —цитат от коментар 15 на Green Day


  Така ли мислиш? Искам да ти кажа, уважаеми, че лично съм присъствал как храбрата австрийска полиция арестува румънец, понеже той не разбира как може да е паркирал неправилно, когато няма знак за това, а от двете му страни има коли с германски регистрации, на които никой нищо не казва. Айде стига сте ми се правили на големи разбирачи - "Глупости" ще пишеш на жена си във Фейсбука. Научете се барем да общувате преди да се изказвате от последна инстанция.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 56. 56 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Цялата ти теза се опира върху фактите от статията, но аз вече казах, че за мен тя не е обективна и манипулативна. Твоята теза стъпва изцяло върху фактите от статията. Съгласен съм с хулиганската проява - дребно хулиганство. Вероятно и затова няма обвинение за хулиганство. Подкупът е тежко престъпление, и от юридическа, и от житейска гледна точка. Нашият проблем е, че не ни пука, стига да не са ги взели тия 42 лева от джоба ни. Другият ни проблем е, че няма справедливост в обществото ни - за дребните риби няма лабаво (всеки ще го признае, а това момче попада в тази категория), а за едрите риби няма мрежа (почти няма осъдено лице, заемащо висша държавна длъжност). Точно това ни е проблем на нас - пак казвам, липсата на предвидимост и справедливост. Проблемът при момчето е, че в случая, с тази мярка за неотклонение задържане под стража, адвокатите му не могат да блеснат - мярката му ще им върже сериозно ръцете и вероятно ще бъдат принудени да искат съкратено съдебно следствие. А, ако е на свобода - ще гледаме родилните мъки по призоваването му и нескончаем процес с години. Накрая, каквато и да е присъдата, държавата ще плаща за забавеното правосъдие.

 57. 57 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  секи 4ти км

  Тъй... тъй...

  Под влияние на алкохол усвоен в или около НДК
  (съмнителен? какво казва експертизата?)
  Евросъюзнически гражданин, т.е. чужд,
  натискал да се прибере в апартамента си на Фритьоф Нансен,
  нает от Балкантурист.

  Но, "апартаментът" се оказал магазин, извън работно време.

  Алармата мигновено привлякла органи на силите на реда.
  Балкантуристът искал и се натискал да лати глоба.
  Цели три органа се видели в чудо и извикали подкрепление.

  Дружно, изкушението било отблъснато.

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  Споделя, че досега алкохолът не му се е отразявал така, че има моменти, които не помни и че се съмнява, че някой е сложил нещо в питието му."

  как пък на всички ви слагат нещо в питието .
  това дето искал да плати глоба...

 58. 58 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  Друго което ми прави впечатление. Явно повечето от пишещите тук не излизат много-много вечер из София да видят разни "туристи" като тоя до какви състояния се докарват и как се държат по улиците. Децата си мислят, че понеже са по-западни европейци и тука са като господари. За тези им идеи помагат и разни българчета (предимно жени), които се залепват за тях и са готови да си дадат сещате се какво, само за да обясняват после колко много чужденци познават. От доста схематичния разказ веднага мога да си представя как тоя съвсем сериозно си е мислел, че като даде пари и ще го пуснат, най-вероятно посъветван така от някоя "приятелка", дето и книжка няма, ама е чувала как се дават подкупи на катаджии.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 59. 59 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Тези където защитават холандското пиянде, нека да отидат в в Холандия, да се напият, да блъскат по вратата на затворен магазин, и после да пробват да дадат 40 евро на полицаите за да го пуснат. Да видим какво ще им се случи.Тук като гледам пълно с Благойрагинци.
  —цитат от коментар 36 на ДСиБ


  Нямаш идея колко културни и учтиви, но в същото време непреклонни са холандските полицаи! Държат се подчертано учтиво и приятелски с нарушители, пияни, дрогирани, ултраси и какви ли не (била съм свитетел многократно ), но всяват такъв респект, че на никое келеме не би хрумнало да клинчи и да не спази инструкциите които му дават полицаите, като как да се държи за да не изяде боя (сиреч да се го окошарят в бързината - холадските полицаи не бият, освен това, освен, че са подчертано учтиви, са и подчертано атлетични - не съм видяла дебел/а холадски полицай/ка - имам чувството, че ги избират с конкурс за атлетичност - всички са с перфекни стойки и фигури, още по-високи дори от принципно високите холандци. Дори само с външния си вид и присъствието си успяват да поддържат ред!) В Холандия до подобен случай не би се стигнало, да не казвам никога, щото няма начин и те да нямат мърша сред длъжностните лица, но с пренебрежимо малка вероятност!

 60. 60 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Какъв е проблемът тук? Всичко се прави според закона. Дневник, да не би да искате да кажете, че спазването на закона е лошо нещо?

  Четох историята в българския субреддит от гледна точка на приятелчето на този - колко сърцераздирателно. Те само блъскали по вратите с ръце и крака, нищо сериозно не правели. Just foolin around, горките.

 61. 61 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#56] от "hammurabi":

  Всички ние коментираме данните, така както са изнесени в статията. Няма как всеки да отвори делото и да прочете документи. И с оглед това ограничение коментираме.

  Ако махнем подкуп, който съм убеден че няма да се докаже, заради незнанието на английски от полицаите и свидетели, остава дребно хулиганство. То лесно ще се докаже, защото е било видимо за полицаите и свидетели.

  Ако полицаите и прокуратура бяха кадърни и подготвени, трябваше да задвижат бързо производство по Указа за борба с дребно хулиганство и младежът вече да е получил 2-3-5 дена арест в МВР. Законно, бързо, справедливо и евтино за бюджета.

  Вместо това, дълъг престой в ареста за човек, който е извършил нарушение на обществения ред - пиянска история, млад, вдигал шум. Скъпо разследване и правораздаване., което няма да има резултати. Незаконно, бавно, несправедливо и скъпо за бюджета.

 62. 62 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  За кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Момчето е предложило твърде малко - цели трима полицаи и само 42 лева? Подигравка. Че и чужденец, а те имат пари много. Трябваше поне по 50 лв на човек да извади. Какви са тези 42 лв, то за цигари не стигат.
  Момчето можеха спокойно да го осъдят по бързата процедура на 3-4 дни копане на градинки като обществено полезен труд.
  Полицаят е друг въпрос - бил е същият, който най-нагло излъгал и обвинил невинен човек, че му е скъсал униформата. Този какво прави още в полицията? Той утре ще арестува случаен човек на улицата и ще го обвини, че е нападнал служител на реда. Къде е министъра на вътрешните работи? Този нещастник ли трябва да ни пази?
  Големият проблем отново излезе наяве - за едно битово престъпление без тежки последици ще имаме години процеси и скандали. А когато мастити бизнесмени по най-нагъл начин ограбват държавата, правят далавери, не плащат данъци или дори строят бетонови сгради без разрешително на забранени места - там е тихо, не се говори. Защото тези бизнесмени имат много пари, тях никой не ги бара за нищо. Те държат медиите и там тишина. Съдът мълчи, медиите мълчат, керванът си върви, кучетата си лаят. Но за голобрадият холандски хулиган прошка няма. Той няма милиони и власт. Да му набием канчето.
  Имах преди години един случай. В много тежък за мен финансов момент не можах да си платя сметката за телефона за 2 месеца. Спряха ми го и малко след това ме пратиха на фирма за събиране на дългове. Сметката беше под 60 лв, има длъжници, които дължат по няколко хиляди лева, но те мен гонят, с мизерната сметка. Защо тези колекторски фирми не гонят големите бизнесмени, които дължат милиони за заплати на служителите си? Защо не гонят Ковачки, който редовно оставя миньорите си без заплати, а търсят моите 60 лв? Ами ето го отговорът - като с холандския младеж.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 63. 63 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Тогава Боко Т от СИК и ГЕРБ не трябва да излиза от ареста и затвора поне 2000 - 3000 г.

 64. 64 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Подкуп, да повторя, трудно ще се докаже, защото полицаите и свидетели (СОТ) явно не са знаели английски и не са знаели какво им предлагат. Възможно е момчето да е предлагало парите на собственика на магазина, като компенсация за разкарването.
  —цитат от коментар 52 на iceman_bg


  Само дето статията спестява малко информацийка (както обикновено). Френдчето на въпросния индивид пише в реддит, и там ясно е написал. че въпросния е предложил подкуп, защото знаели, че така се прави на Балканите.

 65. 65 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  До коментар [#59] от "idianata":

  Да бе - и понеже всяват такъв респект, за това стана тая баталия с турците преди няколко месеца...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  секи 4ти км

  След бързо изпълнена обществена поръчка...
  намерили преводач.

  Обвиняемият хулиган твърди, че в Холандия е обичайно при хулиганство
  да платиш глоба на полицай заловил те местохулиганство.

  "Куентин Брууър е от Холандия и е на 23 години. Не знае български, но това лято с помощта на българската съдебна система и МВР, вероятно ще научи. Условията, в които това ще се случи, едва ли са най-приятните, защото от началото на седмицата той се на намира в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Младежът е обвинен в опит да подкупи двама полицаи с 42 лева и задържан за постоянно под стража.

  На девети юни, малко след 07.30 ч. сутринта, Брууър се намира пред спортен магазин на бул. "Фритьоф Нансен" 5. Той удря по вратата на магазина и така задейства алармата. Пристигат охранители, а с тях и собственика на магазина. Идват и двама полицаи. Служителите на МВР и момчето не могат да се разберат на английски.

  То вади личните си документи, след малко и пари - две банкноти по 20 лева и една по два лева. Свидетели твърдят, че той казва "вземете ги" (не е известно на какъв език)."

 67. 67 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Не разбрах защо удря вратата на магазина. За кеф или с желание за взлом?

 68. 68 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#59] от "idianata":Да бе - и понеже всяват такъв респект, за това стана тая баталия с турците преди няколко месеца...
  —цитат от коментар 65 на Тюфлекчия


  Сега си представи, какво би се случило в България при подобни обстоятелства и сам си направи извода колко респект всяват холадските и колко българските полицаи!

 69. 69 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Мафията ГЕРБ

  Бившият служебен премиер Огнян Герджиков обяви в ефир,че оставил на папката на премиера папка, в която пишело едни не особено приятни неща за Георги Костов- сегашния шеф на митниците.
  "Ако от мен зависи, нямаше да го назнача за шеф на митниците. След като служебният кабинет го уволни като Главен секретар на МВР. Но решението взимат други хора. Все пак не бива да забравяме тази папка с нещата за него. Не искайте обаче да ви кажа какво точно пише там, защото това е служебна информация", каза Герджиков пред камерата на БиТиВи.

 70. 70 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  До коментар [#68] от "idianata":

  Аз няма какво да си представям - не твърдя, че нашите полицаи щяха да се справят по-добре. Ти обясняваш някакви фантазии, които не са верни просто.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 71. 71 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  Лелеееее... направо не мога да повярвам, че чета това... че е възможно да се случи нещо такова... българска действителност... истинските престъпници вилнеят на свобода, а полицаи магистрати си оправдават заплатите, тероризирайки чужди граждани заради незначителни провинения.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 72. 72 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Малко пари им е предложил; сега ще страда.

 73. 73 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  Друго което ми прави впечатление. Явно повечето от пишещите тук не излизат много-много вечер из София да видят разни "туристи" като тоя до какви състояния се докарват и как се държат по улиците.
  —цитат от коментар 58 на Тюфлекчия


  За София - не знам, ама при нас ги гледам всеки ден, знам им състоянията, но все пак, за такова незначително нарушение да се впрегне цялата държавна машина - излишно хабене на средства, според мен.
  Първо, полицаите би трябвало да знаят английски поне на някакво начално ниво, за да могат да се разберат с хората, второ, като са го видели в такова неадекватно състояние, е трябвало да го закарат в някое изтрезвително, да си отспи и след като се възстанови, да бъде глобен за поведението си, да си плати и отспиването и готово - всичко можеше да приключи за 24 часа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 74. 74 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 276 Неутрално

  [quote#13:"ern16512825"]За блъскане по витрина отиваш в затвора. За прегазване на две жертви на пътя те пускат да си се принереш в Турция..

  Те турците знаят как стават тези неща, със сигирност не с 42 лв.

 75. 75 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 276 Неутрално

  добре, че от време на време има някои пиян тинейджър, да се направят милиционерските тюфлеци на полицаи
  —цитат от коментар 26 на Xumpomo name


  ++++++++++++++++

 76. 76 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 564 Разстроено

  мдаааа и ако някой от умните и красивите беше направил клипче или снимка с телефон как пиян холандец размахва двадесетолевки пред полицаи, представяте ли си заглавията?
  Това че не били знаели английски лично аз не го вярвам, по-скоро въпросният индивид е бил толкова пиян, че сам не е знаел нито къде се намира, нито на какъв език говори (ако въобще е говорил членоразделно).

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 77. 77 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Неутрално

  отвратително нелепа история ,но в милиционерските държави е така

 78. 78 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Неутрално

  До коментар [#13] от "ern16512825":

  Турчинът не е извадил само 42 лева. Там е заровено кучето.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 79. 79 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Нищо явно не се е променило. Бг милиционерът е ограничен субект с наднормено тегло, ограничени интелектуални възможности и раболепно отношение към всеки който може да му навреди. Ежи се на малолетни и на баби продаващи магданоз и се опитва да се скатае от всякаква по-сериозна работа. По-жалки са и от военните, което си е постижение откъдето и да го погледнеш.

 80. 80 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 291 Разстроено

  Ще мине време и нищо няма да се докаже,кой крив кой прав. Момчето ще си отиде в холандия, и ще заведе дело срещу България за всякакъв вид тормоз. Ще спечели делото а може и в Международния съд,и какво -ще осъдят България и кой ще плаща?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на КОНСТАНТИНОПОЛ
  КОНСТАНТИНОПОЛ
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тоя освен, че е бил пиян, бил е и напушен, ченгелите сигурно са намерили и тревица. В Холандия може и да е легализирана, но тука не е.....

 83. 83 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Какъв идиот. Даже двама полицай не може да подкупи като хората.

 84. 84 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Айде пак чуждопоклонниците започват да се изрязват. Личи си, че повечето пишещи в този форум не са помирисвали нищо на запад от Калотина. Знаете ли точно пък в тая най-ксенофобска държава от където идва тоя какво ще се случи на българин при подобна ситуация? Пък поразпитайте малко хора дето са видели свят да ви кажат какво е отношението към източноевропейците в тези прехвалени държави. Там ако не си черен или с чалма влизаш в затвора за това че си повишил тон на някоя баба дето те е предредила на опашката в супермаркета.
  —цитат от коментар 7 на Тюфлекчия


  Глупости.

 85. 85 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 405 Неутрално

  И този като шведа, напил се и си мисли, че тук живеят идиоти и може да си прави всичко. Хвърлят му един бой и на KLM.

 86. 86 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":Глупости.
  —цитат от коментар 15 на Green Day


  Повторил съм ви, извинявам се. Но както се казва great minds think alike. :)

 87. 87 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#82] от "RED ARMY":

  ако бяха намерили трева щяха да напишат в статията

  Прстъплението на момчето не е чак толкова голямо, не е чупил вратата.
  И подкуп за 42 лева не е престъпление което да заслужава 6 години затовр, по година за 7 лева.

 88. 88 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 790 Неутрално

  "(нямаше да бъде задържан, ако е обвиняемият е роден във Видин, въпреки че в рамките на ЕС не трябва да се вижда разлика) и лишава от свобода един млад човек напълно ненужно за никого."
  Еми аз съм от Видин. Не знаех, че се ползвам с преференции, но вече дишам по-спокойно

  malart.blog.bg
 89. 89 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 384 Неутрално

  В Австрия полицаите винаги ходят на двойки.И единия винаги знае английски.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 90. 90 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#78] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Какъв турчин?

 91. 91 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Холандчето се е държало гаменски. За подкупа - ми явно славата на наш'те органи е разпространена надалече.
  Но понякога и срещу тримата глупаци немаш шанс.
  Пък това три пъти да му се прави обиск е доста в повече. По таз логика например при кражбата на КТБ, имотите на Цв. Василев щеха да са като музей с раб. време на милишъните и прокурорите.

 92. 92 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#85] от "tonywalker":

  И защо да го бият? с какво е заслужил бой?

 93. 93 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#91] от "calc":

  Като се е държало гаменски да му друснат една глоба и това е. а те го направиха по-голям мафиот от Пеевски

 94. 94 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Друго което ми прави впечатление. Явно повечето от пишещите тук не излизат много-много вечер из София да видят разни "туристи" като тоя до какви състояния се докарват и как се държат по улиците. Децата си мислят, че понеже са по-западни европейци и тука са като господари. За тези им идеи помагат и разни българчета (предимно жени), които се залепват за тях и са готови да си дадат сещате се какво, само за да обясняват после колко много чужденци познават. От доста схематичния разказ веднага мога да си представя как тоя съвсем сериозно си е мислел, че като даде пари и ще го пуснат, най-вероятно посъветван така от някоя "приятелка", дето и книжка няма, ама е чувала как се дават подкупи на катаджии.
  —цитат от коментар 58 на Тюфлекчия


  Човек, ти си здраво във филма, евала. :)

 95. 95 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  По-скоро работата изглжда като пазарлък. Бизнес преговори по български. прокурори и съдии гледат колко ще им оунста рдоутелите на тоя.

 96. 96 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 944 Неутрално

  странно как за дребно хулиганство започват прокурори ,арести и прочие сила...а за КТБ -4млр лева-тишина ,и прокурорска и съдийска и милиционерска...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 97. 97 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Учудвам се, че не го съдят за обида за това че е предложил такава малка сума :)

 98. 98 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Много просто. Журналистката Лора Филева, представяща този казус, да го опише и да го изпрати в Холандия със запитване, какво се предприема в такъв случай там. И да сравни тамошното с тукашното! Това е съвестна журналистика, другото е блабла и поставя под съмнение разследващо-журналистическите й умения, както на майка й, социоложката, която несполучливо се пробва като вътрешна министърка!

  Мърфи е оптимист!
 99. 99 Профил на gavrilov
  gavrilov
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Поредната милиционерска история! За хлопане по вратата и предполагаем подкуп от 40 лв., обиски, прокурори и съдии, пък задържане под стража! За блъскане по вратата и за това, че милиционери не знаят английски и реално не знаят дали им предлагат подкуп!Това е България - държавата на неграмотни милиционери! Те управляват, за тях източване на банки, далавери с обществени поръчки не е проблем, но е проблем ако заподозрат някого че ги обижда подкупвайки ги с 40 лв. Защото не знаят елементарен английски.
  —цитат от коментар 2 на iceman_bg


  А коко пари на данъкоплаците изхарчиха тия милиционери, "съдии", прокурор, адвокати, преводач за да ни занимават с простотиите си за 40 лева?

 100. 100 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  [quote#73:"Bicho Raro"][/quote]

  Целият проблем тук е, че "Дневник" раздухват случая като видите ли "поредният случай на полицейски произвол". Вместо да изчакат да видят какво ще каже съдът. Щото съдът вероятно щеше да му лепне някоя глоба за простотия и да отхвърли обвинението за предлагане на подкуп поради липса на доказателства. Ама явно адвоката му е решил да получи известност и е подхвърлил тема за статия.
  Иначе отлично разбираш колко ми е писнало от разни такива дето обикалят по софийските барове и улици, правят се на мармалад, обиждат хората и се мислят за безсмъртни. Особено нагли са като са в големи групи. Тоя явно е добил инерция по същия начин и е продължил като се е изгубил, ама явно не е знаел, че и тука има аларми. Крайно време е някой такъв да изгърми за година-две в пандиза, че да се стегнат останалите алкохолни туристи. София не е Слънчев бряг.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK