Прокуратурата: С парите от КТБ можеше да има магистрали. Защитата на Василев ще иска разпит на Борисов

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев, наблюдаващ прокурор по делото КТБ.

© Велко Ангелов

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев, наблюдаващ прокурор по делото КТБ.Без намеса на прокуратурата КТБ е щяла да рухне по естествен начин в края на 2016 г. или през 2017 г. Това заяви шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев, който е наблюдаващият разследването за фалита на банката обвинител. На въпроса - т.е. изказването му означава, че е рухнала изкуствено, той отговори: не, естествено, но по-рано. Според него единствената институция, която си е свършила работата, била прокуратурата, а дали навреме е било "друг въпрос", на който той не отговори.


Той определи разследването като уникално и ако трябвало да направи паралел с други дела било като


операция на апендицит и присаждане на глава, както и като да кацнеш на луната с дизелов двигател
но за сметка на това прокуратурата била вече кацнала. Размерът на делото бил като училищна или читалищна библиотека, продължи прокурорът с метафорите. За сметка на това държавното обвинение пък свършило работата много бързо - за година и седем месеца. Разликата от 3 години от 2014 г. Гешев оправда със стоенето на делото в съда. След като изреди всички неща по разследването, които са направени за пръв път като експертиза на цялостна система в банка, каквато е вътрешния ѝ одит и др., заяви, че щетата за първи път се измервала към брутния вътрешен продукт на страната. Острото усещане за несправедливост у хората пък идвало от неефективния процес и архаичния Наказателно-процесуален кодекс.


Гешев определи КТБ като финансова измама с корупционен привкус, която ако не е станала, е можело да се превъоръжи армията или да се построят всички магистрали. Част от парите можело да стигнат и за надбавки за пенсионерите за една или две години.


По думите на Гешев КТБ не била здрава или системна банка, а накрая не е била и банка. Била е пирамида, инвестиционна система или личен портфейл на бившия мажоритарен собственик Цветан Василев. Прокуратурата не е срутила здрава банка, не е извършила изземвания в офиси на КТБ, а в офиси на кухи дружества, които имали просто същия адрес като банката.


Шефът на спецпрокуратурата благодари на главния прокурор и на премиера Бойко Борисов, чиито втори кабинет е осигурил пари за международната експертиза по разследването.


За Пеевски и Бареков


За депутата от ДПС Делян Пеевски, които тогава имаше близки бизнес отношения с Цветан Василев, Гешев заяви, че няма данни да е извършил престъпления и негови дружества да са вземали пари от КТБ. Ако има престъпни или лоши практики свързани с Пеевски, те можело да се установят в отделените от това разследване 24 наказателни производства. Те не били включени в това досъдебно производство, защото щяло да отнеме на разследващите 30 години. Гешев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова не можаха да отговорят на въпроса на какъв етап са тези производства, защото били в компетентността на градска прокуратура.


Споменаха само, че обект на разследване по едно от тях е евродепутатът Николай Бареков, който обаче не е обвиняем. Неговото име бе и единственото споменато от Гешев сред свидетелите в процеса, където са давали показания над 400 публични личности като политици, журналисти, спортисти, социолози, аткьори, шефове на медии, но прокуратурата не делила свидетелите на професиите им, освен очевидно Бареков, който бе споменат. На тях били раздадени общо между 1 и 1.5 млрд. лв. "в пликове, торбички и чувалчета". Причината да се спомене името на Бареков е, че той бил най-яркият и драстичен пример.


За Искров, Гунев и Лазов


За бившия управител на БНБ Иван Искров, Гешев заяви, че той по Закона за БНБ и Закона за кредитните институции не може да носи наказателна отговорност, защото тя е на подуправителите по надзора. От думите на прокурорския шеф се разбра, че той не може да отговаря за моралния въпрос на действията му.


По думите му, ако БНБ си е вършела работата, е трябвало да вземе лиценза на КТБ още през 2011г., затова обаче обвинени били Цветан Гунев и Румен Симеонов, които не извършвали надзор, а "закрила на банката". Кои са другите обвиняеми и техните длъжности четете тук.


За главния счетоводител Бисер Лазов, който е свидетел на обвинението, прокуратурата установила, че той не е знаел, че е вършел престъпление, затова е само свидетел в процеса. Защото той не е отпускал кредити, това го е правила банката, той е движел извънбанковия бизнес на Цветан Василев, който според държавното обвинение е точел КТБ.


На въпроса какво е станало със сигнала през 2010 г. и започната по него проверка на прокуратурата за съмнителни кредити на фирми, свързани с Пеевски, Гешев заяви, че за пръв път чува това и не знае. На питането защо прокуратурата не се е сезирала след журналистическото разследване на в. "Капитал" за състоянието на банката, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че през 2011 г. е имало друг градски и друг главен прокурор и те двамата с Гешев като редови обвинители тогава не могат да отговорят. Пропускайки въпроса, че и през 2013 г. имаше материали с данни за съмнителни практики.


След политико-икономическия анализ покрай представянето на разследването за КТБ, прокурор Гешев заяви и, че Цветан Василев не се страхувал от българското законодателство, а от европейското, затова напуснал в Австрия, където се намирал по време на поставяне под особен надзор на банката, и заминал за Сърбия. Държавното обвинение се оплака отново, че Сърбия не отговаря на исканията им за екстрадиция на банкера, който не можел да бъде разпитан чрез видеовръзка, ако не е обвинен, но същевременно не може да бъде привлечен към наказателна отговорност, ако не е в България.


Адвокатът на Цветан Василев - Христо Ботев

© Велко Ангелов

Адвокатът на Цветан Василев - Христо Ботев


Адвокатът на Цветан Василев: Живеем в държавата КТБ


Не, поне не знам да има (в световен мащаб обвинени банкери за участие в организирана престъпна група - бел.ред.). Ние сме първооткриватели", заяви адвокатът на Цветан Василев - Христо Ботев. Като огромно количество хартии определи документите по делото, където според него липсвало продължението на разследването. "Липсва най-същественото - защо се е стигнало дотук. Говори се в стенограми за едни лица, които са искали да съборят третата и четвъртата банка, но никой не се занимава с това".


"Прокуратурата помогна доста. Не е естествен пътят." Така Ботев коментира изказването на Гешев, че банката е щяла да рухне естествено и сама, а държавното обвинение е помогнало за по-ранното ѝ, но пак естествено рухване. "По това дело, ако присъствате в съдебната зала, ще видите от Влади Въргала и Тити Папазов до настоящи министри, до г-н Прокопиев и г-н Бареков". От настоящите министри, които са давали показания, е Красимир Каракачанов. Моника Станишева също е разпитвана. Те са давали показания, защото свидетели твърдели за тях някакви неща и прокуратурата е проверила думите им, обясни Ботев.


По делото нито една публично известна личност не е признала, че вземала пари в торбички или чувалчета и затова адвокатът заяви, че не знае как прокуратурата ще докаже твърденията си. Следи в банката за това не са намерени.


"Ако беше личен портфейл банката на Цветан Василев, тази сграда (където бе централата на КТБ - бел.ред.) щеше да си я завел в Белград. "Виваком" щеше да е сръбски оператор, "Дунарит" да е сръбски производител на оръжия", заяви той. По думите му хиляди хора се опитват да овладеят тези фирми в България и Цветан Василев и да иска не може да направи нищо.


На въпроса как си обяснява, че според прокуратурата Пеевски няма общо, Ботев реторично попита: "А кой е Делян Пеевски?", след допълнение от журналисти, че е депутат, Ботев отговори: "А, сещам се. Е, сигурно няма нищо общо." По документи няма, но в свидетелските показания е споменаван многократно, заради което защитата на Василев е искала Пеевски да бъде разпитан най-малкото, защото е толкова често споменаван от свидетелите. Адвокат Ботев е поискал разпитан да бъде и премиерът Бойко Борисов, който преди време посочил конкретни виновници за катастрофата КТБ, между които не бил Цветан Василев, но според прокуратурата нямало нужда.


"Аз лично много се радвам, че това дело най-накрая влезе в съда, защото дотук прокуратурата дирижираше нещата - така е записано в НПК. Оттук нататък в съдебната зала ние и прокуратурата сме равнопоставени, т.е. сега ние почваме да движим нещата". Така Ботев отговори, запитан дали ще поиска пред съда да бъдат разпитани Пеевски и Борисов.


Интересно и остроумно нарече Ботев определението на прокуратурата, че разследването е като да кацнеш с дизелов двигател на луната. "Като хартия, това наистина е най-голямото дело в българската история. Един ден съдът ще каже какво му е било съдържанието." По думите му много време ще трябва за решение на първа инстанция.


"Ние в момента живеем в държавата КТБ. Законодателството се променя в съответствие с делото". По думите му защитата на Василев иска обвинителния акт да бъде прочетен в залата, но управляващите "пробутват" поправка да не се чете вече. Опитват се да махнат фигурата на "вечния обвиняем", т.е. ако съдът прецени да върне делото за допуснати процесуални нарушения, не може да се ползва 2-годишния срок. "Законодателството се развива спрямо това дело, т.е. ние да живеем в държавата КТБ".

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Имам чувството,че по въпроса с КТБ всички се правят на "умрели лисици"- като се започне с вездесъщия прокурор Гешев - просто излага именития си съименник!
  Явно прокуратурата за" първи път "чува,че не е нормално да се събират пари от граждани с "преференциална лихва"безнаказано и без да има задна умисъл,за която вижте ама никой, никой не се досещал!
  Просто всички са смешни та дори ЖАЛКИ!
  Но защо подценяват българите - или ,може би,си го заслужаваме????
  Някои обаче,помним 1996 г.!

 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 842 Гневно

  Гешев определи КТБ като финансова измама с корупционен привкус, която ако не е станала, е можело да се превъоръжи армията или да се построят всички магистрали. Част от парите можело да стигнат и за надбавки за пенсионерите за една или две години.

  Или иначе казано тази финансова измама е застрашила националната сигурност. А това както и да го погледнеш си е държавна измяна. Прокурорът вместо да ръси образни сравнения да се заеме с всички длъжностни лица по веригата които не са си свършили работата. Може да започне с фалшиво пеещият на купони финансирани от собственика на КТБ, бивш управител на БНБ.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  "С парите от КТБ можеше да има магистрали. "
  Нямаше да има. Пак щяха да ги откраднат през други схеми. И тази банка гръмна само защото на някой не му хареса схемата или получи по-малко, отколкото е поискал.

 4. 4 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И държават и Банките са техни-на вездесъщите политици. Доказаха, че са над бизнеса.

 5. 5 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 838 Неутрално

  С парите, дето прокуратурата беше осъдена в БГ и Страстбург можеше да се прокопае тунел под Шипка.
  Залагам 100 кинта, че Цацата нема да доживее края на това дело .
  Слагам още 100 кинта, че половината от обвиненията са с неправилна квалификация и че обвинителния акт гъмжи от правни и граматически грешко.

 6. 6 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Всъщност от фалита на КТБ най се облажиха длъжниците и. С договори за цесия намалиха в пъти кредитите си. На практика те са имали и най-силен мотив за фалита на банката.

 7. 7 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Да кацнеш на Луната с дизелов двигател - сиреч тука работа няма да се свърши, а ще си разправяме смешки...
  Не е виновен човекът, липсва му професионализъм. Само че той и другите от които зависи не (желаят да) го осъзнаят и променят.

 8. 8 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Що ми се струва че Дневник адвокатстват на Цв. Василев.

  Може би защото гледната точка на прокуратурата е отразена тенденциозно, но за това пък дават трибуна на адвокатите на подсъдимия надълго и нашироко.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 9. 9 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Прокуратурата от много време не е критерии за нищо хубаво!
  Радвам се,че ще привикат БайХу :) Няма да е зле да предават на живо делото.Така всички "овце",не само форумните такива,ще видят какъв балон е Бибитко.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 10. 10 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 742 Любопитно

  Прокуратурата е в грешка!
  Данчо Ментата каза че държавата е на печалба от КТБ....
  :)

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 11. 11 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#5] от "SSS":

  Имаш + от мен :)

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 12. 12 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 897 Неутрално

  първо парите в КТБ са частна собственост и държавата не може да ги пипне, второ съдът е този които ще каже кои са виновните и кои не, но виж с парите които даваме за тази некадърна и корумпирана съдебна система можеше да направим и някоя друга магистрала.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 13. 13 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  интересното е ,че нищо не се казва къде и в кои фирма са откраднатите пари , навсякъде по медиите пише ,но прокуратурата не знае ,сега ще водят едни дела ,срещу незнайно кого , за незнайно какво ,докато минат 10 години и нещата потънат напълно ,а откраднатите пари се разграбят поне още 2 пъти по веригата ,някой да си спомня кой и как е осъден за фалитите на банките 1997 г

 14. 14 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Има нашенци правени на магистрала. А много кукли на конци на края пак не известни злодеи.

 15. 15 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "Размерът на делото бил като училищна или читалищна библиотека, продължи прокурорът с метафорите."

  Е да, ама в училищните и читалищните библиотеки няма чак такива метафори.

 16. 16 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 435 Гневно

  ''финансова измама с корупционен привкус, която ако не е станала, е можело да се превъоръжи армията или да се построят всички магистрали'' - понеже откраднатите пари са на държавата, а не на вложителите ли, що ли?!
  ''единствената институция, която си е свършила работата, била прокуратурата'' - единствената работа, свършена от прокуратурата начело с главния й прокурор, беше да изпълни поръчките на добре успелия възпълничък млад успял бизнесмен за сметка на всички вложители и впоследствие дори и с пари на останалите данъкоплатци.
  Прокуратурата става все по-нагла в прехвърлянето на топката и отговорността/МВР, съд, институции, марсианци и т.н./ , защото противното ще означава престъпно съдействие за закриването на кредитна институция и раздаването по-късно на активите й на ''нашите фирми''

  #Оставка на #Кой!!

  Поздрав

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  А разпитът на Борисов трябва да го предават по БНТ и БНР!
  Без орязвания и ограничения!


  1

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Иван Гешев ни се подиграва, нали?! Ако спинка, папка и слушка, и той ще може да качи килца като Цацата.
  Апропо, на таквиз като него им викат в английско "brown noses".

  Proud to be anonymous!!!
 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  интересното е ,че нищо не се казва къде и в кои фирма са откраднатите пари , навсякъде по медиите пише ,но прокуратурата не знае ,сега ще водят едни дела ,срещу незнайно кого , за незнайно какво ,докато минат 10 години и нещата потънат напълно ,а откраднатите пари се разграбят поне още 2 пъти по веригата ,някой да си спомня кой и как е осъден за фалитите на банките 1997 г
  —цитат от коментар 13 на edin drug


  Точно!
  Ще се изпишат тонове хартия, ще се излее тонове мастило, но няма да се каже и една дума за това къде пропаднаха парите и кой ги завлече!
  Само дето Пеевски е по-богат почти с толкова, колкото изчезнаха от КТБ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Твърдението за магистралите, пенсиите и т.н. е елементарен популизъм и демагогия. Държавата осигури 1,65 млрд. лева чрез емисия, която бе изкупена от банките с купон, който беше значително по-нисък от лихвата, с която голяма част от тези пари вече се върнаха. Кои държавни дружества реално загубиха пари и колко? Топлофикация София даже ги и включиха с 10 милиона в разпределението на събраните суми между кредиторите с приети вземания.

 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  А според вас не трябваше ли да гръмне!? Аз го разбрах в края на 2012 та. Прокуратурата казва 2011 та. О к , но го разбраха 2014 та.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  ...... И тази банка гръмна само защото на някой не му хареса схемата....
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Че какво й е на схемата? Както виждаме тя се развива по план.

 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3725 Неутрално

  Тази прокуратура е също толкоз фалшива както фалиралата банка! И двете са правени от едни и същи майстори. Фарисеи безподобни!

  klimentm
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Прокуратурата и съдът трябва да понесат отговорност за това, че позволиха на Сталийски, Миролио, Вежди, и други по дребни привилигировани вложители да си приберат парите в нарушение на закона. А за това че фалираха този цирей, трябва да им се благодари. Всъщност решението е на съда! По дела за несъстоятелност съдът присъжда неплатежоспособност 5 години назад от датата на молбата, а в случая датата беше 6 месеца след. Това е ключът на проблема само дето съда няма кой да го осъди. Този който ни бръкна в джоба най-много,след Цветан Василев е съдията по несъстоятелността.

  Ей хора! Отворете си очите и разберете как действа мафията.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Много е важно, когато се пукне цирея, народната любов да бъде насочена в правилната посока.

 26. 26 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#24] от "tribiri":

  не стана ясно Лаборантът прибра ли си всичките парички,че бяха доста повече от гарантираните и то с ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЛИХВА !
  Не говоря за пенсийката на Партийната секретарка .Нито пък за детенце!
  Нито пък за татко му /лека му пръст на бай Йордан Костов /!

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  И докато ние по форумите се ядем за Путин, Тръмп, Сирия, Крим, Северна Корея, изтребителите и Динко, мафията измъква левчетата от джоба ни.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 810 Весело

  Всъщност, другари прокурори, с парите от КТБ ИМА МАГИСТРАЛИ! Просто не всички могат да шмъркат от тях. Само приближените до корпулентния са поканени ;)

  No Pain No Gain
 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#26] от "doroteus":

  Стана ясно! Прибра си ги. Ама бяха някъде към 795 хиляди. Дребна работа на фона на десетките милиони на Сталийски и Миролио. Той е на минус, защото купи дребното кранче за точене на банката 3 месеца преди фалита. Предполагам, че балансът му е -1.5 милона срещу +120 хил. Ако банката беше фалирала миналата година щеше да е на плюс. Анализ на риска!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5226 Неутрално

  Виждам, че прокурорите много се плашат някой да прочете глупостите им, затова са ги скрили зад хиляди думи.
  Това, от което се плашат видно е:
  1 Че трябва да плащат неустойки на собствениците
  2 Че искат да скрият името Пеевски в делото
  3 Че искат да има само един виновен
  4 Че са некадърни и или подкупни да вземат на мушка - БНБ, КФН, Василев, Пеевски и политическата класа, виновни за кражбата на 4.5 милиарда
  А, че можело да се направят магистрали...
  За сведение на прокурорите - благодарение на некадърната им работа ВСЯКА ГОДИНА НЕ СЕ ПОСТРОЯВАТ 500 км магистрали в България - Толкова са годишните кражби, които прокуратурата благосклонно неглижира...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на dessotg
  dessotg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скоро Цецо ще отговори в блога на тоя цирк, ще е интересно. Предполагам още чете ...
  Цацаратурата я осъдиха много неграмотни псевдо гангстери, та пак данъкоплатците ще плащаме и тоя резил.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Весело

  Да разпитват и Драгалевския мавър, Раданчо и Ристю Иванов.
  —цитат от коментар 28 на Иван Иванов


  И за какво бе мило?
  За какво да ги разпитват?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на pbs
  pbs
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Всички крадоха от КТБ, затова и всички мълчат

 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Квитесенцията на обвинението е изложена в „ОБЩ ПОГЛЕД ВЪРХУ"МОДЕЛЪТ КТБ"“. Около 150 страници, в които на достъпен език е разкрит механизма, по който функционира „банката“. Документът е достъпен от http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/specializiranata-prokuratura-predade-na-sd-18-lica/

  Всичко друго за момента е "ала-бала".

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  До коментар [#34] от "pbs":

  Крадоха, но не от КТБ, а от всички нас! И продължават да крадат! Прокуратурата да каже къде са фирмите, купини с порите на КТБ (бюджета)? Чия собственост са сига Техномаркет, Дунарит, Виваком, Рубин - Плевен и много други по-малки?

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  А този прокурор е завършин идиот! "Не е необходимо да сте идиот, за да работите в Цацаратурата, но помага за кариерното Ви развитие!"

 38. 38 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 322 Весело

  Поредната пушилка на прокуратурата! 15 хил. страници обвинителен акт, само за да се прикрие бездействието и съдействието на длъжностни лица от прокуратурата, ДАНС, МВР, НАП и БНБ при източване на КТБ! И да се прикрият Доган, Пеевски и Борисов!

  Всички тези политици и съответните длъжностни лица трябва да бъдат призовани от адвокати и съд, за да разясняват своите действия и бездействия по КТБ! Дано не преместят цялото дело в специализиран съд и дано Цветан Василев и акционерите в КТБ, да инициират дела в Европа! Тукашните „институции” са чиста мафия!

 39. 39 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Цецо, хайде изкарвай записите с Баце как ядете и пиете. Или как му носиш някакви белешки в багажника.

 40. 40 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Дали случайно адвокатът на Ц. Василев иска случайно да вкара премиера в играта? Може би не само за това,че той наля много пари на държаквата и направи мижавата банка КТБ четвърта по големина банка в държавата,а има още нещо друго ще видим...Може би чорапът ще почне да се разплита и ще разберем,какво сегашния премиер е спечелил от прехвърлянето на държавните т.е.нашите пари в тази банка... А може да се наложи и Симеон Дянков да бъде привикан. Мисля,че Цв. Василев е умен играч и се е застраховал с всички записи на охранителните камери. Кой е ходил там,а може да има и записи какво е говорено,защото той е усещал,че далаверата става голяма и той ще бъде на топа на устата...

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  Ами отвори търговския регистър и ще видиш! Дунарит беше купен например от Миролио, който трябваше да загуби десетките си милиони в депозит в КТБ, ако съдът не му беше пизволил да цедира взенанията си срещу задължнията на Дунарит.

  Направо съм шашнат, колко е неосведомен народът при толкова много източници на информация!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 322 Весело

  „Без намеса на прокуратурата КТБ е щяла да рухне по естествен начин в края на 2016 г. или през 2017 г. Това заяви шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев”

  Благодаря, това го знаем. Кажете защо с намесата на прокуратурата КТБ рухна точно 2014 г.?

 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#40] от "aiaks":

  Ъ хъ! Когато Бисеров и Пеевски обясняваха, от трибуната на НС, че ще пилят зъбите на герберите имаха предвид това, което Цветан Василев също знае. Не, че някой от тримата е цвете де. Само че се намеси Америка за България, появиха се бели рояли, използвани тоалетни и голи цици и не можахме да научим нищо от малките престъпници. Сега ще чакаме да научим нещо от големия. А също и от умрял писмо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 322 Весело

  „Прокуратурата не е срутила здрава банка, не е извършила изземвания в офиси на КТБ, а в офиси на кухи дружества, които имали просто СЪЩИЯ АДРЕС КАТО БАНКАТА.”

  Хахаха, този прокурор или не схваща, или има доста саркастични изказвания. Хората-вложители, които си изтеглиха парите от КТБ, дали разбраха че изземванията на прокуратурата, показани по телевизията, са на други фирми на същия адрес на банката???? Щото може би решиха, че акцията е в самата банка и се е стигнало до паника.

 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#42] от "iceman_bg":

  Защото трябваше да рухне преди Баце да се е върнал на власт. За да е виновен Орешарски. Други въпроси?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 322 Весело

  „Шефът на спецпрокуратурата благодари на главния прокурор и на премиера Бойко Борисов, чиито втори кабинет е осигурил пари за международната експертиза”

  Мислех, че съдебната власт и най-вече прокуратурата е независима от изпълнителната власт и премиера. Борисов така твърди, когато му оттърва. Сега излиза, че ако Борисов не даде, прокуратурата не може да направи експертиза.

 47. 47 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 322 Весело

  „Ако има престъпни или лоши практики свързани с Пеевски, те можело да се установят в отделените от това разследване 24 наказателни производства. Те не били включени в това досъдебно производство, защото щяло да отнеме на разследващите 30 години. Гешев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова не можаха да отговорят на въпроса на какъв етап са тези производства..”

  С думи прости, забравете да разследваме Пеевски в следващите 30 години и не знаем нищо за него :))) Едва ли може да се даде по-добро доказателство за неговото участие от думите на прокуратурата!

 48. 48 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Значи държавата е отписала тия пари вече и няма никакво намерение да си ги връща.
  Ами съберете ги тия пари и ще има за магистрали. Егати държавата.

 49. 49 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Докато Герб са на власт от това дело няма да излезе нищо. В един момент адвокатът на Василев,в най-добрия случай ще получи амнезия,а в най-лошия ще свърши като Мишо бирата...

 50. 50 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Този прокурор наистина ли е казал тази глупост!?
  Какво означава, че с парите от КТБ е можело да се построят магистрали!? Парите в КТБ в огромната си част са на частни лица, кога ли тези лица биха решили с парите си да построят магистрали!?
  Ако говори за парите отпуснати от държавата като заем на ФГВ, заемът вече е върнат от ФГВ (собственост на частни банки) с лихвите, а къде са магистралите!?

  Хубаво е тези, които се назначават за прокурори да минават поне базови тестове за интелигентност.

 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Благодаря на Дневник! По темата за КТБ ми позволиха да пусна над 50 коментара без да ме баннат. Всъщност ме баннаха за момент, но после отмениха бана. Явно даже и те разбраха, че съм измежду малкото, които са в час по темата. Даже и Мартин Димитров и Славов днес бяха неадекватни, като се направиха, че не знаят за съществуването на член 20 алинея 3 от закона за БНБ и продължиха да манипулират телевизионните зрители. Лъжат ви бе хора! Лъжст ви и ви обират! И сини и червени и гербериби и патриоти. Мафията няма цвят. Тя води войни сам за преразпределяне на зоните на влияние.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#48] от "Индиана":

  Не може да си ги върне! Те са в завода на Василев в Сърбия, във вилата на Василева край женевското езеро, във фалиралата медия на Бареков, в много джобове на политици, журналисти и артисти и в приходите от лихви на преференциалните скъпи клиенти на КТБ по депозитите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 487 Весело

  До коментар [#49] от "aiaks":
  КТБ е ударена умишлено.
  Кольо Парамов: КТБ е управлявана модерно, съдът ще разкрие това ....
  http://frognews.bg/inteviu/koljo-paramov-ktb-upravliavana-moderno-sadat-shte-razkrie-tova.html
  КТБ е ударена умишлено. Тя е работила с практики както всички останали банки. Дори е направила много в инвестиционен план спрямо предприятия, които след това са носели печалби. 30-40 души от елита са били заинтересовани да я унищожат.
  Смешно е да се твърди, че банката е била пирамида.......


 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#53] от "keko2":

  Колю Паръмов е най-неадекватния набеден икономист. На второ място е Гечев, а на трето Микоян.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  Под темата за мегакрадците от КТБ и най-вече тези стоящи зад тях, единственото, което ми идва наум е да кажа отново - По-добре луд, но на запад, отколкото нормален и в България. И второ, опирайки се на богатия си житейски опит и познаването на милата картинка у нас и по-света, мога да твърдя убедено, че най-добре здрав и богат, нежели болен и беден.

  Пазете се от доносника vesolr
 56. 56 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#50] от "svoboden":
  Някой от парите може и да бяха частни, но парите до 100К ги даде държавата след като фалира банката, под вещото управление на Орешарски и Бареков.

 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  На четвърто е Стоян Александров, а на пето Мартинн Димитров. Пицко не го класирам защото направи нещо хубаво, като се разкара. Повечето от тия ... носят вина за това най-вече, че изгониха истинския икономист - ректорът на ИНСЕАД, Илиян Михов.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Стара истина е, че много често важните неща не са тези, вписани в протоколи и папки, а това, което извън документацията. Засега разбрах ,че никъде в тази документация, събрани в показаните на снимките от прокуратурата цял рафт папки и маса с 20-тина папки, изобщо не се споменава за публикациите във вестниците на Пеевски, които разкриваха "скандала КТБ" и бяха погнали Василев, като именно те доведоха да краха на КТБ. (Да не споменавам че един "малокалибрен" сайт във Врачанска област беше наказан от бухалката "Мавродиев" за изнесена банкова информация, но не и онези вестници).

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#50] от "svoboden":


  Хубаво е тези, които се назначават за прокурори да минават поне базови тестове за интелигентност.
  —цитат от коментар 50 на svoboden

  За коментиращите по форумите също не би било зле! Частните банки калкулират всеки свой разход по сметката на клиентите си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на bg.liverpool_81
  bg.liverpool_81
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Как не разбра този народ,че КТБ бе терена на който две големи държави САЩ и Русия си ги мереха и накрая янките надделяха.През КТБ минаваха маса руски пари,дето не се знаеше за какво са.Онези се усетиха и фалираха банката.Сега бушоните гърмят и народа си мисли,че рова си е наша вътрешна българска работа.Еееех бедни ки Македонски,Ащо не умра при Гредетеин?

 61. 61 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1929 Весело

  До коментар [#51] от "tribiri":"Даже и Мартин Димитров и Славов днес бяха неадекватни, като се направиха, че не знаят за съществуването на член 20 алинея 3 от закона за БНБ и продължиха да манипулират телевизионните зрители. "

  Ама не си прав, братчед, никак не си! Не "неадекватни" а "некондиционирани", като вечно "кондиционирания", щото прави "джогинг", каква дума само, а, велик фиСкултурен-юрист и Шаман на племето ГЕРБ, Цецо Ушото, Папконосецът от 7-мо ДС "отделение"!
  Мартин и &, не могат да се състезават с такива олимпийци на правната физкултура, та са се сврели в ъгъла и "плячат", осъзнали лошата си "кондиция"! А може и некое "катарзисче" да са изживели?! Знае ли човек!😎

 62. 62 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Имам чувството,че по въпроса с КТБ всички се правят на "умрели лисици"- като се започне с вездесъщия прокурор Гешев - просто излага именития си съименник!Явно прокуратурата за" първи път "чува,че не е нормално да се събират пари от граждани с "преференциална лихва"безнаказано и без да има задна умисъл,за която вижте ама никой, никой не се досещал!Просто всички са смешни та дори ЖАЛКИ!Но защо подценяват българите - или ,може би,си го заслужаваме????Някои обаче,помним 1996 г.!
  —цитат от коментар 1 на doroteus

  Е, и какво като помним? Нещо да сме предприели, с нещо да сме попречили на мафията? Правим си мирни протести, бдения със свещи и какво ли още не, а те грабят ли грабят. Докато сме такива мирнички и тихички, така ще бъде. Тези мошеници, тарикати и бандити ограбиха милиарди, които ще плащат нашите деца и внуци. И няма да има възмездие, просто защото трябваше да ги смажем в буквалния смисъл на думата.

 63. 63 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#9] от "Без коз":

  Във всеки случай държавата не загуби директно нищо от КТБ. Влоговете до 100 000 евро бяха изплатени от фонда на банките, чрез заем от държавата. Лихвите от тоя заем са печалбата на държавата. Реално платилите фалита са вложителите във всички банки в страната. Косвено потърпевши са и всички кредитополучатели чрез грабителско високите лихви в страната.

 64. 64 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Да се надяваме, че съдът ще покаже повече истина. Всички клечки в прокуратурата са престъпници и думите им пукната парата не струват.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Депутатчето на ДПС - Чобанчето, богослова Ментов, заедно с Искров, Пеевски и Сопола трябва да бъдат съдени като ОПГ и вкарани в затвора...

 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1549 Любопитно

  "...Шефът на спецпрокуратурата благодари на главния прокурор и на премиера Бойко Борисов, чиито втори кабинет е осигурил пари за международната експертиза по разследването..."

  бе много са извинявам, ма тая прокуратура шефовете си ги лОви от 4-ти км ли?

 68. 68 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Ама тоя наистина ли е наговорил всички тези глупости? Е не се издържа вече. Или е много тъп, или има хората за много тъпи, или е толкова ароантен, че казва на хората, "Не ми пука, аз ще говоря откровени глупоси и вие нищо не можете да ми направите" или ( най-вероятно) и трите заедно

 69. 69 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4794 Неутрално

  До коментар [#66] от "Rossen Roussanov":

  +++++++++++++++ Не всички мислят като нас.

 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1549 Любопитно

  "...Ако има престъпни или лоши практики свързани с Пеевски, те можело да се установят в отделените от това разследване 24 наказателни производства. Те не били включени в това досъдебно производство, защото щяло да отнеме на разследващите 30 години..."

  хъхъхъ, не знам що така, но след всяко изречение в тази статия (а и не само), единственото което ме избива да кажа е, че същите тези гниди годишно изпапкват 2 пъти повече БВП от средното за Европа

 71. 71 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 703 Разстроено

  Хубаво е тези, които се назначават за прокурори да минават поне базови тестове за интелигентност.
  —цитат от коментар 50 на svoboden

  Предполагам задължително минават!
  Не може току-така да допуснат там
  интелигентни и НЕЗАВИСИМИ хора!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3990 Неутрално

  секи 4ти км

  Сега нема ли?

  Магистрала... не е град... не е село.
  Не допуска велосипеди.

  "С парите от КТБ можеше да има магистрали."

 79. 79 Профил на Моа преател Тайпи
  Моа преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Весело

  Тази прокуратура е също толкоз фалшива както фалиралата банка! И двете са правени от едни и същи майстори. Фарисеи безподобни!
  —цитат от коментар 23 на klimentm


  Ма па са Гарантирани от ГЕРБ и Разпознаваеми по Резултатите

  🙈🙉🙊 1 000 нови работни места за милиционери, 10 000 нови избирателе за мангалеГЕРБ 🙈🙉🙊
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Моа преател Тайпи
  Моа преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Депутатчето на ДПС - Чобанчето, богослова Ментов, заедно с Искров, Пеевски и Сопола трябва да бъдат съдени като ОПГ и вкарани в затвора...
  —цитат от коментар 66 на Rossen Roussanov


  +++

  Също Борисов и Цацаров

  🙈🙉🙊 1 000 нови работни места за милиционери, 10 000 нови избирателе за мангалеГЕРБ 🙈🙉🙊
 82. 82 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#80:"Моа преател Тайпи"][/quote]

  абе комунистите така ги учат , човека не е виновен просто не е много умен "_

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 83. 83 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Прокуратурата е в грешка!Данчо Ментата каза че държавата е на печалба от КТБ....:)
  —цитат от коментар 10 на traveler1


  е той Данчо бърка касите на държавата и Доган, ама то не е голяма грешка де

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1230 Неутрално  До коментар [#24] от "tribiri":не стана ясно Лаборантът прибра ли си всичките парички,че бяха доста повече от гарантираните и то с ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЛИХВА !Не говоря за пенсийката на Партийната секретарка .Нито пък за детенце!Нито пък за татко му /лека му пръст на бай Йордан Костов /!
  —цитат от коментар 26 на doroteus


  комунуиден гербер :) ти аритемтика учил ли си бре, търсят се изнесени а не внесени пари, абе завършете поне 3 клас бе хора безплатно е

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#65] от "Моа преател Тайпи":

  Не му се сърди :) Само спомени са му останали! До някъде е прав...само някой помнят,другите свикнаха с хомота.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  Криво-ляво прокурорите внесоха акта.
  Съдът ще трябва да насрочи дело.
  Кога? - ще видим.
  Кой - на който се падне ще го гледа.
  съдията има право по закон да настоява пред прокурорите да разследват допълнително къде са парите.
  В момента съдии и прокурори са на нож.
  И това е добре за правото.
  Адвокатите показаха днес, че са готови.
  Ще наблюдаваме кой какво и кога.

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  То и за децата вече е ясно, че фалитът на КТБ бе предизвикат от клана на Пеевски, с помощта на същата тази прокуратура, за да не върне огромния си дълг към банката. Другото са празни приказки.

 89. 89 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  "операция на апендицит и присаждане на глава, както и като да кацнеш на луната с дизелов двигател,но за сметка на това прокуратурата била вече кацнала"

  Типично ниво на представител на цацаратурата.

 90. 90 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Вижте му вида на този от снимката : остриган като мутра, с изкривена уста, светлолилава вратовръзка, якичка с лилави кантове, със сиво сакенце - като униформа на служител в хотел. За квачката до него облечена в стил късен соц. няма нужда да се коментирам.

 91. 91 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  До коментар [#6] от "Lazarus":

  Особено един дебел длъжник с дебел дълг.

 92. 92 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1549 Весело

  требе и на ени германски фондации да благодарим де
  —цитат от коментар 73 на Моа преател Тайпи


  тъй де, и тва редовно... детсе вика, просто думи немам :) вече

 93. 93 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До # 56. Банката я фалираха трите прасета, нарочно по времето на Орешарски,за да може такива като тебе да повярват,че той е виновен за фалита,а после Винету да дойде на бял кон. Колко управлява Орешарски? Той за една година едва се запозна със състоянието на държавата,а и Винету непрекъснато изкарваше хората си на улицата и пред парламента и правителството толко можа и да управлява. Винету не можеше да се примири с мисълта,че е г опозиция и неможе да краде еврофондове.

 94. 94 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Хабите си времето и нервите да пишете коментари.
  КТБ, катебе се произнася.
  Това е големият шлем на БСП и ГЕРБ с подкрепа от ДПС.
  Луканов го отнесе, заради подобни манипулации.
  КОЙ е следващият?

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 95. 95 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ПАРИТЕ ОТ КТБ ДЕТО ШОПАРО ГИ КРАДЕ ШЕ ГИ ВРЪЩАМЕ СИЧКИТЕ НИЕ,ТИКВАТА И ШИШИ ПРЕЯЖДАТ В МОМЕНТА, ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ КАТО ДОЙДАТ КРЕДИТОРИТЕ АКО СЕ ПРАВИТЕ НА УЛАВИ,КВО МИСЛИТЕ ЧЕ ШЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ ЛИ,ЧЕ ГО ПЛАТИТЕ ЦЕЛИЯТ ЛУКС НА ТИКВАТА И СИЕТАТА МУ

 96. 96 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Щом става дума за "автомагистрали", явно на дъното на всичко стои КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
  Който, ако и този път се измъкне ни лук ял, ни лук мирисал, ще бъде окончателна победа на МАФИЯТА в нещастната ни Родина.

 97. 97 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Баце както винаги ни лук ял ни лук мирисал...стотинка не е видял от КТБ.

 98. 98 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 752 Неутрално

  С такива обвинения никога няма да има осъден крадец. Колкото и много да е откраднал.

  Цацата ходи в Русия и средна Азия, но загърбва европейските и американските прокурори. Щото е цаца, избрана от Мутра.

 99. 99 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Хабите си времето и нервите да пишете коментари.КТБ, катебе се произнася.Това е големият шлем на БСП и ГЕРБ с подкрепа от ДПС.Луканов го отнесе, заради подобни манипулации.КОЙ е следващият?
  —цитат от коментар 94 на Maiski_17.


  ша ма извиняваш, но мисля че двете комунистически партии ГЕРБ и ДПС, прекараха третата БСП и не им дадоха нищо от ограбването на КТБ, за това и последва криза в БСП и смяна на ръководството, щото едни пари не могат да ограбят некадърници

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 100. 100 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Кога ще бъде разпитана Мина Костова за " консултантските " услуги, които е оказвала на Мустак банкера? Кога ще можем да прочетем какъв договор е имала с КТБ, какво пише в него- това не е публична информация? Защо прокуратурата грижливо прикрива Костова? Тук ДСБ- арките сипят недоказани обвинения към Борисов, а прескачат някак факта, че фамилията на техния гуру е набъркана в КТБ с двата крака! Кой искаше да спасява КТБ бе, костовенца? Коя партия имаше преференциален влог в Мустак банката? На страниците на чий сайт Мустака се подвизава и дава акъл? Вашата работа е като приказката за сламката и гредата !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK