Екоинспекцията в Бургас търси собственика на генератор край плажа "Делфин"

Екоинспекцията в Бургас търси собственика на генератор край плажа "Делфин"

© КъмпингуващиРегионалната екоинспекция в Бургас още не е установила кой е изсякал растенията и дърветата над плажа на къмпинг "Делфин". В същото време е била направена и проверка по сигнали, че към него се изгражда автомобилен път, каза днес пред Нова телевизия Тонка Атанасова от РИСОВ-Бургас.


Тя допълни, че по думите на наемателя, соченото като път е естествено дере. При проверката обаче екоинспекторите открили генератор, поставен без разрешение, но за момента не се знае чия собственост е той. Както е известно всички строителни дейности в района се нуждаят от специални разрешителни, защото зоната попада в две защитени територии - "Натура 2000" и в природен парк "Странджа".


Тонка Атанасова припомни, че заради изграждането на стълба към плажа, без нужните разрешения, на наемателя е наложена принудителна административна мярка за преустановяване на всички действия, наложен му е и акт.
"Започнахме изграждането на стълбата, без това да е съгласувано с РИОСВ, защото оформянето на документите отнема повече от месец. Искането за разрешително за строеж обаче е внесено ден, след като подписах договора за плажа", обясни пред "Нова телевизия" Йордан Тодоров.


Той обясни, че е направил стълбата, за да осигури достъп за началото на сезона. Тодоров поясни, че е осигурил водното спасяване и почистване на плажа, като са били изнесени един голям камион и 20 пикапа с боклук. Той подчерта, че няма изграден път до плажа и до него се стига само с един високопроходим автомобил.


В края на миналата седмица стана известно, че по повод изграждането на заведение на плажната ивица от РИОСВ са изпратили писмо до община Царево за извършване на проверка и предоставяне на информация за дейностите, които извършват наематели в момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK