Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт по "най-голямата стопанска и обществена "финансова измама" КТБ

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4422 Разстроено

  Напънала се прокуратурата и ......... !!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Ми пирамида си е била КТБ, няма две мнения по въпроса.
  Самият факт, че не искаха да имат клонове в повечето градове говори достатъчно.
  Бутикова банка за отбрани клиенти.
  И за всички държавни парички.
  С две конферансиета - едното с мустачки, обича сръбската скара, а другото пълничко, КОЙ му викат.
  С любезното съдействие на властта естествено...

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  КОЙ я таз банка нарочи ?
  КОЙ я таз банка източи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на kirilspasov
  kirilspasov
  Рейтинг: 249 Неутрално

  В друг сайт прочетох имената на 18-те... там липсваше името на Искров!!!! Да не е привлечен като обвиняем управителя на БНБ, при условие, че той като контролен орган е допуснал това източване е меко казано АБСУРДНО... Не съм юрист, но дано в хода на делото групичката от 18 да набъбне...

 5. 5 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Още от резюмето става ясно, че обвинителната теза е концентрирана върху едно лице. Няма да има нито дума за помагачи от политическата класа, за квестори и синдици, за одитори, държавници и ръководители на държавни предприятия. Този модел затова ще продължи да съществува - защото заклеймен едностранчиво, той отдавна се е идентифицирал с маската си.

 6. 6 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  не мога да разбера Прокопиев /съиздател на Дневник/. Именно в. Капитал беше първата медия, която узря, че нещо никак не е наред при КТБ. Всички ви скочиха, и година по-късно се оказа, че сте били прави във всяка една дума.
  Сега обаче, някак си много вяло, много леко по отношение на Василев. Едва ли не - Василев е жертва на Цацаров и Пеевски.
  Като каква жертва е точна? Половината ви жуналисти имат добри юр. познания, а другата добри икономически - като каква жертва е Василев? Под каква форма?
  И на децата е ясно, че Василев е ползвал банката и парите в нея да финансира експанзията си на пазара, да финансира рискови проекти без обезпечение. Или с обезпечение на хартия. Нормалната практика за кредити над милион лично изпълнителния директор да разреши или поне да е уведомен.
  Навсякъде в нормалния свят, когато банкер използва парите на вложителите си за да финансира рискови свои или чужди проекти се нарича източване на банка. Кое точно не ви е ясно ?
  Пак питам- на кое е жертва Василев?

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 7. 7 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В друг сайт прочетох имената на 18-те... там липсваше името на Искров!!!! Да не е привлечен като обвиняем управителя на БНБ, при условие, че той като контролен орган е допуснал това източване е меко казано АБСУРДНО... Не съм юрист, но дано в хода на делото групичката от 18 да набъбне...
  —цитат от коментар 4 на kirilspasov


  Искров с пръст не може го барнеш. Искров няма възможност, дори и желание да има - да сложи квестори на всяко гише , на всяка каса на КТБ заедно с леличките да слагат ластици по пачките и да броят кеш-а. Искров работи с отчети, които му се предоставят от КТБ с подпис и печат. Търси оня дето е подписвал тези отчети, а не онзи дето ги е чел.

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#7] от "Georgi Velev":

  Никой не коментира, че двама от шефовете на КПМГ са в списъка.
  Те са проспали ситуацията и сега одиторите ще се държат по друг начин при наличие на рискове.

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  "Тук представяме общ поглед върху "Моделът КТБ". Поради огромния мащаб както на присвоените средства, така и на въздействието, което това оказва върху икономиката и обществото."Добре,че има поне някакво размърдване,ама най голямата стопанска и обществена измама беше по времето на Жан Виденов.

 10. 10 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4507 Неутрално

  секи 4ти км

  Специална, специализирана... бумажнина на хартиен носител.
  Времето сърдито тече, машината прегрява и процесът изостава.

  Неекологично, неелектронно, непрактично и недемократично.

  Едни магистрати и обвиняеми ровят ефективно в златоносни информационни масиви въоръжени с допотопни и все пак модерни търсачески инструменти.

  Злепоставящо неравнопоставени други... те си знаят.

  Затова Брюксел периодично подлага на опустошителни критики
  електронните документи и липсата на тикива в тази дивна и древна
  европейска държава.

  "специална печатарска машина работи почти денонощно (с четири часа почивка)
  в Съдебната палата, за да отпечата между 12 и 15-те хиляди страници (по последните предвиждания) обвинителен акт.
  Когато всички копия за 18-те обвиняеми (приблизително над 240 хиляди страници) бъдат готови,
  от държавното обвинение ще внесат обвинителния акт в специализирания съд."

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "1.Генезисът на „Моделът КТБ“

  Историята на модела, развит и разработен от обв. Цветан Василев („Моделът КТБ“), започва от финансова къща “Фина-С” АД през 1994 г. Това е зараждането на типа на управленско поведение, което обв. Василев използва. В усъвършенствания му, финален вариант, той се превръща именно в “Моделът КТБ”. Като фактически собственик и разпоредител на финансовата къща, обв. Василев ползва като оперативна банка „Централна кооперативна банка“ АД (ЦКБ АД), в която е открил банковите сметки на дружеството и чрез която сключва своите валутни и други сделки. По това време в ЦКБ АД работят и повечето от лицата, които в последствие обв. Василев ще привлече и интегрира в „Моделът КТБ“, като им определи функционални, макар и неформални задачи и отговорности. В края на м. октомври 1994 г. в ЦКБ АД постъпва на работа св. Бисер Лазов, който до тогава не познава обв. Цветан Василев, но в последствие ще се превърне в негов неформален финансист, отговарящ за небанковия сектор на дейността на модела, т.е. нещо като негова "дясна ръка". След постъпване на работа в ЦКБ АД, св. Бисер Лазов се запознава с обв. Василев, като обв. Василев е един от клиентите на ЦКБ АД.
  През есента на1995 г. обв. Цветан Василев постъпва на работа в ЦКБ АД като началник управление „Валутни операции и ликвидност“, а св. Бисер Лазов става началник отдел „Бек офис“ в рамките на същото това управление. Тогава за първи път обв. Цветан Василев фактически, в рамките на службата, става началник на св. Бисер Лазов. Освен със св. Бисер Лазов, по служба, обв. Цветан Василев се запознава и започва да работи и с други служители на ЦКБ АД, които по-късно стават част от „Моделът КТБ“. По това време в банката работят Вероника Гечева, Мина Дундова и Наталия Григорова (като служители в Бек офиса), св. Траян Кършутски, Пламен Григоров, Илко Чамов и Дочо Карадочев, които работят като валутни дилъри в дилинг-офиса на дирекция „Валутен пазар“, св. Орлин Русев и Валери Гаджев, които работят в дирекция „Левов пазар“ – всички тези дирекции са на подчинение на Валутното управление, ръководено именно от обв. Цветан Василев. Заместник-главен счетоводител на ЦКБ АД по това време е обв. Мария Димова, а нейна колежка в счетоводния отдел е обв. Борислава Тренева. В ЦКБ АД по това време работи обв. Снежанка Стефанова (впоследствие ръководител на Специализираната служба вътрешен одит) обв. Маргарита Петрова – като касиер, както и обв. Георги Христов като един от юрисконсултите на ЦКБ АД. Като кредитни инспектори в банката по същото това време работят обв. Георги Зяпков, св. Росен Кънев, обв. Александър Панталеев. Именно в ЦКБ АД обв. Цветан Василев се запознава с повечето хора, които в последствие ще използва в разработения и изграден "Модел КТБ" и в частност в КТБ АД." - "ОБЩ ПОГЛЕД ВЪРХУ"МОДЕЛЪТ КТБ", стр.10

  ktbfiles "ряпа да яде" още от генезиса!!! Прокуратурата ги сложи в малкото си джобче.

 12. 12 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 798 Неутрално

  "Моделът КТБ" представлява в житейски смисъл най-голямата стопанска и обществена "финансова измама", случвала се в новата ни българска история /измерима с проценти от БВП/."

  В житейски смисъл ние е сме в постоянна финансова измама - в данъци, осигуровки, заплати, пенсии...
  КТБ е един от случаите - вариант на останалите измами!
  ОПГ - ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти - ежедневие!

 13. 13 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 696 Весело

  Сега искам Мустака да развърже езичето и да знам поименно целия политически елит, кой колко платена прост****ка е. Това е моята мечта!
  Не, че не се знае де, но не е лошо и едно десетина лекета да влязат за по 10-ка в Цетралния. Това няма да стане, но надеждата умира последна. Дори и в България!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 14. 14 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "Georgi Velev":Никой не коментира, че двама от шефовете на КПМГ са в списъка.Те са проспали ситуацията и сега одиторите ще се държат по друг начин при наличие на рискове.
  —цитат от коментар 8 на НеКой


  И те ще се отърват.
  банката не е производствено предприятие да броиш фактурите. Тука шашмата е в ипотеките и особените залози. КПМГ работят по документи, те не могат да одят да правят оценки на обезеченията и тракторите заложени в полза на банката. Василев е хитър - има там некво обезпечение, некав трактор заложен за 200 000 лева. Примерно. Е аз като одитор откъде да знам колко точно струва ши...я трактор? И кредитора и получателя са се съгласили , че това е стойността на залога ? Аз като одитор кво да направя?

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Обвиняеми най-после има, но защо не е направено необходимото да се върне ограбеното от разни "бизнесмени" и вероятно политици. Сега то се разпродава на безценици - ограбва се легално.

 16. 16 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#14] от "Georgi Velev":

  Много опростяваш нещата.
  Одиторите работят по международни стандарти и тези неща са определени там как да се правят. Не броят само фактурите, вервай, нито пък имат проблем да изискат оценки.
  Още повече пък КПМГ...

 17. 17 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":

  Просто е - Василев се съгласи да говори в поредица от интервюта, в които да се опитва да хвърля вината върху цацата и кой. Прокопиев е свързан с една група хора, които под маската че се бори за "съдебна реформа", всъщност единствено цели да смени Цацаров. Този кръг е финансиран от далечна страна на запад. Та така, онзи с мустака се съгласи да му помага, в замяна те му четкат имиджа. Целта е да се изкарат за главни виновници Кой и Цацата. Не че нямат вина тези двамата, напротив. Но в крайна сметка човекът управлявал тези пари е Цв. Василев и няма как той да не е главен виновник.

 18. 18 Профил на Изо Дзадзе
  Изо Дзадзе
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Тоя път май на Цветан Василев няма да му се размине пробацията.

  Медведев, Дмитрий Анатольевич, очевАдно е решил след време като го съди международния трибунал в Хага да се обяви за НЕВМЕНЯЕМ, и затова в момента дрънка такива безумици, подготвя си защитата.
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Любопитно

  Четох в друг сайт, че руската ВТБ е привикала Шиш в Дубай.Искат си 1 млрд. Дали ще им припари на тримата шишковци?

 20. 20 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":

  Колега, аз не мисля, че някой смята Василев за жертва в пълния смисъл на думата. Смекчиха тона към него, но никой не е казал никога, че е невинен. Поне аз не съм видял. Идеята е, че Василев си е топ престъпник - спор тук почти няма. Но е крайно невероятно сам да е организирал КТБ и да е единствен виновник. Има доста хора, които по всяка вероятност са били доста замесени (например един такъв дебеличък и едно пожарникарче) в някаква степен, но за тях не се чува нищо и не се разследват изобщо. Доста български медии обаче (познайте чии), отклоняват вниманието като плюят по Василев непрестанно и дооооста агресивно - та и смекчаването на плюенето от други медии може да се възприеме като опит да се премести фокуса малко върху цялостната картинка, а не само върху чифт мустаци.

 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  По 5000 страници обвинения на 18 лица за КТБ - дума няма за Пеевски и Кръстева

  http://clubz.bg/56389-po_5000_stranici_obvineniq_na_18_lica_za_ktb_duma_nqma_za_peevski_i_krysteva_rezyume

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#14] от "Georgi Velev":Много опростяваш нещата.Одиторите работят по международни стандарти и тези неща са определени там как да се правят. Не броят само фактурите, вервай, нито пък имат проблем да изискат оценки.Още повече пък КПМГ...
  —цитат от коментар 16 на НеКой


  Опростявам, ги че много глупости се издърдориха. Предполагам имаш в предвид- да се съблюдава съотношението наличност-кредити, рискове по кредитите и прочие. Тук си прав, съгласен съм може към КПМГ да се проявят претенции. Но за Искров продължавам да твърдя - трудно... А и ми се струва, че тоя знае нещо и тях ги е страх. Те затова и не му вдигнаха обвинение, че не се знае дали нема се разприказва из тая ми ти зала....

  А иначе за обезпеченията по същество -сериозно ли мислиш, че одитор в БГ, за която и да е банка - ходи по ливадите и комплексите да мери акрите на нивите, квадратите на апаратментите, да записва рамите на тракторите и прочие физически да проверява обезпеченията.

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1445 Любопитно

  Четох в друг сайт, че руската ВТБ е привикала Шиш в Дубай.Искат си 1 млрд. Дали ще им припари на тримата шишковци?
  —цитат от коментар 19 на hodounski


  Ми те не си ли ги взеха от Пеевски и майка му по време на обира?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#22] от "Georgi Velev":

  Ми с 600 млн. капитал как да обезпечиш 6 милиарда кредити?
  Не, че и едни други сега не са на същия хал, ама ние вземаме мерки като се обърне колата.
  Не предварително.

 25. 25 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  и ТЯ като теб!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 26. 26 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#22] от "Georgi Velev":

  Ходят. Откровено ти казвам - ходят. Пращат се хора - отиват на крак - прекарват понякога седмици докато опишат всичко.

 27. 27 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Къде в цялото това словоблудство е Пеевски, ЦацароOFF, Булгартабак, ЛаПка, Техномаркет, Виваком, КИА България ....... Кремъл и др. знайни и незнайни Оправители на България?!?!?!?!?!?

 28. 28 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#22] от "Georgi Velev":

  "А иначе за обезпеченията по същество -сериозно ли мислиш, че одитор в БГ, за която и да е банка - ходи по ливадите и комплексите да мери акрите на нивите, квадратите на апаратментите, да записва рамите на тракторите и прочие физически да проверява обезпеченията."

  Ще ти отговоря с един преразказ от един наш водещ одитор в личен разговор.
  Като правехме преди 15-ина години семинари с видини европейски одитори, по време на един такъв семинар във Франция, ни попитаха - има ли у вас осъдени одитори.
  А ние се чудим и казваме - не, разбира се.
  Отговорът на лектора им беше - спокойно, ще дойде време и ще има, както има и у нас...

 29. 29 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":Има доста хора, които по всяка вероятност са били доста замесени (например един такъв дебеличък и едно пожарникарче) в някаква степен, но за тях не се чува нищо и не се разследват изобщо.
  —цитат от коментар 20 на Nothing matters


  под дебелия , предполагам Пеевски имаш предвид. И Борисов.
  Защо Пеевски не удари (айде Булбанк е твърде голяма) но примерно некоя от по малките Райфайзен, ОББ и прочие? Защо на тях не им спретнаха активно мероприятие? Не казвай щото са чужди- щото па именно КТБ има облигационна емисия към чужди бенефициенти, която държавата заеб... Не ги удариха, именно защото тези банки имат стабилност, имат реални активи зад кредитите си и могат от който си поискат да вземат временна ликвидност.

  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЪБОРИ БАНКАТА НА ВАСИЛЕВ, АКО ТОЙ НЕ БЕШЕ Я ОПОСКАЛ ОТВЪТРЕ. ГИГАНТ НА СЛАМЕНИ КРАКА.

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Повече от ТРИ ГОДИНИ бяха необходими на посоченият от Борисов гладен прокурор, за да установи кои са получили необезпечени кредити и са спрели тяхното обслужване, кои са хората отпуснали тези кредити и кои са хората проспали надзора! А кой ще внесе обвинение срещу обвинителите забавили разследването?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на hooligan
  hooligan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До КМЕТ ВЪВ Сянка и Некой :

  Извинявайте вие какво работите ? Не се заяждам а питам от чисто любопитство защото досега почти не съм чел статия която да не сте коментирали и то по няколко пъти .

  Враг номер 1 на всички троли във форума ! Руски и Американски !
 32. 32 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Докато Василев не бъде доведен и арестуван в България няма да има никакво развитие. Трябва да полежи няколко месеца в БГ ареста, и ако не го убият през това време се надявам да почне да пее(вски)...

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#4] от "kirilspasov":

  След фалитите през 1997 нямаше никой осъден, защото отговорността беше колективна. Тогава се промдни закона исе каза лой за какво носи отговорност. Подсъдим е Гунев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#27] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":

  Няма ги. Цацаров не е ползвал вашите листчета с изброени виновници.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално


  До коментар [#14] от "Georgi Velev":

  Тая работа и осмокласници могат спокойно да я вършат, да работят одитори в КПМГ през ваканцията, значи.

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3054 Любопитно

  А помагачи има ли обвинени?

  #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 37. 37 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#29] от "Georgi Velev":

  Е айде сега защо. Защо КТБ беше супер малка банка и изведнъж Пеевски като се намеси - порасна рязко, че и почнаха да местят държавни активи в нея?
  Цялата идея на КТБ беше да е параван за "поскане", а не да е финансова институция дето да прави пари чрез нормално банково дело.
  А защо не се дори и обсъди дали да се спаси банката? БНБ какво правеше през цялото време? Как така обявиха "ми парите са изчезнали"? Как изчезват пари от банка без да могат да се проследят? Защо наеха фалшива фирма да прави одит пост фактум?
  КТБ е схема. С много играчи. Василев е само един от тях, макар и от главните действащи лица.

 38. 38 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":

  Василев изобщо не е невинен. Но Е жертва. Тези, с които деляха парите, се опитват да му съдерат кожата и да я опънат за назидание, а те да се представят целите в бяло. Вината на Василев е отдавна известна и никой не я отрича, но да се надува свирката само в посока Василев, означава да се присламчиш към свинските медии. както навремето Капитал и Дневник единствени пишеха за безобразията в КТБ, под чадъра на Боко, сега и те единствени пишат за това, че КТБ се доразграби, пак под чадъра на Боко, а Василев го ползват за бушон. Много силно подозирам, че в сравнение с това, което ортаците му са завлекли, кярът на Василев не е кой знае какво. И тъпото е, че с делото срещу Василев и още няколко мушморока, се цели не правосъдие, а най-вече снемане на съмненията от политици, прокуратура, "бизнесмени" и изобщо всички, които сега искат да се скрият зад кожата на Мустака.
  Между другото, изобщо не мисля, че Василев ще стигне до затвора. В най-добрия случай ще се спазари на лека присъда срещу мълчание. По-вероятните алтернативи обаче са:
  - делото се проточва до безкрайност, а Василев се скатава някъде и все по-рядко се обажда;
  - Василев отива при Емил Кюлев.
  Най-невероятният вариант е: Василев се изправя пред съда, бива осъден, но в процеса си отваря устата и повлича всичките си ортаци:)

 39. 39 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ойро Пролетариат":

  Мине ли границата го пиши самоубит.

 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#20] от "Nothing matters":

  Основният проблем, на форумците и особено на финансираните от амбасадата е, че смесват 2 проблема. Процеса на източването на КТБ и процеса на нейното фалиране. Да! За нейното бързо ликвидиране "вина"имат и Пеевски и Цацаров, но делото е за нейното източване. Защото, колкото по-бързо се фалира една източена банка, толкова по-добре за обществото. Голева и Гунев са виновни имено за това, че не са и отнели лиценза още през 2012 та.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#29] от "Georgi Velev":

  Прасето удари КТБ, защото с Мустака и другите им ортаци бяха точили КТБ години наред. Прасето не срути КТБ , защото е някакъв архизлодей, който си е поставил за цел в живота да рти банки:) Явно накрая е имало разногласия, Прасето е искало още кинти, още бизнеси, а Мустака не е искал/можел да дава повече. В момента, в който се разбра, че Водстрой няма да строи местната отсечка на Патока и перспективата за едни неколко стотин милиона, дето Прасето се беше наточил да лапне, се изпари, Прасето и Василев се разведоха със скандал, Прасето си евакуира кредитите и бизнесите към ПИБ и ББР, а след това с координирана атака от медиите, ДАНС и прокуратурата срути на Мустака "банката". Мустака беше принуден да бяга, като заряза всичко, а Прасето успя да прилапа още апетитни активи от "орбитата" на КТБ, при втория мандат на Боко.

 42. 42 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 551 Гневно

  Само прах в очите. При този обем на обвинителния акт и нивото на прикриватурата, дори и средна ръка адвокат ще може да намери доста противоречия, което гарантира проточване на делото само на първа инстанция много години. За справка, дèдо ви Мадофф (Бърни) има няколко обвинения от 5 до 20 странички, арестуваха го декември 2008-ма, март 2009-та почна делото и в края на юни имаше присъда. Така се работи ако искаш нещо да свършиш. Иначе - прах в очите.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 43. 43 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#40] от "tribiri":

  Голева и Гунев са нямали абсолютно никаква възможност да отнемат какъвто и да било лиценз, когато и да било. Те са салфетки. Разбира се, имат вина, може дори да са се облажили от цялата схема. Но да се твърди, че Голева и Гунев, плюс Цветан Василев са били ядрото на ОПГ, която е източила банката е несериозно.
  В тази афера са намесени хора на най-високо ниво в държавата, в съдебната власт, в бизнеса. Банката не е източена от някакви мистериозни злодеи, на които Голева и Гунев са осигурявали параван.

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#37] от "Nothing matters":
  Дефинициа:
  Финансовите пирамиди представляват модели за печелене на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.

  Извод: Парите са във всеки един клиент на Банката. Колкото е пи-голям депозитът му и колкото по-висок лихвения процент, толкова повече е спечелил. Глупаците сме тези, които не бяхме клиенти и от чиито джоб покриха печалбите на последните.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  Което си е, си е...

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5224 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":

  "Пак питам- на кое е жертва Василев?"

  Василев не е жертва! Но не е и единственият виновник! В казуса с КТБ почти няма невинни! Виновни са и Василев, и Пеевски, и Искров, и Маврудиев, и Борисов, а и други! Но те няма да бъдат обвинени! Заради това и ще има нови "КТБ-та"!

 47. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#43] от "nick_wolf1":

  Е не съм съгласен! Майкъл Капустин също ли действаше по схема на правителството!? Дори когато Благовест Сендов излезе по телевизията и обясни с прости сметки какво се случва, пак имаше идиоти, които му даваха парите си! Само че тогава го отнесоха идиотите, а сега го отнесохме останалите. Понеже идиотите бяха, котараци, видни чужди инвеститори, културни минстри, анализи на рискове, банкери от БНБ и други по-обикновени идиоти.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 48 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#47] от "tribiri":

  Защо правиш паралел между КТБ - търговска банка, поднадзорна на БНБ и КФН, оперираща при действащото законодателство и най-елементарна схема "Понци" от '90-те???
  В КТБ бяха набутани огромна част от парите на държавни дружества, общини и т.н., още от преди 2009г. Капитал пишеше за това още от тогава. После пишеше и за това, как се раздават пари на свързани лица при съмнителни обезпечения. Имаше подаден поне един сигнал към БНБ с нулев резултат. Боко лично излезе и каза "по телевизора": "Няма да вадим парите на държавните дружества от КТБ, защото ще застрашим банковата система." Цветан Василев получаваше награди. Цветан Василев получи от държавата монопол върху мултиплексите за цифрова телевизия. Боко им продаде Булгартабак. С какви пари се финансираше всичко това??? Никой от овластените и задължени да го направи не се поинтересува.
  От 2009г. до 2013г. никой, освен служебното правителство на Марин Райков не адресира проблема. И то го адресираха като най-после приеха регулации как да се влагат парите на държавните дружества. Към онзи момент КТБ отдавна беше заминала.
  Ако някой успее да ми докаже, че в продължение на толкова години, цялата държавна машина е била сляпа и глуха, при наличие на много сериозни публикации, и няколко чиновника в БНБ, няколко мушморока в КТБ и Мустака на чело са измъкнали 3.5 милиарда, ще го черпя бутилка коняк XO.
  Според мен, държавата не е била сляпа и глуха, а е гледала услужливо встрани, а кунките на някои висши нейни представители са били топнати до лактите в меда. Дали директно или чрез мрежа от зависимости и взаимни услуги, това е подробност.
  В момента, в който свинските медии минаха от "Бойко - тиква" на "Батман", след изборите през 2009г., знаех, че Прасето и Мустака са "подновили абонамента" към управляващите.

 49. 49 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Цветан Василев е обвинен за: ръководител на организирана престъпна група... Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 5 до 15 години затвор."

  Да се чете: ела си при нас, ще ти дадем 5 години, ти ще се разходиш в затворническите общежития за около 2-3 години и ако си послушен и не джавкаш срещу тези които те хранеха ще си харчиш паричките на воля.

 50. 50 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 542 Неутрално

  българите си харесват кочината, иначе щяха да скочат като румънците, много хора крадат и за друго не стават в тази държава

  BG e мини империя на злото.
 51. 51 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Най-после прокуратурата внесе свободните си съчинения в съда. Сега ще почне битката на КОЙ срещу ограбен от него и се надявам да хвърчат пух и перушина, та да се разбере кое в хартиената планина е истина и кое не.
  Някой очаквал ли е цацаратурата , която беше острие на атаката да опише хронологията на грабежа? Ще се размятат прегрешенията на Цв Василев, той ще отговаря с имена на политици и надзорници ...докато не решат да заровят томахавките като се размирише яко.
  И пак ние ще го отнесем.
  Тревожи ме задаващата се съдебна сага срещу Бг от страна на Оманския фонд и самият Цв Василев. Нали се сещате, че пак ние ще платим ? А разграбването на активите на КТБ днес и сега? Ще продължи под димната завеса на делото на века.
  Нямам надежди да се стигне до истината и да се посочат истинските грабители.

 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#24] от "НеКой":

  Вие задавате много смешен въпрос! С 600 милиона капитал в някои видещи западни банки се покрива риска (не се обезпечават) по десетки милиарди кредити.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Без Искров не е станала измамата. Искров до Василев!
  Дори Василев не е толкова виновен сравнено с Искров. Искров е създал условия за да се случи "КТБ измамата"

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 54. 54 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Пак несериозни глупости и евтин ПР на подкупната ни и престъпна прокуратура. Цацаров е за затвор, както и оня дебелак, дето се води депутат. Всичките са за затвор и извземане на незаконно придобитото! Затвор!

 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#6] от "Georgi Velev":

  "Сега обаче, някак си много вяло, много леко по отношение на Василев."

  Явно не си наясно с промяната в международната обстановка. Др Василев вече е от Добрите :

  "А кой щеше да налее в сивите?… Кой сега е нашият #кой? Питах вече Радан – кой е нашият кой – нали никой не се съмнява, че Цветан Василев отговаря и на други въпроси, освен журналистически…"

  http://bit.ly/2gMEEaZ

 56. 56 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 801 Гневно

  Прокуратурата да заведе дела срещу кредитополучателите и да иска парите обратно, ако не си плащат погасителните вноски редовно. И в БНБ - по-голяма чистка от тези двама "наблюдатели". БНБ е една бюрократична, надменна и високомерна структура, която си мисли, че стои над всичко!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 57. 57 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 801 Гневно

  "Страната на неограничените аматьори!"

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 58. 58 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А дали ще привлекат, като обвиняеми царя, Станишев, Местан, Доган и цялото ДПС, Борисов, Искров и всички тези, които днес винят единствено Василев и Пеевски?!!?
  Нали всички те позволиха на тези двамата да дебелеят и наглеят?!

 59. 59 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Най-голямата измама беше 1996 - 1997 г., но странно защо тогава обвиниха само един банкер, а после го пуснаха.

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#31] от "hooligan":

  дай варианти !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Хаха - пълен цирк! Къде са Пеевски, Данчо Ментата, Бойко Борисов, Орешарски, Искров?? Егати смешната цацаратура!! Закривай..

  www.commcrime.blogspot.com
 62. 62 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Явно са пропуснали и консултантите на банката

 63. 63 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#59] от "_dan_":

  Най-голямата измама беше 1944-1989 г..която в овча кожа продължава и до днес!

  www.commcrime.blogspot.com
 64. 64 Профил на ynx53574781
  ynx53574781
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Колко от обвиняемите са политици? Май николко. Кой би повярвал, че подобен грабеж би станал възможен без намесени мастити политици? Дори за най-малките обеществени поръчки/кражби са забъркани я местни, я държавни представители на партиите. Не знам защо Борисов рядко е свързван със случая КТБ. Колкото и да е виновен Василев, поне още толкова е Пеевски и не по-малко Борисов. Ползата от това обвинение - да се прикрият следите на двама за сметка на третия.

 65. 65 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#52] от "tribiri":

  Колко е в момента изискването за капиталова адекватност по Базел 2 ?
  Преди десетина години, когато се занимавах с такива неща, беше май 12% от рисковопретеглените активи в портфейла.
  При 3.5 млрд. "дупка" в КТБ, 12% са 420 млн. лв.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  Пеевски и Гриша Ганчев не са ли в списъка. Те невинни ли са. И има ли въобще виновни от големите кредитополучатели, дето не връщат кредитите.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK