СДС, ДСБ, "Движение 21" и АБВ без право стоят в държавни сгради, твърди областният управител

Сградата на улица "Георги С. Раковски" 134

© Юлия Лазарова

Сградата на улица "Георги С. Раковски" 134Партиите "Съюз на демократическите сили" (СДС), "Демократи за силна България" (ДСБ), "Движение 21" и "Алтернатива за българско възраждане"(АБВ) все още не са напуснали държавните сгради, които използват за централи, макар и срокът за това да е изтекъл през май. Това се казва в отговор до "Дневник" от областния управител на София Николай Пехливанов.


Според Закона за политическите партии право на държавни помещения имат формациите, които са получили над 1% на парламентарни избори, и над 4% - ако са били в коалиция. На парламентарните избори от 26 март четирите партии се явиха в коалиции, но нито една от тях не успя да събере необходимия процент гласове. СДС бе в коалицията "Реформаторски блок-Глас Народен", ДСБ бе част от "Нова република", а "Движение 21" и АБВ бяха коалиционни партньори.


Централата на СДС се помещава в сграда на улица "Георги С. Раковски" 134, тази на ДСБ е на бул. "Витоша" 18, а АБВ и "Движение 21" се помещават в сградата на ул. "Врабча" 23.
През април бившият областен управител Диана Тонова изпрати писма до партиите, с които ги информира, че трябва да спазят закона, като напуснат държавните имоти. "В периода 26 март - 29 юни нито една политическа партия, която държи имот при отпаднало правно основание, не е освободила доброволно използвания от нея имот" казва в отговора си новият областен управител Николай Пехливанов.


В него се казва още, че Пехливанов е провел срещи с ръководителите на политическите партии. Единственият резултат от тях е, че "Движение 21" и "АБВ" са изпратили възражения. "Други не са отговорили еднозначно дали планират доброволно да освободят имотите", пишат от областната управа.

В отговора се казва, че поради тази причина областният управител е пристъпил "към следващата законова процедура като е образувал административни производства за издаване на заповеди за изземване на държавните имоти от политическите партии, държащи ги при отпаднало правно основание". На партиите са изпратени уведомления, с които като им е дадена възможност да направят възражения или да представят доказателства и им е указан срок до 14 юли 2017 г. доброволно да освободят имотите и да ги предадат на държавата чрез областната администрация.
Ако партиите не спазят този срок, от областната управа ще издадат заповеди за изземването на имотите. Тези заповеди подлежат на обжалване пред съд и се изпълняват по указания в Административно процесуалния кодекс ред, се казва още в отговора.


Потърсени от "Дневник" от АБВ и "Движение 21" отказаха коментар. Секретарят на СДС Филип Киров каза, че партията има право да ползва сградата на ул. "Георги С. Раковски" 134, защото през 2010 г. е сключила с областната управа 10-годишен договор за наем. По думите на Киров партията плаща наем около 8400 лева на месец за имота.


Според секретаря на ДСБ Емил Мачиков "няма нито една политическа сила или коалиция, която да има по-добър резултат от "Нова република", която да има нужда от партийна централа" и по негово мнение е редно партията да продължи да ползва държавния имот. Аргументът на Мачиков е, че ДСБ провежда "обучения и всякакви други обществено полезни и значими дейности". Според Мачиков в ДСБ не разполагат с "документ, който реално да налага" партията да напусне сградата, а само съобщение от Диана Тонова, че не отговарят на законовите изисквания, които дават право на държавен имот.


Секретарят сподели и мнение, че нито една от другите 3 партии, които не отговарят на законовото изискване, не бива да бъдат принуждавани да напускат сградите си поради своята значимост. Мачиков сподели и че ДСБ ще предложи промяна в Закона за политическите партии, в частта която регулира кои партии да имат право на държавни имоти. Мачиков каза, че партията ще се съобрази "с всякакво законосъобразно решение", но ще направи всичко допустимо от закона, за да запази правото си да ползва държавния имот.


Междувременно в областната управа са постъпили и искания за осигуряване на помещения от Партия "Воля", НФСБ (Национален фронт за спасение на България) и "Земеделски съюз Александър Стамболийски". Последните се явиха на изборите на 26 март като част от "Коалиция за България" с БСП.


Исканията на тези партии в момента се обсъждат, "тъй като сградният фонд е изключително ограничен, а започналите вече производства за освобождаване на държавните имоти все още не са приключили", пишат още от областната управа.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Неутрално

  Тъжна картинка...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  Ами след като нямат право-да ги изгонят като незаконно настанили се.

 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Изпълнителната и съдебната власт да пипат по-здраво е действат съобразно закона

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Ах, ДСБ!Искат да те направят бездомник!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Ето сега е момента да ги изгонят. И без това в момента в София е малко скучно. Време е да се създаде работа на полицията да охранява протести.

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514":

  Никой не се е настанявал незаконно ...

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 7. 7 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако си плащат наемите защо да не ползват помещенията? Ако държавата тръгне да ги гони ще се вдигне голям шум, ще им направи невероятна реклама и накрая г-н Борисов, ще разпореди да им оставят сградите.

  FILII MARIS SUMUS
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Ето сега е момента да ги изгонят. И без това в момента в София е малко скучно. Време е да се създаде работа на полицията да охранява протести.
  —цитат от коментар 5 на ka2


  защо трябва да има протести ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Хубавото на тези формации е,че са малки, с по 5-6 члена и десетина фена.Например ДСБ веднага може да де премести, в мазето на генерал Атанасов!?

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 10. 10 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Дневник както сте тръгнали, съвсем скоро ще настигнете издания от сорта на Блиц.
  Но нали е ясно,че и тази "медия" е част от статуквото .

 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  А смяташ ли , че няма да има. Ние сме си такива не се даваме.

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5981 Неутрално

  Законите са за това да се спазват. Не може да се търсят смешни оправдания за да се запази сградата. Впрочем такава би трябвало да е съдбата и на клубовете по места.
  А най-важното, това трябва да е автоматизирано действие, което да важи за всички партии, трябва да е част от субсидията предоставяна на партиите. Нека се преразгледат правилата:
  - като се намали партийната субсидия
  - предоставят офиси на всички до определен минимум (само офис за регистрация)
  - всичко останало извън офиса за регистрация да се покрива от субсидията

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на D
  D
  Рейтинг: 225 Неутрално

  А държавата какво прави? Да им изнесат катуна пред врата и да сменят патрона на ключалката.

 14. 14 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тези, които имат претенции да пишат закони нямат никакво намерение да ги спазват☹

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":А смяташ ли , че няма да има. Ние сме си такива не се даваме.
  —цитат от коментар 11 на ka2


  значи има закон , има нарушение на закон , а от друга страна ние сме си такива и ще протестираме . срещу прилагането на закона или не прилагането на закона ще протестирате .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Бе ти ли плащаш наема на тези офиси? ВИАЗ си получава наема на деня. А милиционерската партия е страхлива и няма да посмее да се конфронтира с кореняците Софиянци

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Я виж ти - и ДСБ ли? Че те нали бяха моралисти и принципни хора? Или като с парите в лошата КТБ, а?

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Весело

  и какъв е проблема, да отиват да стокират при Фандъкова... какво, да не са нещо специални я

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Весело

  значи има закон , има нарушение на закон , а от друга страна ние сме си такива и ще протестираме . срещу прилагането на закона или не прилагането на закона ще протестирате .
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  сметам че просто искат нови униформи :)

 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Доста идиотска статия. Всъщност, законът казва, че държавата е длъжна да осигури помещения на парламентарно представени партии. Никъде не се ограничава възможността да се дават помещения и на непарламентарно представени.
  Т.е., оттук следва, че ако някоя парламентарна сила има нужда от помещение, държавата може да изгони някоя от непарламентарните сили. Това в случая е Марешки, който иска сградата на СДС.
  Останалото в статията е откровен въздух, а гербавите въжделения са повече от жалки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Геният радан толкова го беше страх дсб да се явят сами на изборите, че се "коалира" с дани К и някакъв друг, и си прецака сградата и субсидията ... а иска да управлява държава ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Точно тези красавци през пролетта на 2013 г. дружно се хвърлиха на барикадите да реанимират сикаджийската мутра и шайката му, които бяха изринати от властта и цяла година се търкаляха по павета в центъра на София, за да докарат второто правителство на мутрата, което се случи през 2014 г. с гласовете на РБ и АБВ.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#16] от "ka2":

  събирайте вчерашните 30 човека и вместо болтове им раздайте този път входни врати и на протест .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Весело


  Според секретаря на ДСБ Емил Мачиков "няма нито една политическа сила или коалиция, която да има по-добър резултат от "Нова република", която да има нужда от партийна централа" и по негово мнение е редно партията да продължи да ползва държавния имот
  ----------------------------------------------------------
  Това в коя категория е - "Вицове", "Нахалство" или "Тъпота" ?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 25. 25 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 605 Неутрално

  " Не са подали годишни финансови отчети за 2016 г девет партии: „Български земеделски съюз“, „Български национален съюз нова демокрация“, „Гражданска сила“, „Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД)“, „Движение за благоденствие и възход“, „КОЙ - компетентност, отговорност и истина“, „Народняшка земеделска партия НИКОЛА ПЕТКОВ“, „Национален идеал за Единство“ и „Национално патриотично обединение“.
  Други не искат да напуснат централите......Не ти трябва фирма , правиш партийка и все някой ще ти ръсне парички или клубче.
  СДС и ДСБ да се обесят по дърветата , с Д21 и АБВ по внимателно - връзките им в задкулисието, библиотекарско сарайските редици , Решетников и т.н. светли организации са дълбоки и може да отхапят ръката която им посяга.

 26. 26 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Нагли и все още твърде гладни.
  Ай сиктир.
  Като не сте влезли в Парламента си плащайте свободен наем. В София сгради за тази цел колкото искаш.
  Ако не - разформировайте се...

 27. 27 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тези помещения реално не са нужни никому, така че е нормално да ги оставят за ползване на партиите, които поне ги стопанисват добре. Въпреки това поведението на партиите е меко казано нагло. Уж сме първи борци за законност и спаведливост, но разбира се дотогава, докато не ни се наложи на нас да погазим някое и друго правило или закон.

 28. 28 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#7] от "tall_ship":

  Ако си плащат наемите защо да не ползват помещенията?
  ----------------
  Сериозно ли питаш?
  :) :) :) :) :) :) :) :)
  Нещо търгове провеждани ли са за вземане под наем на тази държавна собственост?????
  Наеми в центъра на София левче на квадратен метър дали са на пазарен приницип :) :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 29. 29 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тия които се имат за Гоуемата работа и за много значими, да си купят една къща и да си си ходят на сбирки. Щото ний като си купуваме хлеба си плащаме.

 30. 30 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darth Plagueis":
  Законът не забранява на държавата да дава помещения, а и други привилегии, на непарламентарно представени партии, на организации, на граждани. Само че тези помещения и други привилегии като че ли се осигуряват от една група граждани, наричани и данъкоплатци. Тази група като че ли става все по-малобройна. Но трябва да осигурява все повече и повече. Защото законът не забранява. Точен отговор.
  Реалности ...

 31. 31 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#27] от "zle_platen_trol":

  Тези помещения реално не са нужни никому
  ------------
  Айде бе, на пъпа на София офиси и апартаменти не били нужни никому?
  Щото не съм чул някоя партия да има централа в Обеля, Надежда или Тослтой.
  Муахахахахахахахах

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#27] от "zle_platen_trol":

  Нарушение има единствено при СДС, които имат писмо да освободят сградата в полза на Марешки. При останалите няма такава претенция от държавата и могат да ползват докато държавата не реши. Нарушение няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "qwertqwert":

  Сигурно ще ги предоставят на крайно нуждаещи се нали? Хайде стига, моля те. Прекрасно знаеш, че ако все пак бъдат освободени, помещенията ще се заемат от много наши хора. Какъв е смисъла тогава? Да правим мръсно на другите, да уреждаме своите или пък просто да имитираме дейност?

 34. 34 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darth Plagueis":

  Никъде не се ограничава възможността да се дават помещения и на непарламентарно представени.
  -----------------
  Тончо, и ти ли се нареждаш на опашката на веселяците ?
  :) :) :) :)
  А писано ли е в закона, че непарламентарно представени партии могат да ползват държавно имущество без да се провеждат търгове? И по цени левче на квадратен метър?
  :) :) :) :)
  И що примерно ДСБ , СДС , АБВ да имат офиси, а примерно "Българска партия "Бъдеще", Демократично движение "Родолюбие", "Либерален съюз "Нов избор" и Партия за възход и равенство" да нямат ?
  :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 35. 35 Профил на Костадинка Костадинова
  Костадинка Костадинова
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Явно са на принципа- всичко, което не е забранено, е разрешено. Въпрос на манталитет. Манталитетът на политиците отдавна е известен. В лошия смисъл. Язък им за самочувствието.

 36. 36 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":

  Дори и да е така, това не оправдава Мачиков и партията, ако е говорил от името на ДСБ, за меко казано неадекватното му изказване.

 37. 37 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Затова "автентично десните" никога няма да се доберете до властта с избори. Държат си парите в мафиотски банки, окупират държавни имоти, а в същото време говорят за морал и равенство пред закона. Да не говорим, че ДСБ и СДС не го правят за пръв път това с имотите. Бетер цигани рецидивисти.

 38. 38 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#33] от "zle_platen_trol":

  Сигурно ще ги предоставят на крайно нуждаещи се нали? Хайде стига, моля те. Прекрасно знаеш, че ако все пак бъдат освободени, помещенията ще се заемат от много наши хора.
  -------------
  Мдам, иначе абсолютно си за правовата държава, громиш Цацаратурата и си супер мега радетел на съдебната реформа на Бойкикиев и Мистър Болт .
  :) :) :) :) : ):)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 39. 39 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#17] от "niakoi_si":

  Егаси принципните. Те десар си турнаха за председател, а хобита си остана в ръководството.

 40. 40 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#37] от "Стоян":

  Само на СДС и ДСБ ли видя нарушението?
  Ами автентично левите Д21 и АБВ ? И те говорят за морал, особено активна е Татянка. За аватара на Гоце да не говорим, той като новосталинист е по-близък до сърцата на тролетариата и никъде не прочетох укор за тях.

 41. 41 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#38] от "qwertqwert":

  Нищо подобно. Просто смятам, че партиите трябва да бъдат оставени в централите си, разбира се на пазарен наем. А вече, ако не им изнася, София е голям град, помещения има сигурно хиляди. Не е ли това по- добрия, а и по- справедливия вариант, отколкото директно да ги изхвърлиш?

 42. 42 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 768 Весело

  ДсБ са лесни...


  Поне лятото ще го изкарат на плажа в Синеморец...


  Пък може и Лостов да им даде хотел Адмирал за офиси...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 43. 43 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 542 Неутрално

  ...смятам, че партиите трябва да бъдат оставени в централите си, разбира се на пазарен наем. А вече, ако не им изнася, София е голям град, помещения има сигурно хиляди. Не е ли това по- добрия, а и по- справедливия вариант, отколкото директно да ги изхвърлиш?
  До коментар [#41] от "zle_platen_trol":
  Не би ли било редно тези партии директно по собствена воля да се изнесат на свободен пазарен наем. София е голям град, предлага избор. Други градове също.

 44. 44 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 768 Весело

  Генерал Гном веднага да се яви в сутрешните блокове с физиономия на изгонен...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#1] от "Незнайко в Слънчевия град":

  В статията за АВТЕНТИЧНИТЕ ДЕСНИ и АВТЕНТИЧНИТЕ ЛЕВИ на Гоце ли става дума?????
  За тях има Драгалевци,Сирищник - нека реанимират там и да се готвят за БОЙ ПОСЛЕДЕН !

 46. 46 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Хубавото на тези формации е,че са малки, с по 5-6 члена и десетина фена.Например ДСБ веднага може да де премести, в мазето на генерал Атанасов!?
  —цитат от коментар 9 на Лозан Чапаев

  Кайш, като във филма на Улрих Зайдл - IM KELLER.
  https://www.youtube.com/watch?v=SSdJ6h-QEEU

 47. 47 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#7] от "tall_ship":

  Отговорът е много прост - защото такъв е ЗАКОНЪТ!

 48. 48 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2367 Любопитно

  ". Аргументът на Мачиков е, че ДСБ провежда "обучения и всякакви други обществено полезни и значими дейности". Според Мачиков в ДСБ не разполагат с “документ, който реално да налага” партията да напусне сградата, а само съобщение от Диана Тонова, че не отговарят на законовите изисквания, които дават право на държавен имот."

  Maмин златен!
  ДСБ като партия носител на най-чистите и непорочни ценности не треябваше ли да се е изнесла най-напред?

  I Want To Believe
 49. 49 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 722 Весело

  От статията и част от форумите "умници" се подразбира, че при напускане на сградата от ДСБ в София и страната ще настане такова благополучие, че държави като Норвегия,Финландия и други с подобен жизнен стандарт ще ни завидят.
  Блиц и Дневник излизат със заглавия от сорта: Ето как държавата тръгва напред,само за три години ще върнем всички държавни дългове. Или: До края на мандата на настоящето правителство стандарта на живот по-висок от този в Обединеното Кралство, и то само защото ДСБ са напуснали сградата.
  Следва референдум за президентска република и Винету от Банкя пожизнен президент като Тошо-правешки, с вицепрезиденти: Корни ездачката и агента Сава от сараите.
  И изобщо,реки от мед и масло, пари и злато с камари.
  Ето това ще е резултата.

 50. 50 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#41] от "zle_platen_trol":

  разбира се на пазарен наем.
  --------------
  Това вече е друга бира.
  Нямам нищо против да се организира търг (иситински) и спечелилия търга да сключи договор за наем, независимо дали е партия или не.
  Но не за това са ревовете.
  Щото на търга цената няма да лев за квадрат.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 51. 51 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  На ДСБ за пореден път им лъсва маскарлъка, но синия чугун пак скача на амбразурата.

 52. 52 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#50] от "qwertqwert":

  Даже и търг не е необходим. Офисите им се намират в определени райони, там наемите прекрасно се знаят, определя им се наем, като на всички останали и толкова. Ако искат, плащат. Ако не искат, изнасят се и се оправят, като искат.

 53. 53 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Ха, хахах! До преди 6 месеца Атанасов, Караджов и Радан размахваха пръст от екрана и искаха да има морал и правила в държавата и икономиката, пък то какво излезе!
  Семинари правили, курсове по шев и кройка, все на ползу роду и все на държавна ясла трябва да е и от девет дерета вода носят.

  Никакво достойнство и морал!
  А можеше да превърнете поражението в ефект, да се изнесете с достойнство и да призовете съмишлениците си за подкрепа на вашата кауза. Явно каузата ви е да имате безплатен офис в центъра.

 54. 54 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Неспазването на закона е нормално за СДС и ДСБ.
  Всъщност първите седесари като Желев, Спасов, Бл. Димитрова, Собаджиев бяха за спазване на закона, но после в СДС влязоха хора, които гледат само как да спечелят от партията си.

 55. 55 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 228 Неутрално

  В тази връзка мисля , че незнайно по какви критерии попадналият на поста областен управител, също не би трябвало да обитава никакви държавни сгради, но това е друга тема

 56. 56 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Раковски"134 трябва да бъде запазена и след време превърната в мавзолей на Костов.

  .
 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  "Според Закона за политическите партии право на държавни помещения имат формациите, които са получили над 1% на парламентарни избори, и над 4% - ако са били в коалиция. На парламентарните избори от 26 март четирите партии се явиха в коалиции, но нито една от тях не успя да събере необходимия процент гласове. СДС бе в коалицията "Реформаторски блок-Глас Народен", ДСБ бе част от "Нова република", а "Движение 21" и АБВ бяха коалиционни партньори."

  Не виждам ДАБГ на Христо Иванов в тази компания. Те бяха в коалиция със Зелените и ДЕО и получиха под 4%. Значи влизат в категорията на партия без право на държавно помещение. Но за тах се заобикаля се закона, прави се изключение, защото ДАБГ свърши хубава работа в интерес на статуквото. Сега им се отплащат, щото и за в бъдеще ще имат нужда от тях. Христо Иванов си момче на статуквото.

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Добре е, нашенските пишман десни нали все правова държава повтаряха. Ни като опряха правилата на същата тази правова държава и до тях, заглъхнаха. Принципни хора.

 59. 59 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#37] от "Стоян":Само на СДС и ДСБ ли видя нарушението? Ами автентично левите Д21 и АБВ ? И те говорят за морал, особено активна е Татянка. За аватара на Гоце да не говорим, той като новосталинист е по-близък до сърцата на тролетариата и никъде не прочетох укор за тях.
  —цитат от коментар 40 на attitude


  Ми що да не крадеш. Нъл циганите и те крадат. То с твоята философия не се и съмнявам, че крадеш.

 60. 60 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#46] от "Гарван":

  По-скоро като в "Ъндерграунд" на Костурица. Автентично десните си седят в мазето и дори през 2017 г. продължават крещят как навън върлува комунизъма и сталинизъма.

 61. 61 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  Защото м.председателят Слънце пълни огромните си гащи от 50 души протест,затова!Много е лесен.Справка-ВСС,все отбрани чугуни, се уплашиха от 10 болта без гайките.А обласният управител ,с бляскавия поглед на единМунчо,тепърва го чака управленско щастие.Искаш ли бас!?Само на 2рубли.

 62. 62 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#59] от "Стоян":
  Какви си ги написал?
  Аз те питам само на СДС и ДСБ ли виждаш нарушнието, ти ми говориш за кражби, приписваш ми философия....
  Форумния тролетарият сте тясно специализирани в хвърляне на кал щом съзрете ...СДС...ДСБ..... другите трибуквия ви плащат и за тях ослепявате. Или си ги познавате , че нямат скруполи и морал и не се хабите.

 63. 63 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Хубавото на тези формации е,че са малки, с по 5-6 члена и десетина фена.Например ДСБ веднага може да де премести, в мазето на генерал Атанасов!?
  —цитат от коментар 9 на Лозан Чапаев


  И ще остане място за двама-трима изгонени от жените си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 64. 64 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 225 Неутрално
  Не виждам ДАБГ на Христо Иванов в тази компания. Те бяха в коалиция със Зелените и ДЕО и получиха под 4%. Значи влизат в категорията на партия без право на държавно помещение. Но за тах се заобикаля се закона, прави се изключение, защото ДАБГ свърши хубава работа в интерес на статуквото. Сега им се отплащат, щото и за в бъдеще ще имат нужда от тях. Христо Иванов си момче на статуквото.
  —цитат от коментар 57 на tacheaux


  Не ги виждаш, защото не ползват държавни помещения, а са на свободен наем.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  И какво ще ги прави тези помещения общината, пак ще ги дава под наем. Партиите не са там безвъзмездно и те плащат наем. Значи, да не са тези, да са други.

 66. 66 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  До коментар [#65] от "Роси":


  Е що все на партии - и аз искам офис в центъра на София при наем левче на кв. метър.

 67. 67 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  До коментар [#65] от "Роси":

  Даже и двоен наем ме устройва - нека спечели най-добрата оферта, а не да се уреждат само партийните другари.

 68. 68 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Като истински демократи обичат да нарушават законите и да се самонастаняват, гонете ги и им изхвърляйте парцакешите. Как ДСБ са под 1 процент, нали тука пишеше че ще имат около 60 %, като партия Костов може да ги приюти в беседката си (южното крило ги устройства напълно)

 69. 69 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#65] от "Роси":

  Нека има откри тръг и който спечели, не е задължително да са партии

 70. 70 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darth Plagueis":

  Законът дава тези помешения при преференциални условия на парламентарно представените партии. Иначе може да се напаравят сума ти нови партии с единствена цел да им се даде държавна сграда при преференциални условия.
  Именно затова и това предимство е дадено само на партиите за които реално гласуват хора.
  затова тези партии трябва да се сърдят само на себе си, че не са успели да убедят хората да гласуват за тях.

  ама те са толкова мързеливи, че за нищо не стват , Така че да им вземат сградите и това е
  за адрес като раковски 134 мисля ще има достатъчно кандидати.
  да обявят търг и ако тези партии са с тежест да съберат пари от симпатизатите си и да спечелят търга.
  ако не, голяма работа. да не би някой да знае адресите на партиите,
  и без туй са един файтон хора, може от някой партамент да действат

 71. 71 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Доста идиотска статия. Всъщност, законът казва, че държавата е длъжна да осигури помещения на парламентарно представени партии. Никъде не се ограничава възможността да се дават помещения и на непарламентарно представени.
  —цитат от коментар 20 на Darth Plagueis


  Дотук си прав. Наистина- никъде не се ограничава възможността да се дават помещения и на непарламентарно представени. Но и нищо не задължава държавата да го прави.

  В случая- собственикът на имота си го иска, наемателят се тръшка, че няма да излезе. Справедливо, а?

  Само да вметна, че в България има около 400 регистрирани партии. Имаш ли идея на колко от тези "незнайни войни" са отдадени помещения при същите условия, като на твоите любимци?

  Тони- не си "криви душата", не си прав. В юридически аспект- няма разлика между ДСБ- от една страна, и Българска Комунистическа Партия* на Владимир Спасов, или някаква партия на Йоло Денев. Аршинът трябва да е еднакъв- каквото за Радан и Атанас- такова и за Владимир и Йоло.
  _________
  *- Примерът е фигуративен. Навремето май имаше такава партия, но нямам нито време, нито мотив да се ровя за нейното настояще. Последното уточнение е за евентуални зевзеци, които от цялото ми мнение- ще се хванат точно за този пример, и току- виж са ме обявили за комунист... 😀😀😀😀😀😀😀

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 72. 72 Профил на g_nett
  g_nett
  Рейтинг: 497 Весело

  Обясненията на партийните секретари искрено ме развеселиха. Умни и красиви, че и нагли, хубавци прекрасни 😄 Някои коментари във форума също са покъртителни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK