МВР не затваря в 17 ч., обяви главният секретар Младен Маринов

МВР не затваря в 17 ч., обяви главният секретар Младен Маринов

© Георги КожухаровТова, че даден полицейски участък работи само през деня, не означава, че населението не може да сигнализира за проблеми и през останалата част на денонощието. Това се разбра от обяснението на главния секретар на МВР Младен Маринов пред нова телевизия.


Коментарът му бе по повод репортаж на медиата, в който се видя, че в Садово полицейският участък, където работят 10 полицаи, затваря в 17:30 ч. Преди дни бе обявено, че се въвеждат и нощни дежурства в малките населени места след като при сбиване в Бяла загина младеж.


Младен Маринов обясни, че винаги може да се подаде сигнал на спешния телефон.
"МВР не затваря в 17:30, денонощно се работи. На тел. 112 винаги има връзка. Полицаите не могат да са навсякъде", обяви той. Допълни, че организацията на работа зависи от наличния щат.


Разказа за своя командировка в Естония, където дежурните части били почти закрити за сметка на броя на патрулиращите по улиците служители на реда. Към тази схема на работа се вървяло и тук.


Главният секретар на МВР обяви още, че въпреки мрежите, в които са организирани телефонните измамници, броят на тези измами намалява. Причината за това е по-голямата информираност на хората и готовността им да сигнализират за тези случаи.


В отговор на въпрос той обяви, че в Русе се проверява сигнал за това, че полицаи прикриват телефонни измамници, но към момента това не се потвърждавало.


По случая с пребития и вследствие на това починал младеж от Бяла, Младенов обяви, че абсолютно всички факти по случая са изяснени и те показват, че побойникът е само един и няма съучастници.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK