Третото дете в семейството да се издържа от държавата, предлага Валери Симеонов

Третото дете в семейството да се издържа от държавата, предлага Валери Симеонов

© Юлия ЛазароваВицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов заяви пред БНТ, че съвсем скоро ще предложи няколко мерки за стимулиране на раждаемостта. Една от тях предвижда издръжката на третото дете в едно семейство да бъде поета изцяло от държавата. По думите му това е един от начините да се спаси българската националност, която намалявала с бързи темпове.


"Ще предложим формули за стимулиране на раждаемостта до трето дете. Ще се опитаме да направим третото дете дете на държавата. Това обаче не означава, че ще се подкрепя безконтролното раждане на деца", обясни Симеонов.


Той уточни, че тези предложения са изготвени след внимателен анализ на раждаемостта както сред българите, така и сред ромите. Според него проблемът с малцинствата в България и гетата, в които живеят, не е толкова голям. За сравнение той даде квартал "Моленбек" в Брюксел, който е заселен почти изцяло от мюсюлмани и е смятан за място, където живеят крайни ислямисти.
"Нашите цигани са свикнали с порядките в страната, тъй като живеят на тази територия от векове. Ситуацията не е същата като в "Моленбек". Трябва да стъпим на тези основи, за да започнем тяхната интеграция в обществото", допълни Симеонов.


По думите му интеграцията на ромите не може да се осъществи само с образователни мерки. Той каза още, че трябват и икономически такива.


"В последните 10 години българите не се захващат с непрестижен труд като ръчния. Това се извършва основно от етносите. Защо пък те да не се включат и в европейски проекти", добави вицепремиерът.


Симеонов уточни, че държавата насърчава раждаемостта сред ромите, тъй като им изплаща социални помощи по много пера. Той заяви, че лично е преброил най-малко 24 компонента, по които те получават финансова помощ. Според него при това положение ромите не виждали смисъл да се приобщават към обществото.


Държавата поискала това, което ѝ се полага от БМФ


Вицепремиерът приветства решението на правителството да осигури 2.4 млн. лв., с които да обжалва арбитражно решение в полза на компанията - собственик на Български морски флот, контролирана от братята Кирил и Георги Домусчиеви. На 30 март Арбитражният съд при Българската търговско-промишлена палата позволи договорът за приватизация на параходството да бъде променен. Основното желание на собствениците е да се промени ангажиментът им да поддържат определен тонаж на корабите. Оправданието им е, че има "стопанска непоносимост", тъй като корабният бизнес е изпаднал в криза малко след приватизацията на БМФ.


Според Симеонов делото е внесено от фирмата приватизатор, тъй като държавата е поискала това, което ѝ се полага. Компанията ѝ дължала 55 млн. лв. и заради това се стигнало до делото.


"Ако Върховният касационен съд потвърди решението на Арбитражния съд, ще има поредица от искания за преоценяване на други приватизационни сделки и това може да доведе до фалит на държавата", допълни Симеонов.

Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "Ще се опитаме да направим третото дете дете на държавата."

  Бррррр! Ужасно звучи!

  АНКЕТА

  Искате ли да бъдете "трето дете"?

  ДА +

  НЕ -

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3664 Неутрално
 3. 3 Профил на mutant
  mutant
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Предложението се хареса на ромската общност и електората на ДПС.

 4. 4 Профил на dii
  dii
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Не трябва да се изплащат помощи. Помощите трябва да са във вид на данъчни облекчения. Тоест който работи и плаща данъци и осигуровки той да получава помощи. Тъмнокожите които не искат да работят да не получават помощи, тъй като няма да имат данъци за опрощаване.
  Тези които искат да получават помощи да бъдат подлагани на тестове за наркотици от време на време като в Северна Каролина. Ползваш наркотици = няма помощи. Резултатите ще са шокиращи.

 5. 5 Профил на sophia_gr
  sophia_gr
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Раждаемостта трябва да се насърчава сред българите, не сред циганите. Всичко друго само би задълбочило етническите проблеми в България.
  А възможности за това има - условие за поне средно образование, платени данъци...

 6. 6 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Страхотен патриотичен ход,и голям успех за ромското семейство!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 7. 7 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 524 Разстроено

  Божееее, както има един лаф, дето и да изкараш от селото жител, то селото си остава у него, тук май е във вариант- и да изкараш от социализЪма, вице премиера, той си остава у него. това с третото дете беше в едни тези на другаря Тодор Живков!

  haokarapora
 8. 8 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН издръжката на третото дете в едно семейство да бъде поета ИЗЦЯЛО държавата, защото това е в полза на безполезните цигани, които се радвали ако се роди дете-седмаче, защото щели да получат 2 месеца по-рано детските надбавки.
  Виж за турците е друго нещо - нашия блок се санира външно изцяло от турци, дограмаджиите са помаци, а климатикаджиите - българи. Цигани - йок! ЗАЩО????

 9. 9 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1708 Любопитно

  Па четвъртото направо Валери СИмеонов да ни го прави, а?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 10. 10 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А някакви сметки има ли правени колко ще струва? Колко семейства имат по 2, 3 или повече деца? Колко от тях българи и колко - други?

 11. 11 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Весело

  Трябва да се промени цялата социална политика в това направление.
  Пари да не се дават на ръка, а под формата на ОБРАЗОВАТЕЛНИ и КВАЛИФИКАЦИОННИ пакети. Не само третото циганче, но и първите две трябва да са обект на приобщаване.

 12. 12 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Трябва да се промени цялата социална политика в това направление.Пари да не се дават на ръка, а под формата на ОБРАЗОВАТЕЛНИ и КВАЛИФИКАЦИОННИ пакети. Не само третото циганче, но и първите две трябва да са обект на приобщаване.
  —цитат от коментар 11 на ruby: АТЕИЗЪМ - реалистичният поглед


  Поне вярваш ли си?!Става въпрос за територия България!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Тя държавата е поела издръжката и на много първи и втори цигански деца.
  Въпросът е да бъдат накарани да работят.
  Аз лично вече не вярвам в интеграцията им.
  Вярно е, че сме по-добре от Моленбек, няма и я и религията, която плаши, но нищо чудно след време да се влоши положението.
  Проблемът е особено сериозен в гетата в Пловдив, София, Пазарджик, Сливен.
  В по-малките градове като че ли са по-интегрирани.
  Истината е, че стават неконтролируеми, когато станат наистина голяма общност и са на едно място. Законите просто спират да действат.
  Разселването може и да реши частично проблема, но образованието е най-важното.
  С 3-ти,4-ти или 6-ти клас нямаш голям избор в живота...
  Колкото до Кирчо Парахода, Симеонов е напълно прав, договорите са за да се изпълняват. Имало криза, ми има и пак ще има, това е икономиката. Като го гледам, не е обеднял от кризата.

 14. 14 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Дивотии .
  Първо ако ще се прави - не за третото, а за второте дете , глупако.
  Щото проблема е в масовото раждане само по на едно дете, а не само на по две, а и Цвайкиндер-системата е устойчива.
  Отделно всякакъв вид помощи отглеждат търтеи.
  Вместо това първо и основно сериозни данъчни облекчения , щото ни трябват деца от образовани и активни граждани, а не от маргинали. За едно семейство с 4000 лева месечен доход от заплати държавата прибира над 17 000 лева годишно отчисления от самото семейство и от работодателите му.
  Вече СЛЕД това може да се мисли за конкретни социални придобивки , следващи детето - образование, здравеопазване, детска храна, облеклко и обувки.
  Които в България са по-скъпи от УК, ненапразно много народ се открехна и започна да си пазарува директно онлайн от там.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  така не се прави.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Валери Симеонов е безкраен извор на небивалици. Държавата трябва да се разтоварва, а не да се натоварва с финансови отговорности. Да създадеш и отгледаш дете, не значи само да му осигуриш храна и дрехи. Трябват условия за развитие, възпитание, образование, здравеопазване – трябва благоприятна среда, която държавата е длъжна да осигури. Това й е работата, а не да дава пари на калпак.

 17. 17 Профил на mortex
  mortex
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Родителите от българското работещо семейство едва се убеждават един друг да имат едно дете. Второто дете е изключителна рядкост вече. Проблемът е, че ромите не живеят в конкурентна среда - не се борят за работно място, нямат кредити за изплащане, не се стремят да постигнат по-висок стандарт. Просто нямат стимул да излизат от съборетината, в която са родени. Ако няма работа, Мюмюн ще крадне, ако ли не- помощите идват, ако ли не -детето ще проси, дъщерята ще проституира. Излиза, че Мюмюн има диверсифицирани доходи, а ние си стоим на работното място и треперим утре да не намерят някой за 50 лв по-ниска заплата. От друга страна Мюмюн не харчи, връща в икономиката само пари за храна. Кола няма да си купи, нито кредит да вземе за жилище. Освен супермаркетите никой друг не взема пари от джоба на ромите. Погледнете си Вие сметките, на колко места плащате и колко пера от икономиката захранвате някак.

 18. 18 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Раждаемостта трябва да се насърчава сред българите, не сред циганите.
  ---------------------------------
  Невярно твърдение , това че е расистко е по-малкия му проблем.
  Раждаемостта трябва да се насърчава сред образованата, плащаща данъци/осигуровки и спазваща законите част от населението.
  Дали това са българи, турци , цигани, евреи, арменци, руснаци, румънци (май това бяха етносите в България) няма никакво значение.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 19. 19 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Г-н Симеонов - Паралията явно съзира бум в икономиката, а оттам и огромен ръст в БВП-то, за да прави такива заявления. Уви, реалната картина е точно обратната - една трета от хората в активна възраст са безработни, според Евростат, а когато се направят радикалните реформи, от които държавата ни има нужда, за да догони развитите такива, вероятно поне половината от населението ще е без работа. И в такава ситуация малцина биха мислели за първо, камо ли за второ или за трето дете.

  Разбира се, ако се приемат предложенията на БСДД за въвеждане на безусловен базов доход за всеки български гражданин, роден и живеещ у нас, енергийно-ефективна икономика и директна демокрация, може би ще успеем да се стабилизираме демографски, но дългосрочните прогнози на ООН и на НСИ са за спад в броя на населението, дори при благоприятна икономическа обстановка, каквато не е картината в момента. А тя няма как да е по-различна, когато институциите почти не работят, а бързото и ефективно правосъдие е химера в държавата на мафията.

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Няма да е лошо държавата да подпомага родителите, че да отглеждат трето и четвърто дете... Обаче, ако става въпрос за образовани и работещи родители! Останалите, без значение какви са по етнос, просто няма смисъл да бъдат стимулирани, за да възпроизвеждат мързел и социални проблеми...!

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Eстествено, че не трябва да е във вид на директна финансова помощ - дънъчни и лихвени облекчения най-добре. Работиш ли, получаващ данъчен кредит, и държавно гарантиран кредит с ниска лихва за жилище.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 22. 22 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#12] от "Лозан Чапаев":

  Вярвам в това, че ако едно циганче или турче се направляват според стройна, позитивна и създаваща перспективи стратегия, а българчетата - не, то тогава циганчето и турчето ще са много по - приемлива обществена маса от българчетата.

 23. 23 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Обаче не става ясно, какво правим с 4,5,6 дете и т.н.!?По този въпрос ромската общност е много обезпокоена!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#5] от "sophia_gr":
  До коментар [#6] от "Лозан Чапаев":

  Точно това е интимната мисъл на г-н Симеонов - Паралията. Защото е рядкост българи да разчитат на държавата в отглеждането на децата им (като изключим някои смешни детски помощи и подобни), но малцинствата, и то определени такива сред тях са първи на опашката за социални помощи. Еваларка, г-н Симеонов, еваларка, Патриоте!

 25. 25 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лозан Чапаев":Вярвам в това, че ако едно циганче или турче се направляват според стройна, позитивна и създаваща перспективи стратегия, а българчетата - не, то тогава циганчето и турчето ще са много по - приемлива обществена маса от българчетата.
  —цитат от коментар 22 на ruby: АТЕИЗЪМ - реалистичният поглед


  Глупаво е да слагаш турците при циганите!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 26. 26 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Държавата може и да се справи с издръжката на трето дете. Обаче с издръжката на идиотските идеи на третия вицеидиот в правителството - едва ли.

 27. 27 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Смехории. И как ще стане...хората ти казват има 1 млн. безработни. На гише ли ще ги дават средствата, а ние ще се редим като циганите :-)

 28. 28 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Хайде не, а? Държавата и без това няма пари.

 29. 29 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Поредната популистка глупост на г-н Патриотът.
  Децата са грижа на родителите, стига с тази държава!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 30. 30 Профил на r.wharfinger
  r.wharfinger
  Рейтинг: 287 Неутрално

  От куха ченгесарска глава,нищо разумно да не очакваме.Ами ромите,как ги виждаш с по 9 деца 3 ще издържа държавата,останлите 6 пак тя.Да не би да иска да прокара тоя закон,в наш ущърб и полза на електората?Намирисва цялата работа.

 31. 31 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Третото дете ще се издържа от държавата , но всички деца ще бъдат лъгани и крадени в бъдеще и от българи, и от цигани.

 32. 32 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ... "Тодор Живков отишъл в някакво затънтено село да открива детска градина. Кмета на селото - "хък-мък, другарю Живков, ама ние нямаме деца". Живков обаче бил железен " Нищо, ние и деца ще ви направимЕ"... та така... Циганите сега, преповтарят българския генетичен модел от началото на 20 век. Българите тогава са имали по 7-8 деца. Работата на полето изисквала много работна ръка... иначе, какво да кажа... Простотиите на Симеонов нямат край. Нека си строи изтрезвител на Слънчака и да се покрива там.

 33. 33 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 715 Неутрално

  ...а четвъртото, петото и шестото? Всъщност става, ако плати от джоб.

  Уважаеми националисти (или май бяхте патриоти) отворете си ушите, да чуете лидера си!
  По-горе той твърди, че циганите са ви приятели- защото били уседнали,и във всички случаи, не толкова гъсто населени, както в Моленбек!

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Няма да е лошо държавата да подпомага родителите, че да отглеждат трето и четвърто дете... Обаче, ако става въпрос за образовани и работещи родители! Останалите, без значение какви са по етнос, просто няма смисъл да бъдат стимулирани, за да възпроизвеждат мързел и социални проблеми...!
  —цитат от коментар 20 на tww09306483

  Не съм съвсем съгласна. Защото не само от образовани и работещи родители се раждат интелигентни деца. Достатъчно е да погледнем назад в историята ни – колко от нашите писатели, поети, учени са произлезли от обикновени селски семейства. Колко световни гении също са били родени от невежи родители.

 35. 35 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 294 Весело

  Ааааа Дневник, не пускайте такива новини! Жена ми ще вземе да види! Две ми стигат :D

 36. 36 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1899 Гневно

  Българомразеца Валери Симеонов да го духа. Аз не искам скапаната ни държавица с още по-скапаните и малоумни ръководители, особено този хуманоид да ми пипат детето. ДЪржавата в сегашния си вид може само да ми го осакати. Аз и всеки един човек, всяко семейство може да си отглежда, възпитава и издържа детето. Държавата ще го убие. Целта и е една единствена - да го направи роб на нищожества като Симеонов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 37. 37 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#4] от "dii":

  Точно така! Всичко друго е просто стимулиране на ромската част!
  Данъчни облекчения, медицински грижи, облекчения в образованието, по-голям шанс (или сигурно място) за класиране в детски градини и училища! Това трябва да е стимула за трето дете, а не да дават пари на ръка!

 38. 38 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 595 Неутрално

  В най-бедните слоеве, а и държави, раждаемостта е висока. За мен се заблуждавате, че българите не раждат от липса на пари, много по-богати от нас имат още по-малко деца. А предложението на Валерката е чист популизъм, сам ще се откаже от него до няколко дни.

 39. 39 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#25] от "Лозан Чапаев":

  Престъпно е да се създава елитарно чувство на етническа база.
  Елитарно чувство трябва да се създава според приноса на персоната.
  Ако не принасяш полза не си нищо повече от сегашните примери от гетото.


 40. 40 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Недоумица след недоумица.Като искат това отчисленията да бъдат от внесените от етноса средства за бюджета и те да се разпределят.Защо някой да взима,та да ме краде.

  mihala
 41. 41 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Всеки ден високи дози Валеви Симеонов. Ако не е той, ренегата Тома Биков е специалист по отбрана на гербавите идеи.
  Това нова тактика ли е?
  Категорично съм против идеята да се дават пари на калпак. Във форума има по-здравомислещи и икономически подготвени хора от великия патриот, май.
  И от къде пари за милиционерите...за 3-то цигане ...за бонуси на Ясен Тодоров и сие....
  А като порасне издържаното от държавата дете и хване пътя за Европа ,щото тука ще е същото блато с големи цаци в него ?
  Направете съдебната система , здравеопазването, заплащането на труда на родителите като в белите страни и бебетата ще се появят. Не е сложно да се сетиш, но е трудно да се изпълни затова Валерката плямпа за шума по морето, за одържавяване на БМФ, за деца на държавата....

 42. 42 Профил на gcb59309802
  gcb59309802
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Решението е модела в Чехия - на непълнолетна родилка не се изплащат НИКАКВИ помощи ( за раждане, отглеждане и т.н.) през цялото време докато расте детето. И данъчни облекчения за родителите - който плаща данъци, получава поощрения!!!!

 43. 43 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Точно това същество,безбуквено,безцеремонно и заплашващо дори журналисти,дърпащо възрастни жени на границата,да ми говори за демография,за 3-то дете,накова същество няма място във властта.

 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5622 Неутрално

  Започва да мисли продуктивно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Дневник, пичове, откакто направихте новата визия на сайта коментарите тук понамаляха. Второ - не зная дали само при мен е така, но на РС-то през браузер ми се зарежда мобилната версия на дневник, която би трябвало да е за мобилни устройства и което си е още един пирон в ковчега. Уважавам ви като медия и затова ви казвам: "Вземете се в ръце и запазете аудиторията си".

 46. 46 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Аз предлагам държавата да направи третото дете :)(ще създадем министрество на осеменяването и държавни чиновници ще ходят по села и паланки да помагат).

 47. 47 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 638 Гневно

  Като за начало не трябва ли да се стимулира ВТОРО дете, защото семействата масово имат по едно? Като стана дума за държавата, не е ли редно да осигури места за тях в детски градини и училища?

  И на най-вече да се отговори на въпроса с какви пари ще се гледат и как ще се осигуряват родителите, защото кой ще те вземе на работа след 6 години отсъствие по майчинство??

  I don't want to believe. I want to know.
 48. 48 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  До коментар [#46] от "kapitalcho":

  Много добра идея . Държавните служителки ( 90%) от ГЕРБ са около 90 000. Да им направят по едно дете ...и така всяка година , докато са на държавна работа :)

 49. 49 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Защо в много страни от западна Европа има облекчения за семейни двойки , така нареченият във България по времето на комунизмът "ергенски данък".
  Ние не можем да накараме хората да сключат брак , той започнал да прави сметки за трето дете .

 50. 50 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Без ГАРАНТИРАНА работа за двамата родители (задължително ДЪРЖАВНА поне за бременните и майките ) , както е според Конституцията чл 48, ал. 1 деца от българки НЕ чакайте - бременната, бебето и младата майка са омразен враг на всеки частник. За да има раждаемост трябва да се смени примитивния капитализъм с по-съвършена социална система.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 51. 51 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Симеонов протяга приятелска ръка към ромите :)

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на absfresh
  absfresh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Има много хляб в идеята, но не поднесена по този начин.

  Да махнат ДДС на детските стоки, лекарства, градини, училища, и т.н.
  Да пуснат по 100-150 лева на дете отбивка от данък общ доход. Може да се помисли за някакви бебешки ваучери за социално слаби, които да се харчат за строго дефинирани групи стоки (памперси, мляко, лекарства, бебешки дрешки)

  Така ако давам за 3те деца без да се изхвърлям с частни училища и градини по 1500 лева на месец общо, реално ще икономисам 300 лева от ДДС и 300-450 от ДОД.
  Напълно справедлив и приемлив стимул, който ще подкрепи работещите родители да си позволят 2о и 3о дете.

 54. 54 Профил на absfresh
  absfresh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  * към 53и коментар

  ДОД отбивката да е семейна. Ако майката взема 1000 лева, бащата 1500, първо се отбиват от майката 100, после от бащата 150 ако имат 2 деца.

 55. 55 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#49] от "lout66":

  Май не знаеш какво е бил "ергенския данък"? Прогресивно нарастващо с възрастта наказание за несемейни или семейства без деца.Семейства без деца ! Без значение дали по собствено желание или поради биологична невъзможност. И събираните пари не са отивали за подпомагане на семействата с деца, а за строеж на чинии на Бузлуджа, паметници пред НДК.... Поредното соц безумие и натиск над хората.
  Айде малко повече да четем, преди да пишем, а?

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3862 Любопитно

  Новото е добре забравеното старо. Тъкмо е 50-годишнината от въвеждането на детски добавки у нас. За първо дете се даваха 5 лв месечно, за второ - 15 (20 за двете), за трето - 35 (55 за трите), за всяко следващо - по 5 лв. Социалният минимум за издръжка на първо дете тогава се оценяваше на 50 лв, на второ - на 33 лв, на трето - на 27 лв (110 лв общо за трите. Т.е. стимулираше се тъкмо раждането на трето дете, като дори детските добавки бяха по-големи от издръжката му,

 57. 57 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Кухото сега ще ни натресе закон да даваме повече пари за всяко трето цигане.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fiji":

  Не говорим за интелигентността на децата или за това, как са живели нашите прабаби и дядовци, преди сто години...
  В наши дни, проблема е средата на децата и как се възпитават и какво виждат от родителите си тези деца! Дете на образовани и работещи родители е много по-вероятно да завърши поне средно образование и после да работи. Какво може да се случи с дете, родено в мизерия и отглеждано от родители, които никога не са работили?
  Трябва да говорим точно, за прекъсване на модела и средата, които възпроизвеждат бедност, престъпност, неграмотност и социално-битови проблеми. За това става въпрос, не за това, кой се ражда по-умен и по-интелигенте или по-малко такъв...

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Аз предлагам държавата да направи третото дете :)(ще създадем министрество на осеменяването и държавни чиновници ще ходят по села и паланки да помагат).
  —цитат от коментар 46 на kapitalcho


  В смисъл, служителя да бъде осеменен, щото нали на държавата И трябвало трето дете. Така де, да го роди държавата, да му плати масрафа, пък аз ще го гледам...

  Винаги съм си мислел, че в една по-добра вселена, тези дето дават идеи, са първите върху които се прилагат съответните идеи.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 60. 60 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Страхотен патриотичен ход,и голям успех за ромското семейство!
  —цитат от коментар 6 на Лозан Чапаев


  Хаха, сетих се за репликата на Нийл Армстронг:
  "Малка стъпка за Симеонов, огромен скок за цялото ромско братство"

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 61. 61 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не трябва да се изплащат помощи. Помощите трябва да са във вид на данъчни облекчения. Тоест който работи и плаща данъци и осигуровки той да получава помощи. Тъмнокожите които не искат да работят да не получават помощи, тъй като няма да имат данъци за опрощаване.Тези които искат да получават помощи да бъдат подлагани на тестове за наркотици от време на време като в Северна Каролина. Ползваш наркотици = няма помощи. Резултатите ще са шокиращи.
  —цитат от коментар 4 на dii


  Това е вярното решение, но няма да го приемат за съжаление. Те търсят популизъм, а не кардинално и вярно решение!

 62. 62 Профил на tzi
  tzi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това е поредната лудост, която се опитва да прокарва този отвратителен националист.

  Разберете веднъж за винаги - всички сме хора на тази земя. Циганите не са по-малко хора от българите.

  Години наред се държат в позицията на просещи, бедни, неграмотни, защото им се дават единствено и само помощи, без да им се дава възможност за достойно образование и работа.

  Българското образование е еднакво недостойно за българи и роми. Помощите са наказание за всеки, който опре до тях. Работата като чистач на улиците е поредното наказание.

  И сега Симеонов се опитва да натика семействата в гнусната въртележка на държавните помощи, да обяви третото дете за собственост на държавата, вместо да създаде условия на семействата да се издържат сами, да се справят сами, да бъда предприемчиви в здраво общество.

  Този човек не мрази само ромите. Той мрази себе си. Той мрази държавата. Той мрази и всички вас. Защото не знае друго...

  Този човек е в психологическа патология и мястото му е извън управлението на държавата, както и на всички националисти, както и на герберите.

 63. 63 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2035 Любопитно

  Като цяло тъпа идея. На обществото не му трябва бройка, а качество, защото на днешно време качеството вдига дохода и стандарта. Голяма бройка без качество трябва на политиците, за да печелят лесно избори. А и проблема не е в едно дете на семейство, а в това, че ако детето е умно си хваща самолета и не се връща. Ето това е огромния проблем, а не това че в семействата имало по едно-две деца.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 64. 64 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#17] от "mortex":

  Определено това е посоката!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Който иска да отгледа дете, едва ли разчита държавата да му го издържа, освен циганите. Те пък искат да издържа цялото семейство. Това ще е поредното безотговорно харчене на пари от бюджета.

 66. 66 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  защото им се дават единствено и само помощи, без да им се дава възможност за достойно образование и работа.
  —цитат от коментар 62 на tzi


  Нещо в изказа ти не ми харесва - какво е това с ДАВАНЕТО и "не"ДАВАНЕТО?
  Има сегрегация и опашката за помощи е само за цигани, а опашката за образование е само за българи, така ли?
  Оплескал си се с това разсъждение, защото сегрегация наистина има, но тя е в културата на въпросния презрян етнос - никой не скупчва ромите в гета, те сами отиват там. Никой не ги гони от училище, а те сами бягат от него.
  И е така за този етнос в цял свят, не само тук.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 67. 67 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Без ГАРАНТИРАНА работа за двамата родители (задължително ДЪРЖАВНА поне за бременните и майките ) , както е според Конституцията чл 48, ал. 1 деца от българки НЕ чакайте - бременната, бебето и младата майка са омразен враг на всеки частник. За да има раждаемост трябва да се смени примитивния капитализъм с по-съвършена социална система.
  —цитат от коментар 50 на dark'star


  Прав сте. Даже най-големи инвеститори задължават работещите им жени да не забременяват поне година след назначаване на работа,защото просто ги изхвърля ако ''прегрешат''. Те не били тук да развъждат българчета ,а да ползват евтината работна ръка.

 68. 68 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Кухото сега ще ни натресе закон да даваме повече пари за всяко трето цигане.
  —цитат от коментар 57 на today


  Да раждат българите тогава. Иначе всяка българка знае къде и е жи-точката за кеф,а Гошо се прави на супер е@ач.

 69. 69 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  * към 53и коментарДОД отбивката да е семейна. Ако майката взема 1000 лева, бащата 1500, първо се отбиват от майката 100, после от бащата 150 ако имат 2 деца.
  —цитат от коментар 54 на absfresh


  Абе вие говорите за заплати ,които и лекарите не получават у нас.

 70. 70 Профил на tzi
  tzi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#66:"keen"][/quote]

  А ти очевидно не разбираш от култури на общностите и че това, което се опитват години наред на направят тук се нарича "асимилация" или превръщане на различния в такъв като нас. Този подход не работи и е античовешки.

  Целият етнос няма как да се промени. Но има личности измежду тях, които могат да издърпат целият етнос в по-добра посока. А това важи вече за всички общности и общества по-света.

  Но ние държим да гледаме, че те трябва да се променят първо, пък тогава ние отношението към тях.

  Не. Последователността винаги е следната. Първо мнозинството си променя отношението, както мнозинството навсякъде по света дава възможност на хомосексуалните да имат бракове, и тогава малцинството живее по-здравословно, защото в мнозинството има право на своя живот.

  Но явно вие знаете по-добре, та сте решили мен да учите как се случват тея неща...

 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  До коментар [#58] от "tww09306483":

  Но за това, което съвсем основателно твърдиш, че трябва да се постигне, е необходимо промяна в цялостната политика на държавата. Няма да стане с разделяне на родителите на образовани и маргинали. Това ще е просто друг вид дискриминация. Трябва да вървим напред като се доразвиваме, а не да се връщаме назад и да отнемаме равните права на гражданите.

 72. 72 Профил на tzi
  tzi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#66:"keen"][/quote]

  Освен това не е така за цял свят за етноса на ромите.

  В Германия има роми, които при добро отношение и включеност в образователната система имат по-добри резултати и от германците.

  В САЩ имат общността на амишите, които държат да живеят по отминали порядки, но все пак живеят сред всички останали. Ясно е, че техният начин на живот не е модерен и т.н., и личности от тях излизат от общността и правят контакти и се променят, и дърпат своята общност.

  Но това не значи, че са ги натиснали всички да се променят едновременно.

  Едни такива тънки моменти, които обаче ние държим да сме вечно прави за тях и да не помръдваме хич в човешка посока...

  Щото имаме толкова по-големи проблеми като общество, а винаги циганите са ни виновни. Отврат е това.

 73. 73 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1819 Весело

  До коментар [#60] от "keen":

  Между другото историята за репликата на Армстронг е много интересна. Когато Нийл е бил дете, подслушал без да иска караница между съседите си. Жената викала на мъжа си:
  -Ще получиш секс, когато съседското дете стъпи на Луната.
  И затова след репликата си за стъпката Нийл Армстронг поздравява съседа си...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 74. 74 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Бе ти вярваш ли си, като го пишеш това?!
  Виждал ли си го някъде да става?
  Ей така, ЕДИН пример да дадеш за "мнозинството", дето "първо се променяло"? Някъде по света? Някъде в историята?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 75. 75 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Българският капитализъм е ялов .!. деца йок
  :-) ама вие си чукайте минуси ... всеки 11 минути един млад българин или българка хваща самолета и заминава да ражда деца другаде

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 76. 76 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 331 Весело

  До коментар [#46] от "kapitalcho":

  Аз предлагам държавата да направи третото дете :)(ще създадем министрество на осеменяването и държавни чиновници ще ходят по села и паланки да помагат).


  Да! Да се сформират работни групи за работа на терен в състав:
  - Председател
  - Зам. председател
  - Плановик
  - Отчетник
  - 2 бр. осеменители (или повече - по преценка на Председателя)
  - Шофьор
  - Милиционер (за всеки случай)

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 77. 77 Профил на tzi
  tzi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Бе ти вярваш ли си, като го пишеш това?!Виждал ли си го някъде да става?Ей така, ЕДИН пример да дадеш за "мнозинството", дето "първо се променяло"? Някъде по света? Някъде в историята?
  —цитат от коментар 74 на keen


  Неправилно четеш, това което съм написал. Не става дума да се промени мнозинството. Става дума за промяна в отношението. Първо мнозинството променя отношението си положително към малцинството и му прави място, и тогава малцинството има положително отношение към мнозинството.

  Законите за хомосексуалните бракове нали ги приемат предимно хетеросексуални?
  Негрите в САЩ нали се приемат на работа в първите години на борба със сегрегацията от предимно бели?
  Нали мъжете в парламентите са гласували правото на жените да гласуват?

  В чие объркване се намираме? Все още ли е моето?

 78. 78 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#46] от "kapitalcho":Аз предлагам държавата да направи третото дете :)(ще създадем министрество на осеменяването и държавни чиновници ще ходят по села и паланки да помагат).Да! Да се сформират работни групи за работа на терен в състав:- Председател- Зам. председател- Плановик- Отчетник- 2 бр. осеменители (или повече - по преценка на Председателя)- Шофьор- Милиционер (за всеки случай)
  —цитат от коментар 76 на tqv30524749


  Въпроса не е кой да го направи,защото в този аспект голям бррой от бг децата се правят вече в епруветка. Въпроса е ,че гледачи няма.

 79. 79 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Въвеждат само едно ЕДНИЧКО просто правило - работещия родител (по-често бащата), се освобождава от данъци към заплатата до навършване на пълнолетие на детето.
  Ако той получава 2000лв чисто, това са точно 600лв на месец вповече!
  Така ще се стимулира раждаемостта сред ОБРАЗОВАНИТЕ родители - без значение от етноса.

 80. 80 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Българският капитализъм е ялов .!. деца йок:-) ама вие си чукайте минуси ... всеки 11 минути един млад българин или българка хваща самолета и заминава да ражда деца другаде
  —цитат от коментар 75 на dark'star


  В Германия на младото семейство веднага се осигурява прилично общинско жилище на поносима (социална) цена. Работата зависи от индивидуалните характеристики на човека, а социалните служби са много яки (прага на бедност 800 Э ) и поемат плащането на наема, когато човека е изпаднал.

 81. 81 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Смеем се на Македония ,но там държавата дава апартамент при раждане на трето дете.

 82. 82 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  ''Третото дете в семейството да се издържа от държавата, предлага Валери Симеонов''

  Въпросът е как да се стигне до третото.

 83. 83 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ''Третото дете в семейството да се издържа от държавата, предлага Валери Симеонов''Въпросът е как да се стигне до третото.
  —цитат от коментар 82 на princess_x


  Ами може и с осиновяване. Домовете са пълни.
  Не само трето,ами и първите две. Прескачате памперсите даже.

 84. 84 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не трябва да се изплащат помощи. Помощите трябва да са във вид на данъчни облекчения
  —цитат от коментар 4 на dii
  При данък върху доходите от 10%, излиза че ако един човек работи примерно за 800 лв., след приспадане на осигуровките, максималното данъчно облегчение, т.е. помощ, може да бъде 69 лв. Хайде ти сега си представи от каква помощ се нуждаят родителите на деца с увреждания и дали тези 69 лв. ще им стингат!!!!!!!!!!!!!!

 85. 85 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тези които искат да получават помощи да бъдат подлагани на тестове за наркотици от време на време като в Северна Каролина. Ползваш наркотици = няма помощи. Резултатите ще са шокиращи.
  —цитат от коментар 4 на dii
  И всеки наркоман ще ходи с фалшиво медицинско, иначе издадено от истински доктор, че бие еди какви си лекарства и съответно... сещаш се. Те инвалидни документи си уреждат, пък няма да се снабдят с някаква си бележка.

 86. 86 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Като цяло тъпа идея. На обществото не му трябва бройка, а качество, защото на днешно време качеството вдига дохода и стандарта. Голяма бройка без качество трябва на политиците, за да печелят лесно избори. А и проблема не е в едно дете на семейство, а в това, че ако детето е умно си хваща самолета и не се връща. Ето това е огромния проблем, а не това че в семействата имало по едно-две деца.
  —цитат от коментар 63 на gost22


  Детето ,ако е умно тоалетна и кофа за боклук не ползва ли. Даже повече от всяко ''неумно дете''.Един ден да не почистят неумните на умните,да не им произведат 'ядене и пиене' в мола и умните загиват прави.
  А може би умните се хранят с виртуални храни и ползват виртуални кофи и тоалетни.

 87. 87 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Смеем се на Македония ,но там държавата дава апартамент при раждане на трето дете.
  —цитат от коментар 81 на log_on
  Я пак? :)

 88. 88 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не трябва да се изплащат помощи. Помощите трябва да са във вид на данъчни облекчения. Тоест който работи и плаща данъци и осигуровки той да получава помощи. Тъмнокожите които не искат да работят да не получават помощи, тъй като няма да имат данъци за опрощаване.Тези които искат да получават помощи да бъдат подлагани на тестове за наркотици от време на време като в Северна Каролина. Ползваш наркотици = няма помощи. Резултатите ще са шокиращи.
  —цитат от коментар 4 на dii


  Нека да тестват и за алкохол и цигари тогава - пиеш или пушиш - няма помощи! Защо само за наркотици да има тестове? И от къде на къде държавате ще обвърже личните зависимости на хората с данъците?

 89. 89 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#9] от "Хриси":

  Хахаххахаххаххааххахаах Хрисииииииииии

 90. 90 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ''Третото дете в семейството да се издържа от държавата, предлага Валери Симеонов''Въпросът е как да се стигне до третото.
  —цитат от коментар 82 на princess_x


  Е как!? Както и със първите две - със секс и себеотдаденост.

 91. 91 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#85:"cristo_n"][/quote]

  Това се оправя лесно. 10 000 лв глоба за медицинско лице хванато във фалшификация на медицинско и лишаване от право на практикуване.

 92. 92 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#91] от "log_on":

  Като е толкова лесно, колко наказани има досега? Като опрат нещата до правосъдната ни система и там си остават, тъй нещата трябва така да се правят, че да не се достига до нея. Иначе издаването на фалшив документ и сега е престъпление по НК.

 93. 93 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Който иска да отгледа дете, едва ли разчита държавата да му го издържа, освен циганите. Те пък искат да издържа цялото семейство. Това ще е поредното безотговорно харчене на пари от бюджета.
  —цитат от коментар 65 на Роси


  Интересно защо само бг майки протестират за увеличение на майчинства и други екстри тогава.
  Още повече ,че само в България майчинството е цели две години платено.
  А в ЕС е от 45 дни до 3 месеца.

 94. 94 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не знам защо го плюете, но идеята не е лоша, ако са предвидени добри правила. Примерно, родителите да са неосъждани, всички деца да посещават редовно училище, да живеят в подходящи битови условия и т.н.т. В крайна сметка няма как да се дават пари само на български семейства, защото е най-малкото противоконституционно, но с подходящи правила, парите ще отидат там където трябва.

 95. 95 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#77] от "tzi":

  Педерастите не живеят в гета - те са част от мацинство обусловено от психологичен проблем. То е все едно да кажеш, че хората с отрязана ръка са също такова "малцинство", каквото са и циганите. Хората с отрязана ръка може да стряскат хората, които си имат две здрави ръце, но рано или късно се научаваш да ги приемаш. Защото разликата е само външна.
  Просто ти говориш за неща, които очевидно не разбираш - културните мацинства. Никога на света не е имало приемане на чужда култура на едно културно малцинство и интегрирането й в културата на мнозинството. Това противоречи изобщо на понятието култура. Еволюцията на културите е такава - едната се налага на другата и я измества. Понякога не изцяло, има и остатъци от предишната, но те са в състояние на рудимент и не са определящи. Напр. суеверията не са от значение за обществата, които се определят като християнски. Суеверията са остатък от предходна култура, но тя не е интегрирана в християнството по никакъв начин.

  Негрите в Америка - пак неудачен пример. Негрите се различават от белите пак само външно. Доколкото има културни различия, то те единствено им пречат да бъдат част от обществото на мнозинството. Ако негрите се придържат стриктно към тяхната оригинална култура - племенните им афро обичаи, обрязване на жени, канибализъм, практикуване на вуду и прочее особености, то те по никакъв начин няма да бъдат приети от мнозинството в държавата, в която се намират, можеш да ми вярваш.
  Циганите - ти имат своя култура, която цъфти в гетото. Тази култура никога няма да бъде приета от което и да било мнозинство по света. Единственият шанс за който и да било мургав е той да бъде ИЗВАДЕН от средата си. И това няма да бъде "промяна в отношението на мнозинството" към циганската култура. Обществото ще приеме човека циганин, който вече НЕ Е ЧАСТ от предишната си среда и култура. Толкоз.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 96. 96 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Па четвъртото направо Валери СИмеонов да ни го прави, а?
  —цитат от коментар 9 на Хриси


  Ами след като българския мъж предпочита да "инвестира" в "премиум" автомобил на старо, в електронни джаджи, в 50 и нагоре инчови телевизори, за да си гледа на тях мачлетата, в шикозни парцалки и т.н., вместо да прави и да гледа повече деца, то да ги направи Симеонов, що не!

 97. 97 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#95] от "keen":

  Съгласен! +++++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 98. 98 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#45] от "Милош":

  Подредбата на сайта е отвратителна, НИЩО не мога да намеря....

  Къде са старите рубрики?
  За София...

 99. 99 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#96:"cristo_n"][/quote]

  То не зависи само от българския мъж. Като цяло на българите не им се занимава с деца. Познавам много хора, които след първото казват, повече не им се занимава. Някои даже и до първо не стигат, предпочитат да си гледат кефа. В крайна сметка, не парите са проблем, а нежеланието.

 100. 100 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#96] от "cristo_n":

  Децата на такива /често единствено/ не падат по-долу.
  Дрешките да бъдели маркови - маратонки от 300 лв,дънки от 200 лв. , да ядем само в Макдоналдс или КФС...
  Лично съм виждала /два пъти/ дете на такива да разбиват умишлено мобилните си ,за да им се купи нов три месеца след покупката на първия/средна цена на новия мобилен - 1000 лв.,т.е. 3 месечно майчинство/.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK