И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста

И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста

© Надежда Чипева, КапиталТрайна тенденция към загуби, работа без бизнесплан, правила и процедури, нарушения и в трите основни приключили обществени поръчки и системен отказ да предостави информация и документи на отговорния министър - за масови нарушения в управлението на НДК свидетелстваха в парламента днес и министърът на европредседателството Лиляна Павлова, уволнила директора Мирослав Боршош, и вицепремиерът Томислав Дончев, който защитаваше финансовото състояние на двореца през времето, когато бе негов принципал. Въпросите защо не е бил освободен по-рано - и най-вече, защо се наложи дворецът да бъде преместен в отново в Министерството на културата, за да бъде възстановен Боршош за един ден, не получиха отговори по същество.


Парламентарната комисия за разследване на скандала с ремонтите около европредседателството събра днес три от четирите принципала на дружеството за последните 3 г. Деница Златева (БСП) - бившият служебен вицепремиер по председателството, се извини с командировка и отпуска в САЩ до 26 юли. Стана обаче известно, че на 2 май е одобрила отчета на НДК за 2016 г., с което е приела, че нарушения на ръководството няма. Самият Боршош също не присъстваше.


"Защо е сменян принципала не знам, той е сменян няколко пъти. За последния ми е трудно да коментирам", заяви Томислав Дончев, който като вицепремиер стопанисваше дружеството от август 2015 г. до края на втория кабинет "Борисов". По негови спомени НДК било прехвърлено от Министерството на културата към него, защото Вежди Рашидов не се оправял с тогавашното му ръководство. През 2016 г. Дончев многократно настоявал да получи бизнесплан от Мирослав Боршош и изразявал тревога от загубите на дружеството, но получавал само устни, незадоволителни пояснения. "Няма да ви запознавам със всички анализи и съображения за решението си да не предложа отстраняване и за това нося своята отговорност", допълни Дончев. Според него обаче финансовата загуба не е непременно причина за уволнение. Липсва ясна концепция какво ще е НДК - културен оператор или място, което носи приходи от наем, откриха депутатите от комисията.
И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста

© Надежда Чипева, Капитал


3 млн. лв. досега е загубата на НДК за 2017 г., заяви вицепремиера по европредседателството Лиляна Павлова. За месеца, в който ръководи НДК от 10 май до 26 юни, тя поискала от дружеството бизнес план, инвестиционен и оздравителен план, правилата за работата на ръководството и за организирането на обществените поръчки - всичко без резултат. Павлова назначила и външен одит, който завършил без заключения за финансовото състояние на дружеството, защото НДК не предоставило нужните документи. Открити били обаче нарушения в провеждането и на трите обществени поръчки, за които са сключени договори - за строително проектиране и строително-монтажни дейности, за конферентна техника и за надзор.


Ремонти са извършвани без надзор, работен проект и инвеститорски контрол,


малка част от дейностите - под 5% - все още нямат разрешение от Столична община и са спрени. Другата досега е вършена без вътрешна комисия от НДК, която да следи за качеството. Мирослав Боршош системно не отговарял на писмата на Павлова за сроковете и контрола върху строителството. Въпреки това тя не отговори на въпроса на БСП защо Бойко Борисов го върна за ден на поста. "Никой не ми е връщан. Решението на Министерския съвет по предложение на премиера беше за смяната на принципала", каза тя и допълни: "Новият принципал също не го върна, но това може би не е отговор, който трябва да дам аз..."


Павлова отрече твърденията на Мирослав Боршош за оказан от нея натиск в управлението на обществените поръчки по нейно време. "Искрено се надявам парите да са вложени в ремонта на НДК, но това трябва да кажат компетентнтите служби, коментира и Томислав Дончев. Комисията се ангажира в следващите си заседания да чуе всички институции, разглеждащи казуса - дори и прокуратурата.


Въпреки всичко европредседателството не е в риск, казват от кабинета. Над 60% от ремонта за европредседателството бил готов и се очаква да свърши в срок, обобщи новият принципал, Министерство на културата в лицето на Боил Банов. Стана известно и че парите, които понастоящем НДК изкарва от наеми са 420 хил. лв., а тези, които отиват за заплати - 460 хил. лв. на месец, има и значителни режийни разходи - над 300 хил. месечно през зимата. В сегашното си състояние след европредседателството НДК не може да се издържа от наеми, посочи Банов, но се застъпи за продължаването на кулурните политики.


Към края на работния ден от имейла на потребител с име "azsumndk" бе разпространена "Позиция на Мирослав Боршош". В нея се казва, че информацията, отправена от Павлова, е невярна и непълна и целяла да отвлече вниманието от сериозното закъснение на самата държава с европредседателството. "Министър Павлова търси да оправдае неуспешния си опит за отстраняване на професионалното ръководство на НДК и подмяната му с политическо такова [...] Категорично не споделям силовия опит покрай Председателството НДК да се преформулира от успешно работещ културен институт в мъртва инфраструктура за отдаване под наем."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boring pumpkin
  boring pumpkin
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "но не знаят защо Боршош бе върнат на поста" - само вожда ви знае

 2. 2 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Борисов трябва да даде отговор защо го възстанови

 3. 3 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Всичко това говори за пълна анархия на управлението на НДК, а и непрекъснатите откази на ръководствптп му да предистаявя данни, отчети и документи, вече е тежко нарушаване на правилата.
  Борисов дължи отговор, защо върна Боршош!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 4. 4 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 519 Неутрално

  "И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста.
  "Трайна тенденция към загуби, работа без бизнесплан, правила и процедури, нарушения и в трите основни приключили обществени поръчки и системен отказ да предостави информация и документи на отговорния министър..."
  "Защо е сменян принципала не знам, той е сменян няколко пъти. За последния ми е трудно да коментирам".
  1. Защо господин Боршош е назначен за директор? С кои свои качества е спечелил конкурса? Образование, квалификация, опит, умения ...?
  2. Защо въпреки слабите резултати, нарушенията и "специфичния" си стил на работа господин Боршош не е уволнен много по-рано?
  3. Нашият управленски материал много често не знае, не е чул, не е разбрал, не е отговорен ... Защо заема ръководни постове? Много често без да притежава споменатите в т.1. качества. Номенклатура ...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  И това е само най-добре подготвяната част от европредседателството. Какво става с останалото - майка плаче.
  - Калинки по министерствата масово сричат Ай ем, Ю ар - учат на пожар английски, за да ни представят пред Европа след половин година.
  - летище, кетъринг, хотели където ще спят хилядите чиновници (20 000 души се очакват - при 3-4 хил. стаи общо в софийските хотели), всичко чака последния момент.
  НДК е най-малката грижа, просто там има повече за крадене.

  Мисля, че ГЕРБ си го представят това европредседателство като посещение на Вожда в провинциален град - полицейската кола със сирената отред за салтанат, 15 мин работа (пърдон, инж. Ганев, конграчулейшънс г-н Борисов), сетне чалготека за чиновниците, да покажем уважение и всички са щастливи.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 7. 7 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 769 Неутрално

  тези тъпили са или на тъпи се правят?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 8. 8 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  "И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста"
  Положително знаят, но не им изнася да се разприказват. Защото са зависими от Него и са там по Неговата воля.

 9. 9 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Много добре знаят, да не се правят на ударени

  Знаят си всички СХЕМИ ГЕРБерите и са навързани всичките

 10. 10 Профил на malkiq
  malkiq
  Рейтинг: 221 Весело

  "... НДК не може да се самоиздържа."
  Ами като сме започнали, да разрушим и него.
  "Държавата" има доста натрупан опит вече с унищожаване на символи на комунизма.

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  А Дончев като ПРИНЦИПАЛ защо е ТЪРПЯЛ Боршош ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ????

 12. 12 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  Е, това е комунизъм в 21 век! Приходите от наем - по-малки от заплатите. Липса на бизнес план и изобщо на какъвто и да е план. Трупане на загуби и чакане на държавни субсидии с парите на данъкоплатците! И необясними кадрови рокади!

  Такива безобразия са възможни в Северна Корея, Рассия и България на ГЕРБ на „антикомуниста” Борисов!

 13. 13 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Е, това е комунизъм в 21 век! Приходите от наем - по-малки от заплатите. Липса на бизнес план и изобщо на какъвто и да е план. Трупане на загуби и чакане на държавни субсидии с парите на данъкоплатците! И необясними кадрови рокади!Такива безобразия са възможни в Северна Корея, Рассия и България на ГЕРБ на „антикомуниста” Борисов!
  —цитат от коментар 12 на iceman_bg

  Имате ли преки впечатления от първите две държави?

 14. 14 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 769 Неутрално

  цацата няма ли да се само сезира или чака обаждане. за ремонта на руските самолети беше много бърз.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 15. 15 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Каквото каже вожда .даже умни хора от ГЕРБ остават в необрано лозе.

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Весело

  боршош ,поредната герберска мистерия

 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Те знаят, но не искат да говорят. В БСП също знаят, заместникът е син на техен депутат, но и те си пазят местата.

 18. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#3] от "Cassi":

  Всичко това говори за пълна анархия на управлението на НДК.....
  —цитат от коментар 3 на Cassi


  Страхувам се, че сте прекален оптимист. Всичко това говори за пълна анрахия в управлението на ГЕРБ.

 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2233 Любопитно

  "Няма да ви запознавам със всички анализи и съображения за решението си да не предложа отстраняване и за това нося своята отговорност", допълни Дончев. Според него обаче финансовата загуба не е непременно такова съображение.”

  Съображението на портретът от стената?

  I Want To Believe
 20. 20 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#7] от "ck2013":

  тези тъпили са или на тъпи се правят?
  --------------------
  Тъпите сме ние, защото търпим всичко това.

  Stupid people make me sick
 21. 21 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 900 Весело

  Добре де, как може да не знаят защо Боршош бе върнат на поста? Ми то се вижда отдалече!
  г-н Боршош е истински демократ, реформатор и гражданин за европейско развитие! Той заслужава този пост!!!
  Какво искате? Бате да сложи там някое комуне ли?

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  "....не знаят защо Боршош бе върнат на поста"

  Ха дее, ха деее, не знаели защо! Я да го научат по лесния начин, да не им се налага по трудния! От статията се разбира, че туй нещо виси на врата на държавата със страшна сила. Ма кво от туй!?

 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Весело

  Ми не виждате по далеч от носа си, затова.
  За разлика от "стратегическия" поглед на Титанът на ЕС, Енергията на американоатлантизма, Идеалът на Босфора, Сиянието на мрака, Анадолскота вдъхновение, Глобалният експериментатор, Банкянският заек, Непреходния Вожд и учител на българския мат"риал, Първият и единствен дРъжавен и Партиен ръководител Бойко Борисов.
  Пък и той не само гледа като вас.
  Черпи с пълни шепи.....
  :)
  !

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Весело

  До коментар [#24] от "oporna_to4ka":

  Как да внушиш невнушимото......при липса на мозъчна дейност?:)
  :)
  !

 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Служебният вицепремир Деница Златева е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и другите двама членове на УС на НДК и е приела отчета им за 2016 г. Това каза министърът на културата Боил Банов по време изслушването му по време на заседанието на Комисията за НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Банов това се е случило на 2 май 2017 г., преди да приключи работата на служебния кабинет. „Това е факт. Как ще го тълкувате оставям на вас“, коментира Боил Банов.
  Банов посочи, че разрешението за сключване на допълнителни договори по строително-монтажните работи и договор за техника се прави отново по времето на Деница Златева. "4-те млн. лв. разходи, които не са по строително-монтажните работи, а по други дейности - отново по времето на Деница Златева е изготвено предложение от работна комисия да бъдат признати като част от строителните дейности", допълни Банов. "
  http://www.focus-news.net/news/2017/07/11/2414417/ministar-boil-banov-sluzhebniyat-vitsepremier-denitsa-zlateva-e-osvobodila-ot-finansova-otgovornost-miroslav-borshosh-i-drugite-dvama-chlenove-na-us-na-ndk-i-e-priela-otcheta-im-za-2016-g.html

 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#4] от "zhivko6461":

  Защото е човек на бай Х. Бил е подставено лице на бай Х в собствеността на 2 вестника.

 28. 28 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Аре, бе, не знаели. Тогава аз ще им кажа.
  ЗАЩОТО ТОВА МОМЧЕ, БОРШОШ, БЕШЕ В ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ, ИЗДИГНАЛ ШЕФА ВИ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ!
  Калинки - малинки! Гербери, никога досега толкова невежи хора не са заемали толкова много отговорни постове. И като казвам отговорни имам предвид, че всичко започва от най - (без)отговорния.

 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#24] от "oporna_to4ka":

  Не си разбрал Точка ! Става дума за друга далавера със собственост на вестници.

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#3] от "Cassi":

  Ако беше само в НДК...Цялата държава е на този принцип.

 31. 31 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  $$$$ "Няма да ви запознавам със всички анализи и съображения за решението си да не предложа отстраняване и за това нося своята отговорност", допълни Дончев.$$$$

  Вижте, на всички трябва да е ясно - това нещо се нарича КЛАН!
  !!!
  !


  P.S. Ако имам време по-късно с удоволствие ще ви предложа един текст, който кратко, но много изразително показва същността и механизма на опериране на КЛАНЪТ като организъм за паразитиране..

 32. 32 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Весело

  До коментар [#24] от "oporna_to4ka":

  Опорче, не си разбрал най-главното. Това НЕ Е внушението.
  Внушението е, че изход няма. Безнадежност с една светлинка в прословутия тунел. Единствената надежда е кланът да бъде из-клан.
  Ей това трябва да се внушава.
  Действай!
  :)
  !

 33. 33 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  След поредното "дясно" управление нормално идва поредният потоп. А Боршош беше върнат, защото Бойко е всякакъв, но не и неблагодарник и помни кои са му помогнали да стигне върха.

 34. 34 Профил на bqp06493514
  bqp06493514
  Рейтинг: 221 Весело

  БРЕЙЙЙЙЙ НЯМА ГИ ГЕРБЕРУГИТЕ.......

 35. 35 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Кой е Боршош, родителите му и каква е връзката му с Борисов? Ако се знае отговора на тоя въпрос, ще се разбере и къде са потънали милионите за ремонта на НДК

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да се внушава:" Борша отчита кражбата на Бойко, за това Премиера го върна"!! Тънка игра тролчета...
  —цитат от коментар 24 на oporna_to4ka


  Надявам се, добре да осребряваш ГЕРБерството си.
  Ако реално напиша какво мисля за вас, модераторът ще ми даде бан за година, особенно знаейки, че съм турчин, но не ДПС-ар.

 37. 37 Профил на krilatski
  krilatski
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Естония посреща председателството в сградата на бивша ТЕЦ, но с ясна програма за приоритетите които ще преследва по националната политика и общоевропейски проблеми.Ние, нали сме си комплексари и ориенталци,решихме, че с НДК се решава как да се управлява за 6 месеца ЕС!?Бойко ще се целува с европейските лидери, те ще му викат"congretulation" и ще се хилят зад гърба му.Ще има всичко като за скъпи туристи, но не и дневен ред и дискусии защо например ЕС ни спря за Южен поток!?Или защо България понася загуби от ембаргото за Русия и от Русия!?Или защо ЕС допуска Гърция да блокира границите!?Или защо ЕС допуска субсидиите за агро сектора да бъде несправедлив към българските производители и вносът да бъде по-евтин!?

 38. 38 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  """" Как работи кланът? Примерно така.
  КЛАНЪТ – не е само роднински връзки или общност на интереси, бизнес и т.н. Същественото – кланът е Идея, дълбоко сплотяваща идея. Като правило – не просто увлечение, а исторически установена и обусловена идея, светоглед. И много често -
  отричане, отхвърляне, воюване с всички останали и светът като цяло. Поради това кланът се обособява като кастова общност със строга, но невидима йерархия. Често даже със собствени бойни единици – за вътрешна и външна защита.""""
  !

 39. 39 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  """"Мнозинството от членовете на клана изглеждат напълно обикновени хора с обикновени проблеми и дейности. Но разбира се невидими на повърхността, в дълбочина съществуват родови, социални, административни, политически, делови или тайни връзки, заради които те са членове на клана, а не извън него.

  Членовете на клана обикновено живеят видимо обикновен неелитен но напълно приятен живот. Хапват си сладко, пийват, разхождат се, ходят на кино, отглеждат си децата на топло и уютно…Те като всички имат кредити, ипотеки, малка виличка извън града, купена на изплащане. Формално като всички. И даже колата им е нов внос, втора ръка, запазена…на кредит.Средна. Не лъскав мерджан или не дай боже Ферари. Обикновено семейство. Две деца. Бащата работи в общинската администрация. Майката е волнонаемна в полицейския участък. Синът е студент в местния филиал на столичен университет, да кажем икономика, в провинциален град. Но веднага след това печели стипендия от интернационална фондация и отива в Лондонския за политически науки…След това за кратко безработен и веднага след това брокер в Ситито или сътрудник в банка, или в голяма търговска компания и т.н. Дъщерята в езиковата гимназия. Малката, местна, частна…
  Всъщност тези хора живеят около вас, те са ви съседи, колеги, просто познати, за които винаги си мислиш – как те успяват да се справят след като видимо по нищо не се различавате, а ти от десет години не можеш да си позволиш едно море, а те всеки три месеца са на екскурзия в чужбина
  Ами така работи кланът. Просто те имат от къде да вземат пари, а ти не.
  Структурата на клана е такава. Определена ”идеология”, инфраструктура, йерархия, регулиран и подреден порядък. Има си фараони и работяги. Но всички са едно цяло, обвързано в целта да оцелее в противопоставянето на другите. Като ги използва."""
  !

 40. 40 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  """""Членовете на клана имат достъп до кредити в банките като всички други. Имат ипотеки. Обаче техните кредити и ипотеки са мъничко по-различни. Те са ФОРМАЛНИ. Те са безпроцентни и иеизискуеми. Или за най-ниските в йерархията с минимални, ама много минимални лихви. Просто всички останали нечленове на клана покриват техните кредити. Никаква мистика. Същото и с търговията. Членовете на клана никога не фалират. Същото и на всички други социални етажи. Членовете на клана имат привилегията да заемат местата в администрацията с предимство. Никаква
  мистика. Мистиката е на друго място. Как да накараш всички одтанали да се съгласят на това и на всичкото отгоре да го приемат с благодарност""""

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  Павлова да не смята , че с ремонта на НДК и се изчерпват функциите на министър по председателството на ЕС. Само с това ли ще ни занимава.

 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#41] от "Роси":"Павлова да не смята , че с ремонта на НДК и се изчерпват функциите на министър по председателството на ЕС. Само с това ли ще ни занимава"

  Е, след като излови сите снежинки с голи гърдички, сега заедно с Томито, по "нечия" заръка се заФанаха с работата на "специализирания съд" - да ловят вместо снежинки, неотчитащи се на правилното място! Явно, нишата се препълни и започна междуклановата война в редиците на Мафията! Пари няма, хранилката се поизпразни, заработва "естествения подбор" - силните изяждат слабите! Да им е сладко на победителите!
  А "зрителите" развълнувани се питат:"Само стова ли ще ни занимават?!😂

 43. 43 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#41] от "Роси":"Павлова да не смята , че с ремонта на НДК и се изчерпват функциите на министър по председателството на ЕС. Само с това ли ще ни занимава"

  Е, след като излови сите снежинки с голи гърдички, сега заедно с Томито, по "нечия" заръка се заФанаха с работата на "специализирания съд" - да ловят вместо снежинки, неотчитащи се на правилното място! Явно, нишата се препълни и започна междуклановата война в редиците на Мафията! Пари няма, хранилката се поизпразни, заработва "естествения подбор" - силните изяждат слабите! Да им е сладко на победителите!
  А "зрителите" развълнувани се питат:"Само стова ли ще ни занимават?!😂

 44. 44 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Който се отчита където требе има закрила свише. Мдааааам

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  "но не знаят защо Боршош бе върнат на поста" - само вожда ви знае
  —цитат от коментар 1 на boring pumpkin  Абе, и аз се досещам ...
  Май, че става въпрос за една стара дружба още от времето, когато инициативен комитет ( с доминиращо участие на Боршош ) издига кандидатурата на една банкянска мутра за кмет на София ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ... комуненцата от ГРОП БУТАТ от влст!!! ЕНП-"ДЕМОКРАТА" БОКО ТЪПОТО (ТИКВАТА).... това си е революционна ситуация, дами и господа... на Оружие !
  :)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Каквото каже вожда .даже умни хора от ГЕРБ остават в необрано лозе.
  —цитат от коментар 15 на chuggun  Кои хора от ГЕРБ ???

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  """""Членовете на клана имат достъп до кредити в банките като всички други. Имат ипотеки. Обаче техните кредити и ипотеки са мъничко по-различни. Те са ФОРМАЛНИ. Те са безпроцентни и иеизискуеми. Или за най-ниските в йерархията с минимални, ама много минимални лихви. Просто всички останали нечленове на клана покриват техните кредити. Никаква мистика. Същото и с търговията. Членовете на клана никога не фалират. Същото и на всички други социални етажи. Членовете на клана имат привилегията да заемат местата в администрацията с предимство. Никаква мистика. Мистиката е на друго място. Как да накараш всички одтанали да се съгласят на това и на всичкото отгоре да го приемат с благодарност""""
  —цитат от коментар 40 на AzDebil


  дебил... работата е банално проста! плащайте ми данъци на мен и ще ви направя паралелна държава на същата територия... ама хем ме мързи, хем на вас не ви стиска!... продължавай да се ГЪЗираш... )))))))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 49. 49 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ... даже и фолк-дивите са наясно как се Оправлява... а вие нещо ми се "чудите" вече 3/4 век ))))

  СПРЯХ ЛИ ВИ ТОКА!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=BrEs2aWWk-s

  хахахахахахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 50. 50 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "И Дончев, и Павлова видели сериозни пропуски в НДК, но не знаят защо Боршош бе върнат на поста"

  Аз по-малко запознат. И някак си ми пада като видя Лиляна Павлова, не иска да се вдигне

  Es muß Geld fließen!
 51. 51 Профил на damianrm1
  damianrm1
  Рейтинг: 221 Весело

  " защо Бойко Борисов го върна не знаем" - хехе :-) $$$ отчетени лично на Борисов ще да е отговора! Нямам доказатества, ама съм работил в ДА - това да не дадеш отчет на прекия си началник става САМО ако имаш подкрепата на началника на твоя началник! И тази подкрепа - НЕ е защото си го черпил една ракия ... черпил си го $$$ колкото той каже и си ги платил както той ти каже -офшорки обикновено ...

 52. 52 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  " . . . . но не знаят защо Боршош бе върнат на поста."
  Да ходят да питат КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
  Ама ги е шубе да не изпуснат ГРОБАРСКИЯ КОКАЛ.

 53. 53 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Няма начин да не знаят какво харесва Боко тиквата в Боршош. Същото като при тях?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 54. 54 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Да се внушава:" Борша отчита кражбата на Бойко, за това Премиера го върна"!! Тънка игра тролчета...
  —цитат от коментар 24 на oporna_to4ka


  Дюд- понякога ти ми изглеждаш като най- големия трол.

  Честно.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Те много добре знаят, ама не разбирам вие форумците защо се правите, че не знаете.

  То на Балканите цяла дърава се пръкна по същаа причина.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Смех! На всичките в очичките ви се въртят доларчета, като в анимационно филмче за чичо Скруч.

  Щом Мартин Олбрайт подари на любовника си цяла нова държава, защо Боршош да не получи едно НДК.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Цирк България!

  Машини прости, народ неук.
 58. 58 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Обикновена история.

  Директор Х е уволнен по някакви причини. Някаквите причини се съобщават на публиката.

  За заповедта са посочени варианти, които лесно падат в съда и не са идентични на съобщението за публиката.

  После съдът отменя уволнението. Не е виновен непременно съдът, просто така е написана заповедта за уволнение, често нарочно. Съдът не може да си измисля процес.

 59. 59 Профил на kdesen
  kdesen
  Рейтинг: 296 Неутрално

  За какво й е на държавата НДК. Да го продадат на Пеевски за един лев и да се приключва с тия глупости.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK