Над 80 идеи се състезават за тазгодишната програма "Предприемачество за нестопански организации"

С голям базар и церемония в началото на тази година бяха обявени <a href="http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2017/02/04/2912043_kogato_dobrovolcite_si_napraviat_biznes_plan_ili_koe_e/" target="_blank">петимата победители от предишното издание</a> на конкурса.

© Български център за нестопанско право

С голям базар и церемония в началото на тази година бяха обявени петимата победители от предишното издание на конкурса.Общо 86 бизнес идеи на неправителствени организации са кандидатствали за участие в тазгодишната програма "Предприемачество за нестопански организации" на Българския център за нестопанско право (БЦНП). С тази програма БЦНП за поредна година ще обучи представители на гражданския сектор как да превърнат каузите си в основа на устойчив бизнес, който да ги поддържа и популяризира.


Срокът за кандидатстване за програмата за 2017/2018 г. приключи на 6 юли. Кандидатите идват от 30 населени места в страната, най-много от големите градове като столицата, Варна, Бургас и Хасково и са с почти 50% повече, отколкото в миналогодишното издание на програмата, отбелязват организаторите.


Най-много бизнес идеи са генерирани от организации, работещи в сферата на културата, социалните дейности, подкрепа за деца и младежи и здраве, като значителен дял имат и организациите, работещи в областите образование, екология, спорт и гражданско общество.
Предстои кандидатурите да бъдат разгледани от журито на БЦНП и да се изберат организациите, които ще се включат в обучението за разработване на социално предприятие и развиване на стопанска дейност с кауза.


Организациите, които преминат през обучението, след това ще могат да съставят свои бизнес планове, с които да се състезават за финансова подкрепа за първоначалната инвестиция в своята социална дейност. Победителите в конкурса ще си разпределят награден фонд от 40 хил. лева и правото да се включат в Акселератора, в рамките на който ще участват в ежемесечни срещи с професионалисти от бизнеса за експертна и менторска подкрепа за развитие на социалното си предприятие.


Програмата се осъществява с подкрепата на Фондация "Америка за България" и Фондация "УниКредит" и в партньорство с Telus International Europe. Повече информация за програма "Предприемачество за несторпански организации" 2017/2018 година има на сайта на организатора.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK