От днес разширеният пътен възел "Плодовитово" е отворен за движение

От днес разширеният пътен възел "Плодовитово" е отворен за движение

© АПИДнес в 10 ч. ще бъде пуснато движението по двете новоизградени допълнителни пътни връзки на пътен възел "Плодовитово" на автомагистрала "Тракия" при пресичането с третокласния път III-666 Плодовитово - Оризово, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".


Строителството на двете връзки на съществуващия пътен възел "Плодовитово" в посоките Бургас – Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София започна в края на май .


С изграждането им се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по автомагистралите "Тракия" и "Марица" от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.


Пътната връзка между двете магистрали беше забравена при проектирането на пътен възел "Оризово" преди повече от 15 г., а това се установи през 2015 г., точно преди пускането на магистрала "Марица" за движение по цялата й дължина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK