Юрист, финансист и двама психолози получиха стипендиите от фонда "Иди, учи и се върни"

Стипендиантите на фонда "Иди, учи и се върни" за 2017 г.

© Сдружение

Стипендиантите на фонда "Иди, учи и се върни" за 2017 г.Общо 32 хиляди лева бяха събрани и след това раздадени в кампанията на фонда "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там". Вместо трима стипендианти, както беше планирано, организацията избра четирима, които ще получат финансова подкрепа за следването си в магистърски програми в престижни чуждестранни университети, но със задължението след това да се върнат и да се развиват в България.


Фонда "Иди, учи и се върни" беше основан миналата година по модела на възрожденците - с дарения от частни лица и фирми да се изпращат хора за обучение в чужбина и да се връщат после, за да обогатяват родината със знанията си. В инициативата тази година се включи и националният превозвач "България Ер", който предоставил двупосочни билети за част от стипендиантите.


Две стипендии по 10 хил. лв. получават Дениза Георгиева и Лилия Чобанова. Дениза ще учи психология в College of New York и иска да продължи да помага на лица в неравностойно положение, с което се занимава и в момента. Лилия пък вярва, че в България има потенциал за иновации на финансовия пазар и иска да се развива в сферата на инвестициите и капиталовия пазар, след като се върне от Babson College, САЩ.
Още две стипендии по 6000 лева и самолетни билети получават Савина Алексиева и Виктория Попова. Савина иска да бъде прокурор, и вярва, че един ден може да бъде министър на правосъдието - ще следва европейско право в Ротердам. Виктория мечтае да се занимава с обучение и развитие на персонал в български компании и да преподава. Сега заминава, за да учи трудова и организационна психология в Маастрихт.


Сред дарителите тази година са над 100 човека и две компании. Амбицията на организаторите от сдуржението на българите с опит от чужбина "Тук-Там" е кампанията да се превърне в традиция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK